"166" Για Αδεσποτα?

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Την ημερα των χριστουγεννων, ενω πηγαινα για δουλεια. Ενα αυτοκινητο χτυπησε μπροστα μου ενα σκυλακο..
Σταματησαμε λοιπον και ο κυριος που τον χτυπησε και γω να δουμε πως ηταν το ζωο.
Ο Μικρος ηταν πολυ ασχημα χτυπημενος ειχε σπασει την ραχη του και τα πισω ποδια του!:(

Τον μεταφεραμε στο πεζοδρομιο και προσπαθησαμε και προσπαθησαμε να βρουμε βοηθεια. Πηρα τηλ. σε υπηρεσιες τηλ καταλογου και μου εδωσαν ενα τηλεφωνο του δημου Αθηναιων στο οποιο ασχολουνται με τα αδεσποτα. Τηλεφωνησα εκει αλλα δεν το σηκωσε κανενας(Χριστουγεννα βλεπετε).

Δυστηχως ο μικρουλης μετα απο 5 λεπτα ξεψυχησε:(:(
Δεν μπορουσαμε να τον βοηθησουμε αλλο!

Ο κυριος που τον χτυπησε εφυγε. Εγω εβαλα το σκυλακο σε μια γωνια και πηγα στη δουλεια οπου εκανα ακομα καποιες προσπαθειες να βρω καποιον υπευθηνο να μαζεψουν το νεκρο σκυλακι απο το δρομο, οι οποιες απεβησαν ακαρπες.

Αυτο που θελω εγω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καποιο τηλεφωνο αμεσης βοηθειας για χτυπημενα ζωα? καποια δημοτικη αρχη? η γενικα για αδεσποτα που χρειαζονται βοηθεια!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το αυτοκινητο σου!

Μαθαινεις που εχει κτηνιατρικη κλινικη και σε περιπτωση που χτυπησεις με σκυλο τον πας κατευθειαν στην κλινικη!

Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις τιποτα αλλο...και οποια υπηρεσια και να ερθει,αυτος που θα στειλουν θα τον παει στην κοντινοτερη κτηνιατρικη κλινικη!

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Αν εισαι με μηχανη οπως εγω? Αν ημουν με αμαξι θα τον επερνα και ας μου εμενε στο δρομο.

Πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο μου. Αυτος μου εδωσε ενα τηλ απο μια κλινικη που εχει γιατρο επι 24ωρου βασεως. Αλλα ηταν αδυνατο να τον παμε και να ερθουν αυτοι να τον παραλαβουν!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτο που θελω εγω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καποιο τηλεφωνο αμεσης βοηθειας για χτυπημενα ζωα? καποια δημοτικη αρχη? η γενικα για αδεσποτα που χρειαζονται βοηθεια!
Aν και για ελληνική πραγματικότητα μια τέτοια εικόνα φαντάζει σενάριο φαντασίας, για πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες απλά είναι ένα από τα standards που πρέπει να πληρεί η χωρα τους για τους κυνόφιλους.

Θα ήταν βέβαια υπερβολικό να ζητάμε κάτι τέτοιο εμείς όταν δεν έχουμε στην ουσία νοσοκομεία και αν θεωρηθεί ότι έχουμε (εμπειρικά θα απαντήσω πως ελάχιστα και αυτά ποια είναι?) που μπορείς να εμπιστευτείς το αγαπημένο σου τετράποδο..

Οποτε η απάντηση είναι όχι..αλλα ας ελπίσουμε πως κάποια μέρα θα δούμε και εμείς έξω από τα σπίτια και όχι στις διακοπές μας εκτός συνόρων, μια πιο ανθρωπινη πλευρά από το κράτος στα αγαπημένα μας τετράποδα.:)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τελείως πρόχειρα, να σου πω ότι η υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, ανταποκρίνεται μεν, στις ώρες λειτουργίας της δε. Ψάχνοντας, για να έχω πρόχειρα τηλέφωνα για μια τέτοια κακή περίπτωση, έπεσα και στο site της Ελληνικής φιλοζωικής εταιρίας, που λέει ότι ανταποκρίνεται σε τέτοια περιστατικά αλλά επίσης εντός ωραρίου. Δυστυχώς, νομίζω ότι η μόνη περίπτωση 24ωρης περίθαλψης, είναι οι ιδιωτικές κλινικές με δική σου όμως φαντάζομαι την μεταφορά του ζώου. Βέβαια, υπάρχει και το pet taxi, που όμως δεν ξέρω αν θα μπορεί να καλύψει μια τέτοια κατάσταση. Μάλλον αν δεν έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο και βεβαίως την διάθεση να ασχοληθείς, η μοίρα του ζώου θα είναι δυστυχώς αυτή.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βέβαια, υπάρχει και το pet taxi, που όμως δεν ξέρω αν θα μπορεί να καλύψει μια τέτοια κατάσταση.
Το pet taxi καθώς δεν είναι δημόσια υπηρεσία δεν παρέχει τίποτα πάρα πάνω από το δικό σου αυτοκίνητο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το pet taxi καθώς δεν είναι δημόσια υπηρεσία δεν παρέχει τίποτα πάρα πάνω από το δικό σου αυτοκίνητο.
Εννοείται. Το ανέφερα για την περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοκίνητο, όπως ήταν η συγκεκριμένη, αλλά και πάλι όπως λέω, με κάθε επιφύλαξη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Bάζουν και κάποια radio taxi αλλά εφόσον το δηλώσεις από την αρχή και με extra χρέωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Bάζουν και κάποια radio taxi αλλά εφόσον το δηλώσεις από την αρχή και με extra χρέωση.
Εννοείς μάλλον για απλή μεταφορά. Γιατί άμα τους πάρεις πανικόβλητος, για άμεση και επείγουσα μεταφορά ζώου που ίσως αιμορραγεί ή έστω ως αδέσποτο είναι από βρώμικο έως ελεεινό, μάλλον θα σφυράνε αδιάφορα και θα περιμένεις στον αιώνα των αιώνων να έρθουν.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Aν και για ελληνική πραγματικότητα μια τέτοια εικόνα φαντάζει σενάριο φαντασίας, για πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες απλά είναι ένα από τα standards που πρέπει να πληρεί η χωρα τους για τους κυνόφιλους.
Έχει βάλει τέτοιο πιλοτικό πρόγραμμα η Καλιφόρνια μέχρι τώρα. Επίσης το σκέφτεται το Σικάγο. Κάτι σαν άμεση δράση για ζώα, ακομα κι αν πρόκειται για δικό μας ζώο στο σπίτι. Ακριβώς δηλαδή όπως γίνεται με τους ανθρώπους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δε νομίζω ότι η Σλοβακία π.χ. που είναι πιο "πεφωτισμένη" ως προς τη νοοτροπία από την Ελλάδα (εξαιρούνται φυσικά οι παπυμιλλάδες της) ότι είναι πιο ανεπτυγμένη χώρα ή ότι είναι όσο ανεπτυγμένη συνολικά όσο η Αμερική. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας τελικά. Στην Ελλάδα θα αλλάξουν τα πράγματα μόνον αν ενταθούν οι προσπάθειες για την παιδεία και επιπλέον όταν θα αρχίσει να πέφτει σοβαρή αγία ράβδος και σοβαρά πρόστιμα εναντίον όσων παρανομούν.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εδω άνθρωπος χτυπάει και το ασθενοφόρο...αν έρθει...αγοράζεις lotto..
Που τη βρήκες βρε Στελιο μου...ονειροπαρμένε...την "αναπτυσσόμενη' χώρα?

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Απ'οτι καταλαβα δεν υπαρχει καποια υπηρεσια κρατικη ή δημοτικη!

Απλα μετα απο αυτο το περιστατικο, και λογω της αδυναμιας της μεταφορας. Μου δημιουργηθηκε η απορια αν υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει ζωα που χριζουν αμεσης βοηθειας.

Δυστυχως ομως για την ελληνικη πραγματικοτητα κατι τετοιο μαλλων δυσκολο!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
[FONT=verdana, arial, helvetica]Στην Αθήνα, το Φιλοζωικό Κέντρο της Ελληνικής Φιλοζωϊκής Εταιρία διαθέτει ασθενοφόρα πρώτων βοηθειών αδέσποτων ζώων, τα οποία μεταφέρουν τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα στο κέντρο ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και περίθαλψη, ενώ στο κτηνιατρείο της Φιλοζωικής (Αγίων Αναργύρων 34, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. 210 2531 977, 210 2581 391) έμπειρο προσωπικό παρέχει δωρεάν (εκτός σοβαρών περιστατικών) τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα.
Επίσης, υπάρχουν 2 νοσοκομεία ζώων που λειτουργούν σε 24ώρη βάση, στο Πικέρμι και στη Παιανία.
[/FONT]

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
[FONT=verdana, arial, helvetica]Στην Αθήνα, το Φιλοζωικό Κέντρο της Ελληνικής Φιλοζωϊκής Εταιρία διαθέτει ασθενοφόρα πρώτων βοηθειών αδέσποτων ζώων[/FONT]
Είναι 24ωρη υπηρεσία και σαββατοκύριακα και αργίες;

Επίσης, υπάρχουν 2 νοσοκομεία ζώων που λειτουργούν σε 24ώρη βάση, στο Πικέρμι και στη Παιανία.
Εχουν ασθενοφόρα;