10 λόγοι που το παιδί σας πρέπει να..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
..μεγαλώσει με κατοικίδιο.

10 Reasons Your Children Should Own a Pet | Womanitely

Διαφωνώ με τη διατύπωση του τίτλου (own a pet = κατέχω κατοικίδιο) και προτιμώ το να "μεγαλώσει με" γιατί περί αυτού πρόκειται.

Προϋποθέτει το (1) να το επιδείξουν πρώτα οι γονείς στην ανατροφή του κατοικιδίου, αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα.

Υποστηρίζω σθεναρά το άρθρο καθώς αναγνώρισα και τους 10 αυτούς λόγους σε πολύ νεαρή ηλικία. Θα φταίει μάλλον που μου έμαθε το πρώτο μου κατοικίδιο τον λόγο νούμερο 8.

Επιγραμματικά:
1. Υπευθυνότητα
2. Αυτοπεποίθηση
3. Λιγότερο επιρρεπή (τα παιδιά) σε αλλεργίες και άσθμα
4. Άσκηση και παιχνίδι
5. Ηρεμία
6. Εξάλειψη του στρες
7. Βελτίωση του διαβάσματος
8. Μαθαίνει περί συνέπειας (των πράξεών του)
9. Μαθαίνει περί υποχρεώσεων και δεσμεύσεων
10. Πειθαρχία

A και θα πρόσθετα: (11) υπομονή.

Last edited:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Με δύο παιδιά και τρία σκυλιά , ένα έχω καταλάβει .
Τα παιδιά μεγαλώνουν θεωρώντας τα σκυλιά ως κομμάτι της ζωής τους και ως μέλη που χρειάζονται φροντίδα και προσοχή.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
σεβασμο σε περιβαλλον-ζωα-ανθρωπο..
ωριμοτητα
το παιδι κανει στον ελευθερο του χρονο γυμναστικη(βολτες με σκυλο..επαφη παιδιου και με ανθρωπους και με αλλα ζωα)
και αλλα πολλα..

επισης ο σκυλος λειτουργει και σαν παραδειγμα προς τους γονεις, με την συμπεριφορα του προς το παιδι..το οποιο διδασκει.. μια σωστη συμπεριφορα αγαπης,και οχι βιας..

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
επίσης η συνεχόμενη επαφή με σκύλο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού αν δεν κάνω λάθος.

Μόνο θετικά έχει η συμβίωση παιδιού με σκύλο :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εκτός των άλλων ένα παιδί που μεγαλώνει με σκύλο -και εννοώ να μεγαλώνει σωστά, με σεβασμό προς το ζώο- έχει ομαλότερη ένταξη στην κοινωνία καθώς μαθαίνει να σέβεται τις ιδιαιτερότητες των άλλων.

• Like
Reactions: l.Kyveli and ghelly