1ος σκύλος - Τι ράτσα και φύλο να επιλέξω;

Ποία είναι η γνώμη σας;

• Ακατάλληλος για σκύλο

Votes: 23 50,0%
  • Άλλη ράτσα

Votes: 10 21,7%
  • Ακίτα Ίνου

Votes: 1 2,2%
  • Γκρένενταλ

Votes: 2 4,3%
  • Μάλαμουτ Αλάσκας

• Μαύρος Γερμανικός Ποιμενικός

Votes: 5 10,9%
  • Μπορζόι

Votes: 1 2,2%
  • Τερβίρεν

• Total voters
    46

White Fang

Member
20 Ιουλίου 2012
10
0
Εδώ και πολλά χρόνια θέλω να αποκτήσω έναν σκύλο και νομίζω πως τώρα είναι η ώρα. ( Θα εξηγήσω γιατί στην αυτοπαρουσίασή μου. )
Επειδή ουσιαστικά αυτό που ζητάω είναι σχετικά περίπλοκο και εξαρτάτε άμεσα από εμένα νομίζω πως είναι καλύτερο να μιλήσω γενικά για εμένα και το πού και πώς ζω αλλά και πώς θα ήθελα τον σκύλο μου.

Λοιπόν,
Είμαι 17 χρόνων κατά πάσα πιθανότητα' αφού ακόμα περιμένω τις βάσης, φοιτητής στην Αθήνα. Ζω στο Γαλάτσι, πολύ κοντά μου είναι το Άλσος Βεΐκου, οπότε υπάρχου αρκετές επιλογές για βόλτα με σκύλο. Το σπίτι μου είναι ένα διαμέρισμα και το δωμάτιό μου έχει μία βεράντα περίπου 10 τ.μ [πιθανός χώρος για σκυλόσπιτο εκτός από ένα καλάθι με στρώμα ( λέω εγώ τώρα ) στο εσωτερικό]. Επίσης υπάρχει και εξοχικό για τα σαββατοκύριακα και ίσως μετά από λίγο και μόνιμα με κήπο κοντά στο στρέμμα (όχι να στείλω μόνιμα τον σκύλο αλλά να μένω και εγώ ).

Δεν νομίζω πως τα χόμπυ μου θα επηρεάσουν καθόλου τον σκύλο, εκτός από το ότι κάθε μέρα πάω για τρέξιμο ή περπάτημα για λίγες ώρες που πραγματικά θα ήθελα να παίρνω το σκύλο μαζί μου.
Από την άλλη εκτός της σχολής από Σεπτέμβριο θα κάνω μαθήματα ξένων γλωσσών (όχι εντατικά) στο σπίτι ( οπότε θα είμαστε κοντά ), θα συνεχίσω να πηγαίνω σε ωδείο, και σε κάποιο άθλημα. Όλα αυτά τα λέω γιατί δεν ξέρω αν ένας σκύλος μπορεί να μένει μόνος στο σπίτι για μερικές ώρες. Υπάρχουν και άλλα άτομα στο σπίτι αλλά δεν νομίζω πως μπορούν να ασχοληθούν μαζί του.
Δεν είχα ποτέ μου σκύλο οπότε δεν έχω καθόλου εμπειρία πώς είναι να έχεις σκύλο. Ωστόσο έχω καλή σχέση μαζί τους δεν τα φοβάμαι και τα σέβομαι. Έχει ο ξάδερφος μου ένα Λαμπραντόρ και η ξαδέρφη μου ένα Ροτβάιλερ. Ο Θείος μου πάλι είχε ένα Μπορζόι που το λάτρευα αλλά πέθανε.
Σαν χαρακτήρας ( σε σχέση με τα σκυλιά κυρίως ) είμαι ήρεμος, αποφασιστικός, υπομονετικός, ελαφρά πεισματάρης και σταθερός σε συναισθήματα ( δεν θα μπερδέψω τον σκύλο )

Όσον αφορά το σκύλο, δεν θα ήθελα να είναι Ντόμπερμαν ή Ροτβάιλερ, μου αρέσουν και τα αγαπάω αλλά δεν θα ήθελα δικά μου για κάποιο λόγο.

Μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά, έξυπνα, με ωραίο τρίχωμα, κατά προτίμηση όχι καφέ ( έστω όχι πολύ καφέ ) που μοιάζουν σε λύκο (Μυτερά αυτιά, φουντωτή ουρά ....) και κατά προτίμηση πάλι... αρσενικό. Με ενδιαφέρουν δραστηριότητες τύπου agility για να συμμετέχει.

Η ράτσες που έχω δει και μου αρέσουν είναι οι εξής:

-Ακίτα Ίνου

-Γκρένενταλ

-Μάλαμουτ Αλάσκας

-Μαύρος Γερμανικός Ποιμενικός

-Μπορζόι

-Τερβίρεν

Αν πάλι υπάρχει τρόπος ένας σκύλος ή κουτάβι να μην “λερώσει” το παρκέ ( με κίνδυνο την ζωή και τον δύο μας άμα το ... δοκιμάσει ) θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το πώς θα το αποκτήσω αφού θα προτιμούσα έναν εκτροφέα από ένα pet-shop, ποιά εποχή, πότε, σε τι ηλικία το κουτάβι, με τι χαρτιά, κτλ .

Ντρέπομαι που μιλάω για ράτσες αλλά δεν είμαι σε θέσει να δώσω στέγη σε κάποιο αδέσποτο κουτάβι. Είναι εντολή “άνωθεν”, «όχι αδέσποτο».

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Last edited by a moderator:

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
καλημέρα φιλέ και καλώς ήρθες.

Πρώτον και βασικότερον !!! ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ BOLD, βγάζεις ματιά, και κάνεις το κατά τα άλλα καλογραμμένο σου κείμενο πολύ κουραστικό.

Έκανες το καλύτερο πράγμα να μπεις σε μια κοινότητα για σκύλο-λάτρεις, και να ενημερωθείς από την αρχή πριν κανείς οποιαδήποτε αγορά. Eδώ δε θα σε παραπέμψει κανείς σε έναν συγκεκριμένο εκτροφέα η φυλή, θα σου δώσουμε κατευθύνσεις όσες εμείς μπορούμε και εσύ θέλεις. Αρκεί να θες να μάθεις.

Πριν πάμε στην επιλογή φυλής, πρέπει να ξέρεις πως επειδή είσαι 17, και περιμένεις αποτελέσματα για το αν θα είσαι Αθήνα η σε άλλη πόλη, και τέρμα πια τα σχολεία και τα σταθερά ωράρια, θα αρχίζει μια νέα ζωή για σένα... Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ!!! που σημαίνει? έρωτες ξενύχτια , μεθύσια, πανεπιστήμια, και φραπεδο-Ταβλια. Που καιρός για σκύλους. στα λέω έτσι για να γίνω πιο κατανοητός.

Μιας και θα μένεις με τους γονείς πρέπει να είσαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας είναι πρόθυμα να σε βοηθήσουν στην ανατροφή, είτε οικονομικά ( τροφές , παιχνίδια , εμβόλια , και ίσως και έκτακτα ιατρικά έξοδα) είτε με συμμετοχή στη ζωή του σκύλου. Υπάρχει περίπτωση στο φόρουμ που φίλος πήρε μετά από αρκετούς μήνες ψάξιμο κουτάβι από εκτροφείο έσκασε ένα σωρό λεφτά και τελικά ο πατέρας δεν το άντεχε και του είπε να το ξεφορτωθεί. ο φίλος στεναχωρήθηκε πολύ, και ως αποτελεσμα ακολούθησαν ένα σωρό προβλήματα.

Σκυλιά - κουτάβια αγοράζουμε ΜΟΝΟ απο εκτροφείο. το γιατί δεν θα στο αναλύσουμε εδώ, έχει άπειρα θέματα πολυσυζητημενα στο φορουμ γιατί ΔΕΝ αγοράζουμε από petshop η από ιδιώτες που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους (ΒΥΒ).

κανε ένα γερό διάβασμα μέσα στο φόρουμ, έχει θέματα και για τις φυλές που ρωτάς. γράψε στο search πανω δεξιά οτι θέλεις και θα στο βρει.

Και 2-3 πράγματα κλείνοντας.

1) Δεν υπαρχει σκυλι που να μην κανει ζημιες τουλαχιστον ως κουταβι, μωρό ειναι όχι ρομπότ. αν φοβάσαι μην τις φατε γιος και κουταβος απο τη μαμα γιατι εχεσε στο παρκε... κλαφτα... τουλουμι θα σας κανει..

2) Οι φυλές που αναφέρεις είναι εντελώς διαφορετικά σκυλιά μεταξύ τους. Καλύτερα να διαβασεις αναλυτικά για όλες αυτές τις φυλές και να καταληξεις μονός σου. τα γούστα του καθενός εδώ μεσα είναι υποκειμενικά.

Τερβιρεν - Γρενενταλ - Γερμανικος ποιμενικος = Σκυλοι εργασιας και με κοντινους μεταξυ τους χαρακτηρες.

Τα μαλαμιουτ ειναι μαλαμιουτ... δεν ειναι ειναι σκυλοι με χαρακτηρα σαν τους ποιμενικους. ειναι ανεξάρτητα σκυλια. Δεν ενδικνυνται για ανθρωπους χωρις καποια στοιχειωδη πειρα στα σκυλια, κατα την γνώμη μου.

Τα μπορζοι αν δεν εισαι μαραθωνοδρόμος για μένα μη τα πάρεις. όμορφα σκυλιά φτιαγμένα για να τρέχουν.

3) Το αρσενικό σκυλί δεν είναι μάγκικο και το θηλυκό φλωρικο... έχουν και τα 2 φύλα τα υπέρ και τα κατά τους. Όταν και αν καταλήξεις σε φυλή τότε θα δεις στην συγκεκριμένη φυλή τι γένος σου ταιριάζει να πάρεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ψήφισα "Ακατάλληλος" και προτείνω να περιμένεις. Οχι γιατί εσύ είσαι ακατάλληλος.... ίσα ίσα, τα λες ωραία και συγκροτημένα και το'χεις σκεφτεί το θέμα. Αλλά το περιβάλον σου είναι ακατάλληλο. Για να πάρεις σκύλο, πρεπει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος. Να έχεις τη δυνατότητα να σηκωθείς να φύγεις αν χρειαστεί (μαζί με το σκύλο). Η άποψη του περιβάλοντός σου "οχι αδέσποτο" υποθάλπτει προβλημα γενικότερο..... ακόμα κι αν πάρεις εκτροφικό σκυλο (που μόνο τέτοιο πρεπει να πάρεις, το πετ σοπ ούτε να το σκέφτεσαι, ούτε τις αγγελιές "καθαρόαιμων"). Η άποψη όμως των δικών σου ότι το ράτσας είναι "καλύτερο" (γενικά κι αόριστα, χωρίς τεκμηρίωση) σημαίνει ότι δεν έχουν ιδέα τι θέλουν (ή τι μπορούν να ανεχθούν για χάρη σου) και γιατί. Δεν έχουν ιδέα τι προβλήματα μπορεί να φέρει ένα κουτάβι στο σπίτι του. Θεωρούν οτι θα τα μετριάσουν παίρνοντας εκτροφικό κουτάβι, αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Κι αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει τεράστια θέματα. ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι φυλές που αναφέρεις είναι φυλές με απαιτήσεις. Πολλές απαιτήσεις, διαφορετικές η καθεμιά.

Σκέψου καλά, γιατι το να'χεις σκύλο σε περιβάλλον που δεν τον θέλει εκ βάθους ή δεν ξέρει πως να τον χειριστεί, είναι κόλαση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
A, και παρεμπιπτόντως γιατί ντρέπεσαι να μιλάς για φυλές? Δεν είναι ντροπή να θέλεις εκτροφικό σκύλο! Αρκει να ξέρεις γιατί τον θέλεις και αν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες του.

George_Nafplio

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2012
116
1
Ναύπλιο
Και γω είμαι της άποψης να μην πάρεις ακόμα σκύλο... όχι ότι είσαι ακατάλληλος αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας αφενός (υπάρχουν άλλες ανάγκες στην ηλικία σου που θα δυσκολέψουν την ζωή και των δύο σας) και αφετέρου την μη υποστήριξη της οικογένειας σου. Πιστεύω σε 8-10 χρόνια από σήμερα να είναι ιδανική ηλικία για απόκτηση σκύλου μαι αρμονική συμβίωση μαζί του. Επίσης σε αυτή την ηλικία που σου προτείνω, δεν θα ισχύουν και οι "άνωθεν εντολές" και θα μπορέσεις να αποφασίσεις μόνος σου και με την βοήθεια αυτού εδώ του φόρουμ να κάνεις τη σωστότερη επιλογή. Μέχρι τότε απόλαυσε την ζωή και όλα θα έρθουν στην ώρα τους...

18 Ιουλίου 2012
22
0
Αθηνα
Φιλε καλησπερα..Επειδη και εγω ειμαι στην ιδια ηλικια μαζι σου..Ανοιξα προν απο λιγες μερες ενα θεμα για την αποκτηση σκυλου..(βλεπε http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82.%CE%BA%CE%B1%CE%B9.%CF%84%CE%B1.%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC.%CE%BC%CE%B1%CF%82-13/%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89.%CE%BD%CE%B1.%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%89.%CE%AD%CE%BD%CE%B1.%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF.%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC.%CE%B4%CE%B5-22867/ ) Ευτυχως τα παιδια απο το φορουμ με βοηθησαν με τις αποψεις τους..Ξερω πως αυτη η ηλικια ειναι περιεργη..Οταν θες κατι το θες πολυ..Ειδικα αν ειναι σκυλος..Εγω θα σου ελεγα να το συζητησεις πρωτα με τους γονεις σου..Να δεις αν μπορουν να διαθεσουν και αυτοι το χρονο για το σκυλο..Μη ξεχνας οτι εισαι 3η λυκειου και ο χρονος σου θα ειναι περιορισμενος..Εγω κατεληξα στ θεμα φιλοξενιας για αρχη..σε πολλα σωματεια δινουν σκυλακια για φιλοξενια με προοπτικη υιοθεσιας..Αν δεις και σου βγει..μπορεις να τον κρατησεις..Μη κανεις βιαστικες κινησεις..Σκεψου γτ πολλοι σκυλοι ειναι στ δρομο..απο ΒΛΑΚΕΣ που τα αφηνουν γτ δεν ειχαν σκεφτει πριν τα αποκτησουν..Προς θεου δε σε θεωρου βλακα..Απλα πρεπει να σκεφτεις πρωτα..Εγω θα ελεγα να φιλοξενισεις καποιον πρωτα..

White Fang

Member
20 Ιουλίου 2012
10
0
καλημέρα φιλέ και καλώς ήρθες.

Πρώτον και βασικότερον !!! ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ BOLD, βγάζεις ματιά, και κάνεις το κατά τα άλλα καλογραμμένο σου κείμενο πολύ κουραστικό.

Έκανες το καλύτερο πράγμα να μπεις σε μια κοινότητα για σκύλο-λάτρεις, και να ενημερωθείς από την αρχή πριν κανείς οποιαδήποτε αγορά. Eδώ δε θα σε παραπέμψει κανείς σε έναν συγκεκριμένο εκτροφέα η φυλή, θα σου δώσουμε κατευθύνσεις όσες εμείς μπορούμε και εσύ θέλεις. Αρκεί να θες να μάθεις.

Πριν πάμε στην επιλογή φυλής, πρέπει να ξέρεις πως επειδή είσαι 17, και περιμένεις αποτελέσματα για το αν θα είσαι Αθήνα η σε άλλη πόλη, και τέρμα πια τα σχολεία και τα σταθερά ωράρια, θα αρχίζει μια νέα ζωή για σένα... Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ!!! που σημαίνει? έρωτες ξενύχτια , μεθύσια, πανεπιστήμια, και φραπεδο-Ταβλια. Που καιρός για σκύλους. στα λέω έτσι για να γίνω πιο κατανοητός.

Μιας και θα μένεις με τους γονείς πρέπει να είσαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας είναι πρόθυμα να σε βοηθήσουν στην ανατροφή, είτε οικονομικά ( τροφές , παιχνίδια , εμβόλια , και ίσως και έκτακτα ιατρικά έξοδα) είτε με συμμετοχή στη ζωή του σκύλου. Υπάρχει περίπτωση στο φόρουμ που φίλος πήρε μετά από αρκετούς μήνες ψάξιμο κουτάβι από εκτροφείο έσκασε ένα σωρό λεφτά και τελικά ο πατέρας δεν το άντεχε και του είπε να το ξεφορτωθεί. ο φίλος στεναχωρήθηκε πολύ, και ως αποτελεσμα ακολούθησαν ένα σωρό προβλήματα.

Σκυλιά - κουτάβια αγοράζουμε ΜΟΝΟ απο εκτροφείο. το γιατί δεν θα στο αναλύσουμε εδώ, έχει άπειρα θέματα πολυσυζητημενα στο φορουμ γιατί ΔΕΝ αγοράζουμε από petshop η από ιδιώτες που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους (ΒΥΒ).

κανε ένα γερό διάβασμα μέσα στο φόρουμ, έχει θέματα και για τις φυλές που ρωτάς. γράψε στο search πανω δεξιά οτι θέλεις και θα στο βρει.

Και 2-3 πράγματα κλείνοντας.

1) Δεν υπαρχει σκυλι που να μην κανει ζημιες τουλαχιστον ως κουταβι, μωρό ειναι όχι ρομπότ. αν φοβάσαι μην τις φατε γιος και κουταβος απο τη μαμα γιατι εχεσε στο παρκε... κλαφτα... τουλουμι θα σας κανει..

2) Οι φυλές που αναφέρεις είναι εντελώς διαφορετικά σκυλιά μεταξύ τους. Καλύτερα να διαβασεις αναλυτικά για όλες αυτές τις φυλές και να καταληξεις μονός σου. τα γούστα του καθενός εδώ μεσα είναι υποκειμενικά.

Τερβιρεν - Γρενενταλ - Γερμανικος ποιμενικος = Σκυλοι εργασιας και με κοντινους μεταξυ τους χαρακτηρες.

Τα μαλαμιουτ ειναι μαλαμιουτ... δεν ειναι ειναι σκυλοι με χαρακτηρα σαν τους ποιμενικους. ειναι ανεξάρτητα σκυλια. Δεν ενδικνυνται για ανθρωπους χωρις καποια στοιχειωδη πειρα στα σκυλια, κατα την γνώμη μου.

Τα μπορζοι αν δεν εισαι μαραθωνοδρόμος για μένα μη τα πάρεις. όμορφα σκυλιά φτιαγμένα για να τρέχουν.

3) Το αρσενικό σκυλί δεν είναι μάγκικο και το θηλυκό φλωρικο... έχουν και τα 2 φύλα τα υπέρ και τα κατά τους. Όταν και αν καταλήξεις σε φυλή τότε θα δεις στην συγκεκριμένη φυλή τι γένος σου ταιριάζει να πάρεις.
για το malamute την μετάφραση την είδα από εδώ
INTERPET

κατά 99% έχω περάσει Αθήνα

οικονομικά ανεξάρτητος για να συντηρώ έναν σκύλο είμαι ( από άποψη τροφής τουλάχιστον ).
αυτό με το παρκέ είναι εν μέρη χιούμορ απλά είχα ακούσει για ένα υγρό που το βάζεις σε ένα στρώμα και τα κουτάβια πάνε εκεί και ήλπιζα ότι θα γλυτώσω το σφουγγάρισμα και πως κάποιος θα το ήξερε.
οι γονείς μου δεν έχουν πρόβλημα να πάρω σκύλο. Θα έχουν πρόβλημα αν τους τον παρατήσω και φύγω.
ο χώρος μου είναι σχεδόν τελείως ξεχωριστός και όταν φεύγω ο σκύλος θα έχει παρέα, φαγητό απλά άμα του συμβεί κάτι δεν νομίζω πως αν δεν είναι εκεί ο πατέρας μου (που θα λείπουμε τις ίδιες ώρες ) είναι σε θέση να τον σηκώσει και να τον βάλει σε αυτοκίνητο κάποιος άλλος.
και όσον αφορά το θέμα το καθαρόαιμου, είναι , που συμφωνώ και εγώ και οι γονείς μου, η πιθανότητα ένας αδέσποτος σκύλος να έχει προβλήματα υγείας και να μην είμαι σε θέση να τον βοηθήσω, κυρίως οικονομικά. Όσο για το “άνωθεν” ήταν απλά για να φορτώσω αλλού της τύψεις. Εκτιμώ πολύ εκείνους που δίνουν στέγη σε αδέσποτα. Όσο για το αρσενικό το προτιμώ λόγο πιο σκληρής κατασκευής.
Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ, συμφωνώ με το μέλος kopritis, σε κάθε περίπτωση...

Και η δική μου γνώμη είναι:
- Περίμενε μερικά χρόνια
- Μελέτα τις φυλές και τις συμπεριφορές (των σκύλων) γενικότερα
- Γνώρισε από κοντά ανθρώπους με σκυλιά... για να αποκτήσεις άποψη του τι σημαίνει "υπεύθυνος ιδιοκτήτης"
_ Πήγαινε σε αρκετές εκθέσεις μορφολογία σκύλων
- Επισκέψου (μαζί με τους "άνωθεν") μερικά καταφύγια σκύλων

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι και το 2ο έτος της σχολής.....
Σχεδόν όλοι μας, τουλάχιστον τα πρώτα φοιτητικά χρόνια, και αρκετοί μας και......τα υπόλοιπα, θέλαμε τους καφέδες, τις βόλτες, τα ξενύχτια, τις εκδρομές, την....φοιτητική ζωή ένα πράγμα....
Κακά τα ψέμματα, η ευθύνη ενός σκύλου, ειδικά ενός μεγαλόσωμου όπως οι φυλές που σου αρέσουν βάζουν απαγορευτικό στα περισσότερα από αυτά, αν φυσικά θες να έχεις εσύ την ευθύνη του σκύλου κι όχι οι γονείς σου!

Δες πως θα σου πάει εσένα, ψάξε εν τω μεταξύ τις φυλές και τα σχετικά ώστε αν τελικά και τότε εξακολουθείς να θες σκύλο θα είσαι κι ακόμα πιο έτοιμος!

White Fang

Member
20 Ιουλίου 2012
10
0
Φιλε καλησπερα..Επειδη και εγω ειμαι στην ιδια ηλικια μαζι σου..Ανοιξα προν απο λιγες μερες ενα θεμα για την αποκτηση σκυλου..(βλεπε http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/θέλω.να.αποκτήσω.ένα.σκύλο.αλλά.δε-22867/ ) Ευτυχως τα παιδια απο το φορουμ με βοηθησαν με τις αποψεις τους..Ξερω πως αυτη η ηλικια ειναι περιεργη..Οταν θες κατι το θες πολυ..Ειδικα αν ειναι σκυλος..Εγω θα σου ελεγα να το συζητησεις πρωτα με τους γονεις σου..Να δεις αν μπορουν να διαθεσουν και αυτοι το χρονο για το σκυλο..Μη ξεχνας οτι εισαι 3η λυκειου και ο χρονος σου θα ειναι περιορισμενος..Εγω κατεληξα στ θεμα φιλοξενιας για αρχη..σε πολλα σωματεια δινουν σκυλακια για φιλοξενια με προοπτικη υιοθεσιας..Αν δεις και σου βγει..μπορεις να τον κρατησεις..Μη κανεις βιαστικες κινησεις..Σκεψου γτ πολλοι σκυλοι ειναι στ δρομο..απο ΒΛΑΚΕΣ που τα αφηνουν γτ δεν ειχαν σκεφτει πριν τα αποκτησουν..Προς θεου δε σε θεωρου βλακα..Απλα πρεπει να σκεφτεις πρωτα..Εγω θα ελεγα να φιλοξενισεις καποιον πρωτα..
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα της φιλοξενίας. Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα ?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα της φιλοξενίας. Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα ?
Όταν λέμε για φιλοξενία.....εννοούμε συνήθως αδεσποτάκια.....το λέω για τους άνωθεν που αναφέρεις!!

White Fang

Member
20 Ιουλίου 2012
10
0
Όταν λέμε για φιλοξενία.....εννοούμε συνήθως αδεσποτάκια.....το λέω για τους άνωθεν που αναφέρεις!!
Ας ξεχάσουμε αυτό το “άνωθεν”. Ήταν ένα άτυχο σχόλιο.
Το γνωρίζω ότι είναι αδέσποτα. Όμως έχω την εντύπωση πως τυγχάνουν κάποιας περίθαλψης.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν θέλω αδέσποτο γιατί δεν μπορώ να κάνω όλα τα απαραίτητα. Και τι εννοώ.
Ξέρω από πρώτο χέρι τα έξοδα του καλααζάρ. Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο. Αλλιώς θα μάζευα κάποιο από το δρόμο.
Και το άνωθεν δεν πάει τόσο στους γονείς μου όσο στους πολιτικούς. Σε άλλες εποχές δεν θα το σκεπτόμουν. Αλλά σε σχέση με τα σκυλιά ξέρω και τον διαβήτη και τον καρκίνο. Αφού το καλααζάρ προβλέπεται ας το αποκλείσω. Αν μου τύχει τίποτα από τα άλλα καήκαμε. Δεν μπορώ να υιοθετήσω ένα σκυλί που δεν είμαι σίγουρος για την υγεία του, τους γονείς του ( για θέματα κληρονομικότητας), (και που δεν είναι κουτάβι). Μην με παρεξηγείτε. Δεν πεινάμε, αλλά δεν θα ήθελα μια τέτοια επιβάρυνση σε ένα τόσο αβέβαιο μέλλον.

Στην ευρύτερη οικογένεια και στο φιλικό μας περιβάλλον πέντε σκυλιά. 2 καλααζάρ, 1 διαβήτη, 1 καρκίνο. Σοβαρά δεν κάνω πλάκα αλλά έχει τρομάξει το μάτι μου.
Συγγνώμη, αλλά θα έκανα τα πάντα για να αποφύγω όλα αυτά.

Last edited:

valter

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2009
160
1
Νέο Ψυχικό
το καλαζαρ μπορει να κολλησει και εκτροφικους σκυλους ρατσας. δεν ξεχωριζει η σκνιπα που το μεταδιδει τους κοπρους και ημιαιμους με τα καθαροαιμα. αυτα δεν μπορεις να τα αποφυγεις... θεμα πιθανοτητων ειναι ολα στη ζωη. παιρνοντας ενα υγειες σκυλι απο ενα εκτροφειο , ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες να εχει γεννετικα και κληρονομικα προβληματα υγειας.

οπως λες οτι δεν μπορεις να ανταπεξελθεις το κοστος της θεραπειας καλαζαρ η διαβητη η καρκινου, τοτε πως θα ανταπεξελθεις αν ω μη γεννητο το σκυλι χρειαστει χειρουργειο γιατι καταπιε ενα αιχμηρο αντικειμενο και του χει κανει ζημια εσωτερικα? θελω να σου πω οτι αυτα δεν μπορεις να τα προβλεψεις. τυχαινουν.

White Fang

Member
20 Ιουλίου 2012
10
0
το καλαζαρ μπορει να κολλησει και εκτροφικους σκυλους ρατσας. δεν ξεχωριζει η σκνιπα που το μεταδιδει τους κοπρους και ημιαιμους με τα καθαροαιμα. αυτα δεν μπορεις να τα αποφυγεις... θεμα πιθανοτητων ειναι ολα στη ζωη. παιρνοντας ενα υγειες σκυλι απο ενα εκτροφειο , ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες να εχει γεννετικα και κληρονομικα προβληματα υγειας.

οπως λες οτι δεν μπορεις να ανταπεξελθεις το κοστος της θεραπειας καλαζαρ η διαβητη η καρκινου, τοτε πως θα ανταπεξελθεις αν ω μη γεννητο το σκυλι χρειαστει χειρουργειο γιατι καταπιε ενα αιχμηρο αντικειμενο και του χει κανει ζημια εσωτερικα? θελω να σου πω οτι αυτα δεν μπορεις να τα προβλεψεις. τυχαινουν.
Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και η διάρκεια. Και ναι το η σκνίπα δεν κάνει εξαιρέσεις, αλλά άλλες πιθανότητες έχει ένα αδέσποτο να συναντηθεί με αυτή και άλλες ένα σκυλί που γεννήθηκε σε εκτροφείο και είχαν παρθεί κάποια μέτρα...

Και δεν τυχαίνει ούτε το καλααζάρ ούτε το αιχμηρό αντικείμενο. Θεωρώ και τα δυο σε ορισμένες περίπτωσης αμέλεια του ιδιοκτήτη.

Αν και νομίζω ότι ξεφύγαμε από το θέμα. Ή σήμερα ή αύριο ή μεθαύριο θα κοιτάξω για το θέμα της φιλοξενίας.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
αυτό με το παρκέ είναι εν μέρη χιούμορ απλά είχα ακούσει για ένα υγρό που το βάζεις σε ένα στρώμα και τα κουτάβια πάνε εκεί και ήλπιζα ότι θα γλυτώσω το σφουγγάρισμα .
Υπάρχει όντως τέτοιο υγρό που το ρίχνεις στην πάνα του σκύλου και υποτίθεται τον έλκει να τα κάνει εκεί. Βέβαια να σου πω πως στη δική μου δεν έπιασε και ήταν πεταμένα λεφτά.

Μπορείς επίσης, για να πάρεις μία γεύση του τι εστί σκύλος, να πάς σε φιλοζωική και να ζητήσεις να φιλοξενήσεις για όσο θες εσύ, ένα σκυλάκι. Έτσι και θα πάρεις μία ιδέα από πρώτο χέρι αναφορικά με τις ευθύνες αλλά και τη χαρά και δεν θα το έχεις το σκυλί για πάντα (γιατί μιλάμε για φιλοξενία και όχι για υιοθεσία).

Πήγα κατευθείαν στο τέλος γιατί δεν είχα χρόνο και δεν είδα ότι σου έλεγαν κι άλλοι για φιλοξενία :)

vasokostopoulou

Active Member
9 Ιουνίου 2012
30
0
Athens
Εδώ και πολλά χρόνια θέλω να αποκτήσω έναν σκύλο και νομίζω πως τώρα είναι η ώρα. ( Θα εξηγήσω γιατί στην αυτοπαρουσίασή μου. )
Επειδή ουσιαστικά αυτό που ζητάω είναι σχετικά περίπλοκο και εξαρτάτε άμεσα από εμένα νομίζω πως είναι καλύτερο να μιλήσω γενικά για εμένα και το πού και πώς ζω αλλά και πώς θα ήθελα τον σκύλο μου.

Λοιπόν,
Είμαι 17 χρόνων κατά πάσα πιθανότητα' αφού ακόμα περιμένω τις βάσης, φοιτητής στην Αθήνα. Ζω στο Γαλάτσι, πολύ κοντά μου είναι το Άλσος Βεΐκου, οπότε υπάρχου αρκετές επιλογές για βόλτα με σκύλο. Το σπίτι μου είναι ένα διαμέρισμα και το δωμάτιό μου έχει μία βεράντα περίπου 10 τ.μ [πιθανός χώρος για σκυλόσπιτο εκτός από ένα καλάθι με στρώμα ( λέω εγώ τώρα ) στο εσωτερικό]. Επίσης υπάρχει και εξοχικό για τα σαββατοκύριακα και ίσως μετά από λίγο και μόνιμα με κήπο κοντά στο στρέμμα (όχι να στείλω μόνιμα τον σκύλο αλλά να μένω και εγώ ).

Δεν νομίζω πως τα χόμπυ μου θα επηρεάσουν καθόλου τον σκύλο, εκτός από το ότι κάθε μέρα πάω για τρέξιμο ή περπάτημα για λίγες ώρες που πραγματικά θα ήθελα να παίρνω το σκύλο μαζί μου.
Από την άλλη εκτός της σχολής από Σεπτέμβριο θα κάνω μαθήματα ξένων γλωσσών (όχι εντατικά) στο σπίτι ( οπότε θα είμαστε κοντά ), θα συνεχίσω να πηγαίνω σε ωδείο, και σε κάποιο άθλημα. Όλα αυτά τα λέω γιατί δεν ξέρω αν ένας σκύλος μπορεί να μένει μόνος στο σπίτι για μερικές ώρες. Υπάρχουν και άλλα άτομα στο σπίτι αλλά δεν νομίζω πως μπορούν να ασχοληθούν μαζί του.
Δεν είχα ποτέ μου σκύλο οπότε δεν έχω καθόλου εμπειρία πώς είναι να έχεις σκύλο. Ωστόσο έχω καλή σχέση μαζί τους δεν τα φοβάμαι και τα σέβομαι. Έχει ο ξάδερφος μου ένα Λαμπραντόρ και η ξαδέρφη μου ένα Ροτβάιλερ. Ο Θείος μου πάλι είχε ένα Μπορζόι που το λάτρευα αλλά πέθανε.
Σαν χαρακτήρας ( σε σχέση με τα σκυλιά κυρίως ) είμαι ήρεμος, αποφασιστικός, υπομονετικός, ελαφρά πεισματάρης και σταθερός σε συναισθήματα ( δεν θα μπερδέψω τον σκύλο )

Όσον αφορά το σκύλο, δεν θα ήθελα να είναι Ντόμπερμαν ή Ροτβάιλερ, μου αρέσουν και τα αγαπάω αλλά δεν θα ήθελα δικά μου για κάποιο λόγο.

Μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά, έξυπνα, με ωραίο τρίχωμα, κατά προτίμηση όχι καφέ ( έστω όχι πολύ καφέ ) που μοιάζουν σε λύκο (Μυτερά αυτιά, φουντωτή ουρά ....) και κατά προτίμηση πάλι... αρσενικό. Με ενδιαφέρουν δραστηριότητες τύπου agility για να συμμετέχει.

Η ράτσες που έχω δει και μου αρέσουν είναι οι εξής:

-Ακίτα Ίνου

-Γκρένενταλ

-Μάλαμουτ Αλάσκας

-Μαύρος Γερμανικός Ποιμενικός

-Μπορζόι

-Τερβίρεν

Αν πάλι υπάρχει τρόπος ένας σκύλος ή κουτάβι να μην “λερώσει” το παρκέ ( με κίνδυνο την ζωή και τον δύο μας άμα το ... δοκιμάσει ) θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το πώς θα το αποκτήσω αφού θα προτιμούσα έναν εκτροφέα από ένα pet-shop, ποιά εποχή, πότε, σε τι ηλικία το κουτάβι, με τι χαρτιά, κτλ .

Ντρέπομαι που μιλάω για ράτσες αλλά δεν είμαι σε θέσει να δώσω στέγη σε κάποιο αδέσποτο κουτάβι. Είναι εντολή “άνωθεν”, «όχι αδέσποτο».

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία, καθώς από μικρό παιδί ήθελα κ εγώ ένα σκύλο κ σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Όταν έγινα 18 έφυγα από το διαμέρισμά μου στο Γαλάτσι, για σπουδές εκτός Αθηνών. Το όνειρο του σκύλου πέταξε...και εκπληρώθηκε τελικά μετά από μια 10ετία περίπου που είχα τη δουλειά μου, το πορτοφόλι μου και το δικό μου σπίτι. Απέκτησα το κουτάβι μου πριν ένα 2μηνο περίπου και ομολογώ ότι η ευθύνη που αναλαμβάνεις παίρνοντας ένα σκύλο είναι τεράστεια, ειδικά αν είσαι πρωτάρης.
Ανεξάρτητα από τη ράτσα που μπορεί να καταλήξεις, να θυμάσαι ότι :
1! το κουτάβι σε χρειάζεται ανα πάσα ώρα και στιγμή. Ξέχνα την ελευθερία κινήσεων (καφεδάκια, ψώνια, μπάνιο στη θάλασσα...)ειδικά τον πρώτο καιρό. Το πρόγραμμά σου ρυθμίζεται βάση των αναγκών του κουταβιού σου΄κ το ρολόι γίνεται απαραίτητο στο χέρι σου. Ακόμα κ αν έχεις κάποιον να βοηθάει την κατάσταση (μαμά, μπαμπά κλπ), εσύ είσαι υπεύθυνος. Το κουτάβι δε θέλει μόνο μία βόλτα, έχει ανάγκη από την παρουσία σου κ το να είσαι φοιτητής σημαίνει ότι λείπεις πολλές ώρες απ' το σπίτι. Θα μπεις σε μία εντελώς διαφορετική τροχιά. Καμία σχέση με το σχολείο. Εγώ σκέψου πως πήρα το κουτάβι σε περίοδο που θα ξεκινούσε η 3μηνη άδειά μου, για να έχω χρόνο, παρόλο που έχω την οικογένειά μου από κάτω και κάποιες φορές μου τον κρατάει.
2! χρειάζεσαι οπωσδήποτε καλό πορτοφόλι..οι επισκέψεις του στο γιατρό τους πρώτους 4 μήνες θα σου κοστίσουν αρκετά. Δε συζητάω για το κόστος του σκυλόσπιτου, του κρεβατιού και του crate μεταφοράς/ εκπαιδευσης... πονεμένη ιστορία. Και μην ξεχνάς όσο πιο μεγάλο το μέγεθος του σκύλου, τόσο πιο πολλά έξοδα προκύπτουν. Βάλε και την τροφή στο λογαριασμό..δεν είναι κ φθηνή. Επίσης, υπολόγισε πως ο σκύλος κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί βασική εκπαίδευση, όσο καλός- υπάκουος κ αν είναι.
3! το λέρωμα είναι το λιγότερο κ το λέω εγώ που φρικάρω αν δω έστω κ μία τρίχα μέσα στο σπίτι. Ατυχήματα θα υπάρξουν. Περιορίζονται όταν τον έχεις συνέχεια υπό παρακολούθηση κ μαντεύεις τις προθέσεις του πριν να είναι αργά. Ο δικός μου από 3μιση μηνών έμαθε έξω κ κρατιέται πλέον πάρα πολύ.
4! το θέμα εξοχικό είναι λίγο περίεργο γτ το ζω κ εγώ τώρα. Πρέπει κ εκεί να διαμορφώσεις ένα χώρο για το σκύλο σου. Δεν εννοώ να του πάρεις 2ο σπιτάκι, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας περιορισμένος χώρος για την ασφάλειά του. Δεν μπορείς να τον αφήνεις να αλωνίζει παντού αν είναι μεγάλο το οικόπεδο. (Τώρα πια μένω σε μονοκατοικία κ πάλι δεν τον χάνω απ το οπτικό μου πεδίο, όταν είναι στον κήπο)

Αυτά τα λίγα θα σου γράψω, καθώς η εμπειρία μου δεν είναι μεγάλη.
Επίσης, ψυχολόγησε λίγο τους δικούς σου...εάν δεν έχουν σκοπό να βοηθήσουν σε όλα τα επίπεδα, τότε μην κάνεις το βήμα. Νομίζω ότι δεν είσαι ακόμα σε φάση να αναλάβεις την ευθύνη 100% μόνος σου, γτ η ζωή σου είναι σε μεταβατικό στάδιο. Sorry αν σε απογοητεύω, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του...

Αν ωστόσο επιλέξεις εκτροφέα, πήγαινε να δεις τα κουτάβια εκεί που τα έχει, να δεις τις συνθήκες και κανόνισε από πριν τι χαρτιά πρέπει να σου προσκομίσει, για να είναι νόμιμη η διαδικασία. Πάρε κ κανέναν μεγαλύτερο μαζί σου, γτ υπάρχουν κ εκτροφείς που άλλα σου λένε σήμερα κ άλλα αύριο..ειδικά αν σε δουν νέο.

Σκέψου όλες τις απαντήσεις που έχεις πάρει κ αποφάσισε ότι είναι καλό για το κουτάβι πάνω απ' όλα!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν θέλω αδέσποτο γιατί δεν μπορώ να κάνω όλα τα απαραίτητα. Και τι εννοώ.
Ξέρω από πρώτο χέρι τα έξοδα του καλααζάρ. Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο. Αλλιώς θα μάζευα κάποιο από το δρόμο.
και τον διαβήτη και τον καρκίνο.

Στην ευρύτερη οικογένεια και στο φιλικό μας περιβάλλον πέντε σκυλιά. 2 καλααζάρ, 1 διαβήτη, 1 καρκίνο. Σοβαρά δεν κάνω πλάκα αλλά έχει τρομάξει το μάτι μου.
α) Δεν είναι όλα τα αδέσποτα με καλααζάρ...
β) Ο καρκίνος δεν είναι κάτι που μπορείς να το αποκλείσεις σε οποιοδήποτε σκυλί..
γ) Όλα τα σκυλιά μπορεί να έχουν διαβήτη...

Τα σκυλιά είναι ζωντανά πλάσματα..αρρωσταίνουν..γιατρεύονται...ξανα-μανά αρρωσταίνουν ...κλπ

White Fang

Member
20 Ιουλίου 2012
10
0
α) Δεν είναι όλα τα αδέσποτα με καλααζάρ...
β) Ο καρκίνος δεν είναι κάτι που μπορείς να το αποκλείσεις σε οποιοδήποτε σκυλί..
γ) Όλα τα σκυλιά μπορεί να έχουν διαβήτη...

Τα σκυλιά είναι ζωντανά πλάσματα..αρρωσταίνουν..γιατρεύονται...ξανα-μανά αρρωσταίνουν ...κλπ
Οι περισσότερες ασθένειες είναι κληρονομικές ακόμα και ο καρκίνος και ο διαβήτης είναι κληρονομικός. Αυτό που αποκαλούμε ( κληρονομική ) προδιάθεση !
Επίσης τα σκυλιά που είναι έξω παθαίνουν πιο εύκολα καλααζάρ γιατί ούτε σπρέι ούτε αμπούλα τα έχει προστατέψει ποτέ. Αυτό εννοώ.
Τα σκυλιά αρρωσταίνουν αλλά δεν γιατρεύονται, δεν είναι γρίπη το καλααζάρ για να περάσει όπως και πολλές άλλες ασθένειες.
Ούτε είμαι ρατσιστής ούτε περίεργος, αλλά το περισσότερο που θα ζήση ο σκύλος μου τόσο το καλύτερο.

Τέλος πάντων...
αποφάσισα πως η αγορά αναβάλετε για του χρόνου το καλοκαίρι ή στα μέσα του χρόνου ανάλογα με το πρόγραμμα μου και τις γέννες.
Επίσης δεν θα φιλοξενήσω σκύλο, 1 γιατί θα μείνει, 2 γιατί θέλω να ζήσω την ηλικία του κουταβιού, και 3 δεν μπορώ να παίζω με τα συναισθήματα ενός σκύλου.
Όσο για το θέμα αδέσποτο δεν το αποκλείω εντελώς αρκεί να μου κάνει κλικ.

Last edited:

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
Φιλε μου και εγω στα 19-20 πηρα σκυλο οντας φοιτητης αλλα εχω και την αδερφη μου που ασχολουμαστε μαζι και ο πατερας μου τη βγαζει που και που βολτα αν χρειαστει... οι αρωτησεις ειναι απλες...
1) αφου εισαι μονος οταν θα θες να πας διακοπες τι θα κανεις?
2) εισαι αποφασισμενος οτι καθε βραδυ θα πρεπει να βγαινει ο σκυλος ασχετα αν εσυ θες να πας για ποτο? θα πρεπει να κανονιζεις το προγραμμα σου...επισης το πρωι θα πρεπει να ξυπνας μια ωρα πιο νωρις για να προλαβεις να βγαλεις και να ταισεις τον σκυλο και να παιξετε κανενα 10λεπτο για να μην σου κανει το σπιτι κ...λο...
3)αφου θα εχεις μονο εσυ τη ευθυνη οταν πας στρατο τι θα γινει?

Επισης και μεσα θα τα κανει και επιπλα θα σου δαγκωσει και βιβλια θα σου ξεσκισει και αλλα πολλα...εμενα μια μερα ¨εφαγε¨ τον τοιχο...ολα στο προγραμμα ειναι

αν εχεις λυσεις σε αυτα τοτε το συζηταμε γι φυλες...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Οι περισσότερες ασθένειες είναι κληρονομικές ακόμα και ο καρκίνος και ο διαβήτης είναι κληρονομικός. Αυτό που αποκαλούμε ( κληρονομική ) προδιάθεση !
Άλλο η <κληρονομική> προδιάθεση...άλλο η <κληρονομική> πάθηση....
Πολύ καλά πράττεις βάση της απόφασης που πήρες!!
Ελπίζω το αδέσποτο ..αν σου κάνει <κλικ>..να είναι απαλλαγμένο και από προδιάθεση και από παθηση.