ωράρια τουαλέτας σκυλιού

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν έχω κάποιο θέμα με το σκυλί όσον αφορά την τουαλέτα αφού στις διακοπές και γενικά απο πολύ μικρό είχε πιάσει το νόημα και έβγαινε όποτε ήθελε να κάνει την ανάγκη του.τώρα τελειώσανε αυτά και γυρίσαμε στο σπίτι μας που πρώτες μέρες μπαίνει και με τον νόμο της οικογένειας όπου δεν έχει κάνει κάτι ακόμα αλλά αγχωνόμαστε μήπως δεν κρατηθεί και τα κάνει πουθενά.κάθε πότε μπορώ να την βγάζω έξω γιατί έχει και σκάλες και δεν θέλω να τις κατεβαίνει κάθε λιγάκι.είναι 6 μηνών και θυληκό πράγμα που μπορεί να κρατιέται αλλά πίνει πολύ νερό λόγω ζέστης.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Εγω την βγάζω το πρωι μόλις ξυπνησω, μεσημέρι πριν την βάλω μέσα, απογευμα πριν παμε βόλτα και αργά το βράδυ.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εγώ το πρωί μόλις ξυπνήσω,μία το μεσημέρι μετά το φαγητό,μία μεγάλη βόλτα το απόγευμα και το βράδυ μετά το φαγητό της.απλά απο το πολύ νερό δεν ξέρω αν κρατιέται τις ώρες που δεν βγαίνει,επίσης είναι κακό που της έδειξα ότι μπορεί να κατουράει το γκαζόν αν βρίσκεται στον κήπο και όχι μαζί με τα υπόλοιπα έξω?.:p

υσ το βράδυ νερό στο δωμάτιο δεν της βάζω,ότι πιεί πρίν αλλιώς γιόκ.;)

Last edited:

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Γιατι να ειναι κακό; Εγω δεν της έχω μάθει να τα κάνει έξω στο δρόμο! Αυτο όμως εξαρτάται απο τον χώρο που εχεις. Εμείς έχουμε μεγάλο κήπο και χωράφι και έχει μάθει να τα κάνει εκεί! Κάθε φορά και σε διαφορετικό δέντρο.. Αν δεν σου έχει λερώσει σημαίνει ότι κρατιέται! Απλά μην το παράκανεις να την βγάζεις τουλάχιστον 3-4 φορές γιατι ειναι και μικρή! Όσο για το νερό εμείς δεν της το παίρνουμε το βράδυ γιατι όσο να ναι κάνει ζέστη και διψαει!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εγω που τον βγάζω δυο φορές και είναι 10 μηνών είναι λίγες δλδ;; εχουμε κατι ατυχηματάκια (αλλα παντα βγαίνει εξω,ποτέ μέσα στο σπιτι) αλλα ειχα υποθέσει πως απλα νομίζει οτι μπορει να τα κάνει και στο σπιτι και εξω και προσπαθουσα να το καταπολεμήσω, μήπως δεν κρατιέται;

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Τον βγάζεις πρωι βράδυ; Βγάλουν και μια μεσημέρακι απογευμα αν εχεις χρόνο για να γλίτωσεις το σφουγγαρισμα!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ναι, το χρόνο τον έχω αλλά έχει πολύ ζέστη και εκτός απο μακρύτριχος είναι και μαύρος, αρα η βόλτα δε θα είναι πάνω απο 10 λεπτά.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μακρύτριχη και μαύρη η δικιά μου αλλά το 30-40λεπτό το κάνει στις 3-3.30 το μεσημέρι :D
Απλά μη μένετε ακίνητοι για πολύ ωρα γιατί καίγονται τα πόδια. Προτίμησε να περπατάτε σε σκιές. Όποτε είστε σε γρασίδι άφησε την να χαλαρώση. Όταν πια φτάσετε σπίτι βρέξε της πατούσες του και είναι έτοιμος για νανι.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Εμείς 3.30 το μεσημέρι βγαίνουμε ίσα ίσα μέχρι να τα κάνουμε μετα με τραβάει μόνη της προς το σπίτι! Η κυρία έχει μάθει με air condition !!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πρώτα βόλτα και μετά φαί!!!

Όχι το αντίθετο!!!
γιατι; εμεις κανουμε το ανάποδο

Μακρύτριχη και μαύρη η δικιά μου αλλά το 30-40λεπτό το κάνει στις 3-3.30 το μεσημέρι :D
Απλά μη μένετε ακίνητοι για πολύ ωρα γιατί καίγονται τα πόδια. Προτίμησε να περπατάτε σε σκιές. Όποτε είστε σε γρασίδι άφησε την να χαλαρώση. Όταν πια φτάσετε σπίτι βρέξε της πατούσες του και είναι έτοιμος για νανι.
θα το προσπαθήσω απο αύριο και βλέπουμε
ευχαριστώ :)

Last edited by a moderator:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
γιατι; εμεις κανουμε το ανάποδο
Θα έκανες βόλτα εσύ αν έτρωγες μισο κιλό παστίτσιο?

Με φαγωμένο στομάχι δεν κάνουμε τίποτα!

Οι δραστηριότητες μας γίνονται αφού έχουν περάσει 2-3 ώρες από την λήψη τροφής!Όχι αμέσως μόλις έχουμε φάει!
Οπότε είναι προτιμότερο να τρώει μετά από κάθε βόλτα ώστε να ξεκουράζεται, να χονεύει και στην επόμενη να αφοδεύει!Και μετά την επόμενη βόλτα ξανά φαγητό(γεύμα)!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ok καταλαβα, εγω μέχρι τώρα τον ταϊζα και μετά απο λιγο τον έβγαζα αλλα δεν έδειξε ποτέ να δυσκολεύεται, μάλιστα πολλές φορές πήγαμε και στο σκυλοπαρκο με γεμάτο στομάχι. Τον ταϊζω όμως 2 φορές τη μέρα αρα τη μεσημεριανή βόλτα θα την κάνουμε και μετά δε θα τρώει μέχρι το βράδυ, μήπως θα χάνει ενέργεια την οποια θα πρεπει να αναπληρώσω κάπως; γιατι θα κάνει 2 βόλτες χωρις να εχει φάει ενδιάμεσα, τον ταϊζω μια το πρωι και μαι το βραδυ με 12 ώρες διαφορά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Απορία που εχω καιρό: η βόλτα για την ανάγκη τους πόση ώρα πρεπει να ειναι? Πρεπει να περιφερόμαστε ή σε ενα μέρος και να περιμένω?

Εμεις στις 2.30 με 3 κατεβαίνουμε στη θαλασσα.... αλλά... δεν κατουράμε... μαρκάρουμε και μάλιστα κάνουμε το περπατητο μαρκάρισμα (κατουράει και κινειται παράλληλα) όπου εχει δει αλλο σκύλο...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
ok καταλαβα, εγω μέχρι τώρα τον ταϊζα και μετά απο λιγο τον έβγαζα αλλα δεν έδειξε ποτέ να δυσκολεύεται, μάλιστα πολλές φορές πήγαμε και στο σκυλοπαρκο με γεμάτο στομάχι. Τον ταϊζω όμως 2 φορές τη μέρα αρα τη μεσημεριανή βόλτα θα την κάνουμε και μετά δε θα τρώει μέχρι το βράδυ, μήπως θα χάνει ενέργεια την οποια θα πρεπει να αναπληρώσω κάπως; γιατι θα κάνει 2 βόλτες χωρις να εχει φάει ενδιάμεσα, τον ταϊζω μια το πρωι και μαι το βραδυ με 12 ώρες διαφορά
Μην στεναχωριέσαι!Δεν χάνονται έτσι εύκολα ούτε κάνεις κακό στον σκύλο!

Την ημερήσια θρεπτική αξία της τροφής θα την πάρει!
Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να δίνεις την τροφή ώστε να την μεταβολίζει σωστά μέσα στην μέρα!
Δεν είναι ανάγκη μετά από κάθε βόλτα να του δίνεις γεύμα!Αλλά και αν θέλεις να το κάνεις καλό είναι μετά την άσκηση να φάει το γεύμα του, τότε έχει ανάγκη ο οργανισμός να συμπληρώσει ότι έχασε!

Βέβαια αν είναι κουτάβι δεν μπορείς αν το πετύχεις εύκολα γιατί αυτά θέλουν μετά αμέσως το φαγητό να αφοδεύσουν/ουρήσουν, αλλά το πετυχαίνεις σιγά σιγά!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
θα προσπαθήσουμε:) φαγητό αμεσως μετά ή πρεπει να αφησω λιγη ώρα λόγω του οτι για παράδειγμα στη μια βόλτα θα εχουμε φυγει απο το σκυλοπαρκο και θα εχει τρέξει και παιξει με αποτέλεσμα να εχουν ανεβει οι καρδιακοι παλμοί;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
θα προσπαθήσουμε:) φαγητό αμεσως μετά ή πρεπει να αφησω λιγη ώρα λόγω του οτι για παράδειγμα στη μια βόλτα θα εχουμε φυγει απο το σκυλοπαρκο και θα εχει τρέξει και παιξει με αποτέλεσμα να εχουν ανεβει οι καρδιακοι παλμοί;
Βασική προυπόθεση να είναι ξεκούραστη όταν είναι να φάει!

Πέρα από την συζήτηση εδώ συμβουλέψου και τον γιατρό σου!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Βασική προυπόθεση να είναι ξεκούραστη όταν είναι να φάει!

Πέρα από την συζήτηση εδώ συμβουλέψου και τον γιατρό σου!
ρε παιδιά μη μου τον βγάζετε κοπέλα τον αγόραρό μου :D [οι διατροφικές συνήθιες της μικρής μου είναι διαφορετικές απο εκείνου σε περίπτωση που με θυμάσαι να λεω κάπου γι'αυτη και το συνδίασες]

θα το συζητήσω και με τον κτηνίατρο.. μόλις τώρα το προσπάθησα πρώτη φορά, στη βόλτα μονο ένα μαρκάρισμα, τώρα τρώει

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πόσο συχνό ειναι ενα σκυλι που κανει κακα το πρωι κατά τις 11 να τα κάνει στις 7μμ χωρίς να αλλάξει η διατροφή του? Εχω φάει το σπιτι μην τα εκανε και αλλου το πρωί αλλά δεν βρίσκω τπτ.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
φαί και μετά αφού την αφήσω λίγο πάμε έξω σχεδόν ακριβώς απο την πόρτα του σπιτιού μου και τα κάνουμε στα θαμνάκια.αν την αφήσω κάποιες ώρες μέσα στο σπίτι υπάρχει περίπτωση να μου τα κάνει ενώ έχει φάι γιατί πρέπει μετά το βραδινό της και κάποια ώρα να την ξανά βγάλω μία βόλτα για να είναι εντάξει στον ύπνο της(έτσι το σκέφτομαι εγώ).με αποτέλεσμα να κάνουμε 10 βόλτες για την ανάγκη της ενω μπορεί αν γίνεται ευκολότερα?

αφού κάποιος απαντήσει το πάνω,σε ένα μεγάλο σκυλί ποιό πρόγραμμα ακολουθείτε εσείς η και του μικρού σας για να πάρουμε ιδέες?

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97