χρειαζομαι τη γνωμη σας!

vetaki

Active Member
3 Μαρτίου 2010
26
0
Εχθες λοιπον περασαμε μια βολτα με τον σκυλο μου απο την κτηνιατρο (αγορα τροφης, αμπουλα, χαπι) και μου ειπε οτι συμβαινει το εξης. Πριν 6 χρονια ενα ζευγαρι αγορασε ενα καθαροαιμο γαλλικο μπουλντογκ, το οποιο ειναι γλυκα! Προπερσι, δηλαδη οταν ο σκυλος ηταν 4 χρονων περιπου, το δωσανε σε ενα αλλο ζευγαρι. Πριν απο λιγο καιρο ομως το σκυλακι παρουσιασε νευρολογικα προβληματα κι ετσι το ζευγαρι δεν ηθελε πλεον εναν "ελλατωματικο" σκυλο. Η θεραπεια που χρειαζεται, μου ειπε η γιατρος, ειναι μια φορα τον μηνα να πηγαινει στην κτηνιατρο για παροχη κορτιζονης. Μου διαβεβαιωσε οτι δεν ειναι ακριβη θεραπεια(δεν ρωτησα ποσό). Παρ' ολα αυτα το ζευγαρι δεν θελει να κρατησει τον σκυλο.Προσπαθησαν να βρουνε καποιον να τον χαρισουνε αλλα ματαια. Και αποφασισαν απο βδομαδα να τον πανε στο κυνοκομειο της Κομοτηνης (μιλαμε για αθλια κατασταση). Και τωρα τη γνωμη σας. Εχω ηδη τον Σπιθα(γαλλικο μπουλντογκ 1,5 χρονων) και σκεφτηκα να κρατησω και τον αλλον. Ειναι τοσο γλυκος που δεν αντεχω τη σκεψη της καταληξης με αυτον τον τροπο. Βεβαια θα πρεπει πρωτα να υπολογιστει περιπου το κοστος της θεραπειας. Αλλα ακομα κι αν αντεχετε αυτο, ποσο ευκολο ειναι να παρεις εναν σκυλο 6 χρονων με νευρολογικα προβληματα και να τον φροντισεις? Ποσο ευκολο ειναι να μπορεσει να εγκληματιστει (και αυτος και εμεις) και να συμβιωσει? Τι θα κανατε εσεις?:confused::confused:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.111
patra
grdane.blogspot.com
κατάρχήν εγώ΄αν ειχα διαθεση να υιοθετησω τον σκυλάκο, θα ζητουσα πλήρη ενημερωση.
δηλαδή... ηλικια σκυλου και γενος αρσενικό θηλυκο???? συμπεριφορα του με αλλα ζωα.... καθως και συμπεριφορα του δικου σου με αλλα ζωα...
αρσενικό με αρσενικό? θηλυκό με θηλυκό??? ή αρσενικό θηλυκό...?
ποια τα νευρολογικά του προβληματα...συμπτωματα επιδρασεις και αντιδρασεις???? κατα την διαρκεια των συγκερκιμενων συμβαντων έχει επικοινωνια με το περιβαλλον?
με καταλληλη αγωγή υπαρχει βελτίωση έως εξαφανιση συπτωματων??? και τελος πόσο κοστίζει η αγωγή...
μετά θα τα ζυγιζα όλα ...θα λαμβανα υπόψη ότι το σκυλί έχει άλλα 5-7 χρονια ζωής ακόμα και αν μετα ήμουν σε θεση να προσφερω στο σκυλάκο τα όσα χρειάζονται.... θα επαιρνα τις αναλογες αποφασεις....
όπως και ναχει και μονο που το σκεφτηκες μπραβο!!! εγώ δεν θα τολμούσα....

vetaki

Active Member
3 Μαρτίου 2010
26
0
Εννοειται οτι θα μαθω ΟΛΕΣ τις απαραιτητες πληροφοριες. Απλα μου το ανεφερε η γιατρος πολυ βιαστικα και επιγραμματικα. Και εκεινη τη στιγμη δεν το εβαλα στο μυαλο μου! Μετα ομως .......

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog