χαλι=πανα για τσισα

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
εδω και μηνες χρησιμοποιουσα τις ειδικες πανες που ειναι για τσισα για την μικρη μου.ετσι οταν ηθελε να κανει τσισα και για καποιο λογο δεν μπορουσα να την βγαζω εξω,η πανα ηταν πραγματικα μια λυση σωτηριας!!!!!
τωρα ομως ηρθε ο χειμωνας και ειπα να στρωσω ενα δυο χαλακια και η μικρη μαλλον τα βλεπει για πανες και παει και μου κανει τσισα.την μαλλωσα αλλα τιποτα.καποια στιγμη μου επεσε ενα διπλωμενο σεντονι στο πατωμα και πηγε και εκει.τωρα που θα χειμωνιασει για τα καλα και θα στρωσω ενα χαλι 3 μετρα πως θα το δει?????? σαν μια τεραστια τουαλετα????????

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το θέμα eadie είναι να έχει πρόγραμμα τουαλέτας και να πηγαίνει έξω. Πόσο συχνά πια δε μπορείς να τη βγάζεις?
Ακόμα κι αν δε μπορείς να ξέρεις ότι το έχει ανάγκη και το πρόβλημά της είναι πολύ μεγαλύτερο απ' το δικό σου.
Αν όμως μάθει ότι κάθε μέρα, τρεις φορές, βρέξει - χιονίσει θα πρέπει να κάνει έξω τις ανάγκες της, δε θα έχεις πρόβλημα με το χαλί σου :)

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω...και το βράδυ του βάζω πάνα ή χαλάκι που του έχω για τσίσα=πέταμα, εεε το βράδυ δεν μπορώ να τον βγάλω...αλλά είναι σπάνιες οι φορές πλέον που πάει στο χαλάκι εφόσον πρίν κοιμηθούμε έχει στερέψει από την βόλτα!!! :p

Αλλά δεν σας κρίβω πως φέτος και μόνο για φέτος δεν ξέρω αν θα βάλω χαλιά στο σπίτι...:(

Με το προηγούμενο σκυλάκι μου...poodle toy ήταν... είχαμε μεγάλο πρόβλημα και να φανταστείτε πως το σκυλί το βγάζαμε πάνω από 5 φορές την μέρα!!!

Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...δεν μπορώ να τα συγκρίνω φυσικά αυτά τα 2 σκυλιά διότι ... στον Νίνο βλέπω πολλά καλά σε αντίθεση με το κανισάκι..που ότι και να γινόταν θα έκανε την πατάτα του!!! :( :( :(

Ίσως τα βάλω για να τα συνηθίσει και για του χρόνου...δεν ξέρω....θα δείξει όταν θα ξεπαγιάσουμε :-|

liajoe

Well-Known Member
Αυτό το πρόβλημα θα το έχουμε πάντα αν εμείς οι
ιδιοκτήτες δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει να βγάζουμε
τα σκυλιά μας έξω για τουαλέτα.

Δεν θα συνιστούσα σε κανένα πάνα ή οτιδήποτε παρόμοιο.
Θα συνιστούσα δουλειά!

Το βράδυ, ξύπνάμε και τα βγάζουμε έξω.
Την ημέρα τα βγάζουμε έξω. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε alarm.

Ενδιάμεσα κρατιούνται και περιμένουνε :)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω παντως διαφωνω σε κρατημα. Παιζει να κανει κακο στα νεφρα. Δεν ειναι καλο να κρατας ουρα:(

liajoe

Well-Known Member
Ενάς σκύλος μπορεί να κρατηθεί άνετα 4 -5 ώρες. Παραπάνω δεν συνιστάτε.

Τώρα όμως ίσως γίνω κακιά λέγοντας, εάν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε,
τότε καλύτερα να πάρουμε σκύλο αν δουλεύουμε συνεχές 8 - 10 ώρες ;).

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
Βασικά, ο δικός μου παιδιά, αν και κουτάβι, μου έχει κάνει εντύπωση πόσο μπορεί να κρατηθεί! Η τελευταία βόλτα της ημέρας είναι πολύ αργά το βράδυ για 45΄περίπου και τα μεσάνυχτα δεν κάνει στο δωμάτιό του ούτε μία σταγόνα!!!

Αλλά το πρωί που θα με δεί να ξυπνήσω, ο γλυκούλης μου, με τραβάει για να βγούμε έξω...δεν κρατιέται! :D

Μάλλον θα έχει καταλάβει ότι κουράζομαι πολύ όλη μέρα και με προσέχει...:D δεν ξέρω...:D

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
μαλλον δεν το εγραψα σωστα......σορυ δικο μου λαθος.
φυσικα και η μικρη βγαινει παντα τις ιδιες ωρες.παει μονη της στην εξωπορτα και μου δειχνει ετσι και το ποτε ακριβως θελει.αν δει πως δεν την βγαζω (γιατι μπορει να εχω μαθημα εκεινη την ωρα) θα παει στην μπαλκονοπορτα οπου ειναι η δευτερη λυση της και την περιμενει εξω μια πανα.τα ξημερωματα καμια φορα που ξυπναει παει αμεσως στην μπαλκονοπορτα και κλαιει για να της ανοιξω γιατι ξερει πια οτι δεν παιζει να βγει βολτα.ομως τωρα που εστρωσα για ενα χαλακι,δεν ξερω τι την εχει πιασει μπορει να εχω προγραμματησει να την παω βολτα σε 3 λεπτα,πλεον δεν παει στην πορτα κι ας ξερει οτι ειναι η ωρα της,θα κανει τσαισα στο χαλι και μετα θα παει στην πορτα!!!!! :confused::confused::confused: τι εγινε?????? παει 6 μηνων και απο τα 3 ηξερε να παει στην πορτα!!!!!!!! στο κρεβατι επανω δεν κανει τσισα,αλλα οταν μου επεσε το σεντονι κατω τα εκανε εκει πανω:paja1:
μηπως μπορει να το εξηγησει καποιος???? πως μπορω να της το κοψω αυτο???????

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
liajoe, λες ότι δεν κρατιουνται πάνω απο 4-5 ώρες. Με το σκεπτικό αυτό πρέπει να τα βγάζουμε συνέχεια έξω, ακόμα και τα ξημερώματα, κάτι που δεν είναι εφικτό για κανέναν, εκτός αν έχει μεγάλη αυλή.
4 φορές την ημέρα δεν είναι αρκετές?
eadie , μήπως δεν θα έπρεπε να έχει εναλλακτική καθόλου την πάνα; Μήπως θα πρέπει να ξέρει ότι μόνο εκτός σπιτιου επιτρέπεται να κάνει τις ανάγκες της.

Αναρωτιέμαι επίσης μήπως θα ήταν σκόπιμο να την βγάζεις λίγη ώρα πριν την καθορισμένη και πριν σου το ζητήσει...

Last edited by a moderator:

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
αχ παλι νομιζω παρεξηγηθηκα.

λοιπον αν υποθεσουμε οτι η μικρη ειναι να βγει στις 3 φανταστειτε οτι θα βγει 3 παρα η 3 και 10 το πολυ ε θα παει στις 1 η στις 2 στο χαλι χωρις να ειδοποιησει!!!!! αυτο εννοω ξερει οτι θα βγει το βραδυ κατα τις 11 και θα μου κανει τσισα στις 10¨30 ακομα κι αν με δει να ντυνομαι και καταλαβαινει οτι παμε εξω θα τα κανει εκει!!!!!!!!!
ελπιζω να εγινα πιο κατανοητη

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
οχι, αλλα να την κραταω εκει μεσα για πιο λογο???? την εχω μεσα στο σπιτι ελευθερη (αν και μικρο σπιτι),εχει το δικο της κρεαβατι,εχει και ενα χωρο δικο της.και καθε που πησιαζε η ωρα για εξω μου εδειχνε οτι ηθελε να την βγαλω.τωρα δεν το κανει πια αυτο.μιλαω για τα ττσισα.πηρα το χαλακι δοκιμαστικα και μου πηγε παλι στην πορτα!!!!! να μην βαλω φετος χαλια????? πως θα της το κοψω??????

liajoe

Well-Known Member
Eίπες ότι είναι 6 μηνών. Μήπως έρχετε στην εποχή της?

Το θέμα είναι. βγάλε τις πάνες και μόνο έξω τουαλέτα.

Αφού ξέρεις ότι θα σου λερώσει, παρακολούθησε την και
την στιγμή που θα λερώσει, θα της βάλεις φωνή, θα την
πιάσεις και θα την βάλεις έξω να τελειώσει (περίμενε λίγο).
Όχι βόλτα! Η βολτά γίνετε μετά.

Αν παέι κανονικά τουαλέτα μέσα και την δείς, θα την βάλεις
σε απομώνωση. Δείξε της επιτέλους ότι δεν σε ευχαριστεί
αυτό που κάνει!

liajoe, λες ότι δεν κρατιουνται πάνω απο 4-5 ώρες.
Frini, δεν είπα αυτό. Είπα, ενας σκύλος μπορεί να κρατηθεί άνετα 4 -5 ώρες.
Παραπάνω δεν συνιστάτε.

Με το σκεπτικό αυτό πρέπει να τα βγάζουμε συνέχεια έξω, ακόμα και τα ξημερώματα, κάτι που δεν είναι εφικτό για κανέναν, εκτός αν έχει μεγάλη αυλή.
Το βράδυ ο οργανισμός του σκύλου πέφτει σε hibernation form.
Για αυτό και μπορούν να κρατηθούν, επειδή κοιμούνται.
Όταν είναι ημέρα και συνήθως ξύπνια ο αργανισμός λειτουργεί.

4 φορές την ημέρα δεν είναι αρκετές?
Συνήθως ναι. Εξαρτάτε απο τον σκύλο :)

eadie , μήπως δεν θα έπρεπε να έχει εναλλακτική καθόλου την πάνα; Μήπως θα πρέπει να ξέρει ότι μόνο εκτός σπιτιου επιτρέπεται να κάνει τις ανάγκες της.
Ναι, ακριβώς!

Αναρωτιέμαι επίσης μήπως θα ήταν σκόπιμο να την βγάζεις λίγη ώρα πριν την καθορισμένη και πριν σου το ζητήσει...
Ναι, ακριβώς!

Last edited by a moderator:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Συμφωνώ με την Λία.
Κόψτε τις πάνες και προγραμματίστε 4 βόλτες την ημέρα σε καθορισμένες ώρες.

Εάν τα κάνει μέσα και την πιάσεις στα πράσα την μαλώνεις ώστε να καταλάβει οτι είναι ανεπιθύμητη συμπεριφορά.

Όταν τα κάνει έξω επιβραβέυεις με λιχουδιές και χάδια.

Είναι λογικό να κατουράει στο σπίτι οταν ξέρει οτι κανένας δεν θα την βάλει στην θέση της :cool:

Elina...

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2008
244
0
Πειραιάς
eadie: Και επίσης μπορεί να παίζει και το άλλο...αν τα κάνει μέσα στο σπίτι και εσύ αμέσως την πάς βόλτα..εκείνη συνδιάζει το κατούρημα ή τα κακάκια της με βόλτα!

Μπορεί και γι αυτό το λόγο να τα κάνει μέσα εφόσον ξέρει μετά ότι θα πάει βόλτα...δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις!

---> Η σκυλίτσα σκέφτεται: τσίσα/κακά = βόλτα => καλό (κάτι που την ευχαριστεί και δεν θα έπρεπε σε αυτή τη φάση) ;)

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
ηθελα μια πανα εξω στο μπαλκονι γιτι ενω μπορω να την βγαζω εξω καμια φορα εχω μαθημα εκεινη την ωρα και ετσι βγαινει εξω στο μπαλκονι.οποτε να της παρω την πανα απο εκει και να της απαγορευσω να ξανακανει εξω παρα μονο εκτος σπιτιου????
:confused:

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ενα παρομοιο προβλημα,ειχα και εγω.
Η μικρη μου ήρθε στο σπιτι 4 μηνων και είχε μάθει να τα κανει ΜΟΝΟ σε γρασιδι-χώμα (οτι μαλακο δηλαδη) και σε εφημεριδες-πανες.
Ηθελα οποσδηποτε να μαθει να τα κάνει εκτος σπιτιου και για αυτό την έβγαζα 8-10 φορες την ημερα εξω (δεν δουλευα)....αλλα ακομα και αυτο δεν εφτανε:rolleyes:...υπήρχε και πανα στο σπιτι.
Οταν λοιπον λέω ''δεν πάει αλλο,θα μαθει να τα κανει μονο έξω'' έβγαλα την πάνα...το αποτελεσμα? 1-2 φορες που δεν μπορουσε να κρατηθει.......πήγε στον καναπέ:eek:....με τιποτα στο πατωμα...
ειχε μάθει σε ''μαλακο''....και αν εβρισκε χαλάκι πχ. το μικρό της κουζινας,τα ιδια.
Οταν μεγαλωσε λιγακι,κανενα προβλημα!!
ΟΟΟΟΟταν ομως ήρθε η ώρα να βάλω χαλιά:eek::eek::eek: λέω τώρα τι θα κάνουμε.... τελικα έβαλα ένα χαλί στο σαλόνι (αντι για 5) και ειπα ο Θεος μαζι μας...... ελα όμως που εκεινη την ώρα ο Θεος κοιμοτανε:D:D... ειχαμε 2-3 ατυχηματα.
Απο όλα αυτα λοιπον,καλή ειναι η πάνα (αποροφάει καλυτερα απο την εφημεριδα,μην ξεχναμε τη διαφορά μεγεθους) αλλαααά μεχρι να μαθει να ξεχωριζει καναπε-χαλακι-χαλι-πανα.....ήταν ζόρικο.....άσε που την πάνα την ειχε και σαν παιχνιδι:p η βρώμα:D:D

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Εφοσον ξέρεις οτι θα έχεις μάθημα στην ώρα της βόλτας, να την βγάζεις πιο νωρίς για να μην λερώνει στο σπίτι. ;)

Συνδίασε το πιπί με εντολή στην βόλτα. Όταν πάει να κάνει να της λές "κάνε πιπί" ας πούμε και μετά λιχουδίτσες.
Θα μάθει πολύ γρήγορα και θα κάνει πιπί με την διαταγή σου ;)

Frini

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2008
59
0
Περαία Θεσσαλονίκης
Ναι και εγώ πιστεύω ότι όταν κατά κανόνα τα κάνουν έξω, αλλά υπάρχει και μια εναλλακτική μέσα (στην πάνα ή στην εφημερίδα στο μπαλκόνι για παράδειγμα) τότε μπερδεύονται..
Λία , σε ρωτησα για τις 4-5 ωρες γιατί πραγματικά μας έχει γίνει λίγο άγχος να βγάζουμε τον δικο μας 4 φορές τη μέρα και σε συγκεκριμένες ώρες.
Και όπως ανέφερα και σ' αλλο Post και εμείς έχουμε ακομα ατυχήματα (μια δυο φορές τη βδομάδα). Και προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να το κόψουμε τελειως.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog