φοβισμένη(;) συμπεριφορά

chris23

New Member
16 Ιουνίου 2015
2
0
34
καλώς σας βρήκα καταρχήν, έχω ένα γκόλντεν ριτρίβερ αρκετά μεγαλόσωμο σε σχέση με τα υπόλοιπα, 35 κιλά, 4,5 ετών. Το πρόβλημα μου είναι η φοβισμένη(?) συμπεριφορά που δείχνει προς τα υπόλοιπα σκυλιά, δεν θέλω να γίνει επιθετικός ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση αλλά να κρατάει μια αμυντική στάση και να προστατεύει το αφεντικό του η όποιον τον συνοδεύει στην βόλτα του.
Κάθε φορά που συναντάμε σκυλο αδέσποτο η μη και δείχνει κάποια χ επιθετική συμπεριφορά o δικός μου κοκκαλώνει και δεν βγάζει άχνα, σε 2 περιπτώσεις μάλιστα που πήγαν να τον δαγκώσουν δεν αντέδρασε καν, απλά προσπάθησε να το αποφύγει.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Είναι οι εξερεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανόνα.
Καλώς ηρθες

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλώς ήρθες!

Άλλο μία φοβική συμπεριφορά και άλλο να ζητάς από τον σκύλο σου να γίνει πιο καχύποπτος!
Δεν γνωρίζω αν είναι καθαρόαιμος ή ημίαιμος, αλλά η φυλή των Labrador Retriever δεν έχουν στο πρότυπο τους την καχυποψία και κατ'επέκταση την υπεράσπιση/φύλαξη κτλ που έχεις στο μυαλό σου! Ως φυλή δεν το έχει στα εν γένει χαρακτηριστικά της.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δεις την συμπεριφορά αυτή μήπως είναι προβληματική γιατί ακόμα και αν δεν είναι στο πρότυπο του Labrador η καχυποψία αν μη τι άλλο θα έπρεπε να αντιμετωπίζει αλλιώς μία τέτοια κατάσταση.

• Like
Reactions: maxinikol

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
καλώς σας βρήκα καταρχήν, έχω ένα γκόλντεν ριτρίβερ αρκετά μεγαλόσωμο σε σχέση με τα υπόλοιπα, 35 κιλά, 4,5 ετών. Το πρόβλημα μου είναι η φοβισμένη(?) συμπεριφορά που δείχνει προς τα υπόλοιπα σκυλιά, δεν θέλω να γίνει επιθετικός ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση αλλά να κρατάει μια αμυντική στάση και να προστατεύει το αφεντικό του η όποιον τον συνοδεύει στην βόλτα του.
Κάθε φορά που συναντάμε σκυλο αδέσποτο η μη και δείχνει κάποια χ επιθετική συμπεριφορά o δικός μου κοκκαλώνει και δεν βγάζει άχνα, σε 2 περιπτώσεις μάλιστα που πήγαν να τον δαγκώσουν δεν αντέδρασε καν, απλά προσπάθησε να το αποφύγει.
Ο σκύλος σου δείχνει τυπική συμπεριφορά ριτρίβερ, μια χαρά δηλαδή συμφωνα με την ονομαστική του προέλευση..εσύ πάλι δείχνεις τυπικές συμπεριφορές ανθρώπου που δεν ξέρει τι σκύλο έχει..

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Καλως ηρθες.
Για ονομα του Θεου, γκολντεν εχεις, οχι ροττβαιλερ. Καλο ειναι να μην εχεις παραλογες απαιτησεις, θα το τρελανεις το σκυλι. Δεν ειναι στο χαρακτηρα του να ειναι καχυποπτο, ισα ισα δεν ειναι καν επιθμητο. Mια χαρα ειναι το σκυλι. Αν θες καποιο να σε προστατευει η παρε σωματοφυλακα ή αλλαξε φυλη..

@st3lios Για Golden μιλαμε, οχι Labrador.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Το να μεινει ακινητο το σκυλι εν οψη ενδεχομενου τσακωμου....δεν δειχνει φοβο....αν κουναει και την ουρα του χαρωπα,ισως να μπορουσε να χαρακτηριστει και σημα ηρεμιας!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.865
5.114
patra
grdane.blogspot.com
το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω...
μετα 4,5 χρονια βοηθησε με λιγο....
τι περιμενεις εσυ απο το σκυλο σου να κανει ακριβως?
ο καυμενος απεφυγε το δαγκωμα ...
να δαγκωνε πρωτος ? να ανταπεδιδε?
πως πιστευεις θα αντιδρουσες εσυ σε καθε περιπτωση?

γιατι φτανει σε αυτο το σημειο με τα σκυλια ?
με ποιο τροπο?
τι ηλικαι εχεις εσυ?
ποια η οικογενειακη σας κατασταση?

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
ζητας απο τον σκυλο σου να σε προστατεψει αντι να τον προστατεψεις εσυ? περιμενεις απο ενα golden να αντιδρασει επιθετικα και για ποιο λογο? μαλλον δεν ξερεις για ποιο λογο εχεις αποκτησει αυτον τον κακομοιρο σκυλο γιατι κακομοιρος ειναι που εχει ενα αφεντικο με τετοιο μυαλο...!!

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
αλλά να κρατάει μια αμυντική στάση και να προστατεύει το αφεντικό του η όποιον τον συνοδεύει στην βόλτα του.
πώς ακριβώς προσπαθείς να του το μάθεις αυτό?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω σας λεω παρτε μαλινουα που ειναι για ολα εσεις πατε και περνετε παλιογκλντεν και μετα εχετε και απαιτησεις.

• Like
Reactions: GRDANE