φοβαται

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εναν συγκεκριμενο σκυλο και γενικα οσα σκυλια ειναι σε περιφραξη.
γενικα με τα υπολοιπα σκυλακια που εχει ερθει σε επαφη θελει να παιξει μαζι τους (δεν τα μοιρηζει πριν το οποιο το εχω μεταφρασει οτι ακομα δεν εχουν ξυπνησει τα σεξουαλικα του).

το κακο ξεκινησε οταν σε μια απο τις πρωτες βολτες τον αφησα χωρις λουρι και πηγε σε αυτο το σκυλι οποιος του επιτεθηκε (μεσα απο την πορτα).

καμια συμβουλη πως να το κανω να το ξεπερασει? ο δικος μου ειναι 8μηνων τωρα και δεν ειναι κανα μικρο σκυλακι (μεσαιου-προς το μεγαλο θα τον ελεγα)

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
sir-elric αυτό που θα έκανα εγώ είναι να αποφεύγω να περνάω από τον δρόμο που είναι ο σκύλος που φοβάται το σκυλί σου για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Να ξέρεις ότι με αυτό το σκυλί από την στιγμή μάλιστα που του επιτέθηκε θα έχει πάντα ένα "ΘΕΜΑ". Όταν το σκυλί σου φοβάται μη το παρηγορείς και μη το χαιδεύεις γιατί έτσι είναι σαν να του λες ότι καλά κάνει και φοβάται αλλά επίσης μη το μαλώνεις γιατί έτσι ο φόβος του μεγαλώνει απλά αδιαφόρησε κάνε σαν να μη βλέπεις ότι φοβάται σαν να μην υπάρχει κίνδυνος.

Μπορείς να ξεκινήσεις και μια άσκηση πρώτα να βρεις κάποιο σκυλάκι που ζει μέσα σε περιφραγμένο χώρο. Δεύτερο να το γνωρίσεις με τον δικό σου σκύλο εκτός αυτού του χώρου και να τα αφήσεις να παίξουν αυτό να γίνει 2-3 φορές έτσι ώστε τα σκυλιά να έχουν οικειότητα μεταξύ τους και μετά μπορείς να περάσεις με τον σκύλο σου από το σπίτι που είναι περιφραγμένο με τον σκυλάκι μέσα από την περίφραξη. Είναι ένας τρόπος να δείξεις στον σκύλο σου ότι δεν είναι όλα τα περιφραγμένα σκυλιά επιθετικά. Τώρα αν βρεις και περισσότερα σκυλάκια να κάνεις την παραπάνω άσκηση ακόμα καλύτερα.

Καλή επιτυχία.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ γιατι αυτο το σκυλακι ειναι ακριβως στην γωνια του στενου μου και για να τον παω βολτα πρεπει να περασω απο εκει :evil:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
έχεις δύο λύσεις

1. να κάνεις τον γύρο του τετραγώνου

2. να διακτινιστείς....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemo

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2007
84
0
Θεσσαλονίκη
Θα σου πρότεινα εφόσον συνενοηθείς με τον γείτονά σου, να βρεθείτε "τυχαία" σε μια βόλτα εκτός περιοχής.... Θέλω να πιστεύω πως ο γείτονας σου βγάζει το σκυλί του βόλτα!!!. Η συνάντηση αυτή θα πρέπει περιέχει θετικές και ευχάριστες εκπλήξεις και για τους 2 σκύλους... Γενικά τα σκυλιά στον χώρο τους, αντιδρουν παρόμοια με του γείτονα σου.. ΟΛΑ είναι θέματα κοινωνικοποίησης. Καλή επιτυχία

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ισως να περναγε και την δευτερη φαση του φοβου, ισως μεγαλωσε και να εγινε αντρας :lol: το αποτελεσμα ειναι οτι δεν φοβαται πλεον, κινηται καπου μεταξυ αδιαφοριας και περιεργιας.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητέ sir-elric,
είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν ο δικός μου ήταν 4 μηνών. Μετά από ανάλογη τραυματική εμπειρία (ο σκύλος ενός γείτονα, πήδηξε την περίφραξη του οικοπέδου και μας επιτέθηκε), κάθε φορά που περνούσα από μονοκατοικία στην οποία υπήρχε σκύλος που μας γάβγιζε, ο μικρός πάθαινε κρίση πανικού. Έβαζε τα αυτιά πίσω, και με τράβαγε πανικόβλητος για να φύγουμε μακριά. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν κάποια στιγμή μπερδεύτηκε στα πόδια μου, με έριξε κάτω και όρμησε σε κεντρικό δρόμο πανικόβλητος. Τον πρόλαβα στο παρά πέντε…

Κάνοντας σχετική συζήτηση με τον εκπαιδευτή του συνειδητοποίησα πως την πρώτη φορά που μας επιτέθηκε το σκυλί του γείτονα, η δική μου αντίδραση ήταν εντελώς λάθος. Αντί να συμπεριφερθώ ψύχραιμα, πανικοβλήθηκα και πήρα το σκυλί μου αγκαλιά, παρηγορώντας το.
Το πρόβλημα της φοβίας του το είχα προκαλέσει εγώ με την λανθασμένη μου αντίδραση. Ευτυχώς δεν ήταν πολύ αργά…
Θα σου πω πως ξεπέρασα το πρόβλημα με αποτέλεσμα το σκυλί μου πλέον να είναι απόλυτα ήρεμο εώς αδιάφορο σε επιθέσεις και σε γαυγίσματα άλλων σκύλων.

Αρχικά με πολύ κοινωνικοποίηση και έκθεση σε διαφορετικές καταστάσεις, ανθρώπους και άλλα σκυλιά (οι καθημερινές μας βόλτες διαρκούν τουλάχιστον 3 ώρες.)

Μετέχοντας σε οργανωμένες τάξεις κοινωνικοποίησης με άλλους ιδιοκτήτες (έχω αναφερθεί ξανά και σε διαβεβαιώνω πως γίνεται καταπληκτική δουλειά)

Μετά από λίγο καιρό επιχείρησα να ξαναπεράσω από τα ίδια σημεία που παλιότερα αντιμετώπιζα πρόβλημα, αντιδρώντας τελείως αδιάφορα (περπατούσα χαλαρά και ήρεμα και δεν γύριζα να κοιτάξω καν το σκυλί μου). Τις πρώτες φορές ήταν πολύ διστακτικός αλλά με τον καιρό κατάλαβε πως δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, οπότε μιμήθηκε την δική μου συμπεριφορά και άρχισε να αδιαφορεί.

Πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά αλλά πιστεύω πως θα ξεπεράσεις γρήγορα το πρόβλημα. Σε αυτό θα συμβάλει και η ωρίμανση του χαρακτήρα σκύλου σου. Σιγά σιγά, περνώντας οι μήνες θα αρχίσει να αισθάνεται πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Μαζί με τη δική σου καθοδήγηση το πρόβλημα με την φοβία του θα αποτελεί πλέον παρελθόν.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ROTTIE: Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε παλαιότερο σχετικό θέμα

coco07 said:
Έχω ενημερωθεί πάρα πολύ τόσο καιρό που επισκέπτομαι το forum για πολλά πράγματα που αφορούν το σκυλάκι μου και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την coco :) .To westie μου είναι τώρα 6 μηνών και φοβάται τα άλλα σκυλιά.Είχε μια άσχημη εμπειρία με ένα κανις μιας φίλης και από τότε δεν πλησιάζει...Την έφερα σε έπαφη με έν labrador 2 μηνών και κρυβόταν.Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog