φοβαμαι τα σκυλια. Θαναι προβλημα λετε?

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Καλησπερα...
Πριν καμια 10ετια εξαιτιας ενος γεγονοτος που δε θελω να πω αλλαξε η σταση μου απεναντι στα μεγαλοσωμα σκυλια ή σε αυτα που μου μοιαζουν τρομακτικα. Με τον ορο "μεγαλοσωμα"εννοω οποια δ ε ν ειναι μαλτεζ κανισ σπιτζ,..κλπ. Με τον ορο "τρομακτικα" εννοω μπουλντογκ,πιτμπουλ ..κλπ o_O. .σχεδον ολα δηλαδη που συναντω στο δρομο! Το προβλημα μου ειναι οτι αν καποιος στη παρες εχει σκυλο με πιανει μια ταση για ακρατεια και γαργαλιμα. Ο γιατρος λεει οτι ειναι σημαδι φοβου(και τον πιστευω). δε τοχω πει σε κανεναν ουτε στον αντρα μου ουτε φυσικα στα παιδια μου αλλα αρχισα να το σκεφτομαι χθες που ειδα μια κοπελα να βγαζει βολτα το μαλτεζακι της και να την παιρνει απο πισω ενα αδεσποτο. Τι θα κανωοταν θα βγαζω βολτα το δικο μου μαλτεζ οταν με το καλο(δεν εχω ακομα)?Το καλοκαιρι ημουν με τα παιδια και καθως σιψαμεγια το σπιτι,τσουπ το αδεσποτο της γειτονιας με γριλισε! ειμαι σχεδον σιγουρη πως μυρισε το φοβο μου και την αδυναμια και ακουσε το χτυπο της καρδιας μου.

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
να ξεκαθαρισω πως αγαπω τα μεγαλα σκυλια και μεχρι να τα φοβηθω ειχε ο πατερας μου απο ελληνικο ποιμενικο μεχρι ημιαιμο λαγωνικο και ολη μερα παιζαμε,ακομα και οταν εφυγα απο την εφηβικη μου ηλικια.

vikimp

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2018
56
55
49
Αν δεν ξεπεράσεις τον φόβο σου ποιος μπορεί να σου πει τι θα κάνεις στο υποθετικό σενάριο του σκύλου που θα πάρεις και θα βγάζεις βόλτα;
Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα ήθελες ως απάντηση σε αυτά όλα που αναφέρεις!!

• Like
Reactions: mareco

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Οι φόβοι δεν ξεπερνιούνται, μαθαίνεις όμως να τους διαχειρίζεσαι όσο γίνεται. Είναι αρκετά σοβαρό το θέμα σου και καλό θα ήταν να το συζητήσεις με την υπόλοιπη οικογένεια.

tsopanaki

Member
21 Αυγούστου 2018
21
7
25
Οι φόβοι δεν ξεπερνιούνται, μαθαίνεις όμως να τους διαχειρίζεσαι όσο γίνεται. Είναι αρκετά σοβαρό το θέμα σου και καλό θα ήταν να το συζητήσεις με την υπόλοιπη οικογένεια.
Με την βοήθεια ενός καλού ψυχολόγου όλοι οι φόβοι ξεπερνιουνται

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Με την βοήθεια ενός καλού ψυχολόγου όλοι οι φόβοι ξεπερνιουνται
Εξαρτάται από την έντασή τους, την πηγή τους, τον εκάστοτε άνθρωπο. Κάποιοι άνθρωποι τους ξεπερνούν τελείως, κάποιοι μαθαίνουν και αναπτύσσουν τεχνικές επιτυχούς διαχείρισής τους ώστε να μην επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Στο θέμα μας, @new-malta-mama , ίσως στην παρούσα φάση και υπό το συγκεκριμένο θέμα, η απόκτηση σκύλου να σου φέρει μεγαλύτερο άγχος παρά χαρά. Όπως είπε και ο @Nizinny , μίλα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, και αξιολόγησε εάν μπορείς να το διαχειριστείς μόνη σου ή χρειάζεσαι τη βοήθεια ειδικού και αν θα σου κάνει καλό να έχεις σκύλο τώρα. Μια καλή ιδέα θα ήταν να φιλοξενήσεις ένα σκυλάκι μικρό από κάποια φιλοζωική να δεις πώς σε επηρεάζει, αναφέροντάς τους πρώτα το πρόβλημα