υιοθετησαμε ένα αδεσποτο

Venia

New Member
3 Ιουλίου 2015
1
6
36
Καλησπέρα! πριν 4 μέρες πήραμε στο σπίτι μια αδέσποτη σκυλίτσα που τριγυρνουσε έξω από το σπίτι. στην αρχή ήταν επιφυλακτικη αλλά πολύ φιλική! ειναι μεγαλη25-30κιλα και μαλλον μεγαλη και σε ηλικια στειρωμενη και εμβολιασμενη από τη μέριμνα της περιοχής! .τους ενημέρωσαμε και μας είπαν να κάνουμε υπομονή για να μας ενημερώσουν περαιτέρω (ηλικία, ράτσα κλπ) είναι πολύ ήσυχη και έχει αρχίσει να μας ακούει. σήμερα βάλαμε λουρί για την βγάλουμε βόλτα αλλά μόλις το έβαλε τα μπηξε και δεν κουνιόταν.με μπισκότα και χάδια και λίγο τράβηγμα βγήκε έξω αλλά και εκεί τα ίδια,ακίνητη! οπότε επιστρέψαμε άπραγοι! τι να κάνουμε??κάποια συμβουλή?

Attachments

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Καλησπέρα και καλωσήλθατε! Πάντα με προβλημάτιζε αυτό με τα ενήλικα σκυλιά τα οποία έχουν μεγαλώσει στο δρόμο. Είναι τόσο ανεξάρτητα που φαντάζομαι θέλει πολύ χρόνο για να τα "φέρεις στα νερά σου" και να βρείτε κοινούς κώδικες. Για το συγκεκριμένο με το λουρί που ρωτάς θα μπορούσες να ξεκινήσεις τη δοκιμή μεσα στο σπιτι με λιχουδιες κτλ, ωστε να το συνηθίσει και μετα να βγειτε εξω. Αν και πιστευω πως μιας και εχει μάθει στη "νομαδική ζωή", λόγω του ότι ηταν χρόνια φανταζομαι αδέσποτο, θα μπορούσες να το αφήνεις και χωρίς λουρί. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτό θα ήταν επικίνδυνο για τους γύρω, καθώς την ευθύνη του τώρα την έχεις αναλάβει εσύ..

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
καταρχας την υιοθετησατε οπότε μιλάμε για πρωην αδεσποτο πλέον δεσποζόμενο.
δευτερον θελω να σας πώ πολλά ευχαριστώ που την υιοθετησατε.

η σκυλα ειναι προσφατα στειρωμενη οπότε το πιθανοτερο να ηταν για πολύ μικρό διαστημα αδεσποτη.

για να τη στειρωσουν μαλλον της εκαναν εξετασεις αιματος πρωτα.ζητησέ τες να τις εχεις.

σιγουρα ειναι μεγαλης ηλικιας; εμενα μου μοιαζει νεοτατη από τη φωτογραφια.

για αυτο με το λουρί μου το εχουν κανει και εμενα ενα πρώην αδεσποτα. μια κουταβα 7 μηνων συγκεκριμενα. το κουταβι περνουσε την λεγομενη ''περιοδο φοβιών'' εκεινο το διαστημα και κάθε τί καινουριο το υποδεχότανε με μεγαλη καχυποψια.

επίσης το κουταβι ειχε ερλιχια και πονούσε/ζαλιζόταν οπότε και αυτό την επηρέαζε νομιζω στο να κοκκαλώνει.υπομονή και λιχουδιες.

μην την πιεζεις . πολύ επιβραβευση και κανακεμα καιι θα το ξεπερασει

πολλά καλά και ευτυχισμένα χρόνια σας ευχομαι!

• Like
Reactions: dnassib and Sara

D

Deleted member 14614

Guest
Μπράβο μπράβο! Να την χαίρεσαι την κούκλα!
Καλύτερα μην την τραβάς, γιατί πιέζεται κι αυτό θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα που κάνεις και θα δεις ότι θα βγαίνετε άνετα στο τέλος!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Χίλια μπράβο για την υιοθεσία!
Δώσε της χρόνο, όπως σου είπαν όλοι, και καλό θα ήταν - αν τα καταφέρεις! - να πάρεις και τις πληροφορίες που λέγαμε για τις εξετάσεις, εμβόλια, ηλικία, κτλ. Επίσης, σκόπιμο θα ήταν να κάνετε και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, ο οποίος πιθανόν να μπορέσει να σας δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες και συμβουλές. Πάντως είναι κούκλα.

Για το θέμα του λουριού, όπως σου είπαν τα παιδιά, θέλει υπομονή και επιβράβευση και όχι ζόρι, πράγμα που ήδη κάνετε. Σε καμία περίπτωση, προσωπικά, δε θα την άφηνα χωρίς λουρί σε αυτή τη φάση, γιατί τα πρώην αδέσποτα που έχουν μείνει στο δρόμο κάποιες φορές παρουσιάζουν τάσεις φυγής πριν αναπτύξουν σχέση με τον νέο κηδεμόνα. Δε θα ήταν κακή ιδέα να μιλήσετε και με κάποιον εκπαιδευτή για να σας δώσει έστω κάποιες κατευθυντήριες συμβουλές... Πάντως, και άλλα μέλη - όπως η @Serge για παράδειγμα - έχουν υιοθετήσει αδέσποτο σχετικά μεγάλης ηλικίας από το δρόμο και πήγαν μια χαρά!

Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια!

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Μπράβο για την κίνηση σας να υιοθετήσετε ενήλικο αδεσποτακι. Θέλει υπομονή μπορεί να πάρει πολύ χρονο, αν έχετε τη δυνατότητα πάρτε μια συμβουλή από κάποιον εκπαιδευτή

• Like
Reactions: Sara

FaihDanny

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2015
81
6
34
Γεια σας και καλως ηρθατε!! Λοιπον, επειδη ειμαι εθελοντρια σε φιλοζωικη οργανωση και αντιμετωπιζω καθημερινα διαφορετικα περιστατικα με αδεσποτους σκυλους, θα σας πω οτι δυστυχως, δεν γνωριζετε το παρελθον του ζωου. Ισως εγκαταλειφθηκε απο καπιον που την κακοποιουσε, ισως εχει προβληματα συμπεριφορας ή εχει τραυματα ή...ή..ή.. - πολλες πιθανες εξηγησεις. Αυτο σημαινει πως η κατασταση απαιτει αφοσιωση & ψυχραιμια για να αντιμετωπιστει επιτυχως.
Προτεινω προς το παρον να την ενθαρρυνετε καθημερινα να προχωραει με λουρι. Και εγω οταν υιοθετησα τον σκυλο μου απ'τον δρομο, αρνιοταν να προχωρησει με λουρι, δεν ηξερε καν τι παει να πει η λεξη 'λουρι' και 'κολαρο'. Ηξερε μονο να γυρναει χυμα στο κυμα οπως γινεται με ολα τα αδεσποτα ζωακια. Τον πρωτο καιρο τον εσερνα, ουτε τις σκαλες δεν ηξερε να κατεβει. Ηταν κα κουταβι 7 μηνων και φοβοταν πολυ ευκολα. Μετα αρχισε σιγα-σιγα να προχωραει λιγο, σταματουσε, ξαναπροχωρουσε κ.ο.κ. Αλλαζε συνεχεια πλευρες - μια δεξια,μια αριστερα - και τον τραβουσα να προχωρησει διπλα μου. Σε κατι εβδομαδες ομως εμαθε να προχωραει και οχι απλα δεν τραβουσα, με τραβουσε αυτος, ειναι και μεγαλος δεν μπορω να τον κρατησω:rolleyes:

Πρεπει να κανετε το ιδιο - ειδικα αν το σκυλι ειναι γερικο, ειναι δυστυχως πιο δυσκολο να μαθει, θελει υπομονη και προσπαθεια. Στο τελος θα το αποδεχτει και θα το θεωρει κατι οικιο. Κανενα αδεσποτο σκυλι δεν αποδεχεται το λουρι και το κοκαλο μονομιας, εκτος κι αν ειναι εγκατελειλημμενο και εκανε βολτες με αυτα στο παρελθον.
Ή αν ειστε τυχερη, ισως να ειναι παρατημμενη και να το γνωριζε το λουρι και το κολαρο στο παρελθον οταν ηταν με το αφεντικο της. Αυτο σημαινει, οτι χρειαζεται χρονο να 'φρεσκαρισει την μνημη της' και να το ξανασυνηθισει, οχι να το μαθει.
Παρόλα αυτα, αν δεν δειτε αποτελεσμα, παρακαλω πηγαινετε σε εκπαιδευτη. Ζητηστε απο καποια τοπικη φιλοζωικη οργανωση να σας συστησει σε καποιον καλο εκπαιδευτη, συνηθως εχουν γνωριμιες.

Ειστε σιγουρη οτι ειναι μονο μεχρι 30κιλα?Μου κανει αρκετα παραπανω απο την φωτο:p

• Like
Reactions: Serge