τρωει ξαπλωμενος

rony

Member
9 Ιουνίου 2008
12
0
Καλημέρα,έχω ένα κουτάβι γερμανικο ποιμενικό 3,5 μηνών και τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι τρώει συνήθως καθισμένος.Μια μέρα έβαλε το μισό κεφάλι μέσα στο πιάτο και έτρωγε έτσι.Τον έχει χτυπήσει η ζέστη και βαριέται ή παίζει να είναι τίποτε άλλο?Δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο στα άλλα μου σκυλιά.Δεν αφήνει πάντως ούτε μισή κροκέτα στο πιάτο.

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
τρωει ξαπλωμενος, ή καθισμενος? Σε ρωταω διοτι καπου ειχα ακουσει οτι οταν τρωνε ξαπλωμενα ειναι καλητερα διοτι τρωνε πιο αργα και μειωνονται οι πιθανοτητες για συστροφη στομαχου. Εμενα παντως δεν μου ακουγεται ανησυχητικο. Ελπιζω καποιο αλλο μελος να σε βοηθησει περισσοτερο!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τρώει ξαπλωμένος βάζοντας τα δύο μπροστινά πόδια γύρω από το πιάτο του?
Έχω παρατηρήσει να το κάνει αυτό σκύλος ιδιαίτερα προστατευτικός με το φαγητό του!

rony

Member
9 Ιουνίου 2008
12
0
Ναι τα βάζει γύρω από το πιάτο.Τρώει σχεδόν μπρούμυτα.Βασικά έχω και μια άλλη μικρή σκυλίτσα που του έχει κάνει τη ζωή λίγο δύσκολη λέτε να το κάνει για προστασία?Δεν τρώνε μαζί πάντως αν κ όταν τύχει βλέπω ότι έχει αρχίσει να τον σέβεται κ δεν πολυ πλησιάζει

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ο δικός μου τρώει ξαπλωμένος και με τα 2 του πόδια "κρατάει" το κρέας.

Δεν καταλαβαίνω όμως το πρόβλημα σου....
Πως θα ήθελες να τρώει ο σκύλος σου;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπορεί να το κάνει για προστασία. Εμπειρικά μιλάω. Το λέω γιατί ο εν λόγω αδέσποτος, όταν ΔΕΝ υπάρχουν άλλα σκυλιά δίπλα τρώει όρθιος. Όταν υπάρχουν, και κυρίως μια θηλυκιά πολύ κυριαρχική, ξαπλώνει και "αγκαλιάζει" το φαγητό του. Αν έχει και νερό το "αγκαλιάζει" κι αυτό.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ο δικός μου, μόνος του είναι πάντως και μπορώ να του πάρω το φαγητό του όποτε θέλω.
Δεν έχω ακούσει κάτι για το φαγητο/κυριαρχία, δηλαδή εάν η στάση του σώματος του σκύλου όταν τρώει εκδηλώνει κυριαρχική τάση η όχι. :roll:

Το οτι ξαπλώνει και κρατάει το φαγητό του, εμένα μου κάνει οτι θέλει να κρατήσει σταθερό το κόκαλο που τρώει γιατί άμα ήταν όρθιος δεν θα βόλευε.
Οταν τρώμε μπριζόλα, δεν είναι πιο εύκολο να την τρώς με το χέρι απο το να την τρώς χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια (να τα έχεις δεμένα πχ);

rony

Member
9 Ιουνίου 2008
12
0
Ναι κ μενα αγκαλιαζει το νερο και επισης το ριχνει συνεχεια!Απλα ημουν περίεργη για το θέμα της ξάπλας γιατί συνήθως ξαπλωμένα έτρωγαν τα σκυλιά μου λιχουδιές όχι το κανονικό φαί και επειδή με τον συγκεκριμένο
είχαμε κάτι ιστορίες εντερικές αναρωτιόμουν μήπως έδειχνε κάτι.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Δεν μιλάω για λιχουδιές αλλά για φαγητό. Όχι όμως κροκέτες, αλλά για κόκαλο με κρέας.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H Xιονα οταν ετρωγε με το ζορι και βαρετα τις κροκετες ξαπλωνε...καπως ετσι...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog