τροφη σε μικρο κουταβι

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
ειναι καλο σε μικρο κουταβι (45-50) ημερων η τροφη να μουλιαζεται σε νερο?( ξεχασα να ρωτησω κτηνιατρο) προς το παρων την παρεχω ξηρη και μαλιστα οπως ειπε ο κτηνιατρος να τρωει κατα βουληση.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ενας καλός κτηνίατρος θα σου έλεγε πως αν η τροφή περιέχει συντηρητικό το κιτρικό οξύ να ΜΗ προσθέτεις νερό στην ξηρά.
Τι τροφή του δίνεις?

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Ενας καλός κτηνίατρος θα σου έλεγε πως αν η τροφή περιέχει συντηρητικό το κιτρικό οξύ να ΜΗ προσθέτεις νερό στην ξηρά.
Τι τροφή του δίνεις?
να σου πω μου την συνεστησε ο ενας φιλος που εχει τον ιδιο ειναι γερμανικης προελευσης δε βλεπω κατι για κιτρικο οξυ

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Οταν οι κροκετες ειναι μουλιασμενες, ειναι πιο φιλικες στο στομαχι αφομοιωνονται πιο ευκολα...Αν προσεξεις, οταν τις δινεις μουλιασμενες ο σκυλος δεν πινει τοσο νερο οσο οταν τις τρωει σκετες...Καποιες συσκευασιες αναφερουν την προσθηκη νερου ως ''λυση αναγκης'' οταν υπαρχει απαιτητικος σκυλος...Δινει καλυτερη γευση κτλ Απο την αλλη ομως αυτο δεν ειναι και τοσο stadar... Μπορει ο σκυλος να το βαρεθει η ακομα κ να μη τρωει αν ειναι μεσα σε νερο..Μπορει και οχι. Αναλογα το ατομο.
Εγω εδινα μουλιασμενες μεχρι που ουτε να τις δει δεν ηθελε μετα απο καποιους μηνες. Μετα τις εδινα σκετες και ετρωγε με ορεξη.
βεβαια μετα απο καμια εβδομαδα παλι δεν τις ηθελε ουτε σκετες...Αλλα η δικια μου στο φαγητο ειναι...Αστα να πανε! :D

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Οταν οι κροκετες ειναι μουλιασμενες, ειναι πιο φιλικες στο στομαχι αφομοιωνονται πιο ευκολα...Αν προσεξεις, οταν τις δινεις μουλιασμενες ο σκυλος δεν πινει τοσο νερο οσο οταν τις τρωει σκετες...Καποιες συσκευασιες αναφερουν την προσθηκη νερου ως ''λυση αναγκης'' οταν υπαρχει απαιτητικος σκυλος...Δινει καλυτερη γευση κτλ Απο την αλλη ομως αυτο δεν ειναι και τοσο stadar... Μπορει ο σκυλος να το βαρεθει η ακομα κ να μη τρωει αν ειναι μεσα σε νερο..Μπορει και οχι. Αναλογα το ατομο.
Εγω εδινα μουλιασμενες μεχρι που ουτε να τις δει δεν ηθελε μετα απο καποιους μηνες. Μετα τις εδινα σκετες και ετρωγε με ορεξη.
βεβαια μετα απο καμια εβδομαδα παλι δεν τις ηθελε ουτε σκετες...Αλλα η δικια μου στο φαγητο ειναι...Αστα να πανε! :D
σε ευχαριστω πολυ

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν για παράδειγμα βάζεις 200gr τροφή , το νερό πρέπει να είναι το 1/3 περίπου και να το αφήνεις 5-10 λεπτά να μουλιάσει πριν το σερβίρεις.

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
μπα ο δικος μου φαινεται ορεξατος 4800 45 ημερων πιστευω οτι αν πεινασει θατις φαει και μουλιασμενες

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αν και θα επρεπε να πιασω το θεμα ''45-50ημερων κουταβι''και να στο αναλυσω το προσπερναω.

Το κουταβι θα πρεπει να τρωει ξηρα που να μπορει να μουλιαστει με χλιαρο νερο κανα εικοσαλεπτο πριν την δωσεις.
Τι τροφη του δινεις?(μαρκα)

Το κατα βουληση που σου ειπε ο κτηνιατρος ειναι λαθος.Θα πρεπει να χωρισεις τα γευματα του σε 5-6 γευματακια και να παιρνεις το μπωλ οταν τειλειωσει το γευμα του.

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
δε μου λετε βρε παιδια μονο κροκετες δινατε εσεις? τιποτα αλλο? μου φαινεται λιγο για την αναπτυξη που παιρνει το πρωτο χρονο

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
δε μου λετε βρε παιδια μονο κροκετες δινατε εσεις? τιποτα αλλο? μου φαινεται λιγο για την αναπτυξη που παιρνει το πρωτο χρονο
Αν ειναι καλη η κροκετα ειναι πληρης διατροφη,δεν νομιζω να χρειαζεται προς το παρον κατι αλλο.

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Αν και θα επρεπε να πιασω το θεμα ''45-50ημερων κουταβι''και να στο αναλυσω το προσπερναω.

Το κουταβι θα πρεπει να τρωει ξηρα που να μπορει να μουλιαστει με χλιαρο νερο κανα εικοσαλεπτο πριν την δωσεις.
Τι τροφη του δινεις?(μαρκα)

Το κατα βουληση που σου ειπε ο κτηνιατρος ειναι λαθος.Θα πρεπει να χωρισεις τα γευματα του σε 5-6 γευματακια και να παιρνεις το μπωλ οταν τειλειωσει το γευμα του.
ρε γαμωτο υποτιθεται οτι πηγα στο καλυτερο και ηταν και καθετος σε αυτο(κατα βουληση) οσο για το αλλο δε τον ρωτησα αλλα προηγουμενως που τον ταισα μου φανηκαν πολυ σληρες και ηπιε σχεδον 2 λιτρα νερο σημερα αλλα τρωει κανονικα . η τροφη λεγεται inter zoo puppy

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Αν για παράδειγμα βάζεις 200gr τροφή , το νερό πρέπει να είναι το 1/3 περίπου και να το αφήνεις 5-10 λεπτά να μουλιάσει πριν το σερβίρεις.
επειδη φαινεται οτι εισαι γνωστης σου αρεσει η φωτογραφια?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
... και ηπιε σχεδον 2 λιτρα νερο σημερα αλλα τρωει κανονικα . η τροφη λεγεται inter zoo puppy
Μηπως ειναι αλμυρη? Σε αλλο θεμα δοκιμαζουν κροκετες
:D για δοκιμασε μια να δεις πως ειναι. Αν ειναι αλμυρη δεν ειναι καλη. Προσωπικα δεν την ξερω αυτη τη φιρμα.