τροφη για μινι μεγεθος

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
Γεια σε ολους ειμαι καινουριο μελος.θελω να με βοηθησετε να επιλεξω μια ξηρη τροφη για τ κουταβι μου.να ενημερωσω οτι ειναι πομερανιαν ειναι 8 μηνων την πηρα απο εκτροφειο απο ρωσσια σαυτη την ηλικια.ετρωγε χιλς και προσπαθησα να συνεχισω να δινω αλλα εφτασε σε σημειο να μη θελει καν να τη μυρισει. εδωσα δοκιμαστηκα μια παπι προ πλαν και της αρεσε τη τρωει εδω κ αρκετες μερες χωρις θεμα.και τωρα ηρθε η ωρα να αγορασω. μου ειπε η κτηνιατρος μας να παρουμε προ πλαν με σολομο γιατι κανει καλο και στο τριχωμα η αρνι που ειναι πιο γευστικο. γενικα τι προτεινετε ολα αυτα τα λεω ενημερωτηκα.επισης μια φιλη που ασχολειτε με τη φυλη πομερανιαν μου ειπε οτι αν θελω να μεινει σαυτο το μεγεθος να παω σε adult τι λετε λοιπον?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
επισης μια φιλη που ασχολειτε με τη φυλη πομερανιαν μου ειπε οτι αν θελω να μεινει σαυτο το μεγεθος να παω σε adult τι λετε λοιπον?
Δηλαδή? Τι σημαίνει να μείνει σε αυτό το μέγεθος?

• Like
Reactions: zaher

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
ειναι καποιοι που δε θελουν να αυξηθει το μεγεθος απλα δε ξερω αν αυτο επιρεαζει το κουταβι.δηλαδη ειναι 24 εκατοστα και λενε το θελω εκει δε θελω να παρει αλλο.εμενα ειναι 23 τωρα και μαρεσει αυτο το μεγεθος.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σημασία δεν έχει αν σου αρέσει εσένα το μεγεθος, αλλά το τι συμφέρει την υγεία του. Εγώ λοιπόν ως έχουσα μικρόσωμο, θα ήθελα διακαως με όσα βλέπω διαρκώς να είναι λιιιιιιιγο πιο μεγαλόσωμη, πιο δεμένη, πιο....
Το κουτάβι, ό,τι και να θέλετε, θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει βάσει προγόνων και κληρονομικότητας.

Εσύ πήγες και την έφερες από Ρωσία? Πώς και τόσο μακρυά?

• Like
Reactions: Aslan

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
οχι καμια σχεση απλα λεω ρε παιδι μου οτι επειδη μου ειπε αυτο και δε γνωριζω κατα ποσο μεγεθος μπορει να παρει ειπα καλυτερα ας μεινει σαυτο ..επισης μου ειπε οτι η adult ειναι πιο γευστικη και ηταν ενας λογος ακομα απλα πιο πολυ με νοιαζει να μεγαλωσει σωστα.

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
οχι δε την εφερα εγω μου την στειλανε.μεσο καποιας γνωστης μου απο ελλαδα που ασχολειτε με τη συγκεκριμενη ρατσα. απλα καθε κουταβι που περνω εχει θεμα με τη τροφη :p εχω ενα χασκι που μεχρι τα 2 του χρονια με βασανιζε στο θεμα τροφων και τελικα καταλειξαμε οτι δεν ηθελε (μαρκες)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
οχι δε την εφερα εγω μου την στειλανε.μεσο καποιας γνωστης μου απο ελλαδα που ασχολειτε με τη συγκεκριμενη ρατσα. απλα καθε κουταβι που περνω εχει θεμα με τη τροφη :p εχω ενα χασκι που μεχρι τα 2 του χρονια με βασανιζε στο θεμα τροφων και τελικα καταλειξαμε οτι δεν ηθελε (μαρκες)
Να υποθέσω ότι έχεις το πέντιγκρυ και έχεις διαβάσει/ψάξει τους προγόνους???

Αν όλα σου τα σκυλια ειναι δύστροπα με το φαΐ, μάλλον σε δουλεύουν.....

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
ξερουμε κατι κακο για τη προπλαν? η για τις γευσεις?γιατι ακουσα κατι για αλεργειες με προπλαν σολομο. ναι τα χω βρει ολα. νταξει για τη μικρη ειναι κ λιγο λογικο καινουριο περιβαλον κλπ. απλα διαβασα κ διαφορα οτι η χιλς πχ δεν αξιζει σαν τροφη και οτι ειναι αγευστη .για τη ρογιαλ διαφορα ασχημα. για τη προπλαν δε διαβασα κατι κακο και επειδη της αρεσε ειδη μια ειπα να παραγγηλω καποια προπλαν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Τις puppy και τις junior τροφές τις κόβουμε νωρίς και περνάμε νωρίτερα σε adult σε περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με βαριές φυλές βραδείας ανάπτυξης. Και αυτό για να μην επιβαρύνουμε το σκελετό και τις αρθρώσεις με απότομο "μεγάλωμα" - εκεί θέλουμε να πάρει μεν πλήρες μέγεθος ο σκύλος αλλά σταδιακά και όχι απότομα. Στη δική σου τη φυλή δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι:
  1. Mια ιδέα για τη διάπλαση του σκύλου μπορείς να πάρεις από τους προγόνους του
  2. Δεν πειραματιζόμαστε με τη διατροφή (και ενδεχομένως ρισκάρουμε την υγεία του) για να πειράξουμε το μέγεθος/διάπλαση του σκύλου. Η φίλη σου ας πούμε που τα ξέρει όλα και στο είπε αυτό μπορεί να έχει κληρονομικά μεγάλη μύτη (τι κομψή που είμαι σήμερα...). Και λαχανάκια βρυξελλών στον ατμό να την τάιζαν αποκλειστικά όταν ήταν μικρή, πάλι θα είχε τεράστια μύτη - δόξα να 'χουν οι πλαστικοί χειρούργοι.
  3. Η φίλη σου είναι σου είναι τόσο σχετική με τους σκύλους όσο και τα μανταρίνια με το μπουζί ενός ντεσεβό. Και είναι και επικίνδυνη. Καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει, γιατί θα πάρει κόσμο στο λαιμό της.
Διάβασε και ενημερώσου και μην ρισκάρεις την υγεία του σκύλου σου για χάρη του μεγέθους ή άλλου εμφανισιακού στοιχείου. Προέχει η υγεία του.

• Like
Reactions: zaher and Aslan

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
γιαυτο το λογο μπηκα :D για να ενημερωθω. φυσικα και δεν βιαζομαι να κανω οτιδήποτε πριν κανω μαθω αν ειναι καλο η κακο για το σκυλι μου.θα δωσω κανονικά αναπτιξης.οπως ειπα ενημερωτικα τα ειπα αυτα. λοιπον στο θεμα της προπλαν με το σολομο η αρνι τι προτεινετε?το λεω γιατι μου ειπε η κτηνιατρος οτι σολομος κανει καλο στη τριχα αλλα το αρνι ειναι πιο γευστικο επισης μου προτεινε και n&d αλλα δε ξερω πια ειναι καλυτερη η n&d η η προπλαν. αν καποιος ξερει κατι μεχρι αυριο ας μου πει γιατι μεθαύριο ισως παραγγείλω

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατι περιορίζεσαι σε αυτές τις τροφές? Υπάρχουν ένα σωρό κωδικοί και για εμάς τους των μικρόσωμων ειναι και πιο εύκολο να κάνουμε τα στραβά μάτια και στις τιμές, οπότε οι γκάμες τροφών αυξάνονται.
Πχ εγώ εδινα arden grange όταν ηταν κουτάβι, αλλά την adult δεν την ήθελε και αλλαξα σε barking heads που την έτρωγε και της έκατσε καλά. Tώρα δίνω πλέον aatu.
Άλλες επιλογές ειναι να δεις brit care/earthborn/belcando/acana/fish4dogs και ένα σωρό άλλες εταιρίες.

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
το κακο ειναι οτι στο πετ που πηγα ειχε λιγες εταιρίες που μπορουσε να παραγγείλει δυστυχώς και με δέσμευσε σαυτες αλλα αν ειναι καποια καλυτερη ισως παραγγειλω μονος μου απο ιντερνετ. στην αρχη επειδη δν ετρωγε τη χιλς νομιζα ειχε θεμα με το κοτοπουλο που ηταν το περισσότερο συστατικό της αλλα τελικα σε αλλη εταιρια το τρωει. τωρα δε ξερω ποια λες να ξεκινησω που να ναι καλη γευστικη κλπ θα μου πεις ολες αυτες που προτεινες απλα λεω να ειναι πιο λιγες οι επιλογες μου ωστε να μπορω να επιλεξω πιο ευκολα .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
το κακο ειναι οτι στο πετ που πηγα ειχε λιγες εταιρίες που μπορουσε να παραγγείλει δυστυχώς και με δέσμευσε σαυτες αλλα αν ειναι καποια καλυτερη ισως παραγγειλω μονος μου απο ιντερνετ. στην αρχη επειδη δν ετρωγε τη χιλς νομιζα ειχε θεμα με το κοτοπουλο που ηταν το περισσότερο συστατικό της αλλα τελικα σε αλλη εταιρια το τρωει. τωρα δε ξερω ποια λες να ξεκινησω που να ναι καλη γευστικη κλπ θα μου πεις ολες αυτες που προτεινες απλα λεω να ειναι πιο λιγες οι επιλογες μου ωστε να μπορω να επιλεξω πιο ευκολα .
Αποκλειστικά από τη δική μου εμπειρία ως έχουσα δύστροπο (του κερατά...) σκυλί που έφτασε από την ασιτία στα πρόθυρα υπογλυκαιμίας... ως πιο γευστική για την ίδια είδα την barking heads. Tις άλλες τις βαριόταν σε 2 μήνες. Αυτή την έτρωγε κοντά 2 χρόνια, χωρίς να με ζορίζει, ώσπου αλλαξα σε aatu απλά αναζητώντας κάτι ποιοτικά ανώτερο.

13 Οκτωβρίου 2015
8
1
34
ωραια θα δοκιμασω η barking heads η aatu μιας και εχεις και συ και δυστροπο και μικροσωμο και εισαι κομπλε.ευχαριστω για τη βοηθεια καλο βραδυ

• Like
Reactions: ghelly

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog