τριβετε στα σκουπιδια

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
καλημερα. η μαριλου χτεσ που πηγαμε βολτα στη θαλασσα βρηκε ενα πουλι ψωφιο κ πηγε κ τριβοταν επανω μεχρι να την προλαβω. κ κανα μηνα πριν ειχε παει σε κατι σκουπιδια . γιατι το κανει αυτο? σημαινει κατι

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Aπο τα λιγα που ξερω νομιζω οτι ειναι ενστικτωδης αγελαια συμπεριφορα και το κανουν για να καλυψουν την μυρωδια τους και να μην γινονται αντιληπτα απο αλλα ζωα.

Τα σκουπιδια μου φαινονται πταισμα μπροστα σε μια ωραια αχνιστη τουρτα αλογου που βρηκαμε στα βασιλικα κτηματα και θεωρησε πρεπον να βουτηξει μεσα....:eek::eek:

Δεν ειχα απο που να τον πιασω ....αλλιως θα τον ειχα πνιξει !!:mad:

Κορακιασαμε γιατι το νερο που ειχαμε για να πιουμε το χρησιμοποιησαμε για μπανιο !!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Τα σκουπιδια μου φαινονται πταισμα μπροστα σε μια ωραια αχνιστη τουρτα αλογου που βρηκαμε στα βασιλικα κτηματα και θεωρησε πρεπον να βουτηξει μεσα....:eek::eek:

Δεν ειχα απο που να τον πιασω ....αλλιως θα τον ειχα πνιξει !!:mad:
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
χαχαχα!
κι εγώ νόμιζα ότι ο δικός μου είναι βρωμιάρης, που τρίβεται στα πλακάκια και στα χώματα των κήπων!
χααχαχαχαχαχαχα!

ΜΑΡΙΛΟΥ

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2010
68
0
στα πλακακια μια χαρα εισαι την προηγουμνη φορα πηγε κ τριβοταν σ εκατι λαδια εκει στα σκουπιδια κ η βρωμα δεν εχει φυγει εντελωσ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Είχα διαβάσει τις εξής εκδοχές που εξετάζονται - αλλά για καμία δεν έχουν κατασταλάξει:

Εκδοχή 1. Απλά τους αρέσει τρελά η μπόχα από σκατά και ψοφίμια, όπως αρέσει σε εμά το Σανέλ Νο5. Τα δικά μας τεχνητά αρώματα δεν τους αρέσουν και τα βρίσκουν συχνά αποτρόπαια.

Εκδοχή 2. Τα λυκοειδή στη φύση δεν τρέφονται μόνο με φρέσκο θήραμα αλλά και με ψοφίμια. Μια περιοχή με αρκετά ψοφίμια θεωρείται εύφορη. Το κύλισμα επάνω στα ψοφίμια μπορεί να σημαίνει ότι χαίρονται, περηφανεύονται και επιδεικνύουν την εύφορη περιοχή στην οποία ζουν.

Εκδοχή 3. Καμουφλάρουν την μυρωδιά τους με άλλες μυρωδιές.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σε οποια και να κατασταλαξουν το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.....

Εχω ενα σκατοσκυλο !!!:D:D
Χαχαχαχαχα δεν εισαι ο μονος.. αν αυτο σε παρηγορει!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Και εγω δεν μπορω να το εξηγησω,το ψαχνω ομως,απο τα δικα μας η Ναβαρα τριβεται παντου,ψοφιμια,κοπρια αγελαδας,αλλα μονο αυτη,οπου βρη κατι καινουριο(βρωμικο ομως)γυρναει και τριβεται πανω του.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα σκυλιά, μάλλον σαν συνέχεια του αρχαίγονου ενστίκτου, καλύπτουν την δική τους μυρωδιά που "στρεσσάρει" τα θηράματα με άλλες που φυσιολογικά θα βρίσκονταν στο περιβάλλον τους!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Η δικιά μου δεν έχει τρφτεί ποτέ πάντως - ίσως μία φορά επάνω σε κάτι πτώματα ...οστράκων στην παραλία. Ο προηγούμενός μου κυλιόταν συστημάτικά και μια φορά είχε κυλιστεί σε σκλυλόσκατα στο πάρκο Τρίτση - δεν θέλετε να ξέρετε.. Τα προβατόσκατα είναι μια χαρά συγκριτικά... Η Cindy της FrenchieFan πάντως, τον τελευταίο καιρό όταν πάμε Βασιλικά Κτήματα δίνει ρεσιτάλ - κάθε Κυριακή μπανιάρεται! :maria::paja1: Οι υπόλοιπες όπως ευτυχώς δεν ακολουθούν...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αυτο με τα ψοφίμια το κανει κι η δικια μου.. όπου έχει ψωφίσει κατι και το έχουν μαζεψει (μπορει και όχι.....) παει και τρίβεται λες και θελει να βγαλει απο πανω της όση καθαριοτητα έχει.. Είναι το μονο πράγμα που με ενοχλέι τοσο πολυ! Μας ακουει όλο το παρκο καθε φορα γιατι αυτη εξτασιαζεται και δεν την νοιάζει που της λες Μη! Γκρρρρ...!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
omarock τώρα με προβλημάτισες......
Και η δικιά μου έχει τύχει να τριφτεί σε πτώμα, ο Μπρούνο όμως ποτέ, τουλάχιστον απ' όσο μπορώ να θυμηθώ.....

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Και ο δικός μου το κάνει μερικές φορές, όχι πάντα και όχι μόνο σε συγκεκριμένα. Έχουμε ποικιλία....ξεραμένα κακά, ψόφια περιστέρια, υγρά χόρτα... Του φωνάζω βέβαια εκείνη την ώρα και τον τραβάω από το λουρί, αλλά ρε παιδιά έχει τόση πλάκα όταν εντοπίζει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που προσπαθεί να βολέψει το κεφάλι του πάνω στο "λαχταριστό" σημείο και να κάνει κυριολεκτικά κωλοτούμπα και να τρίψει την πλάτη του, που λύνομαι στο γέλιο. Βέβαια όταν γυρνάμε σπίτι και πρέπει να τον καθαρίζω μου περναέι αλλά εκείνη την ώρα....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το φύλο... το έχω ακούσει εξίσου για θηλυκά όσο και για αρσενικά.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γενικα τα θυληκα δεν εχουν προβλημα με την βρωμια,πρεπει να ειναι ετσι για να γλυφουν και τα κακακια απο τα κουταβια τους,φιλη μου Γερμανιδα ετριβε τον ποπο απο τα κουταβια για να τα γλυφει η μανα (σπανιο αλλα απο μονη της δεν το εκανε).
Εψαξα λιγο τους Γερμανους και τους Ισπανους για το θεμα,οι απαντησεις.
1ον καλυπτουν την μυρωδια τους για να μην γινονται αντιληπτα απο τα τυχον θηραματα,και να μπορουν να τα πλησιασουν,ετσι αυξανονται οι πιθανοτητες(ενστικτοδως,ολος τυχαια η Ναβαρα μας ειναι η πιο κυνηγιαρα),και θελει να το κανουν και οι αλλοι στο κοπαδι,ξυπναει τα κυνηγετικα ενστικτα και τον αλλων στο κοπαδι(μελετη Γερμανων επιστημονων).
2ον αρωματιζεται,θελοντας να αποσπασει την προσοχη τον υπολοιπων στο κοπαδι βρισκοντας αυτην την μποχα ακαταμαχητι(γυναικες!!!
αρωματα,μακιγιαζ,κ.τ.λ.).
Και οι 2 περιπτωσεις εχουν σχεση με το κυνηγι,και το οτι οι σκυλοι ειναι πτωματοφαγοι(κρυμενα κοκκαλα)
100% παντως δεν ειναι κανενας σιγουρος,μονο το οτι το τριψιμο στην βρωμια εχει σχεση με το κυνηγι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ ξέρω και αρσενικά και θηλυκά που το κάνουν ή έκαναν!
Ξέρω επίσης πολλά σκυλιά που το έκαναν μέχρι κάποια ηλικία, συνήθως το τέλος της εφηβείας, και μετά το έκοψαν, από μόνα τους όχι με κάποιου είδους εκπαίδευση!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο προηγούμενός μου κυλιόταν συστημάτικά και μια φορά είχε κυλιστεί σε σκλυλόσκατα στο πάρκο Τρίτση - δεν θέλετε να ξέρετε.. Τα προβατόσκατα είναι μια χαρά συγκριτικά...
Να σας πω τι πραγματικά ΔΕΝ θέλετε να ξέρετε? Πώς είναι να κυλιέται σε ανθρώπινα! :-& Μιλάμε για μπόχα εξαιρετικής εμβέλειας και διάρκειας! :paja1: Αφού άδειασα μισό πακέτο μωρομάντηλα που είχα ευτυχώς μαζί μου, έφυγα από το πάρκο σαν τον κλέφτη, μην τύχει και συναντήσουμε άνθρωπο στο δρόμο και έχουμε καμιά λιποθυμία...

Ξέρω επίσης πολλά σκυλιά που το έκαναν μέχρι κάποια ηλικία, συνήθως το τέλος της εφηβείας, και μετά το έκοψαν, από μόνα τους όχι με κάποιου είδους εκπαίδευση!
Το περίεργο δε είναι ότι δεν το έκανε από μικρή (η Nellly είναι η ... δράστης!). Το έκανε πρώτη φορά όταν ήταν 3 χρονών και από τότε άλλες 2 φορές (τη μία με λυπήθηκε και ήταν προβάτου, νομίζω κάπου υπάρχουν και ντοκουμέντα από τη συνάντηση στα Βασιλικά). Τώρα είναι 3,5 οπότε φοβάμαι ότι έχουμε μέλλον με το νέο χόμπι....

Τα σκυλίσια πάντως δεν μας συγκινούνε... Ευτυχώς γιατί τα συναντάμε πιο συχνά!