τραγικη κατασταση με αδεσποτα στο θεολογο

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλησπερα, γραφω για ενα θεμα που με εχει προβληματισει και στεναχωρησει ταυτοχρονα..φετος το καλοκαιρι παραθεριζαμε στο θεολογο, ειμαστε καινοργιοι στη περιοχη..απο την πρωτη κιολασ μερα ειδα πολλα αδεσποτα σκυλια, πολλα απο αυτα με κουταβια..μετα απο επικοινωνια με αλλους κατοικους της περιοχης μας ειπαν οτι ειναι μονιμο προβλημα γιατι πολλοι παρατανε τα σκυλια τους εκει...κοινη πρακτικη για τον "ελεγχο " του πλυθησμου τους ειναι η φολα...οταν ρωτησα ποιοι βαζουν φολες ή αν υποψιαζονται καποιον μου παν πως αυτο γινεται με την ανοχη του δημου...
Θα μπορουσε καποιος ν μου δωσει μια συμβουλη πως να κινηθω???διπλα στο σπιτι μου ειναι μια σκυλοοικογενεια, τα κουταβια θαναι 5 μηνων περιπου και προχτες ειδα το ενα νεκρο, ισως κ σπο φολα...το πρωτο μελημα μας εινα να στειρωσουμε τη μανα, αλλα φοβομαστε μηπως μας προλαβουν οι φολες...πιο κατω αλλη μια σκυλιτσα με 5 κουτΒια 2 μηνων...τα μικρα πρεπει να χουν ψωρα...τι μπορω να κανω, δε νοιαζεται κανεις

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
θεολογος,, εχει αγελες απο αδεσποτα,, μπορεις να τους βαλεις καπου να πιουν νερο,,, κατι καπου για να φανε,, καποιο σπρεη να τα ψεκασεις εντομοαπωθητικο,, και αποπαρασιτωσης,,, καποια χαπια εσωτερικης αποπαρασιτωσης,, οσο για τις φολες με ανοχη του δημου δεν νομιζω,, ο νομος ειναι αυστηρος για ολους,,, αλλα ψυχανομαλλοι υπαρχουν παντου που ριχνουν φολες,,, το κουταβι θα μπορουσε να το πιστοποιηση ενας κτηνιατρος αν πηγε απο φολα η οχι,, με τη συνδρρομη του δημου,,,,,,,,,,,,ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ,,,,,,,,, εαν οχι τοτε ισως κινδυνευουν και τα αλλα απο καποια μεταδοτικη αρωστεια,,

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Να ψαξεις αν ο δημος εχει προγραμμα για αδεσποτα.
Στειρώσεις, περιθάλψεις κλπ
Αν εχει (που το βλέπω δύσκολο) ξεκινάτε στειρώσεις σε ότι βρίσκετε.
Αν δεν έχει μια καταγγελία στο δήμο για παράβαση καθήκοντος.
Έχει άρθρο το adespoto.gr για αυτό το θέμα...