το παλιο δεν θελει το νεο

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
καλησπερα σας! οπως εχω γραψει και σε αλλο ποστ, εχω παρει στο σπιτι ενα σκυλακι μινιατουρα 1,5 μηνος αλλα εχουμε προβλημα με το ηδη υπαρχον σκυλο...τον αρη...11 χρονων. ο αρης, ενα κανισακι, δεν εχει σχεδον καθολου κοινωνικοποιηθει με αλλα σκυλια διοτι λογω χτυπηματος στο ποδι, δεν εβγαινε βολτες αλλα ηταν παντα μεσα στο σπιτι, ζουμε και σε διαμερισμα οποτε δεν υπαρχει καν κηπος.
ενω ο μικρουλης πηγαινει να τον μυρισει και να παιξουνε, ο αρης φευγει και γενικα οποτε ο αρης βλεπει τον μικρουλη, του γαβγιζει απο μακρυα. προφανως δεν θελει αλλα σκυλια στον χωρο του και ισως να ζηλευει και λιγακι. τι μπορω να κανω για να λυσω αυτο το προβλημα? ευχαριστω!

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Μια λύση είναι να μην κρατήσεις το κουτάβι ωστε να μην υποχρεωθεί ο ηλικιωμενος σου σκύλος να γίνει μπειμπυ σιτερ. Η άλλη λύση είναι να τα αφήσεις μαζί αλλά να ε΄σαι και εσύ απο κοντά. Αλλά γενικά και ξύλο να του ρίξειι μην επεμβαίνεις. Πρόσεξε εχει διαφορα το ξύλο απο την απόπειρα δολοφονίας. Και πρέπει να είσαι σε θέση να διακρίνεις την διαφορά

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ο μεγαλυτερος σκυλος δεν προκειται να γινει baby sitter του μικρου. δεν προκειται να τσακωθουν γιατι πρωτον ο μεγαλυτερος σκυλος δεν ειναι καθολου επιθετικος και ουτε καν ο μικρος και δευτερον γιατι δεν πλησιαζονται με τιποτα. εγω θα ηθελα απλα, ακομα και αν καθοντε χωριστα, να μην γαβγιζει συνεχεια το μεγαλο.

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
μην δινεις σημασια. χειροτερα το κανεις. Απλα καποια στιγμη εκει που δεν το περιμενεις θα σταματησει

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κι εμένα τα δικα μου εχουν διαφορά 12 χρόνων. Ο Φρεντυ εκει που ηταν βασιλιάς, ειδε δυο σκυλες κουνιστες και παιχνιδιαρες στο σπιτι του ξαφνικα και επαθε σοκ. Τον πρώτο μηνα ηταν πιο απομακρος και τωρα καθονται και μαζί.
Θα στρωσει ο μεγαλος σου. Απλα δε θελει να παιξει με τον μικρο.

sofakik

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
125
0
θεσσαλονικη
λογικα με τον καιρο ολα θα φτιαξουν!απλα αυτο που δν πρεπει να κανεισ σε καμια περιπτωση ειναι να προσπαθησεισ με τ ζορι να τ φερεισ εσυ κοντα!τ αποτελεσμα απο προσωπικη εμπειρια ειναι η να αρπαχτουνε εκεινη την στιγμη η να σε αποφευγουν κ τ 2 επειδη θα εχουν φοβηθει...μην φοβασαι..αφου δν μαλωσαν απο την πρωτη στιγμη ασχημα,ολα θα ειναι μια χαρα.α κ να δινεισ κ λιγη σημασια στον παλιο σ φιλο....του χρωστς πολλα!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Και κάτι που ξέχασα. Πρωτα θα χαιρετας το μεγαλο και μετα το μικρο, γενικα το μεγαλο πρωτο θα εχει τα παντα. Ετσι και το μικρο θα μαθει να σεβεται το μεγαλο και ολα εσενα.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ναι ναι παντα παιζω και με το μεγαλο οπως εκανα παντα. μια ερωτηση...τωρα τα εχω σε ξεχωριστα δωματια. να τα φερνω καθε τοσο σε επαφη ακομα και αν το μεγαλο γαβγιζει? πως πρεπει να τα κανω να συναντιουντε?

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Ασε τις πόρτες απο τα δωμάτια ανοικτές και μην επεμβαίνεις. Στο χρόνο τον δικό τους θα γνωριστούν

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν δεν ειναι περιορισμένα, ο μεγαλος φωναζει στο μικρό; Εγω θα τα αφηνα να συνηθιζουν, να σου πω την αληθεια. Θα φωναξει, θα φωναξει, καποια στιγμή θα σταματησει και θα το δεχτει. Το μαλωμα θα το κανει ομως, ισως πιο ηπια. Τουλαχιστον αυτο εχω δει εγω στα δικα μου.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
οταν υπαρχει οπτικη επαφη του φωναζει. ξερεις εχουμε την ικανοτητα να φωναζουμε για πολλες ωρες δυστυχως!
πχ οταν ερχοντε ξενοι στο σπιτι, θελει να τον χαιδευουν συνεχεια και αν δεν το κανουν, γαβγιζει. μπορει να γαβγιζει πολυ ωρα. δυστυχως δεν τον μεγαλωσα εγω αλλα ο μικροτερος μου αδελφος και ετσι δεν μπορεσε να του κοψει κακες συνηθειες. τωρα νομιζω οτι ειναι αργα βεβαια. και αν τον πας σε αλλο δωματιο, μεχρι και η καρδια του μπορει να τον πιασει απο το αγχος του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν τα σκυλιά ζήσουν μαζί εν τέλει στο μέλλον και ο μεγάλος δεν είναι επιθετικός τότε ποιο το πρόβλημα!

Θα μάθει σιγά σιγά και θα τον ανέχεται έως και θα τον δεχθεί τον μικρό!

Απλώς είναι επιφυλακτικός!

Ελπίζω από εδώ και πέρα τα σκυλιά να βγαίνουν βόλτες!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θα προτεινα η μονη επαφη τους για αρχη να ειναι κοινες βολτες με διαφορετικο χειριστη το καθε σκυλι.
Αυτο θα βοηθησει παρα πολυ στην γνωριμια τους, η οποία θα ερθει πιο ομαλα σε ουδετερο εδαφος και οχι μεσα στο σπιτι.

Σιγα σιγα μπορουν να αρχισουν να μυριζονται και να ερχονται σε επαφη στις βολτες. Αλλά για αρχη μονο βολτα και οχι επαφη.

Υπαρχουν διάφορες τεχνικες. Με τα σκυλια δεμενα μεσα στο σπιτι για λιγο, με χρηση crate κλπ.
Η κοινη βολτα ομως ειναι η πιο ευκολη μεθοδος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97