τι γίνεται εδώ;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Παρακαλώ τα μέλη του foroum να με βοηθήσουν γιατί τα έχω κάνει..αχταρμά. Πέρα από τα αδέσποτα που μου γρύλιζαν, ενώ κρατούσα αγκαλιά την τριχόμπαλα, τώρα μόλις βλέπω αδέσποτο στρίβω 180 μοίρες (καινούριο αυτό), ο σκύλος του δίπλα οικοπέδου μυρίζει τον δικό μου και μόλις βγω στον κήπο τον μαζεύω γιατί δεν μπορώ να ακούω τον δίπλα να λυσσάει με πιάνει η καρδιά μου, χτές το βράδυ και ενώ έκανα το τετράγωνο με την τριχόμπαλα αγκαλιά για να παίρνει αέρα, συναντήθηκα με ένα χάσκι, το οποίο εκσφενδώνησε τον ιδιοκτήτη του 2 μέτρα πιο κοντά ενώ γάβγιζε και προσπαθούσε να τρέξει σαν το δαιμονισμένο και εγώ φώναζα όχι. Τι γίνεται εδώ μου; Είναι η ιδέα μου ή είμαι περιτρυγυρισμένη από αντικοινωνικά σκυλιά; Ή εγώ ζω με το φόβο λόγω μεγέθους; Πραγματικά έχω χάσει τον μπούσουλα και λίγα λέω.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ασε το σκυλί κάτω σε μέρη που μπορείς και με σκυλιά που μπορείς και ξέρεις ότι μπορεί να συναναστραφεί και να επικοινωνήσει, και κάντο όσο προλαβαίνεις.

Απέφυγε τα σκυλιά αυτά όχι πέρνοντας το σκυλί σου αγκαλιά αλλά βγάζοντάς το σε ώρες και μέρη που δεν υπάρχουν. Μόλις περάσουν κάποιες εβδομάδες - μήνες σωστής κοινωνικοποίησης θα έχεις ένα σκυλί και όχι μία τριχόμπαλα, όπου και τα άλλα σκυλιά θα το αντιμετωπίζουν σαν σκυλί και όχι σαν τριχόμπαλα ... ;)

Σχετικά με το σκυλί του γείτονα. Αν δεν λύνεται το θέμα αλλιώς (πχ διαφορετικές προκαθορισμένες ώρες που θα αφήνετε τα σκυλιά στον κήπο) φράξτε τελείως την δυνατότητα οπτικής επαφής, ή βάλτε άλλον έναν φράχτη περιορισμού περίπου 0,50 μέτρο ο καθένας πρός τα μέσα. Ετσι θα έχετε τα σκυλιά σε απόσταση ενός μέτρου, και με κάποια ξύλινα panel ή άλλον τρόπο διαχωρισμού θα λυθεί ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί με τίποτα αλλιώς και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα σκυλιά, σε εσάς, και στους άλλους γείτονες.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
δεν υπαρχει λογος να φοβασαι..τα σκυλια που σε περιτριγυριζουν δεν ειναι αντικοινωνικα..φανταζομαι το χασκυ θα ετρεξε σα δαιμονισμενο για να γνωρισει το σκυλακι σου...κανεις πολυ κακο που τον εχεις αγκαλια και δεν τον αφηνεις να κοινωνικοποιηθει εξαιτιας του φοβου σου...αστο να γνωριστει αν οχι με αδεσποτα, με δεσποζομενα, αν υπηρχε προβλημα οι ιδιοι οι ιδιοκτητες θα σε ενημεωναν να απομακρυνεις το σκυλο σου...

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
καλη μου νομιζω οτι μπορει χωρις να το καταλαβαινεις να στρεσαρεις και στρεσαρεσαι αδικα. καθε σκυλο ςπου ερχεται με ορμη δε σημαινει οτι θελει να κατασπαραξει το μικρουλι σου. δες τη γλωσσα του σωματος των αλλων σκυλων. δειχνουν δοντια γρυλλιζουν? επισης ειναι σημαντικο να αφησεις το σκυλο σου να μυρισει και να κανει παρεα με αλλους σκυλους. διαλεξε μερος και παρεα και αφησε το χωρις να αγχωνεσαι γιατι το περνας και στο σκυλο σου.αμα εβλεπες τα δικα μου πως πλησιαζαν μικρα... ετρεχαν καταπανω στους αλλους σκυλους κουνουσαν τις ουρες κατεβαζαν τη μουρη στο εδαφος και τον ποπο ψηλα χοροπηδουσαν τριγυρω.. πανζουριλισμος... το εκαναν απο τη χαρα τους ,οχι γιανα κανουν ζημια στους αλλους σκυλους.. ( τωρα πια δεν τα κανουν γιατι αλλωστε δε τα πλησιαζει κανεις.);)

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Νομίζω οτι κάτι κατάφερα με τον γείτονα. Η δυνατότητα να βάλω panel από τη δική μου μεριά δεν είναι εφικτή γιατί έχω κισσό και καλύπτει τον φράχτη από πάνω μέχρι κάτω, του πρότεινα να βάλει από τη δική του με δικά μας τα έξοδα αλλά έφερε αντιρρήσεις. Το καλό είναι οτι τουλάχιστον υποσχέθηκε τα απογεύματα, που γυρίζει από τη δουλειά, να τον βάζει μέσα ώστε να μπορώ να βγάζω έξω τον μικρό με ησυχία. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή, κάπου μας οδήγησε.
Χτες πήρα τον μικρό στην παραλιακή και πήγαμε στον ναυτικό όμιλο. Μεγάλη παρέα με πολλά πιτσιρίκια και χαμός καταλαβαίνετε. Το καλό είναι οτι γνώρισε μικρά, μεσαία, μεγάλα, θηλυκά και αρσενικά σκυλιά και ομολογουμένως κανένα δεν τον πείραξε, ούτε καν που του έδωσαν σημασία. Ούτε ο δικός μου ενδιαφέρθηκε να παίξει. Μία κυρία μου είπε οτι είναι κουτάβι και τα μεγαλύτερης ηλικίας δεν ασχολούνται για αυτό το λόγο. Ακόμα και τα μικρόσωμα είχαν την ίδια αντιμετώπιση. Τελικά όντως ισχυεί. Νομίζω οτι αισθάνθηκα πολύ καλύτερα και επανέκτησα την εμπιστόσυνη μου στην σκυλίσια συμπεριφορά. Χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να κοινωνικοποιηθεί αλλά νομίζω οτι για αρχή καλά τα πάει. Thanks.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
καλά γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να τα αφήσεις να γνωριστούν να μην αφηνιάζει ο γείτονας (σκύλος)?? Προσωπικά δε βρίσκω ότι είναι λύση να βγαίνετε εκ περιτροπής! Ούτε να το σκέφτεσαι να βγεις στον κήπο σου με το σκύλο σου!!

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Γιατί ο δικός του γρυλίζει και βγάζει δόντια, τον ρώτησα επί αυτού και μου είπε το κόλει (δεν θυμάμαι και πως τον λένε), έχει πρόβλημα με όλα τα σκυλιά και δεν αφήνει ούτε και ο ίδιος να τον πλησιάζουν. Με τους ανθρώπους είναι καλός, τον έχω χαιδέψει και κάνει χαρές αλλά άμα δει άλλο σκυλί αφηνιάζει είναι κρίμα για το σκυλί του γιατί ζει συνέχεια σε μία απομόνωση, αλλά αφού δεν ανέχεται άλλα σκυλιά τι να του κάνει και αυτός;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
κολει είναι το αφηνιασμένο?? περίεργο.... τα είχα για εκ φύσεως κοινωνικοποιημένα σκυλιά.... παρόλα αυτά, επειδή ο δικός σου είναι πολύ μικρός (σε μέγεθος και σε ηλικία νομίζω) και δεν "εκπέμπει" απειλητικά σήματα σε καμία περίπτωση, μπορεί να τον δεχτεί αν η γνωριμία γίνει σωστα και υπο επιτήρηση, σε ουδέτερο χώρο και με ανθρώπους που ξέρουν πως να χειριστούν την κατάσταση (οχι να τον πάρεις αγκαλιά και ν'αρχίσεις να τρέχεις στο πρώτο γρύλισμα!:p:p ).

Τέλος πάντων, απλώς λέω τι θα έκανα εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση....

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ναι το δυστυχίσμενο κόλει είναι και είναι και όμορφο από αυτά που θα πας να τα θαυμάσεις, να τα αγγίξεις, να τα γνωρίσεις. Εσύ έχεις γενναίο χαρακτήρα, εγώ πάλι είμαι η γνήσια ελληνίδα μάνα: Γιαννάκη που πας στα τρία μέτρα μακρία από τη μαμά σου! Μέχρι εκεί αντέχω,:p:p! Όχι σοβαρά τώρα, το συκεκριμένο σκυλί χρειάζεται κάτι σαν κοινωνική επανένταξη, και ο γείτονας μάλλον το έχει αφήσει στον κήπο, να εκτονώνει τα νεύρα του. Αλλά δεν θα το άφηνα να έρθει σε επαφή με τον δικό μου γιατί ακόμα και ο γείτονας είναι αρνητικός σε αυτό. Δεν μπορεί κάτι ξέρει, κάτι ξέρει...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν μπορεί κάτι ξέρει, κάτι ξέρει.
Δεν είμαι σίγουρη ότι έχεις δίκιο.... ένας άνθρωπος που εχει αφήσει το σκύλο στη μοίρα του έτσι και δεν κάνει καμια προσπάθεια να διορθώσει την κατάσταση (για τον ίδιο το σκύλο πρώτα και μετά για για τους υπόλοιπους) δεν μπορεί να ξέρει και πολλά.... (ή ξέρει αλλά βαριέται να ασχοληθεί....)

Κρίμα πάντως το σκυλί.... παει χαμένη τόση εξυπνάδα....:mad::mad:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog