...την ατυχια μου μεσα..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειναι τωρα 3-4 μερες οταν παω στα σκυλια συνανταω ενα γερακι το οποιο καθεται κατω πανω σε πετρες κ.τ.λ.,στην αρχη οταν σταματουσα πετουσε πανω στα δεντρα,αλλα κοντα,μια δυο τρεις,σημερα σταματησα και δεν πεταξε,κετεβηκα ετρεξα πισω του και εμεινε εκει,τραυμα δεν ειδα,αλλα να πεταξει δεν μπορει,αλλα ουτε αιμα ουτε κατι σπασμενο φαινετε να εχει,του εδωσα 2 λαιμους κοτας και πηγα στα σκυλια,στον γυρισμο σταματησα να δω αν τα εφαγε,εκει που τα αφησα δεν ηταν πια,το βιντεο το τραβηξα με το κινητο(την φωτομηχανη την εχει η γυναικα μου μαζι της στην Γερμανια,ολα τα ατυχα μου συμβαινουν οταν φευγει,και ολα τα τυχερα οταν ειναι εδω:D:D:D),ηθελα να το παρω μαζι αλλα πως?οποτε θα παρω αυριο ενα κεννελ και θα το βαλω μαζι με τα σκυλια μεχρι να συνελθει.
Γνωριζει καποιος κατι απο γερακια?

http://www.youtube.com/watch?v=tCG3nc_I2i4

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Hλία παρε τηλ το ΕΚΠΑΖ να σου πουν.. 2297031338,6973318845 ή στη Θεσ/νικη εχει παραρτημα 2310 724969.
Εγω ειχα βρει μια κουκουβαγια κ με ειχαν βοηθησει πολυ!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι καθεται,στο βιντεο ειμαι 20 ποντους μακρια,λεω να το παω εδω στην Δραμα,εχουμε εναν εκπαιδευτη αρπακτικων πτηνων(παρκο αρπακτικων πτηνων Δραμας),εξαγει σε αραβικες χωρες,αλλα δεν ξερω που ακριβως ειναι,θα το ψαξω αυριο,δεν βρηκα και ενα τηλεεφωνο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ναι καθεται,στο βιντεο ειμαι 20 ποντους μακρια,λεω να το παω εδω στην Δραμα,εχουμε εναν εκπαιδευτη αρπακτικων πτηνων(παρκο αρπακτικων πτηνων Δραμας),εξαγει σε αραβικες χωρες,αλλα δεν ξερω που ακριβως ειναι,θα το ψαξω αυριο,δεν βρηκα και ενα τηλεεφωνο.
Βρε Ηλια σου εγραψα τα τηλ του ΕΚΠΑΖ!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πηρα εδω σε αυτον τηλεφωνο,το σηκωσε η γυναικα του θα με παρει αργοτερα πισω,θα εχει μαλλον και καποιον γιατρο που συνεργαζεται.
Στο ΕΚΠΑΖ αντε και πηρα δεν μπορουν απο μακρια να κανουν κατι,μαλλον παλι σε αυτον θα με στειλουν κι αυτοι.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εκτός από το ΕΚΠΑΖ, υπάρχει και η ANIMA: www.wild-anima.gr
Γιατί να σε στείλουν σ'αυτόν? :confused:

Θα σε καθοδηγήσουν για τις πρώτες σου κινήσεις και θα σου εξηγήσουν πώς να τους το στείλεις!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ε λεω θα συνεργαζονται γιατι και αυτος εχει πουλια,και εχει πολλες γνωσεις,σιγουρα θα εχει και καποιον γιατρο.
Και αυτο γινεται,σε ενα χαρτονι και με το ΚΤΕΛ,αλλα θα ηθελα αν γινει καλα να τον αφησουν παλι εκει ελευθερο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τώρα είδα και το βίντεο... Αν είναι να τη γλιτώσει, μάζεψέ το το συντομότερο από εκεί γιατί είναι σε πολύ εκτεθειμένο σημείο και το βλέπω να γίνεται γεύμα... Βέβαια για να έφαγε, μάλλον έχει αρκετές δυνάμεις ακόμα αλλά δεν είναι καθόλου ασφαλές το σημείο που κάθεται.

Αν και προσωπικά από το να το πάρει ο εκπαιδευτής και να το κρατήσει για αναπαραγωγή ή εκπαίδευση, θα το έβρισκα προτιμότερο να γίνει γεύμα... Είναι τουλάχιστον φυσική διαδικασία που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς αν δεν βρισκόταν στο δρόμο σου.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μπα εχω ακουσει μονο καλα λογια εξαλου οταν γινει καλα θα τον αφησω παλι εκει,και οχι σε κλουβι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το εργο των 2 καταφυγιων αγριων ζωων που σου στειλαμε ειναι η νοσηλεια και η επαναφορα στη φυση;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το ΕΚΠΑΖ δεν είχε εθελοντές στην περιοχή;
Αν δεν υπάρχει κάποιος εθελοντής κοντά σου δίνουν οδηγίες, αλλά συνήθως υπάρχουν εθελοντές σε κοντινή απόσταση κι αναλαμβάνουν!
Τα πουλιά περιθάλπτονται και μετά απελευθερώνονται συνήθως στο σημείο από το οποίο περισυνελέγησαν!
Για να το πιάσεις πρέπει να τυλίξεις ένα πολύ χοντρό ύφασμα στα χέρια σου γιατί νύχια και ράμφος δεν αστειεύονται.....

Μετά να το βάλεις σε χαρτόκουτο ώστε με το σκοτάδι να στρεσάρεται λιγότερο!

Σιγουρέψου μόνο ότι έχει όντως κάποιο πρόβλημα!
Αύριο που θα είμαι σε υπολογιστή θα σου πω και τι είναι, τώρα δεν μπορώ να ανοίξω το βιντεάκι....

Κρίμα να μην είμαι κοντά.....

Άσχετο, αλλά τα αρπακτικά που εκπαιδεύονται είναι εκτροφής κι όχι άγρια που έχουν συλληφθεί!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Άσχετο, αλλά τα αρπακτικά που εκπαιδεύονται είναι εκτροφής κι όχι άγρια που έχουν συλληφθεί!
Το υπέθεσα (αν και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες) γι'αυτό είπα για εκτροφή/εκπαίδευση.
Όποιος και να είναι ο σκοπός, το θέμα είναι ότι δεν έχει νόημα να σωθεί για να κρατηθεί αιχμάλωτο... Εκτός βέβαια αν η όποια ζημιά που έχει το καθιστά μη απελευθερώσιμο.

Και να μην έχει εθελοντές εκεί κοντά το ΕΚΠΑΖ πάντως, μπορεί να το στείλει.

Θυμάμαι πριν χρόνια, όταν δούλευα στον Archelon μας είχαν φέρει ένα γεράκι (ε, είπανε άγριο είναι κι αυτό! :D ).
Το "πακετάραμε" και το στείλαμε την άλλη μέρα με ΚΤΕΛ. (Το βράδυ την έβγαλε στο δωμάτιό μου στην κούτα του και έφαγα τρελό δούλεμα με το γεράκι για συγκάτοικο :p )

Θα του δώσουν αναλυτικές οδηγίες αν πάρει τηλέφωνο...

Off/on topic... Foibos γιατί λες κρίμα να μην είσαι κοντά? Έχεις δουλέψει στο ΕΚΠΑΖ?

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αιχμάλωτο κρατείται μόνο αν δεν μπορεί να επιζήσει μετά την ανάρρωσή του ελεύθερο στην φύση!
Τουλάχιστον όταν το αναλαμβάνουν αντίστοιχες οργανώσεις....γιατί πολλοί έχουν μαζέψει και φυλακίσει τραυματισμένα αρπακτικά δυστυχώς....

Με ΚΤΕΛ, καράβια, με ότι θες στέλνονται πουλιά....

Όχι στο ΕΚΠΑΖ αλλά είχα βοηθήσει αρκετά καλοκαίρια στην ορνιθολογική στην σήμανση μαυροπετριτών....

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αυτό εννοούσα κι εγώ όταν είπα αν η ζημιά που έχει το καθιστά μη απελευθερώσιμο...

Εμείς πρέπει να έχουμε κοινούς γνωστούς τελικά, αλλά δεν το συνεχίζω γιατί θα σβήνω τα ίδια μου τα off topic στο τέλος :p :)

Omarock πες μας τι έγινε τελικά όταν έχεις νέα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΕΔΩ υπάρχουν αναλυτικά οδηγίες προσέγγισης και πρώτων βοηθειών για πτηνά απο το ΕΚΠΑΖ!

xotikouli, όλοι οι παλαβοί γνωρίζονται μεταξύ τους....:p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έτσι όπως βλέπω το βιντεάκι πιστεύω ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο πτηνό που ανήκει στο είδος της Γερακίνας, θα έλεγα είτε ενήλικη κοινή Γερακίνα(buteo buteo) είτε πάλι ενήλικη Αετογερακίνα (buteo rufinus), αν και το βιντεάκι δεν πολυβοηθάει....

Πες μας omarock αν έγινε τελικά τίποτα!!!!!