τζάκ ράσελ τερριέ

bravehard

New Member
19 Ιουνίου 2015
3
0
49
Καλησπέρα

Είμαι νέο μέλος κ ο λόγος είναι ότι χρειάζομαι απόψεις σχετικά με τα τζακ ράσελ . Δεν είχα ποτέ σκύλο μολονότι τα αγαπώ κυρίως διότι μένω σε ένα δυάρι κ θεωρούσα ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχεις σκύλο τοσο περιορισμένο ή σε ένα μικρό μπαλκόνι. Πρόσφατα όμως ήρθα σε επαφή με ένα τζακ ράσελ κ με ξετρέλανε... Έτσι έχω μπει στη διαδικασία της έρευνας για το κατα ποσο θα μπορουσα να πάρω ενα τέτοιο σκυλί. Σύντομα μάλιστα θα γεννήσει η σκύλα ενός γνωστού κ ίσως θα μπορούσε να μου δώσει κάποιο απο τα τέκνα... Επειδή όμως παρότι μικροκαμωμένα είναι τόσο ενεργητικά , θα μπορεί να ζήσει κ αυτό καλά αλλά κ εγώ μαζί του στο δυαρι?? Θα το καταστρέψει? Έχω επίσης διαβάσει ότι γαυγίζουν πολύ. Ισχύει? Διότι σε αυτή την περίπτωση μάλλον απορρίπτεται η ιδέα καθως κ για μένα θα είναι ανυποφορο κ για τους συγκατοίκους στην πολυκατοικία. Αν έμενα σε μονοκατοικία με καμιά αυλή δε θα το σκεφτόμουν! Όποιος λοιπόν έχει μέσα στο σπίτι τέτοιο σκυλί κ μπορούσε να μοιραστεί τις σκέψεις κ εμπειρίες του....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Καλημέρα και καλώς ήρθες,

θα σου πουν αυτοί που έχουν τζακ ράσσελ αλλά ξέρω ότι γαυγίζουν πολύ όπως επίσης και ότι είναι εξαιρειτκά ενεργητικά σκυλιά.
Δεν ειναι μικρά σκυλιά σε τίποτε άλλο εκτός από το μέγεθος. Επιπλέον δεν παίρνουμε από γέννες γνωστών. Δεν είχαν καμία δουλειά να βάλουν τον σκύλο τους να γεννήσει εκτςο αν είναι εκτροφείς. Και πολλοί εκτροφείς δεν είχαν καμία δουλειά να το κάνουν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Θα σε βοηθήσουν περισσότερο όσοι έχουν τζακ.

christos1908

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
46
17
43
Η συγκεκριμένη φυλή δεν ειναι καθόλου εύκολη. Φυσικά και μπορεί να ζήσει στο διαμέρισμα σου με την προϋπόθεση που θα ίσχυε παντού, να εκτονώνεται, να ειναι αρκετές ώρες απασχολημένο με παιχνίδια και δραστηριότητες, να βγαίνει βόλτες κτλ. Μιλάμε για πολύ ενέργεια... Εχω βέβαια και παράδειγμα φίλου που τον εχει στρατιώτη. Το γαύγισμα ειναι κάπως σχετικό. Σαν φυλή δεν τα λες και αθόρυβα αλλά αυτο παίζει και απο σκυλί σε σκυλί... Κατά τα αλλά εχεις αρκετά χαρακτηριστικά μεγαλόσωμης φυλής σε compact μέγεθος...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλησπέρα
Πρόσφατα όμως ήρθα σε επαφή με ένα τζακ ράσελ κ με ξετρέλανε...
Ναι...το χουν αυτό, όταν είναι το σκυλί του φίλου, του γείτονα κλπ.
Θεωρητικά είναι δύσκολη φυλή για αρχάριο. Ενεργητικότητα σε μέγιστο βαθμό = αρκετή ώρα για εκτόνωση (αν δεν έχεις χρόνο άστο καλύτερα). Γάβγισμα ...μέχρι και τις μύγες ...εξάλλου η φυλή ήταν κυνηγόσκυλο και όφειλε να γαβγίζει, οπότε αυτό αποτελεί στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας τους, απλά θα πρέπει να μάθεις να το διαχειρίζεσαι.
Δεν ξεκινάς με κάτι πιο εύκολο ?

• Like
Reactions: Marco 4

bravehard

New Member
19 Ιουνίου 2015
3
0
49
ευχαριστώ για τις συμβουλές! φαίνεται πως μάλλον θα το αποκλείσω καθως μου επιβεβαιώνετε αυτά που είχα διαβάσει. Αν όντως πρόκειται για τόσο δύσκολο σκυλί, δεν υπάρχει περίπτωση να την παλέψω μαζί του σε δυάρι ακόμη κ αν έχω χρόνο για να το βγάζω βόλτες...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπερα! Απο που θα το παρεις ειναι αλλη κουβεντα...
Απο τη στιγμη ομως που ξερεις τον ιδιοκτητη της σκυλας, γιατι δεν τον ρωτας ολα αυτα; Εχεις την πηγη κ ρωτας εδω; Δες τους γονεις κ θα καταλαβεις πως θα βγει το κουταβι, κατα μεγαλο ποσοστο!

bravehard

New Member
19 Ιουνίου 2015
3
0
49
Καλησπερα! Απο που θα το παρεις ειναι αλλη κουβεντα...
Απο τη στιγμη ομως που ξερεις τον ιδιοκτητη της σκυλας, γιατι δεν τον ρωτας ολα αυτα; Εχεις την πηγη κ ρωτας εδω; Δες τους γονεις κ θα καταλαβεις πως θα βγει το κουταβι, κατα μεγαλο ποσοστο!
σωστό αλλά αυτός είναι ένας κ εγώ θα ήθελα περισσότερες συμβουλές κ απόψεις... Βέβαια, δε σκέφτηκα ότι τα παιδιά παίρουν κ από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των γονέων πέραν των γενικότερων χαρακτηριστικών της ράτσας! Thanks

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Συγγνωμη για το off topic αλλα επειδη φαινεσαι λογικο ατομο και εχεις αρχισει ερευνα πριν αποκτησεις σκυλο, εγω θελω να σου αναφερω και τους σωστους τροπους αποκτησης σκυλου/κουταβιου που ειναι:

Για σκυλο συγκεκριμενης φυλης: ΜΟΝΟ μελετωντας το προτυπο της φυλης και βρισκοντας εναν καλο εκτροφεα που εμπιστευεσαι.

Για οποιοδηποτε σκυλο(δεν σε νοιαζει η φυλη): Απο την φιλοζωϊκη ή τον δρομο.

Συνοψιζοντας, δεν ειναι καλο να αποκταμε σκυλο απο "εκτροφεις" της πισω αυλης(byb) που ζευγαρωνουν σκυλια αμφιλεγομενης υγιειας, χαρακτηρα κλπ καθως επισης και σκυλια απο pet shops που προερχονται απο φαρμες σκυλων(puppy mills) επισης αμφιλεγομενης υγιειας κλπ.

υ.γ. Ψαξε στο forum και θα βρεις πολλα θεματα σχετικα με αυτα που ειπα.

• Like
Reactions: mareco

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν όντως πρόκειται για τόσο δύσκολο σκυλί, δεν υπάρχει περίπτωση να την παλέψω μαζί του σε δυάρι ακόμη κ αν έχω χρόνο για να το βγάζω βόλτες...
Μην χάνεις το νόημα ......δεν έχει σημασία αν μένεις σε δυάρι ή σε πεντάρι.....η καλή ή κακή συμπεριφορά ενός σκύλου (οποιουδήποτε) είναι άσχετη με τα τετραγωνικά του σπιτιού. Σημασία έχει εσύ πως θα διαχειριστείς το σκυλί σε σχέση με τον διαθέσιμο χρόνο σου.

• Like
Reactions: ghelly and l.Kyveli

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
Καλησπέρα..επειδη εχω και εγω ενα τσακ..ολα αυτα που ειπατε ισχυουν ειδικα το γαβγισμα μεχρι και στα φυλλα γαβγίζει το δικό μου....όσο για την εκτόνωση πιστεύω οτι απο ένα μισαωρο η καθε βολτα με το λουρι θα ειναι αρκετη εκτος εαν εχετε ενα παρκο κοντα σας και μπορειτε να το αφησετε ελυθερο...αυτη ειναι η απολαυση τους...

POOK

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2013
171
22
Μισάωρο βόλτα θέλει ένα νορμάλ ενέργειας σκυλί, όχι ένα τυπικής συμπεριφοράς Ρασελάκι
εμενα ειναι μαζι με γκριφον αλλα φερνει περισσοτερο σε τσακ..τεσπα.....του δικου μου του φτανει και μετα του μενει και ενεργεια να παιξουμε με το κονγκ του...

Marco 4

Active Member
11 Μαρτίου 2014
39
42
Σε καμια περιπτωση δεν τους φτανει το 30λεπτο!Ο δικος μου ειναι ασταματητος και μετα απο τρεις ωρες εξω βολτα,τρεξιμο και παιχνιδι με αλλα σκυλια κ παλι μετα στο σπιτι full energy το τρελοπαιδο!
Γενικοτερα θελουν δουλιτσα ολα τα σκυλια,αλλα τα συγκεκριμενα ειναι αλλο πραγμα...;) Ειναι ομως μεγαααααλα σουργελα,απειρο γελιο με τη συμπεριφορα τους κ απιστευτα εξυπνα,με υπομονη εκπαιδευση κ αγαπη φτανεις σε καλα επιπεδα ισορροπιας...