τα θεματακια της Ηρας...

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
Καλησπερα σε ολους!
Η μικρη μας Ηρα μεγαλωνει και ετοιμαζεται για το 2ο εμβολιο της:)
Γενικα τα παμε πολυ καλα αλλα τελευταια εχω παρατηρησει 2 γεγονοτα που με ανησυχουν αρκετα και θα ηθελα τις γνωμες/εμπειριες σας πανω σε αυτα.
1ο θεματακι:
αρχησε τα αλματακια και το σκαρφαλωμα...
προσπαθω να της το κοψω με το κλασικο "ΜΗ" οταν πηδαει στα ποδια μας και να την απωθω με τον αστραγαλο(καπου το διαβασα ως λυση για μικροσωμα σκυλια) λεγοντας "κατω" οταν βαζει τα ποδαρακια της στην ακρη του καναπε που καθομαστε.
το προβλημα ειναι πως στην περιπτωση του καναπε συνεχιζει να επανερχεται στην ακρη και να χαζογαυγιζει η να προσπαθει να δαγκωσει πραγμα που δεν το κανει υπο αλλες συνθηκες.
επισης αν δεν της δωσω σημασια οταν το κανει αυτο γρατζουναει την ακρη και γαυγιζει.τι αλλο να κανω?σιγουρα κατι λαθος υπαρχει απο μερια μου....

2ο θεματακι:στην αυλη βγαινει για την τουαλετα της και να παιξει,τρεξει οταν εχει καλο καιρο(ειναι ολη στρωμενη με πλακα καρυστου και τσιμεντο και δεν υπαρχουν χωματα για να κινδυνευει λογω εμβολιων)
τις τελευταιες μερες λογω της ακακιας που υπαρχει απο τον γειτονα παιρνει φυλλα τα φερνει μπροστα μου και μολις της πω "ΜΗ" ή "ΗΡΑ" αρχιζει να τα μασουλαει και να φευγει τρεχοντας χωρις να μου δινει καμια σημασια
ενω πιο πριν μολις της το ελεγα το αφηνε κατω αμεσως χωρις δισταγμο.
το περιεργο ειναι οτι μεσα στο σπιτι αν πχ βρει κατι κατω και της πω "ΜΗ" το αφηνει σχετικα ευκολα.τι λαθος κανω?δοκιμασα να την δελεασω με λιχουδια κλπ αλλα κανει το δικο της τρεχοντας και μασουλωντας καπου μακρια μου.

συγνωμη αν σας κουρασα με τις λεπτομερειες αλλα ηταν αναγκαιες.
ΥΓ.μηπως ειναι σημαδια κυριαρχικοτητας ?

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Καλησπερα σε ολους!
Η μικρη μας Ηρα μεγαλωνει και ετοιμαζεται για το 2ο εμβολιο της:)
Γενικα τα παμε πολυ καλα αλλα τελευταια εχω παρατηρησει 2 γεγονοτα που με ανησυχουν αρκετα και θα ηθελα τις γνωμες/εμπειριες σας πανω σε αυτα.
1ο θεματακι:
αρχησε τα αλματακια και το σκαρφαλωμα...
προσπαθω να της το κοψω με το κλασικο "ΜΗ" οταν πηδαει στα ποδια μας και να την απωθω με τον αστραγαλο(καπου το διαβασα ως λυση για μικροσωμα σκυλια) λεγοντας "κατω" οταν βαζει τα ποδαρακια της στην ακρη του καναπε που καθομαστε.
το προβλημα ειναι πως στην περιπτωση του καναπε συνεχιζει να επανερχεται στην ακρη και να χαζογαυγιζει η να προσπαθει να δαγκωσει πραγμα που δεν το κανει υπο αλλες συνθηκες.
επισης αν δεν της δωσω σημασια οταν το κανει αυτο γρατζουναει την ακρη και γαυγιζει.τι αλλο να κανω?σιγουρα κατι λαθος υπαρχει απο μερια μου....

2ο θεματακι:στην αυλη βγαινει για την τουαλετα της και να παιξει,τρεξει οταν εχει καλο καιρο(ειναι ολη στρωμενη με πλακα καρυστου και τσιμεντο και δεν υπαρχουν χωματα για να κινδυνευει λογω εμβολιων)
τις τελευταιες μερες λογω της ακακιας που υπαρχει απο τον γειτονα παιρνει φυλλα τα φερνει μπροστα μου και μολις της πω "ΜΗ" ή "ΗΡΑ" αρχιζει να τα μασουλαει και να φευγει τρεχοντας χωρις να μου δινει καμια σημασια
ενω πιο πριν μολις της το ελεγα το αφηνε κατω αμεσως χωρις δισταγμο.
το περιεργο ειναι οτι μεσα στο σπιτι αν πχ βρει κατι κατω και της πω "ΜΗ" το αφηνει σχετικα ευκολα.τι λαθος κανω?δοκιμασα να την δελεασω με λιχουδια κλπ αλλα κανει το δικο της τρεχοντας και μασουλωντας καπου μακρια μου.

συγνωμη αν σας κουρασα με τις λεπτομερειες αλλα ηταν αναγκαιες.
ΥΓ.μηπως ειναι σημαδια κυριαρχικοτητας ?
εγω ενα θα σου πω! ειναι κουταβι! συνεχισε με διορθωσεις κ μη κ κανε υπομονη! πολυ υπομονη ομως!

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
αυτο σκεφτομαι και εγω ολλανδε οταν τα κανει και την δικαιολογω,
αλλα φοβαμαι μην καμια ωρα βρει τιποτα που δεν πρεπει να το μασησει/φαει και τρεχουμε!
σκεψου οτι της πηρα ενα κοκαλακι απο φυτικες ουσιες για να παιζει και το χλαπακιασε το μισο και μετα εκανε εμετο.
μιλαμε το μουρλοκουταβο τρεχει σφαιρα μολις δει οτι αντιδρω και του λεω ΜΗ και παει επιδεκτικα σε μια γωνια με κοιταει και το μασουλαει σαν να μου λεει "κοιτα τι τρωω εγω" ...για να το πιασω ουτε λογος!μονο αν παω στην πορτα και την καλεσω μεσα ερχεται σαν σιφουνας μολις φαει τα φυλλα της...

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
δεν ειπα να την αφηνεις να το κανει αλιμονο! να μη την αφηνεις κ να τη μαλωνεις με ενα δυνατο μη η κ μια λαιτ τιμωρια!

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια!
επειδη τρεχει και δεν ακουει το ΜΗ με τιποτα το μονο που κανω σαν "τιμωρια" ειναι να την βαζω παλι μεσα στο σπιτι αντι να την αφησω και να παιξει,αλλα δεν πτοειται ουτε την ενοχλει....
εσυ τι λαιτ τιμωρια εννοεις?

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
εγω του φωναζα μη με νευριασμενη φωνη κ μετα τον κρατουσα με το λουρι κανα 5λεπτο διπλα μου χωρις να τον αφηνω να κανει τιποτα!μολις το ξανακανε παλι το ιδιο..

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
με το λουρακι εχουμε ενα θεμα ακομα γιατι ειναι σε φαση που το συνηθιζει,το δαγκωνει,μουλαρωνει κλπ και δεν την πολυβγαζω εξω με αυτο,μονο καμια μικρη βολτιτσα μεσα στο σπιτι να κανουμε και παλι με το ζορι.
παντος θα το ξεκινησω σιγα-σιγα αυτο που προτινεις γιατι αλλιως δεν παιζει να το κοψει...

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
αν εχει ηδη θεμα με το λουρακι μπορει να τα κανεις χειροτερα.. προσοχη κ λεπτοι χειρισμοι!

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Το πρωτο το κανει και η δικια μου και πιστευω καθε κουταβι!! Ειναι ακρως φυσιολογικο απλα σου παει κοντρα γιατι πας να κυριαρχησεις εσυ.. Ειναι κουταβι θα σου βγαζει καθε μερα και κατι διαφορετικο.. Ομως προσεχε μην εισαι ελαστικη/ος γιατι μετα θα σου παρει τον αερα και δεν θα μαζευεται με τπτ.. Οσο για την τιμωρια αυτο που κανω εγω ειναι να της βαζω το λουρι και να τη δενω για μια ωρα περιπου μονη της.. Μετα ειναι ηρεμη και πιστευω καταλαβαινει οτι αυτο που εκανε δεν ηταν σωστο.. σε καμια περιπτωση μη το χτυπησεις...

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
εχεις δικιο Χρυς γι αυτο και δεν το βαζω κατω και συνεχιζω το ιδιο τροπαριο ΜΗ και ΜΗ,αλλα δεν βλεπω βελτιωση αλλα συνεχιση του φαινομενου ισως και εξελιξη κατα καποιο τροπο,
μονο το βραδυ κανει την τουαλετα της και τρεχει μεσα γιατι φοβαται την μερα ειναι σιφουνας!

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
εχεις δικιο Χρυς γι αυτο και δεν το βαζω κατω και συνεχιζω το ιδιο τροπαριο ΜΗ και ΜΗ,αλλα δεν βλεπω βελτιωση αλλα συνεχιση του φαινομενου ισως και εξελιξη κατα καποιο τροπο,
μονο το βραδυ κανει την τουαλετα της και τρεχει μεσα γιατι φοβαται την μερα ειναι σιφουνας!
Να σου πω την αληθεια το μη ουτε η δικια μου το καταλαβαινει.. χρησιμοποιησε καποια αλλη λεξη ισως το ΣΤΑΜΑΤΑ ή το ΦΡΟΝΙΜΑ.. εμενα σ αυτα ακουει πιο πολυ.. Και η φωνη σου να ναι δυνατη και επιβλητικη.. Αν συνεχησει να μην ακουει χτυπα παλαμακι ή κανε καποιον δυνατο ηχο σφυριξε π.χ. με τον ηχο που δεν ακουει συχνα σταματαει επειδη παραξενευεται και ετσι μπορει να προλαβεις να το πιασεις! :)

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ουτε σε εμενα επιανε το "μη" ..Δεν ξερω αν κανει καποια διαφορα , αλλα εγω το "μη" το χρησημοποιω παντα σε συνδιασμο με το χερι (παρατεταμενος δεικτης) και πλεον δουλευει αψογα ...υιοθετησα αυτην την τακτικη απο το κλικερ που οπως διαβασα χρησημοποιητε αντι του μπραβο αφου η ιδια λεξη σε διαφορετικο τονο μπορει να δωσει διαφορετικο μυνημα και σκεφτηκα την κινηση του χεριου που ειναι δεδομενη ...το συνδυασμο του χεριου τον χρησημοποιω και στο "κατσε" (κλειστη παλαμη προς το μερος της ) και παλι δουλεψει αψογα ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97