συμβουλες του πρωταρη ... για τον σκυλο!!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

UltraHunter7

Banned
Banned
30 Απριλίου 2011
1
0
Greece,Athens
Καλημερα παιδια!!!....ειμαι πρωταρης και του χρονου προκειται να αγορασω σκυλο...Μενω σε διαμερισμα στην Αθηνα και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας τι σκυλο να παρω ετσι ωστε να μην εχω προβληματα στο σπιτι (φασαριες και ζημιες) και να ειναι σχετικα ευκολος στην εκπαιδευση.....

Ευχαριστω ... Τασος

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα και καλως ήρθες :)

Χαίρομαι που αποφάσισες να το ψάχνεις απο τόσο νωρίς για την απόκτηση σκύλου, μπράβο σου :)

Πολλές φυλές σκύλων (μην πω όλες) μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα αρκεί να έχουν την κατάλληλη εκτονωση (βόλτες, παιχνίδια κλπ). Απλά άλλες φυλές χρειάζονται ΠΟΛΥ εκτόνωση ενώ άλλες με 1-2 ώρες συνολικά βόλτα μεσα στη μέρα και παιχνίδια στο σπίτι είναι μια χαρά :)

Οι ζημιές και οι φασαρίες πάνε πακέτο με έναν σκύλο παραμελημένο. Αν φροντίζεις το σκύλο σου όπως πρέπει, τον εκτονώνεις όσο χρειάζεται, ασχολείσαι γενικώς μαζί του και τον εκπαιδευεις, τότε ούτε ζημιές θα κάνει ούτε φασαρίες (σε λογικά πλαίσια πάντα) :)
Επίσης η εκπαίδευση είναι και θέμα φυλής αλλά και θέμα του τι και πως θα κάνεις εσύ με το σκύλο σου. Άλλες φυλές είναι πιο ανεξάρτητες και θέλουν περισσότερη υπομονή ενώ άλλες είναι πιο ανθρωποκεντρικές και μαθαίνουν πιο ευκολα και γρήγορα να ευχαριστούν τον άνθρωπό τους :)
Αν είσαι εντελώς άπειρος με σκυλιά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και έναν εκπαιδευτή, ώστε να μην κάνεις πολλά λάθη :)

Εσύ τι ζητάς απο το σκύλο σου? Πόσο χρόνο τη μέρα μπορείς να διαθέτεις σε βόλτες?
Τι μέγεθος θες να έχει? Τρίχωμα? Χρώμα? Χαρακτήρα (πάνω-κάτω)?
Πρώτα πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις ώστε να αρχίσεις να προσανατολίζεσαι προς κάποιες φυλές! Μόλις Διαλέξεις 2-3 τις μελετάς καλά και καταλήγεις ποια θες περισσότερο, όχι όμως μόνο με βάση τι σου αρέσει αλλά και τι μπορείς να προσφέρεις στο σκύλο ώστε να σου προσφέρει κι αυτός :)

Αν δεν σε ενδιαφέρει κάποια φυλή και θες έναν σκυλάκο για συντροφιά, ίσως κάποιο αδεσποτάκι σε κάποιο καταφύγιο να είναι ότι πρέπει για σένα :)

Δες και αυτά τα θέματα
Διαλέγοντας φυλή

Να υιοθετήσω σκυλάκι;

Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Mε σωστή εκτόνωση δεν θα έχεις πρόβλημα σχεδόν με καμία φυλή.
Εσένα τι σου αρέσει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμένα μου αρέσει που μερικοί αλλάζουν user name και ξαναμπαίνουν πουλώντας άλλη ιστορία..........

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
κι εγω σα χαζη καθομαι και απανταω χαχαχα

και κάτι δε μου πήγαινε καλα εξ αρχης αλλα ειπα να μην ειμαι καχυποπτη...να τα αποτελεσματα :p

Status
Κλειδωμένο θέμα