συμβουλές για κόκερ

elimou

Member
26 Ιουνίου 2010
21
0
Αθήνα
καλησπέρα.θα ήθελα να μάθω ποιά περίοδος σε κουταβάκι είναι η πιο "ζημιάρα" ! η δικιά μου είναι πολύ ήσυχη ή μου φαίνεται εμένα επειδή περίμενα περισσότερα.το μόνο που έχει κάνει είναι να φάει μια κουρελού και κάτι παντόφλες.γενικά είναι πολύ ήρεμη και μου κάνει εντύπωση!σκεφτόμουν να πάρω πάρκο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι χρήσιμο. σκέφτομαι τον οκτώβρη να απευθυνθώ και σε εκπαιδευτή. επίσης θέλω να μάθω όταν τη βγάζω βόλτα και βλέπει αδέσποτα,τα οποία πρέπει να πω ότι είναι πολύ φιλικά αρχίζει και κλαίει,για λίγο όμως. εγώ πως πρέπει ν'αντιδρώ.αγχώνομαι λίγο.συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είναι το πρώτο μου και θέλω το καλύτερο για την κουταβίτσα μου.:cuniaoo:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο πάρκο είναι χρήσιμο για να μην κινδυνεύει το κουτάβι από πιθανούς κινδύνους στο σπίτι όπως ..καλώδια, χλωρίνη κλπ.., αν δεν έχεις πάρκο θα πρέπει το σπίτι να έχει μετατραπεί στο απόλυτο "puppy friendly".

επίσης θέλω να μάθω όταν τη βγάζω βόλτα και βλέπει αδέσποτα,τα οποία πρέπει να πω ότι είναι πολύ φιλικά αρχίζει και κλαίει,για λίγο όμως. εγώ πως πρέπει ν'αντιδρώ.αγχώνομαι λίγο.συγνώμη αν σας κούρασα αλλά είναι το πρώτο μου και θέλω το καλύτερο για την κουταβίτσα μου.
Γενικά να θυμάσαι πως αν αγχώνεσαι εσύ ..αγχώνεται και αυτό.
Να είσαι όσο πιο χαλαρή γίνεται έτσι ώστε να κοινωνικοποιηθεί όσο πιο πολύ γίνεται και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

:)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Καλησπέρα , να την χαίρεσαι τη μικρή!!

Ομολογώ πως είναι από τις δύσκολες ράτσες τα cocker μιας και κρατάνε μέσα τους πολύ μα πολύ ενέργεια... Το κλαψούρισμα το κάνει και ο δικός μου μιας και του αρέσει να παίζει με άλλα σκυλιά , σίγουρα τον "φυλάω" από κάθε λογής αδέσποτα μιας και δεν ξέρω τι μπορεί να μου επιφυλάσσει μια συνάντηση με ένα άγνωστο αδέσποτο.

Σαν μεγάλη και κύρια συμβουλή κράτα αυτό που αναφέρει η kango1 ο ιμάντας είναι η προέκταση του χεριού σου , συνεπώς την νευρικότητα που μπορεί να δείξεις ή το άγχος εκείνης της στιγμής μεταφέρεται "μέσω αυτού" και στο 4άποδο.

Ζημιές όπως όλα πιστεύω τα μικρά "διαβολάκια" έτσι και το δικό σου είναι λογικό να κάνει...Το πάρκο δεν θα στο συνιστούσα μιας και το έπραξα και εγώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα μιας και ο μικρός όταν έμπαινε μέσα ένοιωθε σαν φυλακισμένος και δεν ηρεμούσε παρά όταν τον άφηνα να γυρνοβολάει μέσα στο σπίτι ελεύθερος...

Τέλος όσον αφορά την εκπαίδευση καλή ναι μεν αλλά από για τόσο ενεργειακό 4άποδο να μην αναμένεις το 100% της εκπαίδευσης. (το έχω περάσει και αυτό και το ήξερα εξ αρχής) Ίσως να έχει να κάνει βέβαια του ότι είναι 8ώρες μόνος του ή ότι δεν του έχω άλλη παρέα αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς (για κάποιους άλλους) δεν μπορεί να μου "χαρίσει" το 100% της βασικής υπακοής κυρίως όταν είναι να συναντήσουμε άλλο 4άποδο ή γάτες στη βόλτα...

Πιστεύω να βοήθησα λίγο και να μην σε άγχωσα παραπάνω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Kormos, το γεγονός ότι το δικό σου σκυλάκι αντέδρασε αρνητικά σε κάποιες καταστάσεις (π.χ. χρήση πάρκου), δεν σημαίνει υποχρεωτικά παρόμοια αντίδραση και από κάποιο άλλο σκυλί, της ίδιας ή και άλλης ράτσας. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο, η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη. Μπορεί εσύ να έκανες κάποια λάθη και να "απέτυχες" σε κάποιες συνθήκες "εκπαίδευσης". Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνει και η elimou τα ίδια.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
επισης να πω οτι στην αρχη οπως κ στο κρεητ τα περισσοτερα κουταβια προτιμουν το εξω. το θεμα δεν ειναι τι προτιμουν μονο τα φιλαρακια μας αλλα εμεις εχουμε υποχρεωση να κανουμε αυτο που ειναι καλυτερο για εκεινα και για τη συμβιωση τους μαζι μας.
εμενα πχ πλεον η μικρη παει πολλες φορες μονη της μεσα στο παρκο κ αραζει αλλα οταν θελει να ειναι εξω κ πρπει να τη βαλω μεσα, ακομα μουτσοκλαιει. Ομως οφειλω ναπω οτι κυριως οταν εχω να κανω δουλειες του σπιτιου αλλα κ για την εκμαθηση τουαλετας, με εχει βοηθησει ΠΑΡΑ πολυ.
αυτααααααααααααα

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Καλημέρα :)

Το πάρκο το έκανα χρήση όταν ήταν 50 ημερών αλλά αυτό ήθελε τότε πολλά παιχνίδια και αγκαλιές και έτσι στάθηκε αδύνατον να μπορεί να συμβιώσει και να περνάει ένα 8άωρο εκεί μέσα...

* @mareco , @Hopsi cocker έχετε και εσείς; :rolleyes:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
λογικο ειναι να ειναι ζορι να μενει 8ωρο εκει μεσα. Η εκμαθηση του παρκου γινεται σταδιακα. λιγες ωρες τη φορα.
οχι κοκερ δεν εχω εγω αλλα αν πιστευεις οτι ειναι καλυτερο χωρις παρκο η κρεητ, οκ =). Εχω χρεος να πω οτι εμενα με εχει βοηθησει σε πολλα. Κ πλεον φευγω αφηνοντας την πορτα του παρκου ανοιχτη με ολα της τα παιχνδιδακια μεσα και λιχουδιτσες και οταν γυρναω βρισκω τα παιχνιδακια εξω, τις λιχουδιες εξαφανισμενες και τη μικρη να μην εχει πειραξει ΤΙΠΟΤΑ απο το σπιτι το υπολοιπο.

επισης οτνα πρπει να σφουγγαρισω πχ η νακανω κατι που δεν μου επιτρεπει να μπορω να τη βλεπω, μπαινει στο παρκο. Επισης για να μαθει να κρατιεται λιγακι παραπανω. οταν κατι την τρομαζει, παει εκει μεσα μονη της. Αυτα. δεν ειναι κλουβι το παρκο. Αν κ εγω εκανα λαθη στην αρχη με το θεμα εκπαιδευσης παρκου(αποτομα πολλες ωρες μεσα) σαφως και θελει να ιεναι κ στο σπιτι εξω το μικρο. θελει εκτονωση εννοειται! και να νιωθει μερος της οικογενειας εννοειται! και να μαθει σιγα σιγα το σπιτι ωστε να το νιωσει κ δικο του χωρο κ να μην κανει σιγα σιγα την αναγκη του μεσα, εννοειται. Και χιλια δυο εννοειται. αλλα εμενα με εχει βοηθησει πολυ. Ακομα κ ταξιδι που πηγα σε αλλο σπιτι, για να μην στρεσαριστει πολυ, απλα πηρα το παρκο, το κρεβατακι της κ τα παιχνιδια της. Ετσι, ξερει οτι οπου κι αν παει, εκεινη εχει παντα το σπιτακι της και ειναι ασφαλης.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Λόγω δουλειάς είχα δύο επιλογές ή 8άωρο μέσα στο πάρκο ή ελεύθερος μέσα στο σπίτι για να βολτάρει!!!
Ευτυχώς μάθαμε πολλά και το σημαντικότερο πως όταν μένει σπίτι μόνος του πηγαίνει στο καλάθι που του έχω όλα τα παιχνίδια και παίρνει όποιο προτιμάει για να παίξει χωρίς να δημιουργεί ακαταστασίες σπίτι. Απλά να σημειώσω πως σε σχέση με άλλους γνωστούς μου που έχουν θηλυκό cocker μου λένε τα άκρως αντίθετα , ζημιές αμέτρητες στο σπίτι τους κλπ

Στο στάδιο που αναφέρεσαι για επισκέψεις είτε στο δικό μου διαμέρισμα από άλλους με ή χωρίς κατοικίδιο είναι όλα "ρολόι" αν του δείξεις λίγο ενδιαφέρον όταν μπεις μέσα , σαν να σου λέει πως υπάρχω και εγώ εδώ βρε αδερφέ :p
Από εκεί και έπειτα όλα κυλάνε ομαλά χωρίς να σε ενοχλεί και συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κανείς άλλος πλην των αφεντικών του ;)

Σε επισκέψεις που έχουν ή όχι κατοικίδιο απλά μια μικρή βόλτα για να μυρίσουμε το χώρο και μετά από ήρεμο παιχνίδι ή μάλλον χαδάκια κάθεται δίπλα στα πόδια μου ή κάτω από τραπεζάκι αν υπάρχει... :)

Αυτά :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλημέρα :)

Το πάρκο το έκανα χρήση όταν ήταν 50 ημερών αλλά αυτό ήθελε τότε πολλά παιχνίδια και αγκαλιές και έτσι στάθηκε αδύνατον να μπορεί να συμβιώσει και να περνάει ένα 8άωρο εκεί μέσα...

* @mareco , @Hopsi cocker έχετε και εσείς; :rolleyes:
Σου μοιάζει με cocker η μαυρομουτσούνα μου; :D Ευτυχώς λοιπόν, όχι δεν έχω cocker :)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Σου μοιάζει με cocker η μαυρομουτσούνα μου; :D Ευτυχώς λοιπόν, όχι δεν έχω cocker :)

Χεχεχε όχι καθόλου , απ ότι διακρίνω έχετε το 1/3 από τα "δικά μας" αυτιά χοχοχο
Η αλήθεια λοιπόν είναι πως τα cocker είναι πολύ "τρελιάρικα" 4 άποδα :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97