συμβουλές για εξοικίωση

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Γεια σας, θα θελα και πάλι κάποιες συμβουλές για κάτι το οποίο δεν είναι πρόβλημα, απλά θέλω να ξέρω αν πορεύομαι σωστά ή μην τυχόν μου διαφεύγει κάτι.
Η Λήδα είναι μαζί μας σχεδόν τρεις βδομάδες και παρόλαυτά περνάει την περισσότερη ώρα στην κουζίνα μόνη της. Δεν είναι επιφυλακτική, απλά δείχνει να βαριέται. Θα δώσω παραδείγματα για να καταλάβετε καλύτερα:
Που και που έρχεται στο σαλόνι, έρχεται κοντά μας για χαδάκια και μετά ξανά στην κουζίνα της.
Μόλις μυρίσει φαΐ έρχεται κατευθείαν και στέκεται με το γνωστό ικετευτικό βλέμμα, μόλις δει ότι δεν έχει μεζεδάκι πάει στην κουζίνα της.
Μόλις ακούσει ήχο μπουφάν (το χρατς χρατς που κάνει όταν πας να το φορέσεις), έρχεται χαρούμενη για βόλτα. Αν δεν πάει βόλτα, γυρνάει στην κουζίνα της. Αν πάει βόλτα, μόλις γυρίσουμε πάει στην κουζίνα της.
Μόλις τη φωνάξω έρχεται τρέχοντας γεμάτη χαρά, μετά...ξανά στην κουζίνα της!
Που και που έχει μέρες πιο ενεργητικές, δηλαδή κάθεται περισσότερο μαζί μας, φέρνει το μπαλάκι της να παίξουμε κτλ.
Μήπως φταίμε εμείς, πρέπει να την παρακινούμε κάπως να μας συμπαθήσει περισσότερο; Α να μην ξεχάσω, μόλις έρχεται κάποιος επισκέπτης τρελλαίνεται από τη χαρά της, πολύ περισσότερο από όταν βλέπει εμάς.
Όποια συμβουλή καλοδεχούμενη!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Μηπως να περνουσατε λιγο πιο ποιοτικο χρονο μαζι της? Δηλαδη ενω ειστε σπιτι, αντι να παει στην κουζινα της, παρακινηστε την να παιξετε, ή να τις μαθετε καποιες απλες εντολες, αν τις ξερει ηδη καντε επαναληψη...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Το παιχνίδι το χω δοκιμάσει, αλλά αν δεν είναι σε φάση να παίξει δεν παίζει ή παίζει για λίγο και μετά τα παρατάει μόνη της. Πχ πάιρνει το μπαλάκι της και φεύγει ή το παρατάει τελείως. Εκπαίδευση επίσης της κάνω αλλά για λίγο γιατί δε θέλω να την πολυζορίσω...

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Μηπως χανει το ενδιαφερον της για το παιχνιδι και για αυτο σε αφηνει "στα κρυα του λουτρου"? Εχε διαφορα παιχνιδια που μπορει να της προκαλεσουν ενδιαφερον, οπως αυτα που οταν τα ζουλας κανουν θορυβο, ή ενα kong γεμισμενο με κατι νοστιμο!! Προσωπικα το αγαπημενο παιχνιδι μας με τον Κιλλερ, και το κανω τωρα και με τον Καρλος, ειναι να του του δειχνω κατι και να το κρυβω μετα κατω απο την κουβερτα του ή απο πισω μου, απλα τρελενονται μεχρι να το βρουν, και μετα η χαρα τους δεν περιγραφεται!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Η Δάφνη όταν την πρωτοβρήκα, δεν έμπαινε καν μέσα στο σπίτι. Καθόταν έξω στην βεράντα. Εβρεχε καρέκλες και δεν έμπαινε ούτε κάτω από την τέντα. Σε μια άκρη, στην βροχή να βρέχεται. Μετά από πολλούς μήνες, έχει εξελιχθεί σε σκυλί αγκαλιάς. Κατά τα λοιπά, και οι δύο έχουν τις θέσεις τους, όπου και περνάνε την περισσότερη μέρα τους. Είναι λίγες οι στιγμές, που έρχονται για χάδι και ξαναγυρνάνε στην θέση τους. Ακόμη και ο Σωτήρης. Αρα, μην ασχολείσαι. Για μένα, είναι καλό που αισθάνεται ασφάλεια σε συγκεκριμένο σημείο και δεν τριγυρνάει στα πόδια σου. Μην τρώγεσαι. Απόλαυσέ το γιατί μπορεί να έρθουν και μέρες που δεν θα σε αφήνει σε ησυχία. Και μην ξεχνάς ότι δεν είναι κουτάβι. Είναι προφανώς ένα σοβαρό, ήσυχο, ενήλικο σκυλί. Είσαι πολύ τυχερή :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ωραία η ιδέα αυτού του παιχνιδιού, θα το δοκιμάσω κι εγώ! Δυστυχώς με θορυβώδη παιχνίδια δεν συγκινείται και το kong το αδειάζει (ότι μπορεί) και το παρατάει. Γενικά πραγματικό ενδιαφέρον (και πολύ μάλιστα) δείχνει μόνο σε εξωτερικά ερεθίσματα: άλλους ανθρώπους, ζώα και μυρωδιές. Μέσα στο σπίτι τζίφος!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Μαρία όλο με παρηγορείς μου φαίνεται...:D
Αν λες ότι είναι φυσιολογικό πάω πάσο! Απλά ο προηγούμενος σκύλος μου ήταν ένα κόκερ στην πρίζα κυριολεκτικά (λόγω δικών μας λαθών) και μου χει εντυπωθεί η εικόνα του σκύλου-ζουζούνι! Για να καταλάβεις, όταν είπα στον πατέρα μου ότι η Λήδα δεν γαυγίζει και μου απάντησε (σοβαρά): "μήπως έχει πρόβλημα με τα αυτιά;". Δεν μπορούσε να καταλάβει ότι υπάρχουν σκυλιά που δεν γαυγίζουν κάθε τρεις και λίγο!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τι ηλικια εχει,σε ποια ηλικια ηρθε σε εσας,που ζουσε πριν?
Τη βρήκα κάτω από το σπίτι μου πριν τρεις βδομάδες. Ζούσε στο δρόμο αλλά σίγουρα έχει ζήσει σε σπίτι (είναι εκπαιδευμένη). Ο κτηνίατρος λέει ότι είναι 1-1,5 έτους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θελει χρονο για να κερδισεις την εμπιστοσυνη της,με αγαπη και σταθεροτητα,θα σας μαθει με τον καιρο,να την παρακολουθειτε και αναλογα να κινηθειτε,ειναι δυσκολα αν δεν γνωριζει καποιος το παρελθον του σκυλου και τις εμπειριες του,σιγα σιγα θα σας μαθει και θα την μαθετε,απλα θελει υπομονη.
Και ισως να νομιζει οτι ειναι σε ματαβατικο σταδιο,οτι δηλαδη θα αλλαξει παλι η κατασταση και θα βρεθει στον δρομο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Δεν προσπαθώ να σε παρηγορήσω. Να σε ηρεμήσω προσπαθώ. Να σταματήσεις να περνάς τις μέρες σου, με προβληματισμό. Κρίμα είναι.
Η μαμά μου, πιστεύει ακόμη, ότι η Δάφνη είναι μουγκή. Στα σχεδόν δύο χρόνια που είναι μαζί μας, πρέπει να έχω ακούσει την φωνή της περίπου 10 φορές. Εχουν πολλά κοινά η Δάφνη με την Λήδα. Και της Δάφνης, της πήρε πολύ καιρό να αισθανθεί ασφαλής. Στην αρχή πίστευα ότι δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένη μαζί μας. Ευτυχώς διαψεύσθηκα. Είναι αυτό που λέει και ο Ηλίας. Θέλει τον χρόνο της να δείξει τον πραγματικό της χαρακτήρα. Εγώ, σου εύχομαι να παραμείνει ένα τόσο απροβλημάτιστο σκυλί. Με τον καιρό θα καταλάβεις κι εσύ, ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, όπως νομίζεις.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σε καταλαβαινω ομως,θελεις να δεις το λουλουδι να ανοιγει,θα ανοιξη ακουγεται ευγενικο σκυλι,και οχι αχαριστο και επιπολαιο αυτο πρεπει να της το αναγνωρισεις και θα καταλαβει και τι θελεις απο αυτην,τωρα σε ζυγιζει και την ζυγιζεις θα τα βρειτε εσεις:):):)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Είναι καταπληκτικό σκυλί, αυτό το χω ξαναπεί. Αφού προσπαθώ να της μάθω το "κοντά" στη βόλτα (εννοώντας να μην τραβάει το λουρί, όχι να περπατάει δίπλα) και ακόμα δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι ζητάω και γυρνάει καθε τρεις και λίγο και με κοιτάει να δει τις αντιδράσεις μου (εντάξει υπάρχει μια πιθανότητα να περιμένει το μεζεδάκι :D).
Απλά είναι αυτά τα 2 πράγματα που αναφέρετε: 1.φοβάμαι μήπως κάτι δεν πάει καλά και δεν το παίρνω χαμπάρι λόγω έλλειψης εμπειρίας και δεν είναι ποτέ ευτυχισμένη μαζί μας και 2.θέλω να δω το λουλούδι να ανθίζει!
Είμαι και λίγο καμμένη στο θέμα σκύλος στο παρελθόν και φοβάμαι μην κάνω παρόμοια λάθη...όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι!
Σας ευχαριστώ πολύ!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μη βιαζεσαι Μαριλένα!:)
Ολα θα έρθουν στην ώρα τους :)
Θα σας εμπιστευθει και θα "λυθει" και τοτε οπως λέει κι η mareco μπορει να έρθουν μέρες που θα "τρεχεις και δε θα φτάνεις" :D

Για το κοντα (μαζι) ψαξε στο forum, θα βρεις πολλά ενδιαφεροντα θέματα ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97