σταμάτησε να τρώει ξηρά τροφή

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
Καλησπέρα σε όλους!Απο δική μου χαζομάρα άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες της μικρής και δεν ξέρω πως να την επαναφέρω!Ας πάρω τα πράγματα απο την αρχή...προς το τέλος των διακοπών μας λέμε να ανέβουμε και στο χωριό του σύζυξ μου τέρμα θεού(ούτε κινητά δεν πιάνουν)νομίζοντας εγώ η πανέξυπνη οτί έβαλα στο πορτμπαγκάζ την σκυλοτροφή ξεκινάμε,,,φτάνοντας ανακαλύπτω οτί σκυλοτροφή πουθενά!δεν ανχώνομαι λέω θα έχει το μάρκετ του χωριού..πάω να πάρω ξηρά τροφή δεν υπήρχε...μόνο αυτές που είναι σε κονσέρβες είχε...(που μέσα έχει κάτι σαν ζελέ)τι να κάνω λεω 2 μέρες είναι ας της πάρω μην μείνει και νηστική(να σημειώσω μέχρι εκείνη την στιγμή έτρωγε αποκλειστικά ξηρά τροφή)ε,με αυτό το πράγμα τρελάθηκε της άρεσε και έτρωγε μια χαρά...όταν γυρίσαμε λοιπόν την ξηρά τροφή ούτε που να την δει...προτιμά να μένει νηστική παρά να φάει κροκέτα...και τώρα τι κάνω???προσωπικά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για αυτές τις τροφές αλλά απο την άλλη η μικρή κάνει σαν τρελή!πως την επαναφέρω στην ξηρή τώρα?

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Συνέχιζε να βάζεις ξηρά τις ώρες ταίσματος,άφηνέ την κάνα 10-15λεπτο,μετά μάζεμα.
1,2,3(!) μέρες,ε μετά που θα κόψει η λόρδα θα αλλάξει συνήθειες πάλι.

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
Συνέχιζε να βάζεις ξηρά τις ώρες ταίσματος,άφηνέ την κάνα 10-15λεπτο,μετά μάζεμα.
1,2,3(!) μέρες,ε μετά που θα κόψει η λόρδα θα αλλάξει συνήθειες πάλι.
Αχ να πώ οτί δεν το έκανα?και όλη μέρα σχεδόν της το άφησα πήγαινε,το μύριζε και έφευγε....3 μέρες το έκανα αυτό μόνο νερό ήπιε...το βράδυ της τρίτης μέρας έφαγε μια σταλιά και αυτό ήταν...απο χθες πάλι τα ίδια νηστική...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γενικά τα σκυλιά δεν έχουν αυτοκτονικές τάσει :p

Εγώ θυμάμαι τον παππού μου,όταν ήμουνα 5-6 χρονών,ξερό ψωμί που έμενε του πέταγε,αν ήταν τυχερός ήταν βουτηγμένο κ στο λάδι,αν όχι το έτρωγε ούτως η άλλως.
Γενικά τα σκυλιά προκειμένου να επιβιώσουν θα φάνε σχεδόν τα πάντα.Όταν όμως κακομαθαίνουν κ ξέρουν ότι μπορείς να τους παρέχεις αυτό που τους πρόσφερες και τους άρεσε,κρατάνε μούτρα.

Δοκίμασε να αλλάξεις κ ξηρά πάντως αν δε βλέπεις να την τρώει με όρεξη!

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
σε υπέρ ευχαριστώ!θα της δοκιμάσω και άλλη ξηρά και ελπίζω να την φέρω στα ίσα της!

Din

Member
19 Αυγούστου 2012
11
0
Κορινθία
Καλησπέρα.συμφωνω οτι θα πρέπει να επιμεινεις .εχω λύκοσκυλο θηλυκό με υψηλές τιμές καλαζαρ και αναγκαστικά να της κάνω θεραπεία.κατα την διάρκεια της θεραπείας σταμάτησε τη ξηρά τροφή και αναγκαστικά να δώσω μαγειρεύτο. Απο τότε δεν ήθελε ξηρά τροφή.εκανα το κόλπο των 3 ημερών και δεν πέτυχε.καποια στιγμή στην απελπισία , έπαιρνα στη χούφτα μου την τροφή και την έβαζα κοντά στο στόμα της και την κράταγα απο το λουρι της για να μη φύγει. Καποια στιγμή μετα απο κανένα 2 λεπτό πάλης (ήθελε να φύγει )αποφάσισε και έφαγε.απο τότε τρώει 300 gr πρωί και βράδυ αλλα θέλει να τη τρώει απο το χέρι μου!
Αλλο πρόβλημα αυτο! Αλλα άρχισε να τρώει.
Απο την άλλη έχω ακούσει οτι υπάρχουν και καλές κονσέρβες αλλα σίγουρα ανεβαίνει το κόστος.ελπίζω να βοηθησα .καλη τύχη.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Η κονσέρβα θεωρείται junk food και καλό είναι να μην υπάρχει στην κανονική δίαιτα του σκύλου,περιστασιακά μόνο.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ας την νηστικη μην της την εχεις συνέχεια εκεί γιατι θα την βλέπει και οπότε θέλει θα νομίζει ότι την έχει και δεν θα της δίνει αξία... Θα σου πρότεινα να μην της δώσεις με το χέρι γιατι θα κακομαθει! Βάλε της αύριο το πρωι πάλι! Θα την φάει νομίζω γιατι θα έχει λυσαξει της πείνας!! Καλη τύχη!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
με αυτες τις κοσερβες μαλακωνουν πολυ τα κοπρανα και εμενα μια φορα εκανε και εμετο...κανε αυτο που σου ειπαν πιο πανω...θα πιασει...επισης αν ψεκασεις λιγο ελαιολαδο στην κροκετα τοτε σιγουρα θα τη φαει...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
με αυτες τις κοσερβες μαλακωνουν πολυ τα κοπρανα και εμενα μια φορα εκανε και εμετο...κανε αυτο που σου ειπαν πιο πανω...θα πιασει...επισης αν ψεκασεις λιγο ελαιολαδο στην κροκετα τοτε σιγουρα θα τη φαει...
Μην το δένεις κόμπο. Εμένα η δικιά μου δεν το τρώει ετσι.

Πάντως κάνε το αυτό το πρόγραμμα με τις μέρες ώσπου να σπάσει. Δεν θα μείνει νηστική περισσότερο απ΄όσο αντέχει. Απλά πρόσεχε αν ειναι επιρρεπείς σε υπογλυκαιμία μην πέσει.
Α και συμβουλή μου ειναι, βρες ΜΙΑ καλή τροφή, που θα της κάτσει καλά, και μην αλλάζεις... ετσι εκανα και εγώ όταν στριτζωνε η μικρή και το επαιζε γκουρμέ γκομενα και τώρα κοντευω να ανοιξω πετσοπ με τόσα σακιά ξηράς που εχω μαζέψει.

maria-ioli

Well-Known Member
20 Απριλίου 2012
56
1
πω πω παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!η αλήθεια είναι πως είναι πολύυυυ καλομαθημένη(απο την κόρη μου κυρίως)η αλήθεια είναι πως μου έκανε και πολύ μαλακά κόπρανα με την κονσέρβα.έβαλα σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό έχω αυτό θα φας(και οι υπόλοιποι στην φαμίλια με κοιτάνε με μισό μάτι χιχι).Αλήθεια επειδή δεν μπόρεσα να βρώ περισσότερες πληροφορίες για τις κονσέρβες, τα συστατικά τους και λοιπά αν θεωρείται κάτι σαν λιχουδιά είναι καλό να της δίνουμε τέτοια πότε πότε?η είναι τελείως μάπα?βασικά έχω ακούσει οτί δεν είναι πολύ καλές αλλά θα ήθελα την γνώμη όσων γνωρίζουν λίγα πράγματα για τις τροφές αυτές

fotini1987

Member
3 Αυγούστου 2012
16
3
37
Και έμενα κάποια στιγμή σταμάτησε από μόνος του τη ξηρά τροφή χωρίς να του έχω δώσει κάτι άλλο να δοκιμάσει…. Το κόλπο με το ελαιόλαδο με βοήθησε πολύ…. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και το λάδι σολομού του δικού μου του αρέσει πολύ!!!!

πετρος7

Active Member
15 Ιουλίου 2012
37
0
παιδια ειναι λιγο ακυρο αλλα το σκυλακι μου ειναι 45 ημερων 6.700 κιλα ειναι πολλα ή λιγα παντως ειναι μια χαρα εμφανισιακα οχι χοντρος

ΣΤΑΘΟΥΛΑ

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2011
36
0
πιαδια εγω τον ειχα μαθει σε μαγειρευτο, και απο τα χρηστουγεννα παλευα να του μαθω την κροκετα, προτειμησε να μεινει νηστικος μια εβδομαδα παρα να την φαει. Μεγαλο πεισμα σας λεω μεχρι που στο τελος υπεκυψα εγω και ξαναγυρισα στο μαγειρευτο.Τωρα εχουμε κανει λιγη προοδο του την ανακατονω με λιγη κονσερβα και ετσι την τρωει,σκετη ακομα με τιποτα.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
πω πω παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!η αλήθεια είναι πως είναι πολύυυυ καλομαθημένη(απο την κόρη μου κυρίως)η αλήθεια είναι πως μου έκανε και πολύ μαλακά κόπρανα με την κονσέρβα.έβαλα σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό έχω αυτό θα φας(και οι υπόλοιποι στην φαμίλια με κοιτάνε με μισό μάτι χιχι).Αλήθεια επειδή δεν μπόρεσα να βρώ περισσότερες πληροφορίες για τις κονσέρβες, τα συστατικά τους και λοιπά αν θεωρείται κάτι σαν λιχουδιά είναι καλό να της δίνουμε τέτοια πότε πότε?η είναι τελείως μάπα?βασικά έχω ακούσει οτί δεν είναι πολύ καλές αλλά θα ήθελα την γνώμη όσων γνωρίζουν λίγα πράγματα για τις τροφές αυτές
Οι περισσότερες είναι σαν να τρως εσύ κάθε μέρα πρωί βράδυ γύρο δεν νομίζω να είναι το καλύτερο άσε που δεν συμφέρει και από πλευρά τιμής.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog