σταμάτησε να παίζει με άλλα σκυλιά

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα, ο Al είναι πλεον 8,5 μηνών golden retriever, δεν έχουμε και πιστοποίηση πάντως τα χαρακτηριστικά του σε αυτην την ράτσα ταιριάζουν.
Είναι πάρα πολύ φιλικός με όλους τους ανθρώπους και μέχρι πρόσφατα και με όλα τα σκυλάκια.
Έχω διαβάσει αρκετά και έχω ασχοληθεί να μάθει όλες τις βασικές εντολές απο τους πρώτους μήνες και είναι αρκετά υπάκουος.
Γενικά τον έχουμε κοινωνικοποιήσει με διάφορα σκυλάκια, διαφόρων ηλικιών και φύλων. Δεν έδειχνε σε κανένα επιθετικότητα παρα μόνο όταν τα άλλα ήταν αρνητικά και του γάβγιζαν έντονα πράγμα που τον απέτρεπα να ανταποδίδει και πλεον δεν τον απασχολούν τα γαβγίσματα.
Πρόσφατα ξεκίνησα να τον πηγαίνω σε ένα γήπεδο περιφραγμένο που μαζεύονται και άλλα σκυλιά.
Οπότε εκεί αφού γνωρίστηκαν τον άφησα ελεύθερο.
Εκεί λοιπόν άρχισε να τρέχει και να παίζει αλλα όσο περνά ο καιρός έχει εκδηλώσει την εξης συμπεριφορά: Έχει σταματήσει να τρέχει και να παίζει με τα άλλα σκυλιά. Αναζητά συνέχεια να πάρει κάτι στο στόμα του ώστε τα υπόλοιπα να αρχίσουν να ασχολούνται μαζί του και να τον κυνηγάνε, μόνο έτσι τρέχει. Το κακό είναι πως μόλις τον πλησιάσουν αγριεύει, καταλαβαίνω πως αυτό είναι ενα παιχνίδι κυριαρχίας και το δέχεται και αυτός απο άλλα που έχουν κάτι στο στόμα τους. όταν όμως τρέχει και δεν έχει κάτι στο στόμα του και κάποιο σκυλι τον πλησιάζει για να παίξει αρχίζει να αγριέυει και να το απωθεί. Οπότε αν αγριέψει και το άλλο δημιουργείται πρόβλημα.
Τις τελευταίεες μέρες οποιοδήποτε σκυλί στο μέγεθός του ή και μεγαλύτερο τον πλησιάζει για να παίξει αυτός κατευθείαν αγριεύει και τσαντίζει και τα υπόλοιπα με αποκορύφωμα ένα να προσπαθήσει να του επιτεθεί.
Μου δίνει την εντύπωση πως φοβάται γιατί βάζει τα αυτιά κάτω και ακινητοποιείται πριν αγριέψει.Μια μέρα που τον μάλωσα και τον έβαλα να κάτσει δεμένος κάτω μετά απο μια τέτοια συμπεριφορά διορθώθηκε και μετά συνέχισε ήρεμος την βόλτα ελεύθερος χωρίς να αγριεύει όταν τον πλησίαζαν αλλά αυτός δεν προκαλούσε καμία επαφή με τα άλλα.
έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να τον επηρεάζει και τι θα μπορούσα να κάνω για να αποτρέψω παρόμοιες συμπεριφορές; σε τι βαθμό είναι φυσιολογικό αυτό και πόσο καλό είναι να τον διορθώνω και πως;;
ευχαριστώ...

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Η γνώμη μου είναι να απευθυνθείς, σε κάτι οργανωμένο όπως
http://www.dogforum.gr/community/threads/puppies-park.19456/page-2
έχει και Νότια ένα στη Λεωφ. Βάρης, τώρα απο εδώ για να καταλάβει κάποιος με ένα πόστ το ζήτημα το βλέπω λίγο δύσκολο. Εντάξει ένα 10 ευρώ θα δώσεις.

• Like
Reactions: ioanna a

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
θα πεταχτείς μια μέρα, θα παίξει ο σκύλος σου με άλλους και θα σου πούνε υπεύθυνα αν υπάρχει θέμα, τώρα απο εδώ ο ένας θα λέει το μακρύ του ο άλλος το κοντό του και δεν θα βγάλεις άκρη.
η παρατήρηση μου είναι εφόσον είναι ο σκύλος retriever εάν έχει κάτι στο στόμα θέλει να το δώσει στο αφεντικό του , αυτή είναι η δουλειά του γιατί να το αφήσει αυτό που κρατάει στον άλλο σκύλο?

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
δεν με νοιάζει να το αφήσει στον άλλον σκύλο και το βρίσκω υγιές που το διεκδικεί απο την στιγμή που το έχει στο στομα του. Απλά απο την΄μέρα που άρχισε να το κάνει, σταμάτησε να παίζει και να τρέχει με άλλα σκυλιά και όταν τον πλησιάζουν αγριεύει,εκεί δημιουργείτε το πρόβλημα και δεν δεν ξέρω αυτά τα δύο σε τι βαθμό συνδέονται.
θα πάω σίγουρα στο πάρκο να ακούσω και την άποψη κάποιου έμπειρου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Μικρή σημείωση: Το πάρκο της Βάρης, δεν έχει καμμία σχέση, με αυτό του Αμαρουσίου.

zuccheros

Well-Known Member
5 Οκτωβρίου 2013
46
0
ΑΘΗΝΑ
χμ...κάπου τα μπέρδεψα όντως, για αυτό στην Βάρη δεν βρίσκω πληροφορίες, έχετε να μου πείτε κάτι για το τι γίνεται εκεί;

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Συγνώμη εγώ δεν το έγραψα σωστά ξέχασα να βάλω την λέξη "άλλο"
εννοείται με άλλη διεύθυνση. Εντάξει στο Μαρούσι είναι πιο οργανωμένο θα παίξει ο σκύλος σου με άλλους σκύλους και θα σε συμβουλέψουν σωστά.
Το δεύτερο πάλι σκυλόπαρκο είναι αλλά οχι τόσο μεγάλο, έχει και εκεί πάντως ανθρώπους που επιβλέπουν.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Συγνώμη και πάλι για το διπλοποστάρισμα, αλλά έπρεπε να βγάλω τον σκύλο βόλτα.
Λοιπόν είπαμε το πρώτο στο Μαρούσι http://www.puppiespark.gr/
το δεύτερο (καμμία σχέση με το πρώτο) στη Βάρη http://doggystylepark.gr/
και fb https://www.facebook.com/pages/Doggy-Style-Train-DOGS-PARK/246425832103029
απλά τα αναφέρω ενημερωτικά σαν μέλος προς μέλος.

• Like
Reactions: mareco