σκυλακια στην αυστραλια

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
Γεια σας!!τον δεκεμβριο μετακομιζω στην αυστραλια και εχω καποιες αποριουλες για τον γκουφυ μου!!ειναι γιορκσαιρ 2μιση κιλα!ξερετε τι γινεται με τις αεροπορικες εταιριες?γιατι απο οτι κοιταξα οι περισσοτερες δεν δεχονται τα τεριε!!ο κτηνιατρος μας ειπε πως ακομα και με πτηση cargo να ταξιδευσει δεν κινδυνευει γιατι οι ξενοι δεν παιζουν με τετοια θεματα και τηρουν ολες τις προυποθεσεις για να ταξιδευουν οι σκυλοι με ασφαλεια..χθες βαλαμε τσιπακι και καναμε και εξετασεις αιματος για να τα στειλουμε αθηνα για αναλυση..ξερετε τι γινεται με την καραντινα?ειναι αυτο που με ανησυχει περισσοτερο...αφου απο την ανησυχια μου μεχρι και λαθρομεταναστη σκεφτηκα να τον κανω τον γκουφυ για να γλιτωσει! :Ρ χιχι!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Σίγουρα και η πρεσβεία της αυστραλίας θα σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες για το αν ισχύει η καραντίνα κλπ.
2,5 κιλά σκυλάκι στις ευρωπαικές πτήσεις δεν έχει κανένα θέμα να ταξιδέψει με τους επιβάτες. Είσαι σίγουρη ότι δεν επιτρέπεται;

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ριξε μια ματια εδω...
Bringing Cats and Dogs (and other pets) to Australia - Department of Agriculture, Fisheries and Forestry

αλλα και εδω,μπορεις να βρεις εταιριες που αναλαμβανουν να βοηθησουν με την μεταφορα και την χαρτουρα που χρειαζεται ο σκυλος.Αυτοι σιγουρα μπορουν να σε διαφωτισουν,εμενα με εσωσε τετοια εταιρια(pet relocation companies)
Taking a Dog or Cat to Australia - a guide for migrants

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
H singapore airlines απαγορευει τα τεριε ακομα και στις αποσκευες..η μονη π βρηκα στην οποια επιτρεπεται ειναι η emirates στην οποια το εισητηριο μου κοστιζει το διπλασιο γιατι ειναι η πιο ακριβη εταιρια..ναι τα εχω διαβασει ολα τα παραπανω..απλα με αγχωνει το θεμα της καραντινας..απο μια γνωστη του πατερα μου τα σκυλακια της εμειναν για 23 μερες καραντινα στην αυστραλια..αλλα δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε γιατι βρισκεται σε ταξιδι..οσον αφορα την βοηθεια που δινει η πρεσβεια της αυστραλιας εδω στην ελλαδα δεν θα το σχολιασω..δεν σηκωνουν τηλεφωνα και αν το σηκωσουν σου λενε οτι δεν γνωριζουν και οτι ειναι πολυ απασχολημενοι..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν υπάρχουν άλλες εταιρίες που να πετανε Αυστραλία? Γιατί δεν γράφεις ένα mail κατευθείαν στις αρχές εκεί για να μάθεις? Η καραντινα δεν θα με ανησυχούσε...Τα προσέχουν πάρα πολύ και οι εγκαταστάσεις τους είναι πεντακάθαρες και ασφαλείς...Δεν τους συμφέρει να πάθει τίποτα ο σκύλος γιατί μετά θα τους ταράξεις στις μηνύσεις και στα διακστήρια...και 20 μέρες δεν είναι τίποτα...Που παλιά στην Αγγλία που έμενε ο σκύλος 6 μήνες...

katerina_dr

Member
30 Ιουνίου 2010
21
0
Θα μιλησω απο δευτερα με την θεια μου στην αυστραλια για να επικοινωνησει..η καραντινα με ανησυχει μηπως και παθει καμια καταθλιψη ο μικρος μου..παντως το ολο θεμα με την καραντινα δεν το θεωρω και πολυ σωστο ειδικα για μεγαλο χρονικο διαστημα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
AQIS does not place any restrictions on the airline you choose. However, the animal must travel as "Manifested Cargo" (not in the cabin) and in an International Air Transport Association (IATA) approved container (crate) for cats and dogs.

IPATA -

Δεν μπορείς να το πάρεις στη καμπίνα...απαγορεύεται. Θα πρέπει να ταξιδέψει cargo...Και τσ'έκαρε και το ipata (pet shipping companies)...μήπως είναι πιο φτηνά από το εισιτήριο στην emirates...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Μην κολάς στην Καραντίνα, είναι λίγες οι μέρες. Φαντάσου να πετούσες Αγγλία πριν το 2012 την είχες κάτσει.
Τιμή ρώτησες για τον σκύλο;; Ρώτα πρώτα μην πάθεις εγκεφαλικό. Για Αγγλία εγώ πλήρωσα 500 λίρες περίπου 650 ευρώ, βέβαια για 12 κιλά σκύλο. Εμβόλιο για τη λύσσα έχεις κάνει υποθέτω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Α τόση βοήθεια από την πρεσβεία ε;
Όταν θα βρεις άκρη ρώτα και για τα έξοδα της καραντίνας να είσαι προετοιμασμένη.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Α τόση βοήθεια από την πρεσβεία ε;
Όταν θα βρεις άκρη ρώτα και για τα έξοδα της καραντίνας να είσαι προετοιμασμένη.
Όταν μετακομίσαμε Αγγλία πήραμε κάποια τηλ στην πρεσβεία της Αγγλίας στην Ελλάδα να ρωτήσουμε κάποια πράγματα, πήραμε την ίδια απάντηση δεν ξέρουμε κοιτάξτε στην τάδε ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ