σκανταλιές ξαφνικά

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Μια φίλη έχει υιοθετήσει ένα ημίαιμο σκυλάκι 18 μηνών και ενώ μέχρι τώρα όλα πηγαίναν καλά, είχε μαθεί εδώ και καιρό να λερωνει έξω και δεν έκανε ζημιές, ξαφνικά εδώ και μια βδομάδα περίπου αρχισε να λερώνει όπυ βρει και να κανει ένα σωρό ζημιές στο σπίτι (τρώει μαξιλάρια, επιπλα κλπ). Μου ζήτησε να ρωτήσω εκ μέρους της αν έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ή αν κάποιος είχε ποτέ παρόμοια εμπειρία. Εμας το μυαλό μας πάει σε ζήλια μια και το μόνο που έχει αλλαξει τον τελευταιο καιρο είναι ότι η κοπέλα του γιού της που τον έχουν μαζί τον σκύλο πηγαίνει συχνότερα στο σπίτι της όπου έχει ένα μικρό σκυλάκι κ μάλλον του μυρίζει κ ζηλεύει. Να προσθέσω οτι το σκυλί είναι στειρωμένο και αρα λογικά αποκλείονται οι ορμονικοί παράγωντες.Επίσις οι ζημιίες όλες γινονται όταν δεν έιναι κανείς μπροστα. Οταν είναι με κόσμο είναι ΚΥΡΙΟΣ. Τι λύση θα προτείνατε? Ενα crate ισως για οταν μένει μόνος ή θα του κακοφανεί μιά και δεν το έχει συνηθίσει γιατι ποτέ δεν του είχαν πάρει?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Crate και σιγά σιγά θα το συνηθίσει. Θα διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης και προσαρμογής και θα δεις που σε ελάχιστο χρόνο θα πηγαίνει μέσα μόνος του, ακόμα κι όταν έχει παρέα.

Αυτό βέβαια που δεν καταλάβα είναι η σχέση με το άλλο σκυλάκι. Έρχονται σε επαφή τα δύο σκυλιά; Και οι ζημιές γίνονται όταν είναι εκεί το σκυλάκι ή όταν μένει μονος του. Ή απλά μυρίζει το άλλο σκυλάκι στα ρούχα της κοπέλας.
Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο για ζήλια και πρόκληση ζημιών.

Αλλού θα πρέπει να ψάξει τις αιτίες γι' αυτό. Άγχος, στρες αποχωρισμού, ελλειπής εκτόνωση, κτλ..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πιθανοτατα προσπαθει να τραβηξει την προσοχη, γιατι δεν ασχολουνται μαζι του οσο χρειαζεται ή οσο εχει συνηθισει, ή/και σπαει την ανία του κανοντας ζημιες. Πολυ πιθανη η ελλιπης εκτονωση που αναφερθηκε πιο πανω.

akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Crate και σιγά σιγά θα το συνηθίσει. Θα διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης και προσαρμογής και θα δεις που σε ελάχιστο χρόνο θα πηγαίνει μέσα μόνος του, ακόμα κι όταν έχει παρέα.

Αυτό βέβαια που δεν καταλάβα είναι η σχέση με το άλλο σκυλάκι. Έρχονται σε επαφή τα δύο σκυλιά; Και οι ζημιές γίνονται όταν είναι εκεί το σκυλάκι ή όταν μένει μονος του. Ή απλά μυρίζει το άλλο σκυλάκι στα ρούχα της κοπέλας.
Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο για ζήλια και πρόκληση ζημιών.

Αλλού θα πρέπει να ψάξει τις αιτίες γι' αυτό. Άγχος, στρες αποχωρισμού, ελλειπής εκτόνωση, κτλ..
δεν ερχονται σε επαφη, απλα το μυριζει. Και κατι ακομα όλα αυτα ξεκινησαν απο οταν αρχισε να τον βγάζει εξω να παίξει με αλλά 2 σκυλάκια θυλικά που έχει...δεν ξέρω αν παιζει κανένα ρόλο ή αν απλά έτυχε κ συμπέσαν αυτα τα 2.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul