σκαλοπάτια

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
χρόνια πολλά χριστός ανέστη
τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να μάθω στον σκύλο μου να ανεβαίνει και να κατεβαίνει από τα σκαλοπάτια. τι λιχουδιές έχω χρησιμοποιήσει τι κοτόπουλο βρασμένο αυτός τίποτα. ούτε τα ανεβαίνει ούτε τα κατεβαίνει. γενικότερα δεν ανεβαίνει σε καναπέδες κρεβάτια κλπ ούτε κατεβαίνει. δεν είναι το θέμα ότι δεν μπορεί γιατί σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να το κάνει και να λέμε ποιος τον ανέβασε στον καναπέ. αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί φοβάται να πηδήξει η να κατέβει ακόμα και από έναν καναπέ ο οποίος είναι ένα με το πάτωμα

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
είναι 8 μηνών ο σκύλος . βόλτες πηγαίνουμε κάθε μέρα συνολικής διάρκειας μίας ώρας αλλά υπάρχουν και μέρες που τον παίρνω μαζί μου και είμαστε 5 και 6 ώρες έξω. στο λουρί συμπεριφέρεται μια χαρά μπορώ να πω. στην αρχή το έβαζε στο στόμα αλλά τώρα σιγά σιγά αυτή η συνήθεια γίνεται όλο και πιο σπάνια.
αααα από το πεζοδρόμιο ανεβαίνει και κατεβαίνει κανονικά χωρίς να φοβάται τίποτα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Να υποθέσω μένετε σε σπίτι που έχει ανέβα κατέβα με σκαλιά και σου τρίβεται να τον παίρνεις αγκαλιά; Για τέτοια σκαλιά μιλάς έτσι; Γιατί αν αναφέρεσαι σε σκαλιά στριφογυριστής σκάλας μεζονέτας καλύτερα να μην ανεβοκατεβαίνει χωρίς επίβλεψη ειδικά αν υπάρχουν κενά στα σκαλιά.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ναι για τις σκάλες τις πολυκατοικίας μιλάω αλλά και γενικότερα γιατί το έχει πάρει με φόβο να κατεβαίνει. τον έχω αφήσει στις σκάλες μόνο του δεν έχει κάνει βήμα και όταν τον ανεβάζω στον καναπέ δεν κατεβαίνει γαυγίζει για να τον κατεβάσω

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και δη ορθοπαιδικό...

Υποθέτοντας πως ο σκύλος στο λουρί πάει δίπλα σου, προέτρεψε τον την ώρα που μπαίνετε στην είσοδο να προπορεύεται και στάσου ακίνητη και περίμενε ν' ανέβει.

Αν δε γίνει έτσι κάτι και δεν έχει γίνει ούτε με επιβράβευση σκαλί σκαλί με κάποια λιχουδιά, τότε θα χρειαστεί να τον δει κάποιος εκπαιδευτής.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
θα το προσπαθήσω και αυτό. είναι σκύλος που θέλει πολύ δουλειά στις εντολές και τις καταλαβαίνει αρκετά αργά. θα το δοκιμάσω και έτσι. να τον σηκώνω ελαφρά σε κάθε σκαλί ή να μένω ακίνητη και να περιμένω?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν τον κακομαθαίνεις (μη μου προσβληθείς, όλοι κάποτε το κάναμε :) αλλά παραμένει λάθος χειρισμός) δεν έχει να κάνει με αργή αντίληψη. Προσπάθησε να είσαι πιο στιβαρή στις εντολές γενικά. Και ειδικά με τα σκαλιά αν χάσετε και λίγο χρόνο μέχρι να το πάρει απόφαση κάντο έτσι. Αλλά μην τον βιάσεις τραβώντας τον, κακό θα γίνει με εσφαλμένο συσχετισμό.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
προσπαθώ να μην τον κακομαθαίνω, αλλά πιστεύω ότι το κάνω και ασυναίσθητα γιατί βλέπω ότι είμαι πολύ υπερπροστατευτική μαζί του. και αυτό πιστεύω ότι θα τον έχει κάνει να μην με παίρνει στα σοβαρά σε μία απλή εντολή. πιστεύεις ότι όταν δίνουμε εντολές πρέπει να είμαστε ποιο αυστηροί και αυτό να γίνεται αντιληπτό από την φωνή μας?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Άλλο να είσαι στιβαρή ήτοι αμετακίνητη στο τί πρέπει να γίνει εκείνη τη στιγμή κι άλλο στον τόνο της φωνής σου. Ο τόνος πρέπει να είναι ένας, όχι αυστηρός, όχι ψεύτικος. Και βέβαια τη στιγμή που θα πρωτοεκτελέσει πρέπει να προσέξεις και τον τόνο σου να φανερώνει επιβράβευση. Ξεκινάει απ' τον τόνο της φωνής, τη στάση του σώματος και τελευταία ακολουθεί η λιχουδιά στην επιβράβευση. Σκοπός είναι να συνδέσει την ικανοποίηση σου με τη σωστή εκτέλεση κι όχι ότι μπορεί να του δώσεις ένα μπιφτέκι.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
αρκετα ενδιαφέρον το τελευταίο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις συμβουλές σου!

thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
με τα σκαλια πιστευω οτι γλυστραει...εχει και ενα θεμα ο δικος μου.....ευτυχως με τηην πολυκατοικια την διακια μου οχι ...αλλα αμα παω σε αλλη κα ιοντως ειναι πιο γλυστερα δεν ανεβαινει με τιποτα πραγμα που το θεωρω λογικο.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97