πως και ποτε θα μαθει να τα κανει εξω ?

panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
καλησπερα σε ολους,

επιτελους ειμαι και εγω κατοχος ενος 3 μηνων γερμανικου ποιμενικου κουταβι..(οσο κουταβι μπορει να ειναι !!)

ενα θεματακι που εχει προκυψει ειναι το εξης...ενω την βγαζω για βολτα και πρωι και βραδυ γιατι περιμενει να γυρισει στο δωματιο της να τα κανει ?
χτες το βραδυ μετα απο πολυ ωρα βολτα τα εκανε εξω...και μολις γυρισαμε αρχισε τα παιχνιδια στην ταρατσα και τα αμολυσε εκει...
το πρωι τα ειχε ηδη κανει πριν προλαβω να την βγαλω βολτα...
το κουτι μεταφορας τωρα το προμηθευτηκα και δεν την βλεπω πολυ προθυμη να μπει μεσα...ποσο μαλλον να την εχω εκει ολο το βραδυ!!!!

καμια ιδεα ??

panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
Καλωσόρισες στην παρέα μας.

Δες για αρχή εδώ http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4425.

οποτε προτεινεις να συνιθισει το κλουβι σιγα σιγα,
αλλα γιατι το βραδυ να την περιοριζω στο κλουβι αφου εχει ολοκληρο δωματιο να κοιματε ?
μηπως να εφτιαχα ενα χωρο διπλα στο δωματιο που ειναι (ταρατσα ) πριονιδι,χωμα,εφημεριδες κατι αλλο..για να τα κανει εκει ?
επισεις να σκεφτεις οτι επειδη δεν πρεπει να ανεβοκατατεβαινει τα σκαλια (λογο ηλικιας) την περνω αγκαλια !!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μετα το φαγητο παντα εξω,και μετα το παιχνιδι, καλα ειναι να βγαινει λιγο εξω,για 10 λεπτα και χωρις παιχνιδια,τελειωνει την χαιδευεις και παλι πισω.

panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
Μετα το φαγητο παντα εξω,και μετα το παιχνιδι, καλα ειναι να βγαινει λιγο εξω,για 10 λεπτα και χωρις παιχνιδια,τελειωνει την χαιδευεις και παλι πισω.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση...
το βραδυ ειναι ασφαλες και σωστο την κλεινω στο κλουβι μεχρι το πρωι ??
πρωι -πρωι φαγητο και εξω για βολτα...το ιδιο και το βραδυ φαγητο και βολτα..
επειδη ομως λογο ηλικιας κανει αλλες δυο φορες δεν το γλυτωνω να τα κανει μεσα στο σπιτι
σωστα ?

ευχαριστω και παλι !!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γενικά στο κομμάτι εκπάιδευση και συμπεριφορά έχει πολλά θέματα που θα σε κατατοπίσουν σχετικά με την απορία σου!Αξίζει να ρίξεις μια ματιά!
Όπως σου λέει και το πάρα πολύ καλό link που σου έδωσε ο dinosd σε πολύ γενικές γραμμές να ξέρεις ότι το κουτάβι θέλει τουαλέτα μόλις ξυπνήσει, μόλις φάει και αφού παίξει!Όπότε αν το βγάζεις εκεί που θες να τα κάνει μετά από κάθε τέτοιο γεγονός θα μειώσεις κατά πολύ τα ατυχήματα μέσα στο σπίτι!
Όταν μυρίζει το πάτωμα, ειδικά σε μοκέτες, χαλιά και λοιπές αποροφητικές επιφάνειες, δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμούν τέτοιες επιφάνειες, με επιμονή κινούμενο σε κυκλική πορεία κατά πάσα πιθανότητα θέλει να κάνει κάποια ανάγκη του!Οπότε κι εσύ το αρπάζεις και το πας εκεί που θες εσύ!Επίσης, όταν δεις το κουτάβι να είναι πολύ ανήσυχο και νευρικό, προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι μάλλον θέλει πάλι!

Για το πόση ώρα μπορείς να την έχεις κλεισμένη στο crate, αν θυμάμαι καλά ένας γενικός μπούσουλας για το πόση ώρα μπορεί ένα κουτάβι να ελέγξει την κύστη του είναι η ηλικία του + 1!Π.χ. 3 μήνες +1= 4 ώρες
Δεν είμαι σίγουρος οπότε αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος!:)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εκτός από το crate, μπορείς απλά να την έχεις δεμένη με μια απλή αλυσίδα όσο τρώει. Αφού φάει το φαγητό της, την αφήνεις δεμένη για ~20 λεπτά ακόμα. Επειδή θα γκρινιάξει, απλά την αγνοείς.

Αφού περάσει το 20λεπτο, λουρί και στο σημείο που θες να λερώσει ή αγκαλιά και στο σημείο που θες να λερώσει.

Ιδιαίτερα στην αρχή, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις και λίγο.

Όταν τα κάνει (είτε το ψιλό είτε το χοντρό) της λες "μπράβο" λες και έσωσε τον κόσμο από ολοκληρωτική καταστροφή. Έτσι θα συνδυάσει ότι το να τα κάνει στο συγκεκριμένο σημείο είναι καλό. Αν δεν τα καταφέρεις μια - δυο φορές μην απογοητευτείς. Απλά επιμένεις. Επίσης, πολύ σημαντικό, αν λερώσει αλλού, μη βάλεις τις φωνές. Το τελαυταίο πράγμα που θες είναι να την αγχώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαστεί να την κλείνεις και σε κλουβί ;)

Να σου ζήσει η κουταβίνα!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όχι. Απλά στην αλυσίδα δένεται το πολύ μια ώρα την ημέρα. Ταυτόχρονα το σκυλί είναι όλη την υπόλοιπη ημέρα μαζί μας μέσα στο σπίτι για χάδια ή απλά να κοιμάται δίπλα στα πόδια μας και όχι κλεισμένο μέσα στο κλουβί του.

Σε καμιά περίπτωση δεν κατηγορώ το crate είτε ως μέσο εκπαίδευσης είτε ως μέσο περιορισμού. Απλά δεν το προτιμώ. Και εμείς έχουμε crate αλλά χωρίς πορτάκι. Με μεγάλη χαρά μπαίνει μέσα για να κοιμηθεί. Η θέση του όμως κατά τη διαρκεια της ημέρας είναι μέσα στο σπίτι χωρίς περιορισμούς, εκτός από υπνοδωμάτια και λουτρά όπου το έχει μάθει ήδη και δεν μπαίνει, χωρίς να είναι κλειστές οι πόρτες :)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τον πρώτο καιρό,ήμουν συνεχώωωωωωως μαζί του και τον παρακολουθούσα.Μόλις την δεις και μυρίζει,κατευθείαν έξω,ακόμα και αν δεν την προλάβεις και τα εχει ξεκινησει.Δηλαδή την ώρα που τα κανει,λες ΟΧΙ(όχι φωνή,αλλα κοφτά)την παιρνεις στα χερια σου και στο μπαλκόνι.Θα μάθει γρήγορα.Α!και πάντα επιβράβευση ειτε λεκτική ειτε ... νόστιμη:p.Δεν σημαίνει οτι δεν θα εχεις ατυχήματα.Ποτε φωνή αν τα κανει και δεν τη δεις εκεινη την ωρα.Αδικα θα φωναξεις,θα τρομαξει,θα μαζευτει και εσυ θα νομισεις οτι καταλαβε τι εκανε.Δεν εχει καταλαβει,απλα σε φοβηθηκε.
Εμένα για πολύ καιρο,δεν τα εκανε στη βολτα,αλλα μολις γυρνουσαμε.Μαθαινουνε μωρε,ειναι μωρα ομως ακομα.Υπομονή,αγκαλιτσες και ολα θα πανε καλυτερα απο οτι πιστευεις!;)

panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
τελικα καταφεραμε να βγαινει εξω πρωι βραδυ για κακα...τα τσισα δυστυχως τα κανει μεσα ....
μηπως να την βαλω να κοιμηθει σημερα το βραδυ στο κλουβι και οχι στο δωματιο που την εχω συνηθως ??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε εγώ θα το λέω συνεχώς..

(Βεβαια δεν μπορείς να το κανεις λόγο εποχής..)

Αλλα αν θέλει κάποιος γρηγορη εκ μάθηση τουαλέτας και είναι και καλοκαιράκι..
βουρ για cumping..
Κανένα σκυλί δεν προτιμάει να τα κάνει αλλου πέρα από τα φυσικά δέντρα.., μετά θα θέλει τόσο πολύ να βγει να περιπλανηθεί για να αφήσει το στιγμα του και να χαρεί το έξω που θα είναι μεγάλη ξενέρα να τα κάνει μέσα..
Φυσικά και εσύ θα πρέπει να είσαι συνεπείς..
και ανάλογα με την ηλικία του σκυλιού να ξέρεις πως όσο πιο μικρό τόσο μαμ κατευθειαν.., κακά και νάνι..;):):)

roza

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
72
0
το κουταβι σου ειναι μικρο ακομα και μπορει να μην εχει καταλαβει ακριβως τι πρεπει να κανει.. εγω καθε 2-3 ωρες τα εβγαζα για τουαλετα οταν ημουν σπιτι εννοειται.. παντα τα εβγαζα με χαρα λεγοντας''παμε εξω τουαλετα?'ειτε τα ειχαν κανει ειτε οχι.. το χωρο που ηταν η φωλια τους τον ειχα στρωσει εφημεριδες για να καθαριζεται πιο ευκολα και να μαθουν να πηγαινουν εκει... τελικα εμαθαν ..θελει ομως και λιγη υπομονη. επισης ειναι καλη ιδεα η λιχουδια και τα χαδια οταν πηγαινει εξω.