πως θα της φορέσω λουράκι;

lana.g

Member
20 Ιουλίου 2012
8
0
32
καναμε το πρωτο μας εμβολιο και απο αυριο θα μπορουμε να βγαινουμε για βολτα. αναγκαστικα πρεπει να φορεσει λουρακι, ετσι καναμε μια προβα σημερα. τα πρωτα 5 λεπτα δεν εκανε τιποτα, μετα αρχισε να ξύνεται στο λαιμο (αναμενομενο) οταν ομως ειδε πως δε μπορει να βγαλει το λουρακι αρχισε να τρεχει σαν τρελη πανω κατω χωρις να βλεπει που πηγαινει. τις το εβγαλα και δοκιμασα να τισ το ξαναβαλω μετα απο αρκετες ωρες. αυτη τη φορα αρχισε τη τρεχαλα αμεσως. τι να την κανω για να το συνηθίσει; υπαρχει καποιο κοπλο;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δε νομίζω ότι μόνο με το πρώτο εμβόλιο είναι ασφαλές να ξεκινήσετε τις βόλτες.
Εγώ θα περίμενα μέχρι να κάνει και το 2ο και να περάσουν και καμιά δεκαριά μέρες!

Καλά κάνεις όμως και θες να συνηθίσει το λουράκι από τώρα. Να της το φοράς μέσα στο σπίτι για λίγη ώρα αρκετές φορές μέσα στη μέρα και να την αφήνεις να "τρώγεται". Μην της δίνεις σημασία, κάνε σα να μη συμβαίνει τίποτα.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Από το πρώτο εμβόλιο και θα αρχίσετε τις βόλτες? Νομίζω είναι λίγο νωρίς......ο κτηνίατρος σου είπε ότι είναι ασφαλές να το βγάλεις από τώρα έξω?

Εμείς προσωπικά βγήκαμε πρώτη φορά 10 μέρες μετά το 3ο εμβόλιο............και φαντάσου ότι ο γιατρός μας είπε να περιμένουμε και το 4ο για λύσσα αλλά εμείς δεν αντέξαμε, αφού είμασταν καλυμμένοι από τις άλλες ασθένειες!

Τώρα για το λουρί που ρωτάς εγώ του το έβαζα μέσα στο σπίτι 5 ώρες (περίπου) κάθε μέρα για να το συνηθίσει! Καλά τις πρώτες μέρες γινόταν πανικός........ ξυνόταν με το πόδι και στο χαλί αλλά προσπαθούσα να τον κάνω να ξεχαστεί με το παιχνίδι......παίζαμε καμιά ώρα και μετά πραγματικά ξεχνούσε ότι το φοράει.....το συνήθισε σχεδόν σε 5 μέρες!

Μόλις το έμαθε και το λουρί (περιλαίμιο) μετά άρχισαν οι βόλτες μέσα στο σπίτι με το λουρί (στο χέρι) για να μάθει να περπατάει...........καλά εκεί να δείς!!!! Πανικός γινόταν......μουλάρωνε, δεν κουνιόταν, έκανε συνέχεια γύρω γύρω σαν δαιμονισμένο :mad:.

lana.g

Member
20 Ιουλίου 2012
8
0
32
κατι αναλογο νομιζω με περιμενει κι εμενα :p
οσο για αν ειναι νωρις, ο γιατρος μου ειπε πως μπορω να την βγαλω 3 μερες μετα το εμβολιο, δηλαδη αυριο, και ειπε οτι θα κανει το επομενο εμβολιο μετα ενα μηνα και μετα ενα τελευταιο!!! κι εγω καταλαβα οτι θα κανει συνολικα 3 εμβολια :S

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συνήθως γίνονται 3 εμβόλια, 2 ίδια στην αρχή ανά ένα μήνα και μετά ένα τρίτο για τη λύσσα.
Υπάρχει και το puppy που γίνεται πριν απ`όλα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Να ξέρεις πάντως ότι το σκυλάκι σου με ένα μόλις εμβόλιο δεν είναι προφυλαγμένο από καμία κουταβο-ασθένεια. Καλύτερα να το κάνεις βόλτα στην αγκαλιά σου για να αρχίσεις την κοινωνικοποίηση χωρίς να κινδυνεύει το μικρό!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σε κάτι φίλους μας ο κτηνίατρος είπε μετά το Puppy να βγαίνει (περίπου 50 ημερών) αλλά να μην έρχεται σε επαφή με σκυλιά που δε γνωρίζει.
Ρώτα και μια δεύτερη γνώμη.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
εγω θα σου ελεγα να του βαλεις λουρι ισα ισα για να κουβαλαει την ταυτοτητα με τα στοιχεια σου και το ονομα του...ειναι λογικο να ξυνεται στην αρχη...τα ζωα δεν θελουν να αλλαζει τιποτα επανω τους...οταν μαθει το λουρι μετα θα την ενοχλει οταν της το βγαζεις και θα το ζηταει(ετσι κανει τουλαχιστον η δικια μου)...αν εχεις καιρο να του το βαλεις μετα παλι θα ξυνεται για λιγο...φαντασου η δικια μου αν της βαλω γαζα ψηλα στο μπουτι καθεται κατω και δεν περπαταει με τιποτα...με το που θα τη βγαλω τρεχει σαν τρελη...δεν βγαζω ποτε το σκυλο μου με κολαρο μονο με στηθολουρο...αν τραβαει ο σκυλος τραυματιζεται η τραχεια και το σκυλι αρχιζει να βηχει και να ενοχλειται...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και να μην αφήνεις το κολάρο/λουρι όταν λειπεις, μην πιαστείς πουθενά και μαγκώσει γιατι θα τραυματιστεί!

lana.g

Member
20 Ιουλίου 2012
8
0
32
τελικα ειναι μεγαλη βοηθεια να εχεις μια καλη συμβουλη απο ανθρωπους ποθ ξερουν. σας ευχαριστω ολους. :)το λουρακι το δέχτηκε, εκανα οτι μου ειπατε, αδιαφορια για το τρεξιμο και παιχνιδια για να ξεχαστει. δοκιμασα και την αλυσιδα κι εκει εγινε ο χαμος, μπηκε ο σατανας μεσα της.:twisted: τελικα δεν θα την βγαλω ακομα, ας περιμενει μεχρι το επομενο εμβολιο ετσι κι αλλιως δεν ειναι προβλημα γιατι δε λερωνει οπου να ναι.
το στηθολουρο μ αρεσε!!! νομιζω ειναι πιο ασφαλες αν χρειαστει να το τραβηξεις. χμμ γιατρο ΔΕΝ αλλαζω, δεν νομιζω να υπαρχει αλλος ανθρωπος να αγαπαει τοσο πολυ τα ζωα
:)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
χμμ γιατρο ΔΕΝ αλλαζω, δεν νομιζω να υπαρχει αλλος ανθρωπος να αγαπαει τοσο πολυ τα ζωα :)
Για πάρε καμιά γνώμη ακόμα για το συγκεκριμένο θέμα και τι κίνδυνοι υπάρχουν αν βγαίνει ο σκύλος έξω πριν το τέλος του κύκλου των εμβολίων του... Έμάς τόσο ο κτηνίατρος μας όσο και ο εκτροφέας μας, ήταν κατηγορηματικοί ότι ο σκύλος θα βγει έξω ΜΟΝΟ όταν περάσουν δέκα μέρες από το τρίτο εμβόλιο!
Φιλικά, Δημήτρης!

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Παιδια η κτηνιατρος μου είπε ότι πρέπε να βγει μέτα το χρόνω το κουτάβι μου. Κάλο θα ήταν να μην το βγάλεις τόσο νώρεις. Αυτό μου το είπε λόγο ότι δεν έχουν τώρα πόλλα αντισώματα, άν θα το βγάλεις μονάχα με κουταβία που γνωρίζεις.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Παιδια η κτηνιατρος μου είπε ότι πρέπε να βγει μέτα το χρόνω το κουτάβι μου. Κάλο θα ήταν να μην το βγάλεις τόσο νώρεις. Αυτό μου το είπε λόγο ότι δεν έχουν τώρα πόλλα αντισώματα, άν θα το βγάλεις μονάχα με κουταβία που γνωρίζεις.
Μετα το χρονο???? Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Και πως θα κοινωνικοποιηθει το σκυλι? Μην μου πεις αγκαλια γιατι οταν το σκυλι ειναι 25 κιλα και βαλε δεν γινεται αυτο. Κατι λαθος καταλαβες μαλλον. Μετα το τριτο εμβολιο πρεπει να βγαινει το σκυλι :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
gkamar δεν υπάρχει ούτε ένας νοήμων άνθρωπος που θα σου πει να μη βγεί το κουτάβι έξω μέχρι να χρονίσει. Είπαμε, να γίνει το τρίτο εμβόλιο και κάτιτις ακόμα, αλλά όχι και χρόνο ολόκληρο! Please πρόσεχε τι γράφεις...

lana.g

Member
20 Ιουλίου 2012
8
0
32
οκ δε την βγαζω ακομα θα σας ακουσω.ισως ο γιατρος μου να μου ειπε ετσι γιατι οταν την πηραμε ηταν ηδη εξω. παντως την επομενη φορα που θα τον δω θα το ξανασυζητησω μαζι του.
dimitris_s2k;569723 Φιλικά said:
δημητρη παντα φιλικα! θελω την γνωμη σας και τις γνωσεις σας:)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε όλοι Λάνα! Το φόρουμ αυτό είναι τρομερή πηγή σωστής πληροφόρησης αλλά όπως παντού πάντα πρέπει να γίνεται φιλτράρισμα της πληροφορίας!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εμας μετα το 3ο εμβολιο ειπε οτι μπορουμε να την βγαλουμε αφου εχουμε αφησει να περασουν καμια 10αρια μερες κ μετα..
Εναν χρονο μεσα?!
Θα σαλταρει βρε συ...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Πράγματι υπάρχουν και κτηνίατροι που το λένε αυτό!!!:confused: όσο περίεργο και αν μας φαίνεται:confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97