προβλημα στην παρεα...

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
καλημέρα παιδιά!ενα ζευγάρι που κάνουμε χρόνια παρέα έχουν ένα pit bull στο οποίο δεν έχουν κάνει καθόλου καλή κοινωνικοποίηση και όσο φιλικό είναι με τους ανθρώπους τόσο άγριο είναι με τα ζώα.με αυτά τα παιδιά είμαστε κάθε μέρα μαζί και φεύγουμε στα χωριά μας μαζί συνέχεια και το καλοκαίρι συνέχεια για camping.θέλουμε και οι δύο τα σκυλάκια μας μαζί αλλά δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει το δικό τους.τα πάμε συνέχεια βόλτα μαζί και έχουμε δει μεγάλη διαφορά από την πρώτη φορά.δεν της γαβγίζει καθόλου τώρα την τελευταία φορά τα φέραμε κάπως πιο κοντά και δεν έκανε καμία κίνηση περίεργη αλλά την φοβόμαστε.τι μπορούμε άλλο να κάνουμε για να μην την πειράξει και να την συνηθήσει? φοβάμαι να τα αφήσουμε ελεύθερα μήπως της κάνει κακό...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αρχικά θα πρέπει να σταματήσετε εσείς να φοβάστε και να σκέφτεστε "τι θα γίνει άραγε τώρα;". Γιατί όσο εσείς το σκέφτεστε και το φοβάστε τόσο το διεσθάνονται και τα σκυλιά και έτσι αντιδρούν ανάλογα. Πρέπει να ηρεμήσετε, να συνεχίσετε να πηγαίνετε τα σκυλιά μαζί βόλτα, επίσης προσθέστε κάποιες καλές δραστηριότητες και λιχουδιές όταν βρίσκονται μαζί (δηλαδή παίξτε κάτι διασκεδαστικό ή δώστε ώραίες λιχουδιές και στα 2 σκυλιά όσο είναι μαζί και ήρεμα, αλλά λιχουδιές που δεν δίνετε σε άλλες περιπτώσεις). Good Luck

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
τα αγόρια είναι ήρεμα εμείς τα κορίτσια φοβόμαστε πάρα πολύ κάθε φορά.δεν ξέρω αν μπορεί να διορθωθεί τόσο ώστε να τα αφήνουμε ελεύθερα γιατί η δικιά μου είναι μικρή ενώ η τσιλα είναι ηδη 3 χρόνων...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Xωρίς να είμαι εκπαιδευτής και να έχω ανάλογες γνωσεις πιστεύω ότι το γεγονός ότι δεν της γρυλίζει πια και δείχνει να την δέχεται όλο και περισσότερο δείχνει ότι είστε σε καλό δρόμο. Επειδή είστε συχνά μαζί αυτό είναι πολύ θετικό γιατί θα την δει σαν μέλος της αγέλης του και θα βελτιώνετε συνέχεια το θέμα. Πάντα βέβαια εσείς από κοντά και ποτέ δεν θα επαναπαυτείτε τόσο ώστε να τα αφήσετε χωρίς επιτήρηση μαζί. Θα έρθει η ώρα που θα μπορείτε να τα αφήσετε και τα δύο μαζί, κάντε όμως αργά βήματα προς το παρόν. Έχει επιτεθεί ποτέ σε σκύλο η Τσίλα;

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Xωρίς να είμαι εκπαιδευτής και να έχω ανάλογες γνωσεις πιστεύω ότι το γεγονός ότι δεν της γρυλίζει πια και δείχνει να την δέχεται όλο και περισσότερο δείχνει ότι είστε σε καλό δρόμο. Επειδή είστε συχνά μαζί αυτό είναι πολύ θετικό γιατί θα την δει σαν μέλος της αγέλης του και θα βελτιώνετε συνέχεια το θέμα. Πάντα βέβαια εσείς από κοντά και ποτέ δεν θα επαναπαυτείτε τόσο ώστε να τα αφήσετε χωρίς επιτήρηση μαζί. Θα έρθει η ώρα που θα μπορείτε να τα αφήσετε και τα δύο μαζί, κάντε όμως αργά βήματα προς το παρόν. Έχει επιτεθεί ποτέ σε σκύλο η Τσίλα;
δυστυχως ναι ειχε δαγκωσει παλια ενα σκυλακι και μια γατουλα πολυ ασχημα.γιαυτο και φοβομαστε τοσο.εχει δειξει μεγαλη βελτιωση βεβαια με την ΑΛΙΣ αλλα σιγουρα δεν μπορω να τα αφησω μαζι ενω ειμαστε μπροστα για μονα τους δεν το συζηταω καν...μακαρι να τα καταφερουμε καποια στιγμη γιατι χθες πηγαμε για μπανιο και η Τσιλα εμεινε σπιτι η καημενη...:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97