προβλημα με το γαλλακι μου

hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Καλησπερα παιδια!Εχω ενα γαλλακι 5 μηνων,εχουμε ξεκινησει βολτες στο παρκο εδω και πολυ καιρο..Οταν μπαινουμε τον αφηνω χωρις το λουρακι του και με ακολουθει.Στην συμπεριφορα οτυ ομως με τα αλλα σκυλια δεν ξερω γιατι αλλα ανησυχω..ΚΑθε φορα ποθ βρισκει σκυλο ειτε αυτος ειναι μεγαλος ειτε κουταβος αρχιζει τα τρελα του..καποιοι μου ειπαν οτι απλα παιζει και δεν χρειαζεται να τον παιρνω σηκωτο.Μια κυρια ομως σημερα,της οποια στο σκυλακι ειναι μικρο οταν ειδε τον hobby να πιαζει με το δικο της να τοθ ορμαει να τον ριχνει κατω και να κυλιουνται και τα δυο μου ειπε οτι εχει προβλημα κυριαρχιας.Και οτι πρεπει να τον μαθω να μην εξιταρεται τοσο πολυ οταν βλεπει αλλα σκυλια,γιατι αν τον πετυχει κανενα μεγαλο μπορει και να του επιτεθει..ετσι πηρε το σκυλι της και εφυγε μαλλον γιατι δεν μπορουσε να βλεπει αλλο το θεαμα...προβληματιζομαι και δεν ξερω τι να κανω καθως ειμαι φρεσκια κουταβομαμα!Διαφωτιστε με αν μπορειτε !Ευχαριστω!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Επειδη εχω το ιδιο προβλημα με το δικο μου σκυλο, δηλαδη τρελαινεται οταν δει σκυλι, συμβουλευω να το μαθεις να ερχεται οταν το φωναξεις οποιεσδηποτε να ειναι οι συνθηκες...

Καλως ηρθατε :)

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
Κατ αρχάς να χαίρεσαι το ντολμαδάκι σου το γάλλο.Είναι απίστευτα σκυλάκια,θα το βλέπεις μέρα με την ημέρα.

Να ξέρεις οτι ειναι πολύ κυριαρχικά σκυλιά και με πολλή τεστοστερόνη αν μιλάμε για αρσενικά.
Εγώ στο σπίτι έχω τον γάλλο κ 2 μπόξερ.Αρχηγός της αγέλης κ γενικό κουμάντο ειναι ο γάλλος.Και εμένα κατα καιρούς μου έβγαλε μαγκιά, κάναμε κοινωνικοποίηση.Με τους ανθρώπους ειναι απίστευτος, με τα άλλα σκυλιά το παλεύω.

Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις εκπαίδευση το συντομότερο δυνατό,γιατί οσο μικρότερο τόσο καλύτερα.

Δέσποινα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω εχω 3 γαλλικα- κοριτσια!
Οι δυο, οταν εχω την καθεμια μονη της ειναι ενταξη με αλλα σκυλια- πλησιαζουν νορμαλ- ηρεμα- και μετα απο μια πρωτη γνωριμια παιζουν πολυ οραια!
Η τριτη, μολις δει αλλο σκυλο απο μακρια, κανει σαν τρελη- αλλα οχι απο κακαι- θελει να παιξει και να τρεχει πανω τους, γεματο ενθουσιασμο- με αποτελεσμα να την φοβουνται τα περισσοτερα σκυλια!
Οταν εχω και τους τρεις μαζι- κανουν ολοι το ιδιο! Χαμος.
Και ετσι δεν βρισκουμε ευκολα σκυλια για να παιξουν!

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
Εγω εχω 3 γαλλικα- κοριτσια!
Οι δυο, οταν εχω την καθεμια μονη της ειναι ενταξη με αλλα σκυλια- πλησιαζουν νορμαλ- ηρεμα- και μετα απο μια πρωτη γνωριμια παιζουν πολυ οραια!
Η τριτη, μολις δει αλλο σκυλο απο μακρια, κανει σαν τρελη- αλλα οχι απο κακαι- θελει να παιξει και να τρεχει πανω τους, γεματο ενθουσιασμο- με αποτελεσμα να την φοβουνται τα περισσοτερα σκυλια!
Οταν εχω και τους τρεις μαζι- κανουν ολοι το ιδιο! Χαμος.
Και ετσι δεν βρισκουμε ευκολα σκυλια για να παιξουν!
Τα κορίτσια σου απ ότι εχω μάθει είναι απίστευτα....:p:p

Δέσποινα

hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
βασικα δεν ηξερα οτι ειναι τοσο μαγκας !! Αυτο μας το παρουσιασε σταδιακα...Στην αρχη δεν πλησιαζε,μετα τα ριχνε κατω ολα...Για την εκπαιδευση τι να πω ακουω οτι κανει θαυματα αλλα θα κοιταξω μηπωσ μπορεσω απομονη μου να το μαθω τουλαχιστον οταν το φωναζω να ερχεται!Αν δω οτι δεν τα καταφερνω μαλλον εκει θα καταληξω..!

hobby

Active Member
5 Δεκεμβρίου 2009
28
0
Κατ αρχάς να χαίρεσαι το ντολμαδάκι σου το γάλλο.Είναι απίστευτα σκυλάκια,θα το βλέπεις μέρα με την ημέρα.

Να ξέρεις οτι ειναι πολύ κυριαρχικά σκυλιά και με πολλή τεστοστερόνη αν μιλάμε για αρσενικά.
Εγώ στο σπίτι έχω τον γάλλο κ 2 μπόξερ.Αρχηγός της αγέλης κ γενικό κουμάντο ειναι ο γάλλος.Και εμένα κατα καιρούς μου έβγαλε μαγκιά, κάναμε κοινωνικοποίηση.Με τους ανθρώπους ειναι απίστευτος, με τα άλλα σκυλιά το παλεύω.

Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις εκπαίδευση το συντομότερο δυνατό,γιατί οσο μικρότερο τόσο καλύτερα.

Δέσποινα
ρομελακι μιας που εχεισ γαλλακι..πωσ πατε απο τριχοπτωση?Εμενα ξαφνικα βγαζει τουφες ολη την ωρα! παει η τριχα συννεφο.Ειναι λογω καιρου η τρεχει κατι αλλο?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Αυτο θα ηθελα να το δω :D:D

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
ρομελακι μιας που εχεισ γαλλακι..πωσ πατε απο τριχοπτωση?Εμενα ξαφνικα βγαζει τουφες ολη την ωρα! παει η τριχα συννεφο.Ειναι λογω καιρου η τρεχει κατι αλλο?
Εμένα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.Επειδή γενικώς όμως τα γαλλάκια κυρίως τα λευκά βγάζουν κ κάτι ψιλοαλλεργίες, εγώ τον κάνω μπάνιο με το allercalm.
Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο σου καλύτερα γιατί μπορεί να είναι χιλιοι δυο λόγοι.

Δέσποινα

Ερμής

Member
10 Φεβρουαρίου 2010
10
0
Θεσσαλονίκη
O Hobby όπως και όλα τα σκυλιά κατά τη δική μου γνώμη χρειάζονται τουλάχιστον τη βασική εκπαίδευση (έλα,μαζί,κάτσε,ξάπλα,μείνε,θέση).Με το τρόπο αυτό θα μπορείς να τον ελέγχεις εύκολα όταν θα συναντάτε άλλα σκυλιά. Στο παιχνίδι όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι διαφορετικός.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτο θα ηθελα να το δω :D:D
Στην συναντηση στα βασιλικα- μονο τα 2 Bullterrier δεν εντυποσιαστηκαν απο την τρελη και επαιζαν μαζι της- επισης και ο Παρης του Νικου και ενα Dogo- που το κεφαλι του ηταν σαν ολη η Cindy μου!
Ολα τα αλλα η την αγνοουσαν η εφευγαν πανικοβλητοι!

Στο θεμα τριχοπτοση:
H fawn μου (ΜοναΛιζα) μαδαει αυτην την εποχη υπερβολικα πολυ.
Τα δυο brindle ειναι ενταξη ακομα!

Παντος παρατηρησα παλια, με την Esmeralda μου το εξης: Οσο ετργωγε ξερη τροφη, μαδουσε ολο το χρονο σχετικα πολυ.
Οταν την αλλαξα σε BARF, μαδουσε δυο φορες του χρονου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ- για λιγες εβδομαδες- και μετα ΤΙΠΟΤΑ!
Στα γαλλικα μου βοηθαει παρα πολυ το Shedder για να απαλαχτουμε μια ωρα αρχιτερα απο της νεκρες τριχες.
(ειμαι groomer- εχω ολο τον ειδων "εργαλεια" αλλα δεν πιανει τιποτα αλλο).
Αλλοι εχουν δει καλα αποτελεσματα με το Furminator. Σε μας δεν πιανει καθολου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul