προβλημα με τον γειτονα

xara

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
κυμη ευβοιας
γεια σε ολους...........εχω ενα θεμα με τον γειτονα μας,εχει ενα σκυλακι εξω απο το σπιτι του το οποιο ειναι δεμενο ολη την ημερα,μονο του,χορις νερο κ μεσα στον ηλιο.το σκυλι γαβγιζει ολη την ημερα κ να φανταστιτε εχει φερει αναποδα το σπιτακι του κ ακομα δεν το εχουν κοιταξει.τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση;ξαχασα να πω οτι ο γειτονας αυτος ειναι πολυ περιεργος

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Βασικα να του κανεις μηνηση για κακοποιηση ζωων.

Αλλος καλος τροπος για να γλυτοσει το καιμενο το σκυλακι πιο αμεσα ειναι, να πας βραδυ να το λυσεις- να το "εξαφανισεις" ( σιγα μην εχει τσιπ??), φιλοξενοντας του σε καποιο φιλικο σου σπιτι και να του βρεις ενα καινουργιο σπιτι.

Last edited:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Κάνεις καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα! Βάση του Άρθρου 5, παράγραφος 1γ ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για να τηρεί του κανόνες ευζωίας του ζώου και να εξασφαλίζει στο ζώο σωστές συνθήκες διαβίωσης! Διάβασε το Νόμο 4039/2012 για τις λεπτομέρειες!

xara

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
κυμη ευβοιας
καταλαβα.....κ το πρωτο σκυλι που ειχε παλι τα ιδια τραβιξε μεχρι που εκοψε το σχοινι εφυγε κ τραβματισε τον λαιμο του.προσπαθησα να το πιασω να το παω στον κτινηατρο αλλα δεν μπορουσα,ετρεχε κ κρυβοταν,μεχρι που την επομενη μερα το βρηκα πεθαμενο στη μεση του δρομου.δεν θελω κ αυτο το σκυλακι να παθει τα ιδια.

xara

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
κυμη ευβοιας
Κάνεις καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα! Βάση του Άρθρου 5, παράγραφος 1γ ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για να τηρεί του κανόνες ευζωίας του ζώου και να εξασφαλίζει στο ζώο σωστές συνθήκες διαβίωσης! Διάβασε το Νόμο 4039/2012 για τις λεπτομέρειες!
ευχαριστω....θα το κοιταξω.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Α ρε Δημητρη Νομοθετη!!! χαχαχ :D
Το βλέπω να μου μπαίνει το ταμπελάκι! :rolleyes:

Επί του θέματος πάντως, η ποινή είναι φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή χρηματική ποινή 300-1500 ευρώ ή και οι δύο ποινές!

Οι διωκτικές αρχές από τη στιγμή που θα λάβουν γνώση του περιστατικού με οποιοδήποτε τρόπο (μήνυση κλπ) επιλαμβάνονται αυτοβούλως, διώκεται αυτεπάγγελτα δλδ...

Σε μη βαριές περιπτώσεις κακοποίησης (όπως εδώ) προβαίνεις σε καταγγελία στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας για να γίνουν συστάσεις! Αν είναι πιο ζόρικα τα πράγματα καταθέτεις μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά κατά του δράστη ή κατ' αγνώστων στην Εισαγγελία ή στην Αστυνομία...

Καλό είναι να παίρνουμε και φωτογραφίες!

Αυτά λέει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων για τις Νομικές Ενέργειες σε περίπτωση κακοποίησης ζώου!

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Εαν το εξαφανισει σιγουρα τη θεση του θα την παρει καποιο αλλο σκυλακι.
Εαν ομως πληρωσει τουλαχιστον μια 300αρα θα δει τι εστι βερυκοκο (που λενε και στο χωριο μου) ;)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δεν παίζει να τον πιάσεις με το καλό και να του πεις δήθεν για γνωστούς σου που τους τρέχανε επειδη είχαν δεμένα τα σκυλιά τους έτσι και πλήρωσαν πρόστιμο ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Εγώ θα το είχα ήδη "εξαφανίσει" με συνοπτικές διαδικασίες.

Σιγά μην το άφηνα εκεί να βασανίζεται, ρωτώντας από δω κι από κει, τι να κάνω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ε ναι, βρε Δημήτρη.
Κουβέντα τώρα θα πιάνουμε, τι, πως και που και πότε και γιατί;
Και στο μεταξύ, το σκυλί να κακοποιείται;
Ε όχι [-X

xara

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
52
0
κυμη ευβοιας
Δεν παίζει να τον πιάσεις με το καλό και να του πεις δήθεν για γνωστούς σου που τους τρέχανε επειδη είχαν δεμένα τα σκυλιά τους έτσι και πλήρωσαν πρόστιμο ;
εχω πιασει τον γιο του κ του εχω πει καπια πραγματα αλλα δεν εκανε τιποτα.

Roulaan

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
28
0
Εγώ θα το είχα ήδη "εξαφανίσει" με συνοπτικές διαδικασίες.

Σιγά μην το άφηνα εκεί να βασανίζεται, ρωτώντας από δω κι από κει, τι να κάνω...
Συμφωνω και επαυξανω.....κοβεις λουρι και οπου φυγει φυγει....αντε με τον καθε "ψυχανωμαλο".....

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Και σήμερα εννοείται σαν καλός και νομοταγής πολίτης θα πάει να ψηφίσει.....μάλιστα.
Ένα ακόμα καλό της ζούγκλας της ανομίας είναι πως δεν μπαίνεις σε ψευτοδιλήμματα, ακόμα και αν θεωρούμε πως αναπτύσουμε ηθική ως άνθρωποι, σημαντικότερη των ενστίκτων.
Δεν ισχύει.
Η 1η σου σκέψη όσο μίσος και πόνο να εκφράζει είναι η ενστικτώδης, που τελικά ως συμμορφωμένο κοινωνικό όν απορρίπτεις.

Θα προτιμούσα να απαλλάξω τον ίδιο από την μίζερη ύπαρξή του.

Ακούγεται τραβηγμένο ??
Πόσοι από σας το λαχτάρησαν βλέποντας κακοποίηση και πόνο στα μάτια αθώων ?
Τελικά πόσο τραβηγμένο είναι ??

Σκέψεις καταθέτω, δεν έγινα δα και ο Ντρέντ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ομολογώ, ότι δεν πολυκάταλαβα, βασικά σε ποιόν αναφέρεσαι;
Μια παράθεση θα βοηθούσε.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω θα το "εξαφάνιζα'...με συνοπτικές διαδικασίες....
Agree.
Ειναι λυση σωτηριας για τον σκυλο. Τον μ@λακα τον ιδιοκτητη ποιος τον χεζει?
Μεχρι να γινουν -και ΑΝ - νομικες κινησεις το σκυλι θα τα εχει τιναξει απο τον ηλιο κ τον καυσωνα.