προβλημα με την αναγκη του κουταβιου

kiriaki

New Member
3 Δεκεμβρίου 2009
1
0
καλησπερα σε ολους. θα ηθελα να σας πω το προβλημα μου και αν μπορει καποιος να μου πει τη γνωμη του. εχω ενα κουταβι 3 μηνων θυληκο ποιμενικο. με προβληματιζει η συμπεριφορα του σε δυο σημεια.το πρωτο ειναι πως της ξεφευγουν τα τσισα της καποιες φορες μεσα στο σπιτι. ως εδω μαλλον ειναι φυσιολογικο. ομως ποσο φυσιολογικο ειναι να τα κανει οπου βρει; στο χαλακι που κοιμαται, κοντα στο φαγητο της...οπου βρει. το δευτερο ειναι πως δεν εννοει να καταλαβει τι σημαινει το "ελα". ετσι και βγει χωρις λουρακι κανει του κεφαλιου της. οσο και αν φωναζω με γραφει κανονικα. θα γυρισει οταν θελει αυτη. θα ηθελα να συμπληρωσω πως μενω σε χωριο και ετσι το σκυλι περναει πολλες ωρες της μερας σε βολτες και τρεξιμο κ.λ.π. επισης ειναι σχεδον ολη τη μερα με την οικογενεια, σπανια μενει μονο του και οταν συμβει αυτο εχει για συντροφια το αλλο μου σκυλακι, ενα γκριφον κανις μεγαλυτερο σε ηλικια.
μπορει καποιος να μου δωσει μια λυση; ευχαριστω πολυ

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
kiriaki καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα σκυλάκια σου.
Για να λύσεις το πρόβλημα της ούρησης χρειάζεσαι πρόγραμμα. Τακτικές βόλτες με λουρί στο μέρος που έχεις επιλέξει να κάνει την ανάγκη της και πολλά μπράβο όταν τα κάνει εκεί που της έχει δείξει.

Στο σπίτι χρειάζεται επιτήρηση (βοηθάει απίστευτα το crate) .

Για το έλα είναι πολύ μικρή,εγώ δεν θα της είχα καμία εμπιστοσύνη:p, αλήθεια τι ποημενικό είναι?

aris268

Member
24 Οκτωβρίου 2009
5
0
γεια σου kiriaki,εχω και εγω εναν γερμανικο ποιμενικο 3,5 μηνων τωρα,μοου ηρθε 2 μηνων και το προβλημα της τουαλετας το λυσαμε μεσα σε 10 μερες,πολυ σπανια καμια φορα του ξεφευγε.ειχα γεμισει ολο το μερος που μπορουσε να κινειται ανετα με εφημεριδες(χολ,κουζινα).αλλαζα βεβαια εφημεριδες 4-5 φορες τη μερα(παλι καλα που τις κρατουσα απο καιρο).οποτε τα εριχνε μεσα με δυνατη φωνη του φωναζα "τι εκανες?" και τον εβγαζα εξω στο μπαλκονι μαζι με τις βρεγμενες εφημεριδες,μια δυο τρεις τωρα ειναι 3,5 και δεν του ξεφευγει τιποτα και οχι μονο αυτο,ουτε στις βολτες που μπορει να ειμαστε ωρες σε ανοιχτο χωρο και παρκο δεν τα κανει.μολις γυρισουμε σπιτι παει στην γωνια του στο μπαλκονι.μου φενεται πρεπει να παιρνω εφημεριδες μαζι μου και στην βολτα :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
καλησπερα σε ολους. θα ηθελα να σας πω το προβλημα μου και αν μπορει καποιος να μου πει τη γνωμη του. εχω ενα κουταβι 3 μηνων θυληκο ποιμενικο. με προβληματιζει η συμπεριφορα του σε δυο σημεια.το πρωτο ειναι πως της ξεφευγουν τα τσισα της καποιες φορες μεσα στο σπιτι.(ειναι κουταβι και ΘΑ του ξεφευγουν μεχρι να συνηθισει σε ενα προγραμμα που ΕΣΥ θα ορισεις,ειναι μικρο ακομα για να κατουραει οπου θες και οποτε θες ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα κανεις τιποτα,θα του ορισεις ενα σημειο στο σπιτι!Ειναι πολυ μικρο για να ελεγχει την κυστουλα του) ως εδω μαλλον ειναι φυσιολογικο. ομως ποσο φυσιολογικο ειναι να τα κανει οπου βρει;(ακριβως οπου βρει,για τον παραπανω λογο,η δεν του εχεις ορισει εσυ σημειο η ως φυσιολογικο να μην μπορει να ελεγξει την κυστουλα του) στο χαλακι που κοιμαται, κοντα στο φαγητο της...οπου βρει. το δευτερο ειναι πως δεν εννοει να καταλαβει τι σημαινει το "ελα".(το ελα θα το καταλαβει οταν θα ειστε σπιτι και θα παιζεται οπου με το αγαπημενο της παιχνιδι η μια λιχουδια θα την φωναζεις προς το μερος σου!Εξω δεν θα σε ακουσει γιατι εχει πιο πολλα ερεθισματα και μυρωδιες για να αποασχοληθει) ετσι και βγει χωρις λουρακι κανει του κεφαλιου της(δεν βγαζουμε σκυλο χωρις λουρι γιατι μπορει να χαθει και μπορει να παθει καποιο ατυχηματα, ασε που μπορει να φαει κατι που δεν πρεπει οπως..........μαντεψε...........φολα!). οσο και αν φωναζω με γραφει κανονικα(φυσιολογικο το βρισκω να σε γραφει). θα γυρισει οταν θελει αυτη.(φυσιολογικο το βρισκω και αυτο) θα ηθελα να συμπληρωσω πως μενω σε χωριο και ετσι το σκυλι περναει πολλες ωρες της μερας σε βολτες και τρεξιμο κ.λ.π.(πολυ ωραια που περναει χρονο σε βολτες κτλ κτλ...μονο μην το κουραζεις πολυ σε αυτην την ηλικια,χαλαρες βολτες) επισης ειναι σχεδον ολη τη μερα με την οικογενεια, σπανια μενει μονο του και οταν συμβει αυτο εχει για συντροφια το αλλο μου σκυλακι, ενα γκριφον κανις μεγαλυτερο σε ηλικια.
μπορει καποιος να μου δωσει μια λυση; ευχαριστω πολυ
Ελπιζω να βοηθησα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul