προβληματα στη βολτα

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
γεια σας παιδια..εχω ενα λαμπραντορ ριτριβερ 4 μηνων και εχουμε ενα μικρο προβληματακι στη βολτα.. οταν βλεπει ανθρωπους καθεται και τους κοιταει και δεν περπαταει(τις περισσοτερες φορες,οχι παντα)..καποιους μαλιστα τους γαυγιζει κιολας και παει να τους ορμηξει...αλλα μαλλον θελει να παιξει γιατι κουναει την ουρα της... τι μπορω να κανω?.. :-k

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να του μαθεις την εντολη "διπλα" :)
Καθε φορα που καθεται και δεν περπαταει, βγαζεις μια λιχουδια να του αποσπασεις την προσοχη, του λες την εντολη "διπλα" και οταν υπακουσει, επιβραβευεις. Εγω αυτο θα εκανα.
Το γαβγισμα σε ανθρωπους στη βολτα δεν πρεπει να το επιτρεπεις, μαθε του την εντολη "μη". Λες την εντολη και τραβας το λουρι του με δυναμη καθε φορα που γαβγιζει.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aν δε σταματήσει, διορθώνεις. Το πως διορθώνεις εξαρτάται απο το σκύλο. :)

Διάβασε λίγο την ενότητα της εκπαίδευσης. Μπορείς επίσης να συμβουλευτείς και κάποιον εκπαιδευτή, να σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα αν δεν έχεις εμπειρία.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν δεν σταματησει, ισως χρειαστεις πιο αυστηρες διορθωσεις, αλλα αν ειναι κουταβι δε νομιζω να χρειαστει. Προσπαθησε, μην περιμενεις ομως να καταλαβει ο σκυλος τι θες και τι δε θες με την πρωτη :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και εγω αυτην την απορια εχω!

Εγω αυτο που θα εκανα,και το εκανα βασικα, ειναι οι επαφες του να ειναι απο δικα μου προσωπα ετσι ωστε να συνηθισει οτι δεν τρελαινομαστε απο χαρα και πηδαμε!

Εμεις αντιθετος ειμαστε αμπνταλιδες!Ημασταν βασικα!

Επισης,ειχαμε και το κακο οτι επειδη ειμαστε αυθορμητοι τρεχαμε σαν τα χαιβανια ντουγρου πανω στα αλλα σκυλια απο την χαρα και μονο,τα οποια οπως ειναι φυσικο δεν το ανεχονται καποια απο αυτα!Ετσι λοιπον επιστρατευσαμε τον Γιωργο(GEORGEROTTWEILER)) και τον Ροκυ να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα!Ετσι καθε φορα που βρισκομασταν ο μικρος μαθαινε οτι δεν ειναι οτι καλο να τρεχουμε ετσι πανω στο αλλο σκυλι και με καποιες μικροδιορθωσεις τωρα πλησιαζει σκυλια πολυ ομορφα!Τους ανθρωπους τους αγνοει,μονο αυτοι που ερχονται να τον χαιδεψουν κουνωντας την ουρα σαν προπελα!:D:D:D

Ναι προσωπικα το θεωρω λιγο υπερβολικο να τον κανω διορθωσεις τετοιου ειδους στην βολτα,προτιμω να του δειξω το προβλημα και να του μαθω σιγα σιγα!

4 μηνων κουταβακι ειναι τι αγριο να εχει πανω του ωστε να προξενησει προβλημα?

Οσον αφορα τις συναναστροφες με σκυλια αφηστε να το βαλει στην θεση του ενα σωστο ενηλικο σκυλι!Μην επεμβαινετε εσεις!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συμφωνήσω με τον Στέλιο...
Εγω τους άφηνα και τους δύο να κάνουν ότι θέλουν στο πάρκο...(αλλά με ανθρωπους και σκυλιά που γνώριζα βέβαια)...
Μόνο το "έλα" μαθαίναμε. Και αυτο για την ασφάλεια τους..
Προτιμούσα την εκπαιδευση να τη κάνω άλλες ώρες και όχι κατά τη διάρκεια της βόλτας τους για να είναι πιό συγκεντρωμενοι η 10 λεπτά πριν πάμε βόλτα οπότε σαν επιβράβευση τους αφήνα ελέυθερους μετά στο πάρκο να κάνουν ότι θέλουν...
Πάντα εξαρτάται και απο τον σκύλο...και από το τι θέλει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης από τον σκύλο του...:):)

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
αγρια δεν τη λες με τπτ..απλα χαιρεται υπερβολικα πιστευω...θελω να το χαλιναγογησω μονο επειδη μπορει καποιοι ανθρωποι να μη θελουν ενα σκυλακι να πηγαινει προς τα πανω τους(ακομα κι αν δεν τα καταφερνει)..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κοιταξε καλυτερο θα ηταν να το φερνεις σε επαφη με ανθρωπους που θελουν να μπουν στην διαδικασια να σε βοηθησουν!Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι λεω!

Εγω στην θεση σου δεν θα εκανα τιποτα στο κουταβι!

Ειναι 4 μηνων και τωρα βλεπει και γνωριζει για πρωτη φορα ανθρωπους,σκυλια μικρα,σκυλια μεγαλα!

Οσον αφορα τους ανθρωπους οπως ειπα και πιο πανω να το φερνει σε επαφη μονο σε αυτους που ειναι δεκτικοι!Το ιδιο και στα σκυλια,να το φερνεις σε επαφη μονο με αυτα που ειναι σωστα κοινωνικοποιημενα και μπορουν να το βαλουν απο μονα τους στην θεση του το κουταβι σου οταν παει να παρεκτραπει!

Απλως θελει να γνωρισει καταστασεις!

Ασε το σκυλο να παιξει!Ειναι λιγο δυσκολο σε ανθρωπο αυτο γιατι μπορει να σου την πει επειδη πηδαει πανω του!Αλλα για τα αλλα σκυλια αστον να πηδηξει!Αν ο αλλος σκυλος θα δυσαρεστηθει θα σταματησει και ο δικος σου!Και αν το βλεπει καθε μερα σιγα σιγα θα καταλαβει οτι το να πηδαει/ορμαει δεν ειναι οτι καλυτερο!

dimvagio

Well-Known Member
5 Δεκεμβρίου 2009
112
0
33
thessaloniki
σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια! να 'στε καλα! δλδ την αφηνω να γνωρισει μονη της προσωπα και καταστασεις.. thanks:)

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
ετσι!
απ'οσο ειδα στο δικο μου λαμπ σιγα σιγα οσο μεγαλωνει γινεται και πιο ωριμο σε αυτο το θεμα.οσο περισσοτερο βλεπει και μυριζει ανθρωπους και σκυλια τοσο αρχιζει και τα βαριεται

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ωστοσο μην ξεχναμε οτι ειμαστε εμεις οι αρχηγοι και πρεπει να μπαινουν καποια ορια!

Ειναι αλλο να μπαινει καποιο οριο και αλλο να μην γνωριζει το σκυλι καποια κατασταση!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ασε το σκυλο να παιξει!Ειναι λιγο δυσκολο σε ανθρωπο αυτο γιατι μπορει να σου την πει επειδη πηδαει πανω του!Αλλα για τα αλλα σκυλια αστον να πηδηξει!Αν ο αλλος σκυλος θα δυσαρεστηθει θα σταματησει και ο δικος σου!Και αν το βλεπει καθε μερα σιγα σιγα θα καταλαβει οτι το να πηδαει/ορμαει δεν ειναι οτι καλυτερο!
ετσι!
απ'οσο ειδα στο δικο μου λαμπ σιγα σιγα οσο μεγαλωνει γινεται και πιο ωριμο σε αυτο το θεμα.οσο περισσοτερο βλεπει και μυριζει ανθρωπους και σκυλια τοσο αρχιζει και τα βαριεται
Κι εγώ αυτό περίμενα να μάθει ο δικός μου :rolleyes:
Τελικά δεν έμαθε και έπρεπε να γίνει 3ων ετών για να καταλάβω πως δε θα μάθει :cool:

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
berna το δικο μου ειναι 1 ετους και νομιζω πως μετα απο μερικα χρονια θα καταληξω στο ιδιο συμπερασμα με σενα.αλλα επειδη ειναι μικρο ακομα....οσο ζω ελπιζω!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι,επειδη γραφουμε πολλα ατομα να πω οτι αναφερομαι σε ηλικιες που μολις τωρα γνωριζουν τον εξω κοσμο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul