προβλήματα συμπεριφοράς

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Θέλω τα φώτα σας!! Έχω πρόβλημα με τα 2 απ τα 4 σκυλάκια μου. Η Κιαρα(3.5.ημίαιμο πινσερ) γαβγίζει μονίμως την Φαιδρα(1.5, ημίαιμο ροτ). Την παίρνει από πίσω και δεν σταματάει με τίποτα! Η Φαιδρα δεν δίνει σημασία αλλά 2 φορές της έχει ορμηξει για να την φοβίσει και να σταματησει.
Η Κιαρα αν καΙ φοβικό σκυλί, δεν σταματάει να ουρλιάζει παρά μόνο όταν είναι οι δύο τους σε κλειστούς χώρους, αυτοκίνητα μπαλκόνι κλπ. Εκεί δεν της δίνει καμία σημασία. Ο φόβος μου είναι μην την αρπάξει καμία ώρα η Φαιδρα κ το δάγκωμα αποβεί μοιραίο! Χωριά που τελευταία έχει αρχίσει να ζηλεύει η Φαιδρα και οπότε με πλησιάζει η Κιαρα, τρέχει και πηδάει επάνω μου! Τι μπορώ να κάνω???

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τελικά τι εγινε με τη φωνακλου και την ροτού?????
Ηρεμησαν καθόλου τα αίματα ή ακόμα τρέχεις???????

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Από ηρεμία άλλο τίποτα!! Τώρα η κιαρα έχει και 4 ωραίες τρυπουλες να κοσμούν το τρίχωμα της! Αν και η λέξη τρυπουλες δεν είναι αρκετή για να περιγράψει την κατάσταση!! Αλλά παρόλα αυτά η Κιαρα φωνασκει επί μονιμου βάσεως! Δεν έχω παράπονο.ούτε εγώ ούτε η φαιδρα ούτε τα τύμπανα μου!! :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τι εννοείς τρυπούλες? Τελικά δεν αντεξε τις γαιδουροφωνάρες η Φαιδρα? Πιαστηκαν?

Και συνεχίζει ακόμα το γαύγισμα το μικρό? Καλά φοβικό και να προκαλει τόση φασαρία?????:confused:

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Τώρα να δεις που θα φύγω σε λίγο και θα έχουμε τριλογία επικίνδυνων αποστολων!! Θα απομονωσω τη φαιδρά μη δει τη κιαρα δίπλα μ και ορμησει και θα φυγαδευσω τη κιαρα μήπως κατουρησει ...και χεσει απ το φόβο της, όπως συνηθίζει! Αλλά παρόλα αυτά, οπότε βλέπει τη φαιδρά, κάνει σα λυσσασμενο! Εδώ τη μυριζεται ήδη απ τη στροφή, πριν καν φτάσω σπίτι!!
Φοβικό φοβικό αλλά μυαλό δεν βάζει με τίποτα!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κάποιος ειχε αναφέρει τα επιθετικά φοβικά σκυλιά αλλά δεν θυμάμαι ποιος.... βοηθεια καλε κανεις???????

Δεν γινεται να συμβιώσουν εστω ανεκτά αυτές οι δύο. Δεν λέω χωρις επιτήρηση, αλλά τουλάχιστον χωρις φωνες!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ελπίζω σε ενΑ θαύμα μέχρι να καταφέρω να τις πάω για εκπαίδευση! Αλλά πιο πιθανή βρίσκω την κώφωση! Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι πως ενώ η κιαρα είναι γενικά φοβικό σκυλί και με τη φαιδρά είναι δύο φορές περισσότερο, δεν σταματάει ποτέ να τη γαβγίζει! Ακόμα και όταν τα ΚΝ πάνω της απ το φόβο της, εξακολουθεί να γαβγίζει!!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Είναι στειρωμένες?? Γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι τα στειρωμένα σκυλιά δεν μαλώνουν :???:??? Να μην λέω και βλακείες όμως, ας μας πει κάποιος που γνωρίζει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ωσπου να μπορεσεις να βρεις εκπαιδευτη όμως, κατι πρεπει να γινει. Δεν μπορεί να ειναι εμπόλεμη ζώνη η αυλή με τις δυο τους να προκαλούν η μια την αλλη ώσπου να γινει το κακο.... Πρεπει να συμβιώνουν εστω και υπο επιτηρηση.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αβρακι
ειπες τα 2 απο τα 4 σκυλια
τα αλλα δυο τι ειναι...ζουν ολα μαζι ? γιατι δεν τα αναφερεις... και ποια η σχεση τους μεταξυ τους......
το βασικο ειναι οτι αν δεν αλλαξεις σταση και συμπεριφορα εσυ πρωτα απο όλα ( επρεπε απο τον ερχομο της φαιδρα ηδη... αλλα ποτε δεν ειναι αργα.....) δεν θα αλλαξει και η κατασταση που επικρατει..
οσο φοβικη και να ειναι η κιαρα.... δεν υθελει να χασει τα πρωτεια και ειναι αποφασισεμνη να δωσει την μαχη της ζωης της...
απο την αλλη η φαιδρα δεν ειναι σκυλί που θα αφησει χωρις καθοδηγηση την ιεραρχια να την εχει ενα πιντσερ....
βοήθησε μας κι αλλο να σε βοηθήσουμε οσο μπορουμε...
προσπαθησε να επιβληθεις πρωτα εσυ στα σκυλια σου στο καθενα ξεχωριστα και μετα με εντολες να βαλεις την ταξη.... την σωστη σειρα...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
αβρακι
ειπες τα 2 απο τα 4 σκυλια
τα αλλα δυο τι ειναι...ζουν ολα μαζι ? γιατι δεν τα αναφερεις... και ποια η σχεση τους μεταξυ τους......
το βασικο ειναι οτι αν δεν αλλαξεις σταση και συμπεριφορα εσυ πρωτα απο όλα ( επρεπε απο τον ερχομο της φαιδρα ηδη... αλλα ποτε δεν ειναι αργα.....) δεν θα αλλαξει και η κατασταση που επικρατει..
οσο φοβικη και να ειναι η κιαρα.... δεν υθελει να χασει τα πρωτεια και ειναι αποφασισεμνη να δωσει την μαχη της ζωης της...
απο την αλλη η φαιδρα δεν ειναι σκυλί που θα αφησει χωρις καθοδηγηση την ιεραρχια να την εχει ενα πιντσερ....
βοήθησε μας κι αλλο να σε βοηθήσουμε οσο μπορουμε...
προσπαθησε να επιβληθεις πρωτα εσυ στα σκυλια σου στο καθενα ξεχωριστα και μετα με εντολες να βαλεις την ταξη.... την σωστη σειρα...
Τα άλλα δύο είναι αγόρια (Πατού και Ρούμπη). Δεν είχε ποτέ πρόβλημα μαζί τους ούτε η Κιάρα, ούτε η Φαίδρα. Η τελευταία μάλιστα αφήνει τον Πατού μέχρι και να τρώει από το φαγητό της!

Όταν ήρθε η Φαίδρα σπίτι μας εγώ ήμουν Αγγλία για σπουδές (πέρυσι τα Χριστούγεννα) και δεν μπορούσα να ελέγξω τίποτα απολύτως! Να πω εδώ ότι τη Φαίδρα την πήραμε για να μην καταλήξει στο δρόμο.

Η Φαίδρα δεν είχε ποτέ πρόβλημα με άλλα σκυλιά, το αυτό και η Κιάρα. Πέραν κάποιων γαβγισμάτων στις αρχές (αυτό από πλευράς της Κιάρας), σε περιόδους γνωριμίας με άλλα τετράποδα, μετά ήταν μία χαρά! Ή τουλάχιστον αν δεν μπορούσε να συνυπάρξει (σπανίως όμως) άκουγε στα "μη" και στα "σταμάτα".

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε περισυλλέξει και δύο αδέσποτα (ένα κι ένα από πλευράς γένους) και ούτε η Φαίδρα έχει πρόβλημα μαζί τους, ούτε η Κιάρα!

Το πρόβλημα είναι καθαρά μεταξύ Φαίδρας και Κιάρας και η αλήθεια είναι χωρίς λόγο και αιτία! Γιατί με το που την είδε τη Φαίδρα η Κιάρα άρχισε τις φωνές!

Η Φαίδρα, όπως και τα δύο αδέσποτα που έχουμε είναι στα Μέγαρα, ενώ τα άλλα τρία σκυλιά μας (μαζί με την Κιάρα) τα έχουμε και στην Αθήνα. Αλλά πηγαινοερχόμαστε Μέγαρα συνέχεια σχεδόν, οπότε έρχονται πολύ συχνά σε επαφή.

Το Φαιδράκι είναι πολύ γλυκό και καλόβολο, παρόλο που τόσο καιρό τώρα η Κιάρα της τρώει τα αυτιά! Της έχει ορμήξει και άσχημα 2 3 φορές, αλλά κάπου το δικαιολογώ, γιατί η Κιάρα δεν κάνει άλλη δουλειά από το να την κυνηγάει σαν δορυφόρος και να τη γαβγίζει! Και δεν καταλαβαίνω και το γιατί! Γιατί η Φαίδρα γενικά δεν της δίνει σημασία καμία!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97