περι τριχων ανθρωπου-σκυλου

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
βλεπω οτι οι μηχανες κουρεματος ανθρωπου και σκυλου ειναι εκ πρωτης οψεως ιδιες. αλλα θελω κεφαλή 15mm και οι μηχανες για σκυλους ειναι μονο μεχρι 3mm! επισης η τριχα ζωου ειναι διαφορετικη?πχ πιο σκληρη και θα χαλασει μια ανθρωπινη μηχανη? τα φωτα σας γιατι σκοπευω να δωσω ενα καλο ποσο για μηχανη κουρεματος.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγώ κουρεύω τη Χαρά μου με μια ανθρώπινη μηχανή 20mm Τώρα όσο αφορά τη τρίχα, η υφή της διαφέρει από φυλή σε φυλή. Στα havanese μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη τρίχα.

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
ευχαριστω! ποια ειναι αυτη η μαρκα που κοβει 20mm και σας ικανοποιει? και μια απορια: εαν τελικα δεν εχουν τα μαλτεζ τριχα παρομοια του ανθρωπου θα πρεπει να μη παρω ανθρωπινη?

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Γεια,
Οι καλές κουρευτικές μηχανές σκύλων κόβουν όλες τις σκυλίσιες αλλά και όλες τις ανθρώπινες τρίχες. Οι ανθρώπινες ίσως να μη τα καταφέρουν με τις σκυλίσιες τρίχες.
Στις σκυλίσιες κοπτικά υπάρχουν για 9μιση, 13 ακόμα και 16 mm ή δεκάρι (κοντό) κοπτικό με πρόσθετο χτένι εώς 32 mm!
Όσο πιο μακρύ θέλεις να το αφήσεις, τόσο καλύτερη προετοιμασία χρειάζεται το τρίχωμα. Και πολλές φορές χρειάζεται και ψαλίδι για να ρετουσάρεις σημεία.
Άλλο αποτελεσμα εχεις όταν πας με τη φορά του τριχώματος κι άλλο όταν πας κόντρα.
Αλλο το ανδρικό, άλλο το γυναικείο κι άλλο το παιδικό κούρεμα...!

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Γεια,
Οι καλές κουρευτικές μηχανές σκύλων κόβουν όλες τις σκυλίσιες αλλά και όλες τις ανθρώπινες τρίχες. Οι ανθρώπινες ίσως να μη τα καταφέρουν με τις σκυλίσιες τρίχες.
Στις σκυλίσιες κοπτικά υπάρχουν για 9μιση, 13 ακόμα και 16 mm ή δεκάρι (κοντό) κοπτικό με πρόσθετο χτένι εώς 32 mm!
Όσο πιο μακρύ θέλεις να το αφήσεις, τόσο καλύτερη προετοιμασία χρειάζεται το τρίχωμα. Και πολλές φορές χρειάζεται και ψαλίδι για να ρετουσάρεις σημεία.
Άλλο αποτελεσμα εχεις όταν πας με τη φορά του τριχώματος κι άλλο όταν πας κόντρα.
Αλλο το ανδρικό, άλλο το γυναικείο κι άλλο το παιδικό κούρεμα...!
ευχαριστω. ποια μαρκα εχεις κατα νου?

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Andis, Aesculap, Oster, Heininger, KimLaube, Moser εσύ ποιες κοιταγες?
Ακόμα, η κάθε μάρκα έχει και διάφορα μοντέλα.

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Andis, Aesculap, Oster, Heininger, KimLaube, Moser εσύ ποιες κοιταγες?
Ακόμα, η κάθε μάρκα έχει και διάφορα μοντέλα.
γεια σου!!! λοιπον αλλαξα γνωμη.θα χρησιμοποιησω μια παλια που εχω κουρευτικη μηχανη remington hc5150 alpha pro cord/cordless (ετσι την ονομαζει το διαδικτυο). θα τη ξετρυπωσω απο την αποθηκη γιατι ειδα απο πληροφοριες στο νετ οτι κοβει μεχρι 42mm!!!! και να φανταστεις δεν ηξερα οτι υπαρχει καμια που αφηνει τοσο πολυ τριχα... :)

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Ναι, κοιτα, αφου την εχεις ήδη, δοκιμασε την πριν πας να παρεις άλλη οταν έρθει η ώρα για κουρεμα.
Από την άλλη, επειδή η δουλεια μου είναι οι τριχες και το εργο το εχω ξαναδει, έχε απο κοντά και το τηλεφωνο καποιου γκρουμερ, μηπως δε τα καταφερεις :)
Το να αφησεις 3 - 4 πόντους τριχα με χτενι σε μικροκαμωμενο σκυλο και να φαινεται και καλοκουρεμενος δεν ειναι τοσο ευκολο και ασφαλές για αρχαριους.
:)

• Like
Reactions: Yorkaddict

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Ναι, κοιτα, αφου την εχεις ήδη, δοκιμασε την πριν πας να παρεις άλλη οταν έρθει η ώρα για κουρεμα.
Από την άλλη, επειδή η δουλεια μου είναι οι τριχες και το εργο το εχω ξαναδει, έχε απο κοντά και το τηλεφωνο καποιου γκρουμερ, μηπως δε τα καταφερεις :)
Το να αφησεις 3 - 4 πόντους τριχα με χτενι σε μικροκαμωμενο σκυλο και να φαινεται και καλοκουρεμενος δεν ειναι τοσο ευκολο και ασφαλές για αρχαριους.
:)
εννοειται πως απο πριν θα εχω τον κουρεα σταντ μπαι!!! εχω μιλησει ηδη και με γκρουμερ,ξερω τιμη κλπ. Ομως ψιλοπιανω μηχανη γενικα,δε θαναι η πρωτη φορα.θαναι ομως η πρωτη με σκυλο. απο την αλλη εχω δει του κοσμου τα σκυλοκουρεματα στο ιντερνετ και καποια(ευτυχως λιγα) τσαπατσουλικα μου φανηκαν..Δεν ειχαν ενα ομαλο οπτικο γλιστρημα αλλα η οπτικη των τριχων ηταν επιπεδα- επιπεδα.Γιαυτο το λογο ωστε να μην βρεθει κ το δικο μου σαυτη τη θεση εκανα κ ενα τσεκ θεσης στον σκυλοκουρεα.

elinapol2

Well-Known Member
13 Δεκεμβρίου 2018
326
405
36
εννοειται πως απο πριν θα εχω τον κουρεα σταντ μπαι!!! εχω μιλησει ηδη και με γκρουμερ,ξερω τιμη κλπ. Ομως ψιλοπιανω μηχανη γενικα,δε θαναι η πρωτη φορα.θαναι ομως η πρωτη με σκυλο. απο την αλλη εχω δει του κοσμου τα σκυλοκουρεματα στο ιντερνετ και καποια(ευτυχως λιγα) τσαπατσουλικα μου φανηκαν..Δεν ειχαν ενα ομαλο οπτικο γλιστρημα αλλα η οπτικη των τριχων ηταν επιπεδα- επιπεδα.Γιαυτο το λογο ωστε να μην βρεθει κ το δικο μου σαυτη τη θεση εκανα κ ενα τσεκ θεσης στον σκυλοκουρεα.
Ειπα δεν θα ρωτησω... πηρες κουταβι;;;;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
γιατί θες να κουρέψεις το μαλτεζ ? κανονικά δεν κουρευετε , ειδικά με μηχανή και ειδικά από αρχάριο. Δεν είμαι γκρουμερ αλλά τα μαλτεζάκι δεν έχει πυκνό τρίχωμα και το χρειάζεται για την προστασία του. Το καλύτερο θα είναι να διατηρείς το τρίχωμα χωρίς κόμπους με συχνό χτένισμα και να το πηγαίνεις σε γκρουμερ απλώς να στο κρατάει σε ένα μάκρος που θα σου είναι εύκολο στην διαχείριση.
Στην θέση σου θα έψαχνα για κατάλληλες βούρτσες και προϊόντα περιποίησης.

• Like
Reactions: aura

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
γιατί θες να κουρέψεις το μαλτεζ ? κανονικά δεν κουρευετε , ειδικά με μηχανή και ειδικά από αρχάριο. Δεν είμαι γκρουμερ αλλά τα μαλτεζάκι δεν έχει πυκνό τρίχωμα και το χρειάζεται για την προστασία του. Το καλύτερο θα είναι να διατηρείς το τρίχωμα χωρίς κόμπους με συχνό χτένισμα και να το πηγαίνεις σε γκρουμερ απλώς να στο κρατάει σε ένα μάκρος που θα σου είναι εύκολο στην διαχείριση.
Στην θέση σου θα έψαχνα για κατάλληλες βούρτσες και προϊόντα περιποίησης.
για καλλωπισμο οχι για κουρεμα.. εαν δε τα καταφερω εχω το μπακ-απ μου.. εχω συννενοηθει με γκρουμερ και εχω οργανωσει το πως θα ενεργησω οταν κανω τη πρωτη μου αποπειρα. τσεκαρα και εαν εχει θεσεις ευκαιρες ετσι απο περιεργεια περισσοτερο, για να μαθω απο πριν πως δουλευουν οι κομμωτες σκυλων και να μην ψαχνομαι τελευταια στιγμη. και για να πω και την αληθεια,στο μερος που μενω οι ιδιοκτητες μονοι τους τα κουρευουν/καλλωπιζουν τα ζωα τους, αλλα τα περισσοτερα ειναι απεριποιητα η δεν ασχολουνται συχνα για να τα εχουν τελεια συγκριτικα με το τι παρατηρω σε αλλες πολεις πχ αθηνα.

οσο για το βουρτσες και προιοντα περιποιησης ηδη κανω και την ερευνα μου και εχω κι εκει καποιες αποριες αλλα ειπα ενα ενα θεμα να πιανω σιγα σιγα,οχι ολα μαζι.

Last edited:

new-malta-mama

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2018
90
12
Γενικα δενεχω κατι αλλο να πω πανω στο θεμα κουρευτικη μηχανη. ευχαριστω ολους για τις συμβουλες . ταχω διαβασει ξανα τα ποστ σας σημερα. εχω τους ενδοιασμους μου εαν τα καταφερω,αλλα εχω το μερακι και να ασχολουμαι.οχι για τα χρηματα αλλα για τη χαρα να ασχολεισαι με τα αγαπημενα σου προσωπα.. ατομα η ζωα! :love: