περη ξηρας τροφης...

sistanakos

Active Member
21 Ιουλίου 2010
27
0
Ag.Dimitrios
καλησπερα σε ολους..
εχω εναν μολωσο(μεγαλο δανο) 9 μηνων και εδω κ 7 μηνες του δινω την NUTRIX ιταλικης προελευσεως,super premium κ τα ρεστα,με κοτοπουλο.(7μιση κιλα-20ευρα)
εμπιστευομενος τον εκτροφεα που τον πηρα.
δεν ειχα ιδιετερο θεμα μεχρι πριν 2 μηνες που ειχαμε ανοιχτοχρωμα κ μαλακα κακακια..επειδη ειναι το πρωτο μου σκυλι δεν ηξερα κ πολλα για τις τροφες κ μπορω να πω οτι ψαχνωντας εχω μπερδευτει με την τεραστια ποικιλια..
στο ψητο τωρα...πια τροφη προτινετε για μεγαλοσωμα παντα σκυλια??της ταξεως περιπου 15κιλα 60ευρα??
ευχαριστω εκ των προτερων...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καθε οργανισμος ανταποκρινεται διαφορετικα ακομα κι αν μιλαμε για την ίδια τροφη.
Ριξε μια ματια εδώ
Τα συστατικά των ξηρών τροφών
να μαθεις για τα συστατικα που εμπεριεχουν οι τροφες και
να μπορεις να κρινεις μονος σου εαν μια τροφη ειναι καλη η όχι.
Υποψιν, το ότι μια τροφη είναι πολυ καλη, δεν σημαινει απαραίτητα ότι ταιριαζει στο δικο σου σκυλο.
Επισης προτιμησε μια τροφη που να μπορεις να τη βρίσκεις σχετικα εύκολα
για να μην ταλαιπωρησε στο ψαξιμο.

(το θεμα σου είναι σε λάθος κατηγορια, αλλα φανταζομαι καποιος θα το μεταφερει στη σωστη)

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Καλησπέρα,
γενικά στα μεγαλοσώμα στην αναπτήξη είναι και καλό να μην περιέχει πάρα πολύ πρωτείνη η τροφή, καλό είναι 25%-28%, ώστε να μήν μεγαλώνουν πιό γρήγορα από ότι πρέπει. Εγώ είχα καλό απότελεσματα στον ριντζμπακ με Josera Kids που κόστιζει γύρω στα 50,00Ευρώ . Και το τωρινό μώρο της οικογένιας, το Κανγάλ που πρέπει να προσέχω να μήν μεγαλώνει πολύ γρήγορα/απότομα, την γύρισα τώρα σ'αυτήν την τροφή, η πρόγουμένη τροφή είχε πολύ πρώτείνη, και τα κακακια της δεν ήταν κακάκια.......