περίεργη συμπεριφορά ροτβαϊλερ

shobu

Member
7 Αυγούστου 2009
14
0
ΡΙΟ
Καλησπέρα σε όλους μπαίνω κατευθείαν στο θέμα μου γιατί έχω σκάσει από την στενοχώρια μου,
θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ένα πρόβλημα που έχει προκύψει με τον σκυλάκο μου,
ένα ροτβαιλερ 8 μηνών.

Καταρχάς να πώ μερικές λεπτομέρειες:
ζει στο περιβόλι (2 στρέματα),
περνάω πολλές ώρες μαζί του (τουλάχιστον 4),
του έχω μάθει τις βασικές εντολές (κάτσε, σήκω, δως μου το χέρι, μείνε, κ.λ.π.)
παιχνίδι πολύ και είναι φιλικότατο.
Και όλα αυτά με θετική εκπαίδευσή.

Το πρόβλημα μου τώρα ξεκινάει όταν του δίνω κόκκαλο,
μέχρι να του το δώσω και παρότι το έχω στο χέρι μου η συμπεριφορά του είναι άψογη
από την στιγμή που θα του πω "φάτο" το παίρνει και
αλλάζει εντελώς συμπεριφορά, αρχίζει και γρυλίζει γίνετε απόμακρος κατεβάζει την ουρά
και δεν παίζει να το πλησιάσει κανείς χωρίς να του γαβγίσει.
Αυτό το κάνει ακόμα και όταν είναι μόνος του (τον έχω παρακολουθήσει από το παράθυρο).
Ευτυχώς δεν έχει επιτεθεί ακόμα σε κανέναν.
Να συμπληρώσω ότι το ίδιο έκανε και με το φαγητό του (ξηρά τροφή) αλλά
σιγά σιγά και διαβάζοντας πολύ κατάφερα να του το κόψω.

Τι μπορώ να κάνω?
Ο γιατρός μου προτείνει στείρωση αλλά δεν θέλω με τίποτα.

Το καλύτερο είναι να απευθυνθώ σε εκπαιδευτή, το ξέρω, είχα μαζέψει χρήματα αλλά
δυστυχώς λόγο σοβαρού οικογενειακού προβλήματος αναγκάστηκα να τα δώσω στους γονείς μου.

Τι μου προτείνετε να κάνω βοηθήστε με γιατί έχω σκάσει από την στενοχώρια μου.
Θα ξανά μαζέψω χρήματα, αλλά μέχρι τότε τι κάνω?
να μην του ξαναδώσω κόκκαλο?
Φταίω εγώ για την συμπεριφορά αυτή?
και εάν ναι τι μπορώ να κάνω για να την διορθώσω?
Μπορεί αυτό να διορθωθεί πράγματι με την στείρωση?

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κατ αρχάς το σκυλί δεν θα έπρεπε να είναι για 20 ώρες μόνο του. Σου είναι τόσο πρόβλημα να ζεί μαζί σου?
τα ροτβάιλερ προστατευουν αυτά που είναι δικά τους, ανθρώπους, φαγητό, παιχνίδια κλπ. εαν το σκυλάκι ζούσε με την οικογένεια θα αισθανόταν πιο ασφαλή, εγώ πάντως δεν βλέπω κανένα λόγο να πάρω απο το σκυλί μου ένα κόκαλο που εγώ του έδωσα, πάντως θέλω να του πάρω κάτι θα μου το έδινε γιατί με σέβεται όχι γιατί του έχω επιβληθεί με την βία αλλά γιατί με την στάση και συμπεριφορά μου του έχω δείξει οτι μπορεί να με εμπιστευεται.

shobu

Member
7 Αυγούστου 2009
14
0
ΡΙΟ
Δεν μου είναι πρόβλημα να ζει μαζί μου αυτός έχει διαλέξει να μένει έξω.
Προσπάθησα να το βάλω μέσα στο σπίτι αλλά δεν αντέχει πάνω από μία ώρα,
φωνάζει και γρατζουνάει την πόρτα.
Επίσης λόγο διαμόρφωσης του σπιτιού έχουμε οπτική επαφή με τον σκύλο και τις άλλες ώρες, εάν βοηθάει αυτό,
φυσικά το πρωί λόγο δουλειάς δεν μπορώ να είμαι μαζί του, μόνο τότε μένει μόνος του.

Λες να είναι θέμα εμπιστοσύνης?
Πώς το διορθώνω?
Να του επιβάλω να μείνει μέσα μαζί μας, είναι σωστό αυτό?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εμένα τα σκυλιά μου γρατζουνάνε την πόρτα για να μπούνε μέσα
ναι πιστευω είναι θέμα εμπιστοσύνης, πρέπει όλη η στάση σου στην επαφή σου με τον σκύλο να δείχνει ένα πράγμα, είμαι ο αρχηγός, είμαι δίκαιος, μπορείς να με εμπιστευεσαι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να επιβάλεις την κυριαρχία σου στο σκυλί, να διαβάσεις τα σχετικά άρθρα που υπάρχουν και στο φόρουμ, αυτό πρέπει να καταφέρεις ακόμα και εαν χρειαστεί να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Διάβασμα λοιπόν.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Να πω και κάτι ακόμη....
Μένεις στο υπέροχο Ρίο, όπου πέρασα τέλεια φοιτητικά χρόνια, δεν καταλαβαίνω γιατί το σκυλί μένει σε 2 στρέμματα και δε βγαίνει βόλτα. Το λέω αυτό γιατί δεν αναφέρθηκε. Εκτός και αν τον βγάζεις βόλτα και απλά δεν το είπες συμπεριλαμβάνοντάς το μέσα στις 4 ώρες που περνάς μαζί του. (μα καλά, συγνώμη κιόλας, 4 ώρες τι στο καλό κάνετε? Είμαι περίεργη).
Το ζώο ασχέτως μέσα σε ποσα στρέματα ζει, θέλει καθημερινή εκτόνωση και κοινωνικοποίηση.
Το να το βγάζεις βόλτα σωστή θα βοηθήσει πααααααρα πολύ στο να σε εμπιστευτεί, να δημιουργηθεί δέσιμο μεταξύ σας και να σε δει ιεραρχικά πιο πάνω. Και για μπάνιο μπορείτε να πάτε που θα του αρέσει πιστεύω.

shobu

Member
7 Αυγούστου 2009
14
0
ΡΙΟ
Φυσικά βγαίνουμε βόλτες, πρωί, απόγευμα και βράδυ.(για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς καμιά φορά χάνω το πρωινό από το βραδινό ξενύχτη :) )
Ξανά λέω 4 ώρες τουλάχιστον, συνήθως είμαστε μαζί από το μεσημέρι μέχρι το βράδι που βγαίνουμε την τελευταία βόλτα.
Ξέχασα να πώ ότι τις κρύες βραδιές του χειμώνα μπαίνει και μέσα, αλλά δυστυχώς θέλει να βγεί δεν κάθετε πάνω από μια ώρα,
μόνο τρείς φορές έχει κοιμηθεί μέχρι το πρωί μέσα χωρίς να πάει να ξύσει την πόρτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97