πεισματάκια! (στη βόλτα με λουρί)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Καλημέρα!
Η Λήδα (έτσι βαφτίστηκε) έχει αρχίσει να κάνει κάτι πεισματάκια στη βόλτα, τα οποία σήμερα έγιναν αρκετά έντονα:
Βόλτα βγαίνει κάθε φορά 20 λεπτά, 10 λεπτά πήγαινε και 10 έλα. Την πάω στην πιο κοντινή αλάνα για να κάνει την ανάγκη της, δεν έχω κάτι πιο κοντά!
Ενώ λοιπόν ξεκινάμε μια χαρά και πάμε, σε κάποια φάση αρχίζει να τραβάει προς άλλη διεύθυνση (πχ εγώ θέλω να πάμε ευθεία και αυτή θέλη να στρίψει). Εγώ σταματάω και περιμένω να επανέλθει ενώ τη φωνάζω. Τίποτα. Παίρνει ένα κακό ύφος τύπου "άντε παράτα μας" και μουλαρώνει. Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, έλα εδώ, της προσφέρω τροφή...τίποτα (οι περαστικοί γελάνε με το σόου παρεμπιπτόντως). Αναγκαστικά και αφού έχει περάσει αρκετή ώρα με παρακάλια αρχίζω να την τραβάω. Αυτή αντιστέκεται. Μετά από αρκετό τράβηγμα παίρνει μπρος και περπατάει αλλά είναι τσαντισμένη (κι εγώ επίσης)!
Εγώ τώρα τι στάση πρέπει να κρατήσω δεδομένου ότι μιλάμε για σκυλάκι από το δρόμο, που ήμαστε μαζί από το Σάββατο;
Είναι πρακτικό το θέμα δηλαδή, δε γίνεται στη μισή βόλτα να τη τραβάω κι ούτε γίνεται να είμαι έξω με τις ώρες περιμένοντας να κουνηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Α κι όταν μουλαρώνει, δείχνει να με αγνοεί πλήρως κι ας της κάνω χαρούλες για να ρθει. Μοιάζει να εκνευρίζεται που είναι περιορισμένη με το λουρί και δεν μπορεί να πάει όπου θέλει.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πολύ το σκεφτεσαι! Δεν θέλει διαδικασία διαπραγμάτευσης! :) Ενα απότομο τράβηγμα και φύγατε! Όχι πολλά πολλά. Αν το βήμα σου είναι και γρήγορο, ακόμα καλύτερα (να μην προλάβει να σκεφτεί να σταματήσει).....
Το μουλάρωμα είναι σύνηθες σε σκυλιά που δεν έχουν ξαναβάλει λουρί. Ισως την πρώτη μέρα να μην το'κανε γιατι ήταν γενικά ψαρωμένη, αλλά τώρα που ξεθάρεψε λιγάκι, αντιδρά. Επίσης το να τη φωνάζεις δεν έχει νόημα απο τη στιγμή που δεν ξέρει το όνομα της (ακόμα κι αν στην αρχή ερχόταν γιατί ανταποκρινόταν γενικά στην προσοχή που της έδινες.....).

Στη φάση που είστε, μην έχεις και πολλές απαιτήσεις (σε κακόμαθε τις πρώτες μέρες! Προσπάθησα να στο πω! ;) ). Εσύ να είσαι "σταθερή στις απόψεις σου", αποφασιστική και ήρεμη ότι κι αν γίνει. Ακόμα δεν έχει ιδέα τι ζητάς απ'αυτήν. Επίσης αυτή δεν έχει φόρουμ να πάει να ρωτήσει, και προσπαθεί να βγάλει άκρη μόνη της! Δώσε της χρόνο. :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Χτες ειδα τη Ληδα (και τη Μαριλενα επισης:p). Η μικρη ειναι ατιθαση, παιχνιδιαρα και δυνατο σκυλι. Ακομα εξερευνει το νεο της περιβαλλον και "το παιζει" ησυχο και καλο σκυλακι".. μολις της δωσεις λιγο αερα γινεται τρελοκομειο :maria: εχει κουταβισια συμπεριφορα. Ειναι αξιαγαπητη ομως και δινει φιλάκια *agapoylas* Η σταθεροτητα σε αυτα που ζητας απο εκεινη ειναι το πιο σημαντικο σε αυτη τη φαση νομιζω.

Θελει να παει προς ενα συγκεκριμενο δρομο Μαριλενα? Η απλα θελει αλλη διαδρομη απο αυτη που επιλεγεις εσυ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ακριβώς όπως τα λέει η Πηγή. Να πω και κάτι ακόμα...Επειδή όλα αυτά τα άγνωστα, της πέφτουν και όλα μαζί...προσπάθησε στις πρώτες αυτές βόλτες σας, να μην έχεις στο μυαλό σου ένα σκυλί εκπαιδευμένο που πάει την πορεία του μια χαρά, χωρίς να δίνει καμμία σημασία στα τόσα λουριά που το περιβάλλουν. Και μόνο που πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή, μπορεί να της είναι πολύ. Αφηνέ την και λίγο χαλαρή αλλά σταθερά (δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις...). Ας κάνει και κάποια βήματα, προς όπου θέλει. Δεν χάλασε ο κόσμος. Δώστης δηλαδή χρόνο, να συνηθίσει καταρχάς το δέσιμο. Αφηνε λίγο λάσκα το λουρί της χωρίς όμως να χάνεις τον έλεγχο γιατί είναι και δυνατό σκυλί και θα σε δυσκολεύει. Μην περιμένεις να τα πετύχεις όλα μαζί. Θα έρθει η ώρα για όλα :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οταν λιγο-λιγο γνωριστειτε, καλο θα ειναι να διαβασεις τα τελευταια θεματα της liajoe. Πιστευω θα σε βοηθησουν πολυ.
Μην της δινεις πολυ θαρρος, αν και ισως ειναι και λιγο καλο για αρχη για να ξεθαρρεψει. Αν το παρακανει, ο "αερας" κοβεται ευκολα.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εάν όμως την πολυτραβάω (πηγή δε μπορώ να την πάρω μένα απότομο τράβηγμα γιατί είναι δυνατούτσικη και με δυσκολεύει) δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσω τη σχέση μάς; Θέλω να πω οτι ακόμα είναι σφιγμένη, πχ στο σπίτι πολλές φορές προτιμά να κάθεται στην κουζίνα μόνη της παρά να είναι μαζί μας, δεν υπάρχει κίνδυνος να τη φοβίσω με το θέμα τράβηγμα; Κοινώς τι κάνω, πάω με τα νερά της για να ξεψαρώσει ή δείχνω ποιός είναι το αφεντικό (no comments :D);
Μαρία την αφήνω λάσκα όσο μπορώ, αλλά πχ σε κάποιες φάσεις πρέπει να κάνουμε ελιγμούς λόγω φυσικών εμποδίων (όπου φυσικά εμπόδια, βάλτε αυτοκίνητα) και η γουρούνα μουλαρώνει ή θέλει να πάει από ένα στενό πέρασμα που αυτή μπορεί να χωράει αλλά εγώ όχι!
Επίσης δε φαίνεται να θέλει να πάει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση (την παρατηρώ μην τυχόν κι έχει πουθενά κουτάβια) απλά δε συνεργάζεται σε κάποιες φάσεις!
Ένα τελευταίο, στο παιχνίδι κάνει ότι δαγκώνει, αλλά για να καταλάβετε απλά πιάνει το χέρι και δεν κλείνει καν το στόμα, τι κάνω το αφήνω ή το κόβω;
Παιδιά σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις, έχω παραγγείλει βιβλίο εκπαίδευσης!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καταρχήν κατέβασε αυτό μεχρι να έρθει το βιβλίο σου. :)
Δε μουλαρώνει απο πείσμα, ούτε για να σου σπάσει τα νεύρα. Απλά δεν ξέρει απο λουρί. Προτείνω να κάνετε μερικά μαθήματα μέσα στο σπίτι ή στην αυλή ωστε να ξεκινήσεις σιγά σιγά να μαθαίνει το δίπλα. Πάντως έξω στη βόλτα εγώ δε θα καθομου να το "συζητάω" μαζί της.... (με τη "συζήτηση" περνάει σχεδόν πάντα το δικό τους! :) ). Δε λέω να την τραβολογάς συνέχεια. Απλά να είσαι αποφασιστική. Αν είσαι αναποφάσιστη ή διστάζεις, το'χασες το παιχνίδι! Το αντιλαμβάνονται αμέσως! Οπως είπαμε, μην αργείς στο περπάτημα, βήμα γοργό! Και το λουρί κοντό κατα τη γνώμη μου, όχι χαλαρό, μέχρι να φτάσετε στο παρκάκι οπότε την αφήνειςνα μυρίσει κτλ οπου θέλει. Στην επιστροφή, πάλι γοργό βήμα! :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αυτα τα παιχνιδια κομμενα.ουτε για πλακα δεν θα επιλεγει αυτη ποτε θα βαλει το χερι σου στο στομα της.γενικα τα πολυ εντονα παιχνιδια τα κοβεις.γρυλησματα κ δαγκωματακια δεν ειναι αποδεκτα προς το παρων...τα υπολοιπα οπως στα ειπαν τα παιδια...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Μάλιστα, κατάλαβα! Είναι αστείο το οτι όσο κι αν έχεις διαβάσει πώς πρέπει να αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις σχετικά με το σκύλο, τελικά όταν έρθει η ώρα σαστίζεις! Θα εκπαιδευτούμε και οι δύο όμως φαντάζομαι! Ευχαριστώ παιδιά!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απο το να κανεις κατι που δεν ξερεις οταν σαστισεις,καλυτερα μην κανεις τιποτα,γιατι το λαθος μπορει να ειναι μεγαλυτερο...ενημερωσου οσο μπορεις ,που απο οσο βλεπω το επιδιωκεις κ ολα θα πανε μια χαρα!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Χα, χα! Τη συμμόρφωσα (μ αυτό το πλευρό να κοιμάμαι)! Και χτες το βράδυ και σήμερα το πρωί με την πρώτη πιτσικουλιά, τράβηγμα απότομο (και αναγκαστικά δυνατό) στο λουρί και φύγαμε! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ λιγότερες απόπειρες ανταρσίας προς το λουρί κι ακόμα κι όταν σε κάποια φάση προσπάθησε λίγο παραπάνω, τα παράτησε όταν είδε ότι δεν την παίρνει! Να σημειώσω ότι χτες έφταιξα κι εγώ (σώπα!) γιατί ξεκίνησα τη βόλτα έχοντας αμφιβολίες για τη μέχρι τότε συμπεριφορά μου, έλεγα μήπως είμαι πολύ αυστηρή, μήπως θέλει παρότρυνση και όχι τσαμπουκά κι έτσι πήρε extra αέρα η νεαρά! Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
:) Mπράβο!! Μην ξεχνάς να την επιβραβεύεις αμέσως μετά τη τη διόρθωση που κάνει το σωστό, ωστε να της μένει το θετικό απ'την όλη ιστορία. :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν, κοντεύει ένας μήνας που είναι κοντά μας η Λήδα και γενικά σιγά σιγά μας ανοίγεται, κάθεται μαζί μας, με ακολουθεί παντού σαν ουρά και τα πάμε πολύ καλά εντός σπιτιού!
Εκτός σπιτιού πάλι...Εξαρτώμαστε από την εκάστοτε διάθεσή της! Άλλες φορές είναι άψογη και περπατάει σωστά, άλλες τραβάει και βέβαια μόλις δει τετράποδο συγκινείται και τραβάει προς τα κει.
Να πω εδώ ότι έχω διαβάσει ότι έχει γραφτεί στο forum για τράβηγμα στη βόλτα, καθώς και άλλα άρθρα, βιβλία, βίντεο στο youtube κτλ.:D

Θέλω ουσιαστικά τα σχόλιά σας σχετικά με την τακτική που ακολουθώ, ώστε να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη...Επίσης να προσθέσω ότι το σκυλί θα πάει σε εκπαιδευτή, αλλά επειδή τα οικονομικά μας είναι πολύ στενεμένα, αυτό θα πρέπει να περιμένει ως το νέο χρόνο.

Λοιπόν, καταρχάς αυτό που απαιτώ από τη Λήδα είναι να βρίσκεται στα αριστερά μου (δε με νοιάζει το να προπορεύεται) και το λουρί να είναι χαλαρό. Δεν μπορώ να εφαρμόσω το "δίπλα" στη βόλτα γιατί για κακή μου τύχη τα πεζοδρόμια είναι στενά και με δέντρα μες στη μέση (συν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην άκρη) και συνήθως δεν χωράμε να πηγαίνουμε και οι δύο μαζί δίπλα-δίπλα. Το λουρί το χω σχετικά κοντό, τόσο ώστε να μην είναι τσιτωμένο όταν αυτή περπατάει κανονικά, αλλά να μπορώ να την περιορίζω άμεσα έτσι και συναντήσουμε άλλο πεζό ο οποίος ενδεχομένως δε θέλει να τον χαιρετήσει η Λήδα!

Η τακτική που ακολουθώ είναι η εξής: Μόλις τραβήξει μπροστά λέω μη και τραβάω απότομα το λουρί. Την επαναφέρω στη θέση οπου το λουρί είναι χαλαρό, της λέω "κοντά"και λέω "μπράβο" (ενίοτε και λιχουδιά) όταν μείνει στη θέση που την έβαλα ήρεμη. Μετά λέω "πάμε" και ξεκινάμε και φτου κι απ την αρχή. Όταν περπατάει σωστά της λέω συνεχώς μπράβο και περιστασιακά λιχουδιά (δύσκολη η λιχουδιά γιατί πρέπει να σκύψω να της τη δόσω και χάνουμε το βήμα μας).

Τώρα στην περίπτωση ζωντανού στο δρόμο μας κάνω τα ίδια αλλά δε βλέπω φως. Ώρες ώρες υστεριάζεται εντελώς αν δει σκύλο και δεν μπορέσει να πάει να τον μυρίσει (η υστερία ξεκινά πάντα από τον άλλο σκύλο κι αυτή μόλις της γαβγίσουν συγχίζεται πολύ). Στις γάτες συγχίζεται μόνη της, αλλά δεν αντιδρά τόσο έντονα όπως στην περίπτωση των σκύλων. Σ αυτές τις περιπτώσεις καταλήγω να την τραβάω λέγοντας "μη" και να φεύγουμε άρον άρον από το σημείο που της προκαλεί ένταση (με τα νεύρα στην τσίτα εγώ, προσπαθώ να μην το εκδηλώνω αλλά πιστεύω ότι το καταλαβαίνει).

Τελευταία παρατήρηση, όσον αφορά το τράβηγμα που της κάνω όταν τραβάει, να πω ότι δεν βλέπω άλλη επιλογή, δεν με ακούει καθόλου όταν είμαστε έξω, πράγμα που το βρίσκω φυσιολογικό ακόμα δεδομένου ότι δεν έχει δεθεί μαζί μου ιδιαίτερα.

Συγνώμη για το τόσο μεγάλο ποστ, ήθελα να περιγράψω όσο το δυνατόν πληρέστερα την κατάσταση! Για όποια συμβουλή θα σας ήμουν υπόχρεη!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τον Δημάκο τον θυμάσαι;
Δεν πίστευα ποτέ, ότι θα μπορούσε κάποτε να περπατήσει με λουρί. Ημουν τελείως απογοητευμένη.
Τώρα τον βλέπω και πάλι δεν το πιστεύω.
Με πρόγραμμα, σύστημα και υπομονή. Και...χωρίς καθόλου λιχουδιές. Μόνο επιβράβευση -χωρίς υπερβολές- και κάποια τρικάκια από τους φίλους μας τους εκπαιδευτές.
Θέλω να πω...ένα-ένα τα θέματα. Ηδη έχει κάνει τεράστια πρόοδο από την μέρα που την βρήκες. Εχει δρόμο ακόμη. Μην πελαγώνεις. Απ' όσα λες, σωστά την χειρίζεσαι. Με ηρεμία στον δρόμο. Χωρίς πολύ συζήτηση μαζί της στην διαδρομή. Χωρίς άγχος. Αν μπορέσεις να προβλέψεις κάποια κατάσταση που θεωρείς ότι θα την αγχώσει, άλλα σκυλιά ας πούμε, βάλτην απαλά στο κάτσε και περιμένετε μέχρι να εκλείψει ο πειρασμός. Μην της μιλάς συνέχεια και μην προσπαθείς να δώσεις όνομα στις εντολές ακόμη. Δείχνε της τις εντολές (πάμε, κάτσε κλπ) χωρίς να επιμένεις στην ονομασία τους. Πρέπει πρώτα να καταλάβει τι θέλεις να κάνει και μετά να το συνδιάσει και με λέξη. Και το θέμα είναι, να γίνονται όλα χαλαρά, χωρίς πίεση. Και ένα ωραίο πρωί θα δεις ότι θα είναι όλα όπως πρέπει. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά. Keep walking...:)

Last edited:

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Πωπω μου δωσες κουράγιο (πάλι :D)! Οκ θα το συνεχίσω έτσι, ούτως ή άλλως αυτό που με καίει περισσότερο είναι να μην της μάθω κάτι λάθος ή να μην είμαι ακραία που την τραβάω πίσω όταν τραβάει...Είναι κι αυτή η θετική εκπαίδευση που μου χει κάτσει στο σβέρκο και μου λέει "δεν είναι σωστό να τραβάς το σκύλο". Αλλά μα το Θεό έχω δοκιμάσει τα πάντα, μόνο με το απότομο τράβηγμα συνενοούμαστε!

Y.Γ. Στην αρχή σε μια βόλτα είχε μουλαρώσει τελείως (τελείως όμως) κι εγώ την παρότρυνα με χάδια και λιχουδιές να ξεκουνήσει, οπότε μετά από ένα 10λεπτο στο ίδιο σημείο αρχίζω να την τραβάω κι αυτή να αντιστέκεται (δεν ήταν αποφασιστικό το τράβηγμα, δεν ήθελα να την πιέσω). Τα νεύρα μου κρόσσια και να προσπαθώ να μην γίνω υπερβολική. Εκέινη τη στιγμή περνάει ένας κύριος και μου λέει "χάδια θέλει, μην την τραβάς" και αφενός με έκανε να νιώσω λες και κακοποιώ το σκυλί, αφ ετέρου λίγο έλειψε να του πω τίποτα πάνω στα νεύρα μου (και κρίμα δηλαδή τον άνθρωπο για καλό το κανε)!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
καλα τα πας!ο καθε ενας στον δρομο θα σου πει οτι θελει.απλα προσεχε πως τραβας.δεν ειναι αναγκη να ξυλωσουμε το κεφαλι!απλα κρατα το λουρι σταθερο κ σταματα αποτομα κ βαλε λιγη δυναμη προς τα πισω.να τρανταχτει απο μονη της δλδ.κατα τα αλλα,οπως σου ειπε η mareco,με τα αλλα ζωα η αν δεις καποιον ενδεχωμενο κινδυνο ως προς την ηρεμια της,βαλτην να καθησει.αν δεν χαμπαριασει μπες μπροστα της κ μην της δινεις χωρο.μπες μπροστα ωστε να εισαι εσυ στο οπτικο της πεδιο κ κεντρησε της το ενδιαφερων.αυτη θα προσπαθει να κουνηθει κ να κοιταξει,εσυ παλι εκει.θελει να επιμενεις.θα της μιλας ελαφρως σκιμενη ,με υφος κ το δαχτυλο παρατεταμενο.καταλαβες....?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Θα καταχραστώ λίγο ακόμα την καλοσύνη σας να μου απαντάτε, αλλά και να θέλουμε ν αγιάσουμε δεν μας αφήνουν!

Μόλις γυρίσαμε από την πρωϊνη μας βόλτα. Με το που βγαίνουμε από την πολυκατοικία να σου 2 τεράστιοι γάτοι οι οποίοι μάλλον το πήγαιναν για καυγά και τους διακόψαμε...Δεν είχα που να πάω, προσπαθούσα να τους διώξω από μακριά αλλά τίποτα. Κάνει και "χου" ο ένας στη Λήδα (η οποία είχε καρφώσει το βλέμμα ακίνητη), αφηνιάζει η Λήδα (το σκατόγατο δεν έφυγε) την τραβάω και φεύγουμε (εντωμεταξύ φοβόμουν μην της επιτεθεί ο γάτος, τόσο κακός ήτανε).Μέχρι να στρίψουμε στη γωνία είχε ηρεμήσει.

Το μεγάλο το ζόρι ήταν στη συνέχεια. Ο Χολαργός είναι τίγκα στους σκύλους σε αυλές και μπαλκόνια, οι οποίοι αφηνιάζουν μόλις περνάμε. Έχει τύχει να περνάω από γειτονιά και να μας γαυγίζουν πάνω από 5 σκύλοι ταυτόχρονα! Επίσης δεν έχω καταφέρει να βρω διαδρομή που να μην υπάρχει σκύλος σε αυλή που να γαυγίζει (εκτός αν πάω από Μεσογείων, αλλά δεν είναι βόλτα αυτή ρε γαμώτο!). Κάθε φορά που διαλέγω άλλη διαδρομή πέφτω και σε διαφορετικούς σκύλους. Αυτή τρελαίνεται με τα γαυγίσματα, τραβάει, πηδάει και είναι πολύ δύσκολο να την κουμαντάρω σε τέτοιες φάσεις.

Σήμερα συναντήσαμε το μέγιστο αριθμό σκύλων που μας γαύγισε, σε όλη τη διαδρομή ήμασταν και οι δύο στην τσίτα. Πήδηξε και σ ένα αυτοκίνητο (παρκαρισμένο) από την τσαντίλα της να φτάσει στον απέναντι σκύλο και παραλίγο να σπάσει τον καθρέφτη. Τι να κάνω; Πρέπει να την απευαισθητοποιήσω στο να της γαυγίζουν άλλοι σκύλοι; Γίνεται αυτό;

Κάτι που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι ο αριθμός των σκύλων που της γαυγίζει είναι πολύ μεγάλος. Υπάρχει περίπτωση να δίνει σημάδια τσαμπουκά καθώς περνάμε και να μην τα καταλαβαίνω; Δεν είναι επιθετική όμως και όσα σκυλάκια στο δρόμο έχουν έρθει να τη μυρίσουν μια χαρά τα άφησε κι έπαιξε κιόλας μαζί τους.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Τη διάβασα την απάντηση (ευχαριστώ κιόλας!)...εγώ κατάλαβα ότι μιλάς για διερχόμενα ζώα...! Θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω όταν περναμε εμείς αλλά σήμερα έγινε τέτοιος χαμός από γαυγίσματα που δεν ήξερα από που μου ρχοταν! Θα το προσπαθήσω στην επόμενη βόλτα και θα σου πω!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Προσπαθησε να της τραβας την προσοχη όχι να τραβας την ίδια! Οχι διορθωνοντας την ή φωνάζοντας, αλλα να είσαι χαλαρη και να της μιλας. Να γυρνάει σε σένα το κεφάλι της κ να αγνοεί τα γύρω της. Αυτό βέβαια θα πάρει χρόνο γιατί προυποθέτει και δέσιμο μεταξύ σας. Με υπομονή και επιμονή. Λέγε της "παμε Λυδάκι έλα έλα με χαρά και ενταση σα να την καλείς εσυ να παιξετε.. δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω αλλα σε μένα αυτο επιασε αφού ο κεφάλας μου είναι πολύ ξεροκέφαλος και με τράβηγμα δεν έπαιρνε χαμπαρι :p
Εχουμε το ίδιο πρόβλημα ομως με μεγαλόσωμο αρσενικο επιθετικό αδέσποτο εδω και ένα μήνα που εχει κάνει "χωρο του" τα 2 τετράγωνα γύρω απο το σπιτι μου.:cool: Μας κάνει ντου κυριολεκτικά γρυλίζοντας.. ο Ντιέγκο τρελενόταν... τωρα πια τον αγνοεί και και προχωράμε. Ο άλλος φτάνει στα 2 μέτρα και μετά γυρνάει και φεύγει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97