πανσιον σκυλων κ στρες αποχωρισμου

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
πριν περιπου 1 μηνα εφερα μαστορες στο σπιτι για γενικη επισκευη,οποτε υπηρχε προβλημα για το που θα μεινει ο σκυλος.
αναγκαστηκα λοιπον να τον αφησω σε μια πανσιον για σκυλους για 8 μερες...
πηγαινα καθε δυο μερες να τον δω το εβγαζα βολτες κ γενικα δεν ειχε παρουσιασει κανενα προβλημα οσο ηταν εκει...
δυστυχως ομως εκει που πριν ηταν ολα καλα κ ειχαμε φτιαξει το προβλημα με το στρες αποχωρισμου απο οταν τον πηρα απο την πανσιον κ μετα γυρισαμε στα παλια καλα...:(:(:(
εδω κ 2 εβδομαδες οταν φευγω ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ με αποτελεσμα χθες να μου φερουν την αστυνομια για διαταραξη κοινης ησυχιας...
ζητησα την υπομονη του καραμαλακα γειτονα μου αλλα δεν δεχεται κουβεντα...μου προτειναν δυο λυσεις...ηλεκτρικο κολλαρο ειναι η μια κ η αλλη ειναι μια καινουργια λεει θεραπεια που κραταει δυο μηνες με τροποποιητικα συμπεριφορας?????
θα ηθελα τα φωτα σας plzzzzzzzzzzzzzzzzzz

κριμα κ πηγαιναμε τελεια πριν...δεν μπορω να καταλαβω αν κανω κατι λαθος ή αν φταιει κατι στον σκυλο μου...:confused:

alexander pap

Well-Known Member
22 Απριλίου 2009
58
5
φιλε dogo, κατα αρχήν η ταπεινή μου γνώμη ειναι πως δεν βοήθησε που πήγαινες και τον έβλεπες ανα δύο μέρες. οταν αφήνεις το σκύλο σου αυτός στρεσάρεται στο νέο περιβάλλον-πανσιόν,οπότε χρειάζεται μια , δυο μέρες να ηρεμήσει. μάλιιστα συχνά δεν τρώνε καν την πρώτη μέρα!όταν πήγαινες πιθανώς να νόμιζε πως θα τον έπαιρνες με αποτέλεσμα να ήταν το σκυλί συνεχώς υπό στρές.άσε που τα σκυλιά κρατάνε μούτρα αν νομίσουν πως τα παραμέλησες.
από το να κάνεις το χατίρι του Μακάκα γείτονα προσπάθησε αν μπορείς να είναι κάποιος, για την αρχή τουλάχιστον, στο σπίτι τις ώρες κοινής ησυχίας μέχρι να ηρεμήσει.έπειτα σε ώρες μη-κοινής ησυχίας κάνε μικρές εξόδους και εισόδους στο σπίτι για να καταλάβει πως φεύγεις για λίγο και θα γυρίσεις σύντομα.προς θεού αν τον ακούσεις να γαβγίζει την ώρα που φεύγεις ΜΗΝ επιστρέψεις φοβούμενος τη φασαρία.θα του εντυπωθεί οτι με το γάβγισμα θα σε έχει πάντα δίπλα του!θα γαβγίσει ίσως για λίγη ώρα και θα σταματήσει. θα καταλάβει πως έτσι δεν κερδίζει τίποτα. αν δεν καταφέρεις τίποτα ρώτα κάποιον ειδικό(εκπαιδευτή).

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Κρίμα που αυτές οι 8 μέρες σας γυρίζουν στα παλιά προβλήματα...
Το σκυλί φοβάται ότι θα το "παρατήσεις" όπως εγινε στην πανσιόν και το να χαλάει τον κόσμο είναι ο τρόπος να σε κρατήσει ή απλά να εκδηλώσει το στρες...
Η λύση που βλέπω είναι ο εκπαιδευτής και καλό θα ήταν και μερικές επισκέψεις σπίτι για να λύσετε τα προβλήματα...
Καλό θα ήταν να μη δοκιμάσεις μόνος σου ηλεκτρικό κολάρο χωρίς καθοδήγηση...
Για τα τροποποιητικά συμπεριφοράς δεν γνωρίζω ιδιαίτερα πράγματα αλλά δε θα έδινα στο σκύλο κάτι τέτοιο αν δεν υπήρχε πρόβλημα χωρίς καμία άλλη λύση και εννοείται μόνο και εφόσον αν ο κτηνίατρος το θεωρούσε απαραίτητο...
Διάβασα σε κάποια άρθρα ότι η στείρωση αρσενικού σκύλου αν και δε είναι πανάκεια σε συνδυασμό με εκπαίδευση βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς...Ας μας πει όμως τη γνώμη του κάποιος πιο έμπειρος και αν τελικά μπορείς πάρε γνώμη από κτηνίατρο και εκπαιδευτή...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν χρειαζεται να ρωτησεις παρακατω ο Alexander pap σου το διατυπωσε τελεια,πιο καλα δεν γινετε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να πω κι εγώ μια βλακεία, μήπως τυχόν βοηθήσει.... δε δοκιμάζεις (πριν το ηλεκτρικό κολλάρο) αυτό το anti-bark κολλάρο που ψεκάζει σιτρονελα?? Δεν έχεις να χασεις τίποτα... (κακό στο σκύλο αποκλείεται να κάνει.....). Φυσικά πιθανόν να μην κάνει τίποτα, αλλά λέω μήπως.... υποτίθεται οτι για κάποια σκυλιά δουλεύει.... Εγώ έχω ένα (το είχα πάρει προληπτικά, αλλά δεν το χρησιμοποιήσα ποτε, γιατι ο δικός μου δε γαυγίζει ποτέ!). Αμα θες να στο δανείσω να το δοκιμάσεις να δεις αν σου κάνει, να μην το αγοράζεις τζάμπα γιατι είναι και ακριβό.