παιχνιδι επαναφορας

ΣΤΑΘΟΥΛΑ

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2011
36
0
γεια σας θα ηθελα να μου πει καποιος πως να εκπαιδευσω το σκυλο ωστε να μου φερνει πισω το μπαλακι οταν του το πεταω, γιατι οταν εγω του το πεταω αυτος το παιρνει και το κρυβει.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
μπορεις να το κανεις με δυο τροπους

α) Εχεις δυο μπαλακια
Του πετας το ενα και οταν αυτος το πιασει του κουνας και του δειχνεις το αλλο προτρεποντας τον να ερθει σε εσενα, οταν σου φερει το πρωτο μπαλακι επιβραβευεις και πετας αμεσως το δευτερο.

β) Τροφη
Του πετας κανονικα το μπαλακι και οταν αυτος στο φερει και το αφησει τοτε ανταμοιβεις με φαγητο..

Βασικη αρχη δεν κυνηγαμε ποτε τον σκυλο να του παρουμε κατι, παντα βρισκουμε τροπο και τον αναγκαζουμε να ερθει αυτος σε εμας

Θελει αρκετα καλη επικοικωνια με τον σκυλο και αρκετη δουλεια σαν εντολη γιατι ειναι αρκετα συνθετη..
Πχ μπορει οταν εχει πιασει το πρωτο και του δειξεις το δευτερο αφησει το πρωτο και να ερθει χωρις αυτο σε εσενα..εκει χρειαζεται να δειξεις στον σκυλο οτι δεν ειναι αυτο το οποιο επιθυμεις και να προσπαθησεις να τον καθοδηγησεις στο επιθυμητο..

Οταν πετυχεις το σωστο αποτελεσμα την πρωτη φορα επιβραβευεις πολυ και κοβεις αμεσως το παιχνιδι για να μεινει στον σκυλο η αναμνηση της σωστης εκτελεσης μπορεις να επανελθεις μετα απο λιγο αλλα και παλι θα πρεπει να ληξει το παιχνιδι με μια σωστη εκτελεση-συμπεριφορα..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να προσθέσω ότι το κόλπο με το φαγητό είναι μια πολύ καλή λύση...και μπορείς τις πρώτες φορές να τον έχεις δεμένο με έναν ιμάντα και να πετάξεις το μπαλάκι σχετικά κοντά ώστε μόλις το πάρει στο στόμα του να τον τραβήξεις μαλακά προς το μέρος σου και να του δώσεις τη λιχουδιά. Λίγες επαναλήψεις και θα το πιάσει το νόημα...

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Τα ιδια θα'λεγα οποτε δε χρειαζεται να επαναλαμβανομαι απλα καλο ειναι να ξερεις αν ο σκυλος σου ειναι επαναφορας γιατι δεν τρεχουν ολα πισω απο ενα μπαλακι αν δεν τρεξεις κ συ μαζι τους :)

Καποια το κρυβουν για να σ'αναγκασουν να μπεις ενεργα στο παιχνιδι οπως ισως κανει ο δικος σου χωρις να ξερω φυσικα αν ηλικιακα ειναι σε θεση να λειτουργησει ετσι..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Επίσης ένα τιπ τις πρώτες φορές που λόγω μεζέ θα στο αφήσει δεν το παίρνεις. Δίνεις πολλά χάδια και μπράβο αδιαφορώντας για το μπαλάκι παρόλο που το έχει πετάξει. Αυτό το κάνεις πολλές φορές και παύει πια να φοβάται ότι θα το πάρεις.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Εμεις το παιχνίδι επαναφοράς το παίζουμε στο μπαλκόνι μας με την βοήθεια του clicker μια χαρά. Μπορώ να πω πως δεν παιδευτικα καθόλου.
Βέβαια εξω (κηπος) δεν συγκεντρώνεται αλλά είναι ακόμη 2,5 μηνών.
Έχει ο θεός. :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
εμένα παιδιά δεν το κάνει με τίποτα αυτό εκτός από ένα παιχνίδι που είναι το αγαπημένο της και το έχει από μωρό!αυτό το παιχνίδι της το πετάω της λέω να το φέρει και το φέρνει πάντα χωρίς λιχουδιά,μόνο χάδι!τα μπαλάκια δεν τα φέρνει ακόμα και όταν κρατάω δεύτερο.τι να πω δεν ξέρω γιατι το κάνει μόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Γιατι πολυ απλα δεν ειναι το στυλακι της αυτο :)
Μη σκας!

Eμας μας φερνει απο μονη της την μπαλα (οχι μπαλακι) την πεταει μπροστα στα ποδια μας κ παιρνει θεση τερματοφυλακα.
Αν δεν σηκωθει κανεις να την κλωτσησει κ απλα την πεταξουμε ριχνει ενα γαυγισμα κ φευγει μουρμουριζοντας.
Οποτε καταληξαμε πως ουτε το δικο της στυλακι ειναι να φερνει οτι της πεταμε..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο Μπου κουβαλάει ότι βρει...το οποιο είναι θετικό, αλλά έμαθε να το φέρνει στα χέρια μου με το clicker...

ΣΤΑΘΟΥΛΑ

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2011
36
0
παιδια σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας,τωρα το μονο που μου μενει να αρχισω να τις εφαρμοζω αμεσως,και ελπιζω καποιες απο ολες να πιασει.Οσο για σενα αννουκο που με ρωτας αν ειναι επαναφορας δεν ξερω,μου εχουν πει οτι η ρατσα του ειναι ιρλαδεζικο σετερ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97