παιδι και σκυλος

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
με αφορμη των μικρο μας φιλο που ψαχνει σκυλακι αναρωτηθηκα αν εχουμε συζητησει ποτε τα οφελη που προκυπτουν σε ενα παιδι οταν μεγαλωνει με ενα σκυλακι. αν το εχουμε ο κυριος αντμιν ας μας το κανει delete αν οχι ποια ειναι τα σημαντικοτερα οφελη? μου ερχονται διαφορα αλλα αν το εχουμε ξανασυζητησει δεν υπαρχει λογος να επαναληφθει

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Να το δούμε κι αλλιώς. Τι συμβαίνει στα σκυλιά όταν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά παιδιά; :eek:

Πιστεύω ότι καλύτερο θα ήταν να μιλήσουμε για τις δικές μας εμπειρίες γιατί ως συνήθως αυτοί οι ειδικοί ψυχολόγοι δεν έχουν ούτε παιδιά ούτε σκυλιά :D
Η δική μου ιστορία λοιπόν έχει ως εξής :

Έχω ένα αγοράκι 6,5 κι ένα κοριτσάκι 3 χρονών. Εδώ και 4 χρόνια ασχολούμαι με τα ενυδρεία (αυτό το αναφέρω μόνο για το γεγονός ότι τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με την φροντίδα, περιποίηση, κύκλο ζωής των "ζωντανών" γενικότερα).
Πριν από 6 μήνες υιοθετήσαμε ένα καθαρόαιμο ΜΠΑΘΕ (ναι τα παιδιά το ήθελαν ΑΛΛΑ ΕΓΩ το ήθελα περισσότερο). Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά ήταν παρών σε ότι αφορούσε το σκυλί (κτηνιάτρο, εμβολιασμούς, φροντίδα κλπ). Η σκυλίτσα στην αρχή ήταν τόσο τρομαγμένη που για να την βγάλω βόλτα την έπαιρνα αγκαλιά και κάναμε γύρες στον κήπο της πολυκατοικίας. Αν ήθελα να την πάω στο πάρκο ακριβώς απέναντι θα έπρεπε ή να την σέρνω από το λουράκι της ή να την παίρνω αγκαλιά. Ακόμα κι όταν πηγαίναμε στο πάρκο καθόταν φοβισμένη κι έκανε κάνα δυο βήματα σε απόσταση 1 μέτρου από μένα. Η πρώτη φορά που βγήκε έξω από την πολυκατοικία (μετά από 10 μέρες) ήταν όταν ο γυιός μου πήρε το λουρί της στα χέρια του. Τον ακολουθούσε κανονικά χωρίς να φοβάται τίποτα αλλά κι αυτός έδειξε τρομερή ευθύνη απέναντι στο σκυλί.
Από την άλλη η κόρη ως πιο μικρή δεν έχει ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι όχι με αποτέλεσμα να ενοχλεί το σκυλί, κι αυτό το καημένο να προσπαθεί να την αποφύγει (κάτι σαν τη μικρή Μαφάλντα για τους παλιότερους ;) ). Εγώ μαλώνω την κόρη αλλά από την άλλη δεν θέλω να την απομονώσω από το ζώο και να περάσει στην άλλη άκρη. Το σίγουρο είναι πως οτιδήποτε γίνεται δεν είναι κακοπροαίρετο αλλά στα πλαίσια του παιχνιδιού. Μόνο που δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει ποια είναι τα όρια αυτά (κάποια στιγμή το σκυλί ξεκίνησε τα "αθώα" δαγκώματα όταν το παιχνίδι αγρίευε αλλά της το ξέκοψα γρήγορα για να μην έχουμε καμιά ιστορία αργότερα - το ίδιο κάνω και στην κόρη μου, την μαλώνω όταν αρχίζει τα ζοριλίκια. απλά τα σκυλιά είναι πιο υπάκουα :D ) Αυτό το κομμάτι ακόμα το δουλεύουμε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog