παει η πορτα.....

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
καλησπερα.εχω ενα shih tzu τον jumbo και εχω προβλημα οταν φευγω απο το σπιτι.
ειναι εφτα μηνων και οταν φευγουμε για την δουλεια με τον δικο μου,αυτος κλασικα θα κλεει μεχρι να ηρεμησει και μερικες φορες τα κανει μανταρα μεσα αλλα καποιες αλλες φορες ειναι οκ το σπιτι.
λοιπον....
αφου ερχεται και ο χειμωνας και σε καποια φαση θα κλεισουν και οι πορτες προς το μπαλκονι χθες αποφασισαμε να κανουμε ενα τεστακι και να μεινει μεσα χωρις να εχει προσβαση εκει.το αποτελεσμα απογοητευτικο.
ειχε κανει και τσισα και τα κακακια του πανω στον καναπε,μανταρα το σπιτι και το χειροτερο ειναι οτι μου εφαγε την πορτα του σπιτιου! την ξεσκισε με τα δοντια του και τα νυχια του.
εχω απογοητευτει πολυ παιδια.δεν το περιμενα ετσι γιατι νομιζα πως εχει ηρεμησει το σκυλι και εχει καταλαβει οτι πρεπει να λυπουμε καποιες ωρες απο το σπιτι.
μπορει καποιος να με βοηθησει?

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αυτο ονομαζεται στρες ή αγχος αποχωρισμου και αν διαθεσεις καμποσο χρονο ισως καταφερεις να το διορθωσεις. Βαλε τις λεξεις αυτες στη Αναζητηση παραπανω να βρεις θεματα που εχει συζητηθει αυτο και θα βρεις προτασεις πως να το καταπολεμησεις. Αν δυσκολευεσαι πες μου να σου βαλω τα λινκς

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
οχι δεν ειναι δυσκολο.σε ευχαριστω.απλα πιστευα πως ισως να ειχα μια πιο προσωπικη απαντηση στο θεμα απο το να διαβασω ολα τα θεματα του φορουμ.
ετσι οπως ειμαι τωρα καλυτερα να ηρεμησω πρωτα και μετα να αρχισω το ψαξιμο.:(

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ο Αρης εχει δικιο. Μια αμεση λυση μεχρι να εκπαιδευτει ειναι το crate. Μπορεις να κανεις μονη σου ενα crate ευρυχωρο ενα περιφραγμενο χωρο μεσα στο σπιτι αρκετα μεγαλο με την πανα του τη φωλια του και χωρο να παιζει. Ειχα φτιαξει ενα με υλικα απο το πρακτικερ ουτε εικοσι ευρω δεν κοστισε. Μπορεις να το απομονωνεις στο χωλ ή στη κουζινα ή σε ενα δωματιο που δεν μπορει να κανει ζημιες παλι με την πανα, φωλια κλπ. και ταυτοχρονως να κανεις την εκαπιδευση οταν γυριζεις σπιτι.

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
ναι σωστα,δεν το σκεφτηκα. αλλα θελω να μου πει καποιος,8 ωρες εκει μεσα στο κλουβακι?
δεν ειναι λιγο δυσκολο για τον σκυλο?
καταθληψη θα παθει..

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δεν μιλησα για κλουβακι. Φτιαξε ενα χωρο 1χ2 περιπου. Τοσο εφτιαξα και εγω. Βαλε την φωλια απο την μια μερια και την πανα απο την αλλη. Στο μεσο πεταξε παιχνιδια, μασουλητηρια, κονγκ, λιχουδιες και αστο εκει . Δεν ειναι κλουβι κατι σαν play pen.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οταν θα εχει μαθει να μην πειραζει τα πραγματα του σπιτιου θα το εχει παλι δικο του. Αυτο θαγινει σταδιακα. Σιγα σιγα θα αυξανεις τον χωρο που του διαθετεις. Την ιδια δουλεια κανει και ενα δωματιο σαν το χωλ αλλα αφου λες οτι τρωει τις πορτες καλυτερα το playpen

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
σε ευχαριστω πολυ για την συζητηση.ειμαι πολυ καλυτερα τωρα απο το να διαβαζω απροσωπα λινκς.οχι οτι δεν θα βοηθησουν αλλα αλλο ειναι οταν υπαρχει επικοινωνια στο προβλημα σου.να σε καλα τζενη :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ειχαμε ποτέ crate, γι αυτό θα πω μερικα από αυτά που εχω διαβασει εφοσον δεν εχω προσωπικη εμπειρια.
Το crate διαστάσεων τετοιων που να μην μπορει να κανει την αναγκη του σε μια γωνια ο σκυλος είναι ισως καλυτερο.
Σε τετοια ηλικα μαλλον μπορει να κρατηθει για 8 ωρες.
Πολλοι είναι κατά της πάνας, γιατι ναι μεν τα κανει σε συγκεκριμενο σημειο, αλλά δεν παύει το σημειο αυτο να βρισκεται μεσα στο σπιτι. Οπότε ελλείψει πάνας καποια στιγμη θα τα κανει μεσα.
Επισης η πάνα δεν απαλλάσσει το σπιτι από την μυρωδιά.
Ο σκυλος καλυτερα να κανει την ανάγκη του εξω.
Μολις ξυπνησει, τον βγαζεις στα γρηγορα εξω πριν πας στη δουλεια και μολις επιστρεψεις τον βγαζεις από το crate και παλι εξω.

Με σωστη εκπαιδευση πριν εισαχθει για πολλες ωρες στο crate, μαθαινει να το βλεπει σαν την κρυψωνα του, ένα μερος που του παρεχει ασφαλεια.

Αν κατι δεν καταλαβα καλά απο τη θεωρια του crate, παρακαλω διορθωστε με.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια απο το crate...ο δικος μου οταν πρωτο μπηκε για να μεινει μερικα λεπτα,εμεινε ενα ολοκληρο βραδυ και ΟΥΤΕ που τον ενοιαξε...οταν χρειαστικε με τις φωτιες να ξαναμπει παλι απλα δεν τον ενοιαξε...το crate ειναι πολυ ευκολο για τον σκυλο που στο δικο του μυαλο δεν του μοιαζει σαν "φυλακη",σαν κατι το ασχημο...το crate ειναι πολυ δυσκολο για τον σκυλο που του μοιαζει "φυλακη" η του "καθεται" ασχημα απο τη πρωτη στιγμη...αν ειστε στην πρωτη κατηγορια δεν χρειαζεται να συνεχισεται το διαβασμα παρακατω...οι βρισκομενοι στην δευτερη κατηγορια πρεπει να διωξετε απο τον σκυλο σας το αγχος-στρες που τον καταλαμβανει ερχομενος στο crate του και να του "περαστει" στον μυαλο του σαν μια φυσιολογικη πραξη.

Για να επιτευχθει κατι τετοιο ειναι πολλοι οι τροποι οπως δελεαρ με καποια λιχουδια,αγαπημενο παιχνιδι,καινουργιο αντικειμενο που θα του τραβηξει την προσοχη απο το crate και θα την εναποθεσει στο νεο αντικειμενο για ωρα,παρουσια σας διπλα του ωστε να μην απομωνοθει το ζωντανο στο κλουβι-crate και αλλα πολλα.Επισης στην αρχη το αφηνετε το σκυλι (καλυτερα να ξεκινησει απο κουταβι) για 5-10 λεπτα και οσο εναρμονιζετε μερα με την μερα με την νεα "κατασταση" που ονομαζεται crate,αυξανετε τον χρονο παραμονης του.Σημαντικη ειναι και η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ οταν θα κανει τα πρωτα -εστω και δειλα- βηματα να μπει ή να μεινει απο μονο του μεσα,με μια μονο σας εντολη.

Καθε νεα κατασταση οσο μικρη και ασημαντη ή μεγαλη και σημαντικη ειναι για εσας,θα πρεπει να ερχεστε οσο το δυνατον στην θεση του σκυλου ο οποιος το "δικο" σας ασημαντο το βλεπει πολλες φορες τεραστιο και σημαντικο και επιφοβο και δυσκολο.Εσεις πρεπει να του δωσετε σιγα-σιγα να αντιληφθει οτι αυτη η νεα -οποιαδηποτε νεα- κατασταση δεν θα τον βλαψει,δεν θα τον κανει να νιωσει ασχημα και ο σκυλος με την σειρα του θα ανταμειψει την εμπιστοσυνη που του δειξατε!

Μην ξεχνατε (και μην ξεχναω:D) ο συγχρονος σκυλος εξαρταται πληρως απο τον ανθρωπο και τις περισσοτερες φορες τον ακολουθει πιστα γιατι ειναι το αφεντικο του,το Α μελος της αγγελης του,τον υπερ-αγαπα,του εμπιστευεται την ιδια του την ζωη -γι'αυτο και την δινει-θυσιαζει για τον κυριο του,χωρις δευτερη σκεψη- και με οτι ο Κυριος του ειναι ανετος,σιγουρος και οχι διστακτικος,θα ειναι και ο σκυλος!

Η σιγουρια περναει απο εμας στα σκυλια μας! (πολλες φορες γινεται και το αντιθετο,το οποιο ειναι πολυ θεμιτο και το εχουμε αναγκη εμεις τα "αφεντικα").

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul