ξηρη τροφη και ζωμος

maria21

Active Member
1 Δεκεμβρίου 2013
39
0
Χθες ειχα μια συζητησει με εναν φιλο και μου ειπε οτι δινει ξηρη τροφη με ζωμο κοτοπουλου (ετοιμο ζωμο) τον διεληνε σε ζεστο νερο και τον εβαζε στο πιατο του σκυλου να μουλιασουν οι κροκετες και μετα του το εδινε πιστευεται πως υπαρχει νοημα σε αυτο πια ειναι η γνωμη σας;;;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
πολύ αλάτι ο ετοιμος ζωμός και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να κακομάθει το σκυλι σε τετοια τρικς!

maria21

Active Member
1 Δεκεμβρίου 2013
39
0
πολύ αλάτι ο ετοιμος ζωμός και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να κακομάθει το σκυλι σε τετοια τρικς!
να μην το κανω και εγω δλδ ειναι ασκοπο;;;

rinio

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2008
95
0
ghelly;720Παρα πολύ αλάτι ο ετοιμος ζωμός και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να κακομάθει το σκυλι σε τετοια τρικς![/QUOTE said:
Συμφωνω απολυτα. Παρα πολυ αλατι, καταστροφικο για τα σκυλια. Και δεν του προσφερει απολυτως τιποτα παρα μονο να τον κανει πιο ιδιοτροπο στο φαγητο του.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
να μην το κανω και εγω δλδ ειναι ασκοπο;;;
οχι να μην το κανεις, να μάθει να τρώει την ξηρα σκέτη χωρις βλακειουλες μέσα κλπ "για να νοστιμέψει". Γιατι όταν δεν θα υπαρχουν οι βλακειουλες, θα εχεις ενα δυστροπο σκυλι, που με το δικιο του δεν θα τρώει την ξηρα.

maria21

Active Member
1 Δεκεμβρίου 2013
39
0
οχι να μην το κανεις, να μάθει να τρώει την ξηρα σκέτη χωρις βλακειουλες μέσα κλπ "για να νοστιμέψει". Γιατι όταν δεν θα υπαρχουν οι βλακειουλες, θα εχεις ενα δυστροπο σκυλι, που με το δικιο του δεν θα τρώει την ξηρα.
οκ:) ευχαριστω

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Είναι πολύ ανθυγιεινό και επικίνδυνο , πες στον φίλο σου να το κόψει.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ο ζωμος ειναι με φρεσκα βιολογικα φανταζομαι,χωρις χημικα..συντηρητικα,κτλ κτλ
αγνο παρθενο μαλλι..
τρωει που τρωει την μητερα και του και τον πατερα του μεσα σε καθε ξηρα τροφη,
οχι αλλο καρβουνο

illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Αν ένας σκύλος όμως δεν τρώει την ξηρά τροφή τέτοια κολπάκια μπορεί να βοηθήσουν να τη συνηθίσει...

Εμένα τα αδεσποτάκια μου είχαν μάθει σε αποφάγια κρέατος και δεν άγγιζαν τη ξηρά τροφή...βρήκα μία που τους άρεσε ώστε να τη τρώνε, αλλά είχαν πισωγυρίσματα και δοκίμαζα να βάζω ξηρά τροφή είτε με ζεστό νερό, ώστε να αναδεικνύεται η μυρωδιά της, είτε με βραστό κοτόπουλο, είτε με λίγο ζωμό, είτε με λίγη μαλακιά τροφή, είτε με μια ψιλοκομμένη φετούλα γαλοπούλα ή πάριζα...
...συνήθως θέλει κάτι τέτοιο για να αρχίσει να τρώει...μετά τρώει και τη ξηρά...

Έτοιμο ζωμό πάντως δεν δίνω ούτε έχω δώσει αν και καταλαβαίνω τη λογική του ιδιοκτήτη...να δώσει κάτι που μυρίζει κρέας χωρίς να χρειάζεται να αγοράζει κοτόπουλο κάθε φορά...θα μπορούσε πάντως είτε να φτιάξει λίγο ρυζάκι με το ζωμό είτε να τον φυλάξει και να του δίνει λίγο-λίγο, μειώνοντας κάθε φορά την ποσότητα και με στόχο την απεξάρτηση του σκυλιού από τέτοια πρόσθετα...
Η μόνη σκοπιμότητα είναι η βραχρυπρόθεσμη διευκόλυνση του σκυλιού να τρώει τη ξηρά...αν τη τρώει έτσι κι αλλιώς τότε καλό είναι να αποφεύγεται η συστηματική χρήση πρόσθετων υλικών

Οι κροκέτες έχουν ήδη όλα ή τα περισσότερα συστατικά που θα χρειαστεί ένας σκύλος, οπότε η προσθήκη ζωμού κοτόπουλου δεν νομίζω πως έχει νόημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
maria21, διαβάζεις καθόλου το φόρουμ, ή ότι σου έρθει στο μυαλό, το ανοίγεις σε θέμα;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog