ξηρά τροφή ερώτηση

Gladiator

New Member
13 Μαϊου 2012
4
0
Καταρχάς παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum και μπορώ να πω ότι έχω μάθει πολλά από εσάς.
Λοιπόν πάμε στο ψητό έχω ένα bull terrier 21 μηνών θηλυκό και την ταΐζω προ plan (Chicken & Rice), προ λίγο ημερών αποφάσισα να την αλλάξω γιατί δεν με ικανοποιούσαν τα συστατικά της.
Μετά από αρκετό ψάξιμο κατάληξα στην acana ranchlands.
το θέμα είναι ότι η δίκια μου έχει μάθει και τρώει την ξηρά τροφή με λίγο νεράκι ισα ισα να την βρέχω δηλαδή αλλα τώρα έχω διαβάσει κάτι περί "κιτρικό οξύ"και ανησύχησα λίγο.
Η ερωτήσεις είναι 2
1)Όταν την τάιζα pro plan (Chicken & Rice) υπήρχε πρόβλημα που την έβρεχα πρώτα?
2)Τώρα που θα δοκιμάσω την acana ranchlands θα μπορώ να την βρέχω?

Παραθέτω τα link με την ανάλυση τις κάθε τροφής και περιμένω γνώμες των ειδικών του forum:p
acana ranchland (Champion Petfoods | ACANA | Products)
pro plan (Dog Food Reviews - Pro Plan Chicken and Rice Formula - Powered by ReviewPost)
Ευχάριστο εκ τον προτερων!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι την σκυλίτσα σου!

Δεν υπάρχουν ειδικοί στο φόρουμ. Απλώς άνθρωποι, άλλοι με μεγαλύτερη σκυλοεμπειρία και άλλοι με μικρότερη, που απλώς ανταλλάσσουν γνώμες και εμπειρίες.

Συνεπώς...δεν στηρίζεσαι απαραιτήτως σε ότι σου πει ο καθένας εδώ. Διαβάζεις, κρίνεις και πράττεις αναλόγως.

Καταρχάς, για ποιόν λόγο έβρεχες και θέλεις να βρέχεις την ξηρά;

Gladiator

New Member
13 Μαϊου 2012
4
0
Καλησπέρα και ευχάριστο για το ενδιαφέρον σου!
Την ξηρά την βρέχω γιατί σε κάποια φάση που της έπαιρνα μια κατώτερης ποιότητας τροφή δεν την έτρωγε και έτσι την ξεγελούσα με το να την βρέχω λίγο,μετά τελείως ασυνείδητα συνέχισα να το κάνω όταν της άρχισα την προ plan,με συνέπεια να της την δίνω στεγνή να τρώει λίγο και να το παρατάει!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Πολλοι λενε οτι ειναι καλυτερα να δινουμε μουλιασμενη ξηρα.Καθεται πιο "ομαλα" στομαχι.
Αν περιεχει κιτρικο οξυ ομως ΔΕΝ κανει να βραχει η κροκετα.

Δες στα συστατικα της κροκετας σου ,αν λεει citric acid μην την βρεχεις.;)

thanoria

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2011
104
0
Θεσ/νικη
κι εγω την βρεχω #-o#-o
βασικα οταν την πηραμε ηταν μωρουλινι και.... δεν ειχε πολλα δοντακια
και τωρα αν δεν την βρεξω δεν την τρωει

τα φωτα σας παιδια, τι εννοεις λεγοντας
έχω διαβάσει κάτι περί "κιτρικό οξύ"και ανησύχησα

thanoria

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2011
104
0
Θεσ/νικη
εγω παιρνω χυμα τροφη απο το πετ σοπ, ουτε πως την λενε δεν ξερω
βλεπετε τρωει λιγοτερο απο 100 γρ ημερισιος οποτε.... δεν πηρα τσουβαλι, ηταν τεραστιο νομιζω 15κιλο
απλος τον... εμπιστευτηκα (ειναι φιλαρακι χρονια)
να παω να δω τα συστατικα???

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οχι χυμα. ΠΟΤΕ.
Υπαρχουν απειρες που θα βρεις σε 2κιλο/3κιλο/4κιλο σακουλι σφραγισμενο.

• Like
Reactions: alexxela

thanoria

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2011
104
0
Θεσ/νικη
οκ θα παρω συσκευασμενη απλος να ξερω το γιατι
δεν ειναι καλες ???
και στο πετ διπλα στον κτηνιατρο.... εχουν ενα σωρο χυμα σε μεγαλα τσουβαλια και πουλανε

Gladiator

New Member
13 Μαϊου 2012
4
0
Δες στα συστατικα της κροκετας σου ,αν λεει citric acid μην την βρεχεις.;)
κοίταξα τα συστατικά τις acana που θα αρχίσω να της δίνω εντός ολίγον ημερών και δεν βρήκα κανένα citric acid, αντίθετος βρήκα ένα folic acid με αυτό δεν έχουμε πρόβλημα έτσι?
Συμπέρασμα την δίνω βρεγμένη?

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Εκτός από τό θέμα του κιτρικου οξεως η κροκετα βοηθάει στην αποτροπή σχηματισμού πέτρας καί γυμναζει τά ούλα. Ο σκύλος δέν είναι φτιαγμένος γιά νά τρώει μαλακή τροφή. Στα κουταβια που δέν μπορούν νά μασησουν την μουλιαζουμε.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

• Like
Reactions: alexxela

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
η κροκετα βοηθάει στην αποτροπή σχηματισμού πέτρας καί γυμναζει τά ούλα.
Αυτο πλεον παιζεται...

Για σχηματισμο πετρας θεωρω πως οι παραγοντες ειναι πολλοι.Ηλικια του ζωου,προδιαθεση,τυπος κροκετας,επιπεδα υδατανθρακων.

Gladiator

New Member
13 Μαϊου 2012
4
0
Εκτός από τό θέμα του κιτρικου οξεως η κροκετα βοηθάει στην αποτροπή σχηματισμού πέτρας καί γυμναζει τά ούλα. Ο σκύλος δέν είναι φτιαγμένος γιά νά τρώει μαλακή τροφή. Στα κουταβια που δέν μπορούν νά μασησουν την μουλιαζουμε.
Θα ήθελα να προσθέσω ότι την κροκέτα δεν την μουλιάζω, απλώς την βρέχω για να μυρίζει ποιο έντονα,αφήνω περιθώριο στην σκύλα να την μασήσει δεν της δίνω ενα έτοιμο πολτό

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog