ξαφνικα δε με αφηνει να κοιμηθω

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλησπέρα.
Θα μπω αμέσως στο θέμα...στο σκύλο μου δεν έχω crate-το ειχα οταν ήταν μικρή για ενάμιση μήνα περίπου και μετά το έβαλα στην αποθήκη-
κάθε βράδυ λοιπόν κοιμάται στο δωμάτιο μου και πολλές φορές την πέρνω και στο κρεβάτι...λοιπον είχε μάθει πως όταν α φώτα κλεινουν είναι ώρα για υπνο και οχι για παιχνιδι,3 χρονια τώρα έτσι πορευόμαστε,και απο την Παρασκευη το βραδυ-χωρις να ξέρω τα αιτια- πέρνει τη μπάλα ή το κόκαλό της κάθεται κάτω απο το κρεβάτι μου και βγάζει αυτον τον ήχο που βγάζουν όταν απογοητεύονται που ειναι σαν μικρό κλάμα,δε μπορω να το εξηγήσω καλύτερα,και σπάνια γαβγίζει,προσπαθώ να μην της δίνω σημασία αλλα οσο περνάει η ώρα αντι να σταματάει το κάνει πιο δυνατά και για να μην τους ξυπνησει ολους αναγκάζομαι και την ανεβάζω στο κρεβάτι μαζί με το παιχνίδι,εκει ομως που παω να κλεισω τα ματια μου πετάει το παιχνίδι κάτω απο το κρεβάτι,κατεβαίνει κι αυτη και πάλι τα ίδια,αυτο έχει ως αποτέλεσμα επι 2 ώρες να προσπαθω να κοιμηθω και να μην μπορω,της έβαλα 2 μαξιλάρια για να ανεβαίνει μόνη της αλλα δε τους έδωσε και πολυ σημασία,αυτο που ζητα ειναι η προσοχη μου και οχι να ανεβει στο κρεβάτι.Τι κανω?ασχολουμαι μαζι της σχεδον ολη τη μερα και παιζουμε ατελειωτες ωρες..Δεν ειχαμε ποτε στο παρελθον προβλημα συμπεριφορας

Last edited:

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Μην υποκύπτεις στις πιέσεις του σκυλιού!
Είναι σαν τα παιδιά με το κλάμα που νομίζουν ότι θα "ρίξουν" στο τέλος τους γονείς για να πάρουν αυτό που θέλουν.
Αυτή βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη (μικρή με είχε η μάνα μου κι έκλαιγα για κάτι μέχρι που βαρέθηκα και το σταμάτησα, ο γιατρός άλλωστε της είχε πει, "άστην να κλάψει κι ας γίνει κατακόκκινη, δεν παθαίνει τίποτα")
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι τα σκυλιά μοιάζουν στα παιδιά... Κατάλαβες!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το σκυλί δε βγαίνει αρκετά βόλτα, γι' αυτό τα κάνει αυτά. Το Μουφ μου τα έκανε το χειμώνα όταν είχε χιονοθύελλα και δεν μπορούσαμε να βγαίνουμε συχνά. Επίσης το σκυλί έχει ανάγκη από το αφεντικό του για bonding. Οπότε δεν είναι θέμα του να υποκύψεις ή όχι στις πιέσεις του. Όταν έχεις κάνει drain την ενέργειά του, τότε να δεις πώς θα κοιμηθεί σαν πουλάκι.

Επίσης διαφωνώ με το ότι το βάζεις να κοιμάται στην αποθήκη. Δε θυμάμαι γιατί είναι κακό (εκτός του συνηθισμένου κυρίως λόγου), αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χώρος.

Όσο για τα παιδιά που λέει η Miss, κάκιστη αντιμετώπιση και ο γιατρός ήταν προφανώς της παλιάς σχολής. Εδώ έτσι και κλαίει παιδί με αυτό τον τρόπο και οι γονείς δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση (διότι είναι μεγάλη ιστορία και οι κακές συνήθειες προφανώς λόγω γονέων), επεμβαίνει η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες και να δεις για πότε καταλήγουν οι γονείς στο δικαστήριο και με επιμέλεια υπό επίβλεψη και parenting classes. Και γενικά έχω ζήσει σε αρκετά μέρη του πλανήτη και θα έλεγα ότι κυρίως τα Ελληνάκια ουρλιάζουν όπως ουρλιάζουν. Προφανώς και συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ ως βρέφος σε αυτά, για να μη βγάζω την ουρά μου απέξω, αλλά (αναστεναγμός!) Έλληνες γονείς έχω κι εγώ.

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Επίσης διαφωνώ με το ότι το βάζεις να κοιμάται στην αποθήκη. Δε θυμάμαι γιατί είναι κακό (εκτός του συνηθισμένου κυρίως λόγου), αλλά δεν είναι ο κατάλληλος χώρος.
Το crate έχει στην αποθήκη, όχι το σκυλί! :D

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
οχι οχι δεν κοιμαται στην αποθήκη.Είπα οτι απέσηρα το crate και το έβαλα στην αποθήκη.Το σκυλάκι κοιμάται μαζί μου στο δωμάτιο μου και δε χρησιμοποιουμε πια το crate.Σαρα..δεν έχω αλλάξει τίποτα απο τις παλιές της συνήθιες,τα κάνουμε ολα όπως πάντα,τώρα την επιασε?

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Όσο για τα παιδιά που λέει η Miss, κάκιστη αντιμετώπιση και ο γιατρός ήταν προφανώς της παλιάς σχολής. Εδώ έτσι και κλαίει παιδί με αυτό τον τρόπο και οι γονείς δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση (διότι είναι μεγάλη ιστορία και οι κακές συνήθειες προφανώς λόγω γονέων), επεμβαίνει η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες και να δεις για πότε καταλήγουν οι γονείς στο δικαστήριο και με επιμέλεια υπό επίβλεψη και parenting classes. Και γενικά έχω ζήσει σε αρκετά μέρη του πλανήτη και θα έλεγα ότι κυρίως τα Ελληνάκια ουρλιάζουν όπως ουρλιάζουν. Προφανώς και συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ ως βρέφος σε αυτά, για να μη βγάζω την ουρά μου απέξω, αλλά (αναστεναγμός!) Έλληνες γονείς έχω κι εγώ.
Αγαπητή φίλη το περιστατικό αυτό έγινε σε χώρα της Βόρειας Αμερικής και δε νομίζω ότι είναι βάρβαρο. Το θέμα είναι και όσο αφορά το παιδί, να καταλάβει ότι δεν είναι "αρχηγός" του σπιτιού και ότι πρέπει να σέβεται και να υπομένει και τις αποφάσεις των γονιών του. Ξέρεις πόσους γονείς γνωρίζω που τα λυπόντουσαν τα παιδάκια τους όταν γκρίνιαζαν και τώρα έχουν γίνει τόσο κακομαθημένα που οι γονείς εχουν απελπιστεί!
Στην δική μου περίπτωση, απέκτησα υπομονή και δε μιλάμε για μια οικογένεια με στρατιωτική πειθαρχία, τα είχα όλα όταν έπρεπε αλλά όχι πάντα εκείνη τη στιγμή που τα ζητούσα (παιχνίδια, αγκαλιές...) που είναι το κακό λοιπόν?

Ασε που νομίζω ότι με αυτές τις "βάρβαρες" κατ' εσέ τακτικές (δε μιλάμε για χειροδικία) τα εγκλήματα από άτομα κάτω των 18 ήταν λιγότερα... έτσι έχω ακούσει από έρευνες... πολλές συνθήκες είναι διαφορετικές, δεν αντιλέγω αλλά ίσως έχει σχέση και η ανατροφή.

Last edited:

gikkat

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
51
29
Glyfada
Μετά από άπειρο καιρό γεια σας!
Είναι στειρωμένη η σκυλίτσα? Αν όχι, μήπως είναι ψευδοκοίηση? Εμμονή με αντικείμενο (μπαλάκι) και φωλίτσα (κάτω από το κρεββάτι) είναι από τα συμπτώματα... ;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Miss, εμένα μη μου τα λες, δεν έχω φτιάξει τους νόμους.:) Τους βλέπω όμως εν χρήσει στη Βόρεια Αμερική πάνω από 10 χρόνια. Γενικά τα μωρά κλαίνε είτε διότι κάτι σοβαρό τους συμβαίνει, οπότε θέλουνε γιατρό, είτε διότι κάπως τα κακόμαθαν οι δικοί τους. Έτσι λένε, παιδοψυχολόγος δεν είμαι, έχω δει όμως να μπαίνουν σε μπελάδες αρκετοί με τις κοινωνικές υπηρεσίες, ακόμα κι αν δεν είναι κακοί γονείς.

(Άσχετο περίεργο με τις αμερικανικές κοινωνικές υπηρεσίες: προ ετών μου ανέβηκε ξαφνικά 41 πυρετός, χάλια μαύρα και ανεξήγητα. Ούτε καν συνάχι να πω ότι γρίππιασα. Ε, δεν μπορούσα να κουνηθώ, οπότε είδαν και απείδαν κάποιες φιλενάδες μου, Ελληνίδες φυσικά :), και είπαν να μου ρίξουνε βεντούζες. Τις ρίξανε, δεν έγινε τίποτα, οπότε κατέληξα στο νοσοκομείο. Με είδε ο γιατρός στο ER (πρώτες βοήθειες) και φώναξε πρώτον τη διευθύντρια της κλινικής και δεύτερον τις κοινωνικές υπηρεσίες! Και να με πρήζουνε "ποιος σου το έκανε αυτό και σε έδειρε?!" και να προσπαθώ να τους εξηγήσω περί βεντούζας και να τραβάνε τα μαλλιά τους. Μέχρι που ήρθε η διευθύντρια της κλινικής και αναφώνησε "Ελληνίδα δεν είσαι?! Έχω ένα βλαμένο Έλληνα γείτονα που κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!" Έτσι γλύτωσα δηλαδή το καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών κι αυτό διότι οι βεντούζες μου αφήσαν κάτι μεγάλες κανονικές στρογγυλές μελανιές από τα ποτήρια. Εκείνο που αναρωτιέμαι είναι γιατί πήγε το νου τους στο κακό και όχι σε τίποτα σεξοπορνοδιαστροφικά!!:p:p:D:D:D:D:D Α ναι, τελικά ήταν ιγμορίτιδα και ήθελε εγχείριση οπότε πάπαλα οι βεντούζες, έμεινα με την καζούρα στο ER).

ΟΚ, Vas, δε σε διάβασα καλά, σόρρυ. Ούτε εγώ βάζω το Μουφ σε κλουβί που το έχω στο γκαράζ (το κλουβί, όχι το Μουφ). Ξέρω 'γω τι το 'πιασε? Μπορεί να έχει περισσότερη ενέργεια αυτή την εποχή, μπορεί να αμέλησες λίγο τις βόλτες λόγω εξεταστικής (βλέπε χιονοθύελλες και πάγους εδώ, άσε τους ανεμοστρόβιλους), πάντως εμένα το Μουφ με ξυπνάει άμα θεωρεί ότι δεν έχει βγει αρκετά. Καμιά φορά μια τεράστια βόλτα και σκυλόπαρκο του είναι αρκετά. Άλλες φορές θέλει τρεις βόλτες μεγάλες και πάλι με πρήζει, εξαρτάται. Συνήθως κοιμάται. Άμα είναι ανήσυχος κυκλοφορεί μες στο σπίτι και όταν κάθεται αρχικά κάνει "α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα", μετά δε, άμα πάρει είδηση ότι κάνω ότι κοιμάμαι έρχεται και με σηκώνει. Κι όλα αυτά είναι μεγάλη εξέλιξη διότι η τύπισσα που είχε το Μουφ σε ανάδοχο φάρμα πριν τον πάρω, έλεγε ότι το Μουφ-Μουφ είχε το συνήθειο να γυροβολάει το σπίτι κατά τις 3-4 το πρωί, ενώ είχε τρέξει ανά τη φάρμα ολόκληρη τη μέρα και είχε θεωρητικά ξελυσσάξει. Εγώ φυσικά του τα ΄κοψα αυτά διότι ξέρει ότι άμα δε μ' αφήνει να κοιμηθώ είμαι ικανότατη να τον βάλω να κοιμηθεί στο σαλόνι, οπότε τη στήνει και κοιμάται έξω από το δωμάτιό μου. Μετά συμβιβάζεται να μη με πρήζει. Καμιά φορά πάει πίσω στα "α-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-" κλπ.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Βρε κοίτα να δείς τι παθαίνει ο άνθρωπος με τα γιατροσόφια των γιαγιάδων!!!
Καλά ναί εκεί τι να εξηγήσεις κι εσύ Σάρα... greek s/m?
Όσο για το σκυλί, αν μια δυο δε δώσεις σημασία και το συνεχίζει μπορεί να έχει κάτι πέρα από την επιπλέον ενέργεια που δεν έχει βγάλει.
Σίγουρα μια πολύ μεγάλη βόλτα την επόμενη φορά κουραστική και με τα όλα της μπορεί να "δείξει" κάτι παραπάνω.
Όπως θα έλεγε και μια καθηγήρια ψυχολογιας που είχα κάποτε χρειαζόμαστε "observation and experimentation" (παρατήρηση και πειραματισμό) για όλα:)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
τι να πω?θα την πηγαινω μεγαλυτερες βολτες..
Μετά από άπειρο καιρό γεια σας!
Είναι στειρωμένη η σκυλίτσα? Αν όχι, μήπως είναι ψευδοκοίηση? Εμμονή με αντικείμενο (μπαλάκι) και φωλίτσα (κάτω από το κρεββάτι) είναι από τα συμπτώματα... ;)
ναι το σκυλάκι το έχω στειρώσει εδώ και αρκετό καιρο.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
;exei allάξει κάτι σημαντικά τις τελευταίες δύο - τρεις εβδομάδες...?
κάνει σα να του λείπει κατι......
οχι το μονο που έχει αλλάξει είναι οτι τα μεσημέρια δεν την πάω βολτες λογω ζέστης,αλλα τη βόλτα που χάνουμε το μεσημέρι τη βγάζω έξω στον κήπο και τρέχει ή την πάω μεγαλύτερη βόλτα το απόγευμα.(αυτο το εκανα και περσυ και προπερσυ ομως και δεν μου ειχε παρουσιασει τετοια προβληματα)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μήπως της λείπει το σκυλί που έφυγε...?
δε νομιζω γιατι δεν είχαν σχέσεις,θέλω να πω...επέφευγα να τα φέρνω κοντα γιατι φοβόμουν μην κανει τιποτα ο μεγαλος πανω στο παιχνιδι και θρηνησουμε θηματα,ισα ισα που οταν τον ειχα πρωτοφερει μου κρατούσε μούτρα,τη φώναζα να παίξουμε ή να ανέβει στο κρεβάτι να κοιμηθουμε μαζι και δεν ερχόταν,είχε ενα καπως θλιμμενο ύφος σαν να μου έλεγε "τωρα εχεις το κουτάβι και εμενα δε μου δινεις καθολου σημασια."

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ή έχεις φέρει κουτάβι και το κρατάς για την πάρτη σου....
σίγουρα ήξερε ότι έμενε μαζί σας και σίγουρα κατάλαβε ότι έφυγε....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
λες να την πείραξε δηλαδή που έφυγε?
αλλα και παλι,δεν άρχισε να το κανει όταν έφυγε αλλα σχεδον 2 βδομάδες μετά.
Και αν ειναι απο αυτο τι μπορω να κανω?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
λες να την πείραξε δηλαδή που έφυγε?
αλλα και παλι,δεν άρχισε να το κανει όταν έφυγε αλλα σχεδον 2 βδομάδες μετά.
Και αν ειναι απο αυτο τι μπορω να κανω?
συμπτωματικα κ μενα ο Α δης μετα απο 2 εβδομαδες αφου πεθανε η σκυλα μου παρουσιασε προβληματα συμπεριφορας.εχει πολυ εντονο στρες αποχωρισμου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul