ντογκο αρτζεντινο

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
Γεια σε όλους, θα ήθελα τη βοήθειά σας και τις γνώσεις σας, όσο αφορά τα ντόγκο αρτζεντίνο. Έχω μιλήσει με κάποιους ιδιοκτήτες και μου έχουν πει ότι δεν είναι και πολύ δύσκολα σκύλια, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας. Έχω σπίτι με αυλή και περίφραξη φυσικά. Δεν είμαι πρωτάρα στα σκυλιά, αλλά δεν γνωρίζω πολλά για τα ντόγκο. Και κάτι άλλο...τί προβλήματα υγείας τυχόν μπορεί να εμφανίσει η συγκεκριμένη ράτσα? Κάθε πληροφορία σας, θα με βοηθήσει... ευχαριστώ

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
Μένω στη Ξάνθη. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα σκυλιά. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη από που θα προμηθευτώ, πάντως όχι από pet shop! Θέλω πρώτα να ενημερωθώ κατάλληλα, να προετοιμαστώ, να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ και μέτα να ψάξω από που, γιατί δεν θέλω ούτε να υποφέρει το σκυλί, ούτε εγώ, είναι αμαρτία

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μένω στη Ξάνθη. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα σκυλιά. Δεν έχω σκεφτεί ακόμη από που θα προμηθευτώ, πάντως όχι από pet shop! Θέλω πρώτα να ενημερωθώ κατάλληλα, να προετοιμαστώ, να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ και μέτα να ψάξω από που, γιατί δεν θέλω ούτε να υποφέρει το σκυλί, ούτε εγώ, είναι αμαρτία
κ πολύ καλά θα κάνεις...

θες εδώ: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=276

κ εδώ: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=417

Καλή έρευνα κ ενημέρωση :)

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είναι λίγο ζόρικος έτσι? Εντάξει λογικό, δεν είναι και κάνα μαλτεζάκι...Αγχώθηκα λίγο με την κατάσταση των εκτροφέων. Δηλαδή για να βρώ ένα καλό, υγιές ντόγκο πρέπει να ψάξω έξω..:confused:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Βασικά θα σου πρότεινα να κάνεις μία καλή έρευνα στο ίντερνετ κ να βρεις εκτροφείς, που 'χουν λεπτομέρειες στα σάιτ τους, φωτο των γονιών των κουταβιών, διακρίσεις κ.λ.π.

Κ το πιο τέλειο που θα μπορούσες να κάνεις ξέρεις ποιο θα ήταν; Αφού καταλήξεις στον εκτροφέα που σου εμπνεύσει εμπιστοσύνη κ πληροί όλες τις προδιαγραφές, να πας εσύ η ίδια να παραλάβεις το κουτάβι σου, ώστε να δεις τις συνθήκες στις οποίες γεννήθηκε, καθώς κ τους γονείς.
Ο εκτροφέας, ο ηθικός εκτροφέας, θα σου δώσει ό,τι πληροφορίες χρειάζεσαι πάνω στο νέο σου κουτάβι, τί να προσέξεις κ γενικά πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να έχετε μία σωστή συμβίωση. :):)

Κ εγώ από Βέλγιο πήρα τη Λώρα κ έψαχνα αρκετό καιρό πριν βρω το κατάλληλο εκτροφείο.
Θέλει υπομονή, αλλά αξίζει η αναμονή πίστεψέ με :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γενικά μέσα σε αυτό το forumγράφουν ορισμένοι πολύ έμπειροι στα dogo οπότε πιστεύω αφού κάνεις κι εσύ από μόνη σου την απαραίτητη έρευνα θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν!:)
Να έχεις υπόψην σου ότι εκτος από κυριαρχικός είναι ένας σκύλος με απίστευτα επίπεδα ενέργειας οπότε θα πρέπει να είσαι διατεθημένη να τον "κουράζεις" καθημερηνά για να είναι κι αυτός ευτυχησμένος κι εσείς χαρούμενοι και με το σπίτι ολόκληρο!;)

Napg13

Active Member
14 Αυγούστου 2008
28
1
Να ξερεις οτι εχουν ενα θεμα με τις αλλεργειες. Φωτοαλλεργειες. Δεν πρεπει να εκτειθενται πολυ στον ηλιο. Και οπως σου ειπαν και αλλοι πιο πανω, εχει απιστευτα πολυ ενεργεια, σε βαθμο να σε τρελενει. Επομενως να εισαι ετοιμη να δεχθεις κατι τετοιο.

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
Ευχαριστώ πολύ, για τις πληροφορίες.:) Οπότε, ξεκινάω την έρευνά μου, και μόλις έχω εξελίξεις, θα τα ξαναπούμε

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
πίστεψέ με, ασχολούμαι με τα σκύλια του γραφείου μας, είναι τρία, και όσο ήταν μικρά, με τρέλαιναν, ειδικά ο ένας, η αδυναμία μου:D

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δηλαδή για να βρώ ένα καλό, υγιές ντόγκο πρέπει να ψάξω έξω..:confused:
Όχι δεν είναι πάντα απαραίτητο, αν και οι γέννες Ντόγκο Αρτζεντίνο που γίνονται στην Ελλάδα είναι ελάχιστες και τα κουτάβια είναι συνήθως κλεισμένα από πολύ πριν γεννηθούν.

Πάρε τηλέφωνο στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος να μάθεις για γέννες.

Μετά πάρε τηλέφωνο και στον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο για να σου δώσει λίστα με τους εκτροφείς που ελέγχονται από τον όμιλο.

Μετά αρχίζεις τα τηλέφωνα και τις βόλτες, αν και είναι μάλλον απίθανο να βρεις "ελληνικό" σκύλο σύντομα, μια συζήτηση με ιδιοκτήτες θα σε βοηθήσει αρκετά.

kostas_dogo_argentino

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
159
2
ν.κοσμος
Πάρε τηλέφωνο στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος να μάθεις για γέννες.

Μετά πάρε τηλέφωνο και στον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο για να σου δώσει λίστα με τους εκτροφείς που ελέγχονται από τον όμιλο.
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
δεν ειναι ανενεργος σωτηρη μου???

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
Με λίγα λόγια δηλαδή με περιμένει, πολύ τρέξιμο....Τελικά υπάρχει ο Ελληνικός όμιλος ντογκο? Εδω στη Ξάνθη πάντως υπάρχουν δύο ιδιοκτήτες ντόγκο. Ο ένας βέβαια, τα σκυλιά τα έφερε από Βουλγαρία και δεν τα είδα και πολύ καλά, έχουν και προβλήματα υγείας, χωρίς ανάλογα χαρτιά, pedigree κλπ... Ο άλλος, έχει ζευγάρι, πολύ καλά ντογκο, αλλά την στείρωσε μετά από δύο γέννες,οπότε από το άμεσο περιβάλλον...:(

natassaktl

Member
2 Φεβρουαρίου 2009
9
0
Το πιο εύκολο πάντως εδώ στην περιοχή μου και γύρω, είναι να βρεις πιτμπουλ, αλλά δεν ενδιαφέρομαι, συνήθως αυτοί που τα έχουν καταλαβαίνετε γιατί. Τελευταία μάλιστα πιασάνε καποιους ( και ήταν πολλοί ) για παράνομους αγώνες:mad:

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Να ξερεις οτι εχουν ενα θεμα με τις αλλεργειες. Φωτοαλλεργειες. Δεν πρεπει να εκτειθενται πολυ στον ηλιο. Και οπως σου ειπαν και αλλοι πιο πανω, εχει απιστευτα πολυ ενεργεια, σε βαθμο να σε τρελενει. Επομενως να εισαι ετοιμη να δεχθεις κατι τετοιο.
Ιδιαιτερα νατασσα προσεξε αυτο το σημειο που λεει ο nap για την ενεργεια, πρεπει να εισαι προετοιμασμενη να ανταπεξελθεις στις αναγκες ασκησης σωματικης και πνευματικης του σκυλου.

Αντε και με το καλο!!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
δεν ειναι ανενεργος σωτηρη μου???
Ποιος ο ΚΟΕ?:confused::D

Όχι, ο Ε.Ο.Ν.Α. είναι πάλι ενεργός, αφού κάποιοι βρήκαν την διάθεση να ασχολοηθούν, προγραμματίζεται μάλιστα έκθεση για τον Σεπτέμβρη.

Περισσότερα σε προσεχή συνάντηση!

@admin
μήπως θα ήταν χρήσιμο να ενώσουμε αυτό το thread με ΄κάποιο απ' τα ήδη υπάρχοντα με ίδιο τίτλο? Το λέω επειδή μέτρησα:
- 8 threads με τίτλο "Ντόγκο Αρτζεντίνο" ή "Dogo Argentino" στο Subforum "Ομάδα 2" (εκ των οποίων τα 2 θα έπρεπε να μπουν σε άλλο subforum)
- 2 threads στο subforum "Νεο μέλος"
- 2 threads στο subforum "Υγεία & Ασθένειες"
- 1 thread στο subforum "Εκπαίδευση & Συμπεριφορά"
- 1 thread στο subforum "Γενικά Θέματα"
- 1 thread στο subforum "Προσφορά"
- 1 thread στο subforum "Απώλειες & Ευρέσεις" και...
- 1 thread στο subforum "Εικονική κυνοβιβλιοθήκη"

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Όχι, ακόμα δεν έχει ωριμάσει η φυλή αρκετά στον ελληνικό χώρο!

Το κοινό της είναι ακόμα πολύ περιορισμένο, απληροφόρητο και μάλλον απ' ότι φαίνεται και ανοργάνωτο!

Και στον όρο "κοινό της" συμπεριλαμβάνομαι εγώ πρώτος! ;)

Last edited: