νομοθεσια με σκυλια στο παρκο

marley&me

Well-Known Member
22 Απριλίου 2012
65
0
θα μπορουσε καποιος που να γνωριζει τη νομοθεσια να μου πει τι χρειαζεται για τα σκυλια στο παρκο?εχουμε συνεχως προβληματα. χθες ειχαμε τραβηγματα με αστυνομια οχι οτι βγηκε κατι απλα στο συγκεκριμενο παρκο δεν ξαναπαω διοτι σκεφτηκα τις φολες απο τους καλους μας γειτονες μετα το χθεσινο

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Κατσε, σου εφεραν την αστυνομια επειδη πήγες στο πάρκο με τον σκύλο σου?? Ήταν με λουρί ή χωρίς?

marley&me

Well-Known Member
22 Απριλίου 2012
65
0
Κατσε, σου εφεραν την αστυνομια επειδη πήγες στο πάρκο με τον σκύλο σου?? Ήταν με λουρί ή χωρίς?
χωρις αλλα οταν το φωναζω ερχεται και με κατηγορησαν παει στα παιδια τους κατι που δεν εγινε ποτε και οταν τα παιδια το φωναξαν της ειπα ελα εδω και ηρθε δεν πλησιασε και ο ''κυριος'' πηρε πετρα και πεταξε στο σκυλι της φιλης μου και καλεσαμε εμεις αστυνομια

marley&me

Well-Known Member
22 Απριλίου 2012
65
0
Σε ποίο πάρκο;
Μήπως ήσουν σε καμία παιδική χαρά;
οχι σε παρκο θεσσαλονικη συκιες...και οταν ειπα οτι τα σκυλια δεν μπορουν να πανε σε παιδικη χαρα ενω τα παιδια μπορουν με ειπαν αναγωγη και ατιθεση και χιλια δυο

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Βασικά απαγορεύεται να έχεις τον σκύλο σου χωρίς λουρί έξω. Μπορεί εσύ να ξέρεις οτι είναι υπάκουος και δεν θα πειράξει κανέναν, αλλα υπάρχουν πολλοί που φοβούνται και δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν δίπλα τους ένα ελεύθερο σκύλο ακόμα και αν είναι τελείως άκακος. Οπότε, πάντα με λουρί! Και αν θες να τον αφήνεις ελεύθερο καλύτερα βρες ενα μερος που δεν εχει κοσμο και κυριως παιδια. Γιατι παντα θα εχεις προβλημα με τους γονεις..
Εμενα τις προαλλες στο παρκο τριτση αρχισε να φωναζει μια μαμα με ενα νεογεννητο μωρο και μου ελεγε να μαζεψω τον σκυλο ενω τον ειχα δεμενο! :-? Για να μην συγχυζεσαι κάθε φορά που βγαίνεις βόλτα καλύτερα βρες αλλο μερος, πιο απόμερο.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
οχι σε παρκο θεσσαλονικη συκιες...και οταν ειπα οτι τα σκυλια δεν μπορουν να πανε σε παιδικη χαρα ενω τα παιδια μπορουν με ειπαν αναγωγη και ατιθεση και χιλια δυο
Έπεσες σε τρανό γίδι.
Καταρχήν τι έγινε με την αστυνομία τι σας είπαν; Τσιπάκι και βιβλιάριο για τα σκυλιά σας έχετε;

marley&me

Well-Known Member
22 Απριλίου 2012
65
0
εχω και ειχα μαζι μου και το βιβλιαριο και τον αριθμο απο το τσιπακι....βρηκα μερος εχει αδεσποτα αλλα προτιμω τα αδεσποτα απο τους ''τραγους''....τι πω!!ζουμε 100 χρονια πισω και πραγματικα λειπαμε τα παιδια τους που θα μεγαλωσουν και θα κοιτανε σκυλο και θα λενε τι ζωο ειναι αυτο...σε αλλες χωρες π.χ. αμερικη τα σκυλια τα παιρνουν μαζι τους στη δουλεια και εχουν και ειδικο χωρο για εκπαιδευση-παρκα...εδω εχουμε 2 παρκα γεματα με φολες...ζουμε σε εναν μεσαιωνα. η αστυνομια ειπε να ειναι δεμενα και οτι εφοσον μαζευουμε τις ακαθαρσιες δεν μπορουν να κανουν κατι γιατι δεν υπαρχει ταμπελα που να απαγορευει τα σκυλια.(αλλο και αυτο)...

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Ναι και σε εμας που υπαρχει ταμπελα ειναι ''νομιμοτατη''!!!σε ολα τα παρκα εδω στην πετρουπολη εχει ταμπελα απο μαγαζι με σφραγιδες!!!χαχα

marley&me

Well-Known Member
22 Απριλίου 2012
65
0
θα τοποθετησω και εγω πινακιδα απαγορευονται οι ανθρωποι στο παρκο....διαβασα τη νομοθεσια.. αν το σκυλι ειναι εμβολιασμενο με βιβλιαριο επιτρεπεται σε ολους τους δημοσιους χωρους εκτος παραλιων λουομενων και παιδικες χαρες.θα πρεπει να ειναι δεμενο και αν δεν ειναι , σε κοντινη αποσταση απο τον ιδιοκτητη.απο κει και περα ας κανουν οτι θελουν οι κατοικοι οι μαγαζατορες και τα ''ζωα''....εγω παντως προτιμω να παω στο παρκο που εχει αδεσποτα γτ δεν θα μου πεταξουν πετρες καιδευτερον δεν θα γεμισουν το παρκο με φολες...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
θα τοποθετησω και εγω πινακιδα απαγορευονται οι ανθρωποι στο παρκο....διαβασα τη νομοθεσια.. αν το σκυλι ειναι εμβολιασμενο με βιβλιαριο επιτρεπεται σε ολους τους δημοσιους χωρους εκτος παραλιων λουομενων και παιδικες χαρες.θα πρεπει να ειναι δεμενο και αν δεν ειναι , σε κοντινη αποσταση απο τον ιδιοκτητη.απο κει και περα ας κανουν οτι θελουν οι κατοικοι οι μαγαζατορες και τα ''ζωα''....εγω παντως προτιμω να παω στο παρκο που εχει αδεσποτα γτ δεν θα μου πεταξουν πετρες καιδευτερον δεν θα γεμισουν το παρκο με φολες...
Μην προχωράς παρακάτω!

Ο σκύλος σου ήταν χωρίς λουρί κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο!
Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν είναι καλός, γλυκούλης και δεν κάνει τίποτα!Ο σκύλος όταν βγαίνει έξω πρέπει να είναι στο λουρί!Ελεύθερος μόνο σε περιφραγμένους χώρους!
Αν θέλεις να έχεις δικαιώματα πρέπει να ξέρεις/τηρείς και τις υποχρεώσεις σου!

Αν είχες τον σκύλο σου στο λουρί θα σου έλεγα να το τραβήξεις παραπάνω και να μην φύγεις από το πάρκο που πας αλλά τώρα που είσαι λάθος δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω!

Θα σου πω όμως κάτι!Ακόμα και να φύγεις από το συγκεκριμένο πάρκο μπορείς να βρεις την ίδια κατάσταση σε ένα άλλο πιο κάτω?Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να έχεις εσύ λάθος?Έχεις σκεφτεί ότι αυτό που θεωρούσες φυσιολογικό(λυτός σκύλος) είναι λάθος και ότι πρέπει να αλλάξεις?

Αν αλλάξεις νοοτροπία ως ιδιοκτήτρια εδώ είμαι/είμαστε για να συζητήσουμε και να σε βοηθήσουμε μέχρι τότε να θυμάσαι ότι είσαι λάθος άρα δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς!

Υ.Γ.: Το έντονο και υπογραμμισμένο κομμάτι δεν είναι μέσα στο νόμο και αν βρίσκεται δεν περιλαμβάνει εσένα ως ιδιοκτήτρια αλλά ποιμενικό σκύλο και πάλι με προΰποθέσεις!

Φιλικά
Στέλιος

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
ρε παιδιά ο καινούριος νομος δεν λέει τίποτα για λουρί!!! αν κι εγώ τον έχω πάντα δεμένο για πόλους λόγους αλλα λέει να συνοδεύεται όχι να είναι δεμένος

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
ρε παιδιά ο καινούριος νομος δεν λέει τίποτα για λουρί!!! αν κι εγώ τον έχω πάντα δεμένο για πόλους λόγους αλλα λέει να συνοδεύεται όχι να είναι δεμένος
Aυτό είναι αλήθεια, λέει να συνοδεύεται. (κακώς κατά την γνώμη μου αλλά αυτό λέει)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Από την νομοθεσία 2/2/2012

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου

α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος του σκύλου πάντα με συνοδό,

β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και να εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.
Ο νόμος είναι αρκετά σαφής!
Ή ψάχνουμε ως Έλληνάρες παραθυράκια ή απλά είμαστε χαζοί και δεν ξέρουμε να διαβάζουμε!
5 πράγματα λέει ο νόμος!Ας τα τηρήσουμε και ας μην ψάχνουμε παραθυράκια!Τότε ίσως πάμε μπροστά!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Από την νομοθεσία 2/2/2012

Ο νόμος είναι αρκετά σαφής!
Ή ψάχνουμε ως Έλληνάρες παραθυράκια ή απλά είμαστε χαζοί και δεν ξέρουμε να διαβάζουμε!
5 πράγματα λέει ο νόμος!Ας τα τηρήσουμε και ας μην ψάχνουμε παραθυράκια!Τότε ίσως πάμε μπροστά!
Αρκετά σαφής θα ήταν αν ανέφερε να είναι δεμένος όπως ο παλιότερος νόμος. Αυτό το "να συνοδεύεται" ο καθένας θα τον ερμηνεύσει όπως θέλει. Και εμείς δεν ψάχνουμε για παραθυράκια, αλλά κάποιοι άλλοι σίγουρα θα ψάξουν.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όταν μας λέει ότι ο σκύλος δεν πρέπει να εξέρχεται ελεύθερα τι καταλαβαίνουμε?

Ότι δηλαδή ο σκύλος δεν θα βγει ελεύθερος!
Σε λουρί θες, σε crate θες, σε χαρτόκουτο θες, σε αυτοκίνητο μέσα θες, στην τσέπη σου, καρφωμένο σου πάνω θες, σε βαλίτσα θες κτλ κτλ, ελεύθερος έτσι χύμα μια φορά δεν θα βγει!
Απλά και ξάστερα!Μασημένη τροφή θέλουμε οι περισσότεροι!

Ελάτε βρε παιδιά, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, μην παίζουμε με τις λέξεις!
Αυτός που έχει σωστή νοοτροπία δεν χρειάζεται κανένα νόμο να του πει τι θα κάνει!Ξέρει, καταλαβαίνει, κατανοεί και κανονίζει τι πορεία του χωρίς να καταγίνεται με τις λεξούλες, " δεν λέει δεμένος", "δεν λέει λουρί"!
Γκαντεμιά είναι να ασχολούμαστε συνέχεια με το ίδιο και το ίδιο!

Υ.Γ.: Ι.Kyveli μου δεν αναφέρομαι σε σένα!Πάτημα μου έδωσες!

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Νομίζω Μυρτώ, επειδή την έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση και ήμουν από αυτούς που έλεγαν ότι υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ του παλαιού και του νέου νόμου, ότι ο Στέλιος δίνει μία σαφή ερμηνεία που δεν επιδέχεται πολλές αντίθετες απόψεις ως προς τι είναι το νόμιμο και με την νέα νομολογία....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Πωπω τι θα άκουγες...αλλά μπήκε το καταραμένο το υστερόγραφο και μου κόψε τον οίστρο :D
Συμφωνώ με όλα όμως, αλλά καλό είναι να το συζητάμε γιατί ένα 30% δεν το εφαρμόζει σε καμία περίπτωση.

Δίκιο έχετε παιδιά το β) είναι σαφές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog