νευρικο σκυλι

28 Ιουνίου 2011
9
0
καλησπερα.εχω ενα ημιαιμο κουταβακι περιπου 2 μηνων,ο πατερας του ειναι rottwaller και ι μανα του λαγωνικο(χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος)
το προβλημα ειναι οτι οσο μεγαλωνει γινεται και ποιο νευρικο-αγριο.αρχιζει να μας δαγκωνει ανεξελεγκτα (ακομα και οταν πας να τον χαιδεψεις) και καθε φορα που το βγαζω για εναν μικρο περιπατο γινεται επιθετικος προς τα παιδακια τριγυρω.το πηρα λουρακι βεβαια για να τον ελεγχω και πλεον στην αγκαλια δεν καθεται με τιποτα οταν ειναι εκτος σπιτιου
τον μαλωνω αλλα δεν με ακουει(μαλλον λογο ηλικιας) και φυσικα αποφευγω να τον κτυπαω αν και καμια φορα με βγαζει απο τα ρουχα μου

μπορει καποιος να με συμβουλεψει για τι μπορω να κανω στην περιπτωση αυτη ?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
4-6 μηνών το κουτάβι βγάζει τα δοντάκια του τα μόνιμα!

Θέλει υπομονή και επιμονή από μέρους σου!
Κόψε το ξύλο σε οποία μορφή και επιμείνε λεκτικά!
Οποιαδήποτε μορφής ξύλου χάνει την εμπιστοσύνη μεταξύ σας και μπορεί αργότερα να στο ανταποδώσει και θα έχει και δίκιο!
Σταματά να βγαίνεις από τα ρούχα σου,έχεις ένα μικρό πλάσμα που θέλει καθοδήγηση από σένα!Εσυ με την παρακίνηση σου με την επιβράβευση και με την λεκτική αποτροπή το καθοδηγείς σωστά στο πως να φέρεται!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ δουλειά ένα μικρό κουτάβι!

Καλώς ήρθες!

28 Ιουνίου 2011
9
0
το ξερω οτι ειναι ακομη νωρις για να του επιβαλλω την θεληση μου και αυτο ειναι το δυσκολο της υποθεσης.για αυτο βεβαια μπηκα στο συγκεκρημενο foroum ωστε με καποιες συμβουλες να πραξω οτι ειναι καλυτερο για το σκυλο μου.
το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπιζω σπο την στιγμη που το πηρα(εδω και ενα μηνα) ειναι οτι χρειαζεται συνεχως παρεα.αν μεινει εστω και για λιγο μονο του αρχιζει το κλαμα.ειδικα την νυχτα ξυπναει ανα 2 ωρες και θελει να μπει μεσα στο δωματιο οπου κοιμαμαι(τον εχω σε ενα μεγαλο μπαλκονι οπου βρισκεται και το σπιτακι του) οποτε και αναγκαζομαι να το κανω παρεα μεχρι να κοιμηθει.σε καποιες περιπτωσεις τον βαζω και μεσα στο δωματιο(αν και δεν θελω κατι τετοιο).μαρεσουν πολυ τα σκυλια αλλα οχι για μεσα στο σπιτι(ισως με κατηγορησουν ορισμενοι αλλα...)
αυτο το κλαμα ρε παιδια μεχρι ποτε θα συνεχιστει? τετοιo ξενυχτι εχω να ριξω πολυ καιρο :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν τα πάς καλά....θα έχεις πρόβλημα....και δεν θα μπορείς να το συμμαζέψεις αργότερα....και κρίμα να την πληρώσει το σκυλάκι

δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο να σε "ορμηνέψω" τώρα όμως

ελπίζω να με καλύψουν οι επόμενοι

πάντως η υπομονή
η επιμονή
και η σταθερότητα είναι πολύ βασικά

ποτέ βία
δώσε βάση στον τόνο της φωνής σου και στην στάση του σώματός σου